Raka eller inte raka?

18:17 10 Maj 2016

Och nej, nu pratar jag inte om pubishårets vara eller icke vara på diverse underliv i Ex on the beach utan om Tyras hund – Kotten.
Hon har tydligen rakat honom och fått kritik av en läsare att det inte är bra i solen.

Varför rakar man överhuvudtaget en Pomeranian? Tovor?
q10

kotten

10 kommentarer | “Raka eller inte raka?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. E skriver:

    Dom har så extremt mycket päls att det blir jättevarmt! Min syster har en pomeranien och provade att raka han förra sommaren för man märkte hur tagen han var av värmen. Låg bara och flämtade och var varm hela dagarna typ. Och direkt efter att hon hade klippt honom så blev han mycket gladare och piggare

    1. Sanna skriver:

      Honom* provade att raka honom*

      Mvh Språkpolis

      1. Lotta skriver:

        ÄNTLIGEN!! Jag går jämt och irrierar mig på att folk använder ‘han’ istället för ‘honom’ (tala om bortslösad energi). Det är så vanligt att jag tillochmed frågade min syster om något ändrats i skriftligt språk när jag varit borta….

      2. Sr skriver:

        Sen heter det klippt eftersom han har pälsen kvar men kort 😉

  2. Isabelle skriver:

    Pälsen stänger ute mycket värme så det är verkligen inte bra att raka. Är det riktigt varmt är ett bra tips att blöta en handduk och lägga över hunden!

    1. Bella skriver:

      Exakt som du skriver så skyddar den naturliga pälsen mot sol, men speciellt så håller de långa ytterhåren kvar sval luft närmast huden, som håller hunden svalare än om den vore rakad. Är hunden rakad (som kotten är nu) klarar han inteav att reglera sin kroppstemp på samma sätt, och riskerar bli överhettad om det blir riktigt varmt ute!

  3. Ess skriver:

    Jag har hört att det har hänt att hundar dött i värmeslag efter att ha blivit rakade. Vet däremot inte om det är sant men det förvånar mig inte.
    Hon gör väl som hon vill men jag kan bara inte se en enda anledning att raka sin hund när man skaffat sig en långhårig ras. De är så vackra med sin päls och ser ju ut som skabbsjuka rävar när man rakar dem. Varför vill man det? Min hund lider inte det minsta av sin långa päls, bryr sig inte om skräp fastnar eller smuts fäster men skulle väl inte heller bry sig om att han var rakad (förutom om han blir utsatt för värme av det) men JAG bryr mig för varför skulle jag vilja ha en alldeles miserabel look på min hund. Vill jag ha rakat skaffar jag en nakenhund helt enkelt.

  4. Sofie skriver:

    Som Isabelle skriver så isolerar pälsen mot värme mer än vad man tror. Det skadar mer än hjälper av att raka. Då försvinner hundens naturliga skydd mot solen. Det går heller inte att jämföra en normalt korthårig hund med en som är rakad för att det ger som sagt inte samma skydd mot solen.

  5. Lovis skriver:

    Pälsen växer inte tillbaka på samma sätt efter att ha blivit rakad på sk ”double coated” hundar – vet dock inte svenska termen. Men nej nej nej de ska inte rakas, pälsen gör sitt. Frysta äpplen, blöt handduk, frysta tygflätor, ett bad etc kan användas för att kyla ner hunden om den blir varm. Hunden kan bli solbränd om man inte tar hand om huden om den är hårlös. Finns massor av info om vad som händer när man rakar en double coated hund på Google.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG