Annons
Annons
3:57 25 Okt 2016

Inför Kents nedläggning lanserade bandet hemsidan Kentipedia där fans (och icke-fans) får dela med sig av sina minnen. 

Jag fick äran att berätta om mitt – urstarka – kentminne från tiden då jag själv även spelade i band. Tillsammans med en bekant lyckades jag sprida ryktet att jag var medkompositör/textförfattare till den ännu osläppta kentlåten Titan.

Titan – du är det hårdaste i stan
Titan – du är så hård att jag blivit van
Titan – tillsammans är vi slentrian

Det gick så långt att när vi spelade på Henriksberg i GBG, samtidigt som Kents tältturné stannade till i Frihamnen i samma stad, så tog GP upp denna story. Där kunde såklart historien haft ett lyckligt slut.

Men ung som jag var bestämde jag mig för att dela denna historia med Markus Mustonen, en blöt kväll på Debaser Slussen. Det slutade inte lika lyckligt, och jag var rädd för honom en bra tid därefter. Nu har vi kommit över det.

Ta del av mitt minne och många andras här

108

9:49 24 Okt 2016

108-0

För er som följer mig på Instagram kommer det inte som någon nyhet antar jag att jag var i Köpenhamn över helgen. Vi hade gjort ett urstarkt matschema och gick ut rejält hårt med ett besök på Nomas lillasyster 108. Här ser du smårättsmenyn.

108-1

En av de klart bästa rätterna var det karamelliserade mjölkskinnet med bakad svinmage. Salt, goffigt men ändå förvånansvärt fräscht på en och samma gång.

108-2

Pumpsashimin var nog emellertid ändå bäst, om inte annat absolut vackrast att titta på – även om mina mediokra fotokunskaper inte riktigt gör kreationen rättvisa.

Nice också att brojäveln vid Nyhavn äntligen är klar, tog oss tillbaka till indre byn på cirkus fem minuter till fots. Älskar till fots.

Några av de övriga ställen vi åt på: Palaegade, Café Taxa samt Bo Bech halvnya ställe Lou Lou.

Barer: 1105, Brønnum, Duck n cover och givetvis Paté Paté.

Annons
10:01 22 Okt 2016

Det är myspysigt som vanligt när alla deltagarna i årets säsong ses för första gången. Vi kastas direkt in i Tommys Nilssons dag, efter en snabb presentation.

Jinder presenteras för övrigt genom sin mamma, Magnus genom restaurang Kvarnen och Danny genom Idol. Allt är som förväntat med andra ord, och det kryper inte direkt under huden.

Tämligen omgående sätter coverspelandet igång, och således kommer betygen på de olika versionerna här.

Magnus Carlsson – Allt som jag känner
Magnus har inte gjort om den någonting. Alls ju. Dock ständigt hög lägstanivå på den här karln, kommer vara stabil genom säsongen.

Lisa Ekdahl – Amelia
Oj! Lisa lovar riktigt runt, ska bli roligt att se om det fortsätter i samma anda. Klart bäst i första avsnittet.

Little Jinder – Vill du ha sex med mig?
Väl manövrerat genom en sjukt svår låt, som faktiskt blev ”så mycket bättre”. Tack också Josefin för att du beepade ordet ”vildros”.

Jill Johnsson – Öppna din dörr
Fin låt.

Danny Saucedo – Talk of The town
Sjunga kan han Danny, men inte så kul låtval. Hoppades på Too many expectations, bokstavligt talat.

Ändå en helt ok säsongsinledning och det känns inte som att någon direkt kommer att underleverera i år. Roligt också att historien om Tommy Black kom upp. Jag älskade den skiten.

Nästa vecka är det Magnus Carlssons tur att bli tolkad. Läs även Alla artister till Så mycket bättre 2016.

10:03 17 Okt 2016

Nöjesguiden har alltid haft som grundregel att snarare skriva om det som ska hända, än det som har hänt. I det här numret har vi därför bland annat samlat allt (?) du behöver för att grunda rejält inför Kents avskedsturné, även om det krävde av oss att vi blickade drygt 25 år tillbaka i tiden. Se vad vi gjorde där?

ng_004_001-p1-pdf-r72Nöjesguiden #4, 2016

Jag vet inte hur många gånger jag har sett Kent. Kanske är det ett tjugotal. I vilket fall som helst så vet jag att det strax innan julafton blir absolut sista gången jag ser dem på en livescen, de brukar hålla vad de lovar. Men helt slut blir det inte, utan strax därefter släpper SVT uppföljaren till dokumentären Så nära får ingen gå – även denna gång signerad Per Sinding Larsen och Mathias Engstrand. Ett värdigt och rimligt sista farväl.

När vi ändå var inne på nostalgispåret tog Klara Grape tillfället i akt att kolla läget med några av de andra Grammisvinnarna från 1996. Ni hittar denna resa med bland annat Eva Dahlgren och Brainpools David Birde mitt i tidningen, precis i anslutning till Kent. Förutom det har vi också rest till Kanadas näst största stad Montréal och tindrat, hängt med regissören Nikeisha Andersson på hennes första långfilmsinspelning samt pratat med Rebecca & Fiona inför deras stundande Sverigeturné med liveband.

Givetvis gör vi också det vi är absolut bäst på, nämligen guidar dig till det bästa inom stadens krogliv just nu – oavsett om du bor i Stockholm, Göteborg, Malmö – eller varför inte Mellansverige? Vi ses på krogen, klubben eller på Kent i höst. Då som nu för alltid.

Ett nytt nummer av Nöjesguiden finns ute nu! 

8:15 10 Okt 2016

knut-bar

Det har öppnat en mellannorrländsk bar på Regeringsgatan, precis mittemot Kåken. Och har du ännu inte haft vägarna förbi tycker jag att du ska förlägga ett besök där och prova den norrländska tunnbrödspizzan. Ta en Höga Kusten på fat till det och du blir inte besviken.

När du ändå är i krokarna ligger även Swedish Brewing (gamla Radio Skanstull) bra till för ett besök. Riktigt bra Bermudatriangel kring det kvarteret nu med andra ord.

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons