Annons
Annons
3:01 16 Feb 2017

identitet

Ja, det är ju lite oroväckande.

6:03 14 Feb 2017

16735348_10154803138522254_919365068_oGulddrakenvinnarna 2017.

Igår delades Gulddraken ut på K-märkt i Garnisonen för tredje året i rad. Det blev en redig OOO-gala (gala anordnad av och med Out Of Office) med Jägerbombs och grejer.

Förutom att dela ut priser passade den hemliga Krogkommissionen på att ge en liten ledtråd om var på ett ungefär de bor någonstans, och Odengatan har av facit att döma onekligen utvecklats till Vasastans stenhårda svar på Åsögatans krogexpansion.

Grattis Vasastan!

Annons
10:31 13 Feb 2017

rutabaga-2

I fredags besökte vi smygöppningen av Mathias Dahlgrens nya helvegetariska restaurang Rutabaga. Restaurangen, som öppnar officiellt idag, ersätter både Matsalen och Matbordet och lokalerna har fått sig en rejäl makeover. Det är fortfarande ganska avskalat, men långbord och mer casual än tidigare.

Det finns även ett fåtal sittplatser vid barbordet, där ett par bartenders också blandar drinkar med och utan alkohol. Vi provade bland annat den med blekselleri och gin som smakade gott och nästan lite förrädiskt nyttigt.

rutabaga-1

Menyn består annars av idel mellanrätter där du behöver tre, eller åtminstone två, för att bli mätt. Utan att spoila för mycket kan jag säga att framför allt gröncurryn var en klar favorit vid sidan om jordärtskocka och gnudi. Missa heller inte kokosglassen som var en riktig höjdare till efterrätt.

Rutabaga öppnar alltså idag, och jag killgissar att det är lapp på luckan som gäller under åtminstone rush hour den närmaste månaden. Men det verkar faktiskt av bokningsformuläret att döma finnas en del platser kvar redan idag.

Annons
8:30 1 Feb 2017

tickled

Årets hittills bästa dokumentär har kommit till Dox. Eller, den gjordes 2016 men lades upp på Dox nu i måndags. Lyssna bara på den här ploten. 

En journalist hittar en mystisk kittlingstävling på nätet. När han försöker ta reda på mer möts han av hot och våldsamt motstånd. Det hindrar honom inte från att gå till botten med denna fullständigt osannolika historia.

Gillar du mysterier som The Jinx och konspirationsteorier överlag kommer du att älska denna. Have fun!

9:27 31 Jan 2017

I helgen klämde vi in över 1000 ölentusiaster och producenter under ett och samma tak. 

Jag försökte prova mig igenom samtliga öl, men fick nöja mig med samtliga bryggerier. Även om det nog nästan hade varit fullt möjligt förutsatt att man höll sig till smakprovsstorlekar som på bilden (det gjorde jag inte).

Stort tack till alla bryggare, besökare och inte minst gänget på Nordic Light. Ni är bäst!

Se bilderna från vår ölmässa här och här.

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons