Annons
Annons
10:03 17 Okt 2016

Nöjesguiden har alltid haft som grundregel att snarare skriva om det som ska hända, än det som har hänt. I det här numret har vi därför bland annat samlat allt (?) du behöver för att grunda rejält inför Kents avskedsturné, även om det krävde av oss att vi blickade drygt 25 år tillbaka i tiden. Se vad vi gjorde där?

ng_004_001-p1-pdf-r72Nöjesguiden #4, 2016

Jag vet inte hur många gånger jag har sett Kent. Kanske är det ett tjugotal. I vilket fall som helst så vet jag att det strax innan julafton blir absolut sista gången jag ser dem på en livescen, de brukar hålla vad de lovar. Men helt slut blir det inte, utan strax därefter släpper SVT uppföljaren till dokumentären Så nära får ingen gå – även denna gång signerad Per Sinding Larsen och Mathias Engstrand. Ett värdigt och rimligt sista farväl.

När vi ändå var inne på nostalgispåret tog Klara Grape tillfället i akt att kolla läget med några av de andra Grammisvinnarna från 1996. Ni hittar denna resa med bland annat Eva Dahlgren och Brainpools David Birde mitt i tidningen, precis i anslutning till Kent. Förutom det har vi också rest till Kanadas näst största stad Montréal och tindrat, hängt med regissören Nikeisha Andersson på hennes första långfilmsinspelning samt pratat med Rebecca & Fiona inför deras stundande Sverigeturné med liveband.

Givetvis gör vi också det vi är absolut bäst på, nämligen guidar dig till det bästa inom stadens krogliv just nu – oavsett om du bor i Stockholm, Göteborg, Malmö – eller varför inte Mellansverige? Vi ses på krogen, klubben eller på Kent i höst. Då som nu för alltid.

Ett nytt nummer av Nöjesguiden finns ute nu! 

8:15 10 Okt 2016

knut-bar

Det har öppnat en mellannorrländsk bar på Regeringsgatan, precis mittemot Kåken. Och har du ännu inte haft vägarna förbi tycker jag att du ska förlägga ett besök där och prova den norrländska tunnbrödspizzan. Ta en Höga Kusten på fat till det och du blir inte besviken.

När du ändå är i krokarna ligger även Swedish Brewing (gamla Radio Skanstull) bra till för ett besök. Riktigt bra Bermudatriangel kring det kvarteret nu med andra ord.

Annons
8:23 5 Okt 2016

Ibland kan jag tycka att det är tråkigt att den molekylära gastronomin dog lite i samband med att jag började gå ut och proffsäta, även om jag absolut inte (eller?) säger att det finns en korrelation mellan dessa två händelser.

aromafork-2

I vilket fall som helst är det därför otroligt glädjande att se hur det nu finns verktyg för hemmabruk som gör att vilken hemmakock som helst kan framstå som Ferran Adrian, nästan. Paketet ovan består av fyra aromagafflar, 21 aromer samt lite pipetter och grejer. Jag beställer det nu, så gör vi något kul här på bloggen av det sedan. Ok?

9:51 3 Okt 2016

Alltså tv-hösten har ju fullkomligt rivstartat. Kollade precis på första (dubbel)avsnittet av Westworld, och jeez louise vad det lovar runt.

Samma hjärna bakom som den som (tillsammans med Spielberg) skapade Jurassic Park. Men här är dinosaurierna ersatta av cowboyrobotar. Låter det töntigt? Det är det inte.

Robotarna är fast i en Groundhog Day-liknande loop utan att veta om det, och deras minne från dagen innan suddas konstant ut. Men redan i första avsnittet börjar man ana oråd då deras skapare i den senaste patchen har lagt in en variation för minne, för att robotarna ska bli mer människoliknande.

Urstark inledning, och redan klar för fem säsonger. Det här kommer att bli en bra höst.

Premiär på HBO Nordic idag, och läs även Jimmy Håkanssons recension här.

SPOILER ALERT!

Jag unnade mig Amanda Knox-dokumentären på Netflix igår och kunde knappt sova därefter pga alla frågor som bubblade runt i skallen.

1. Varför i hela friden valde hon att ta en dusch när hon kom hem. Om jag skulle komma hem till en ytterdörr på glänt, och hitta blodspår i badrummet, inte fan skulle jag duscha?
2. Vad i allsin dar kan ha hänt som gjorde att personen som lagt en klick i toaletten inte spolade? Det gör man väl på automatik?
3. Varför tror så många (inklusive mina bekanta) att hon är skyldig?
4. Hur (och när) åker man till Perugia, ser ju ut att vara kanske Sydeuropas finaste stad?
5. Hur efter kan den italienska CSI-styrkan vara egentligen. Att inte kunna avgöra om det är en eller tre gärningsmän, samt vilken kniv brottet utförts med låter ju rent av medeltida.
6. Kan det verkligen ha varit en slump att hon blev ihop med Rafaelle ett fåtal dagar innan (see what I did there)?

Amanda Knox handlar alltså om mordet på Meredith Kercher 2007. Amanda och hennes kille Rafaelle dömdes tillsammans med Rudy Guede för mordet, men de två förstnämnda friades senare i två instanser inklusive HD.

Har ni ännu inte sett dokumentären (då borde du kanske inte ha läst detta), kan jag  varmt rekommendera den.

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons