Melodifestivalen 2022 – de går vidare från den första deltävlingen

8:27 2 Feb 2022

Turnén må ha uteblivit, men inget – absolut inget – kan stoppa Melodifestivalen från att genomföras på ett sätt eller annat. Detta fick bli en lösning då samtliga deltävlingar avgörs i Stockholm. Den första deltävlingen går av stapeln den 5 februari i Avicii Arena, och här följer mina betyg på bidragen samt förhandstips på vilka som går vidare om du frågar mig.

Nytt för i år är att det inte blir någon ”andra chans” med dueller, utan istället en extra semifinal där treorna och fyrorna får tävla om de fyra sista finalplatserna.

Ordningen nedan är den officiella startordningen och ingenting annat.

1. Malou Prytz – Bananas
Doftar inte så lite Pink (artisten, So What) om denna, men låtsnickeriet av Ace Wilder och Deb kan föra den åtminstone till semifinal absolut.

2. Theoz – Som du vill
Startfältet yngsta deltagare gör en straight on hitlåt. Den här går helt solklart vidare, annars äter jag upp min rymdraket. Kan bli farlig i finalen.

3. Shirley Clamp – Let there be angels
En smäktande ballad. Vad kul. Tror på en femteplats för Shirley denna gång.

4. Omar Rudberg – Moving like that
Tredje gången gillt för Omar i Mello. Räcker det till final denna gång? Åtminstone en semifinal om du frågar mig, och detta mer på grund av artisten än låten i sig.

5. Danne Stråhed – Hallabaloo
Kul med lite omväxling men det här blir nog en god sjundeplats absolut. Däremot raka vägen in på Svensktoppen för Hallabaloo.

6. Cornelia Jakobs – Hold me closer
Fint! Kanske en aning för svårt för Mello. Borde slåss med Malou och Omar om en plats i semifinalen, och frågan är om Cornelia inte drar det längsta strået här? Jodå, jag säger semi.

7. Robin Bengtsson – Innocent love
Robin Bengtsson har en tradition av att ta sig vidare, och jag har svårt att se att han inte gör det även denna gång. Till final.

Läs även: De tävlar i Melodifestivalen 2022.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla