Svenska Bloggare undrar om Foki är gravid..

12:49 15 Apr 2016

sb

Madde på Svenska Bloggare skrivet inlägg där hon frågar sina läsare om de tror att Foki är gravid efter att en läsare antytt att det ser ut som att bloggaren fått en hormonrand under och övre naveln.

Jag kan tycka att människors eventuella graviditeter är ett relativt känsligt ämne att skriva om. Man VET aldrig vem som försökt få barn länge och vem som rent av kanske inte KAN få barn.

Jag får den frågan lite titt som tätt – ”men är det inte dags för er att skaffa eeeeegna barn snart”?
Frågan är respektlös – tänk om vi försöker och det inte går? Tänk om jag fått massor av missfall? Tänk om vi kämpar med IVF?
Jag förstår att frågan ställs på ett naivt sätt utan minsta uppsåt men tänk ett steg längre.. snälla..

Så tycker jag! Vad tycker ni?

19 kommentarer | “Svenska Bloggare undrar om Foki är gravid..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Mikaela skriver:

    Dåligt av dem!!

    Hormonrand dag 1 isåfall? Haha dröjer LÄNGE innan den kommer.. Jag röstar för raggarsträng..

    O ja, andras _eventuella_ graviditeter har INGEN o göra med. Lågt!

  2. MM skriver:

    Jag reagerade även på att hon frågesätter om hon är gravid efter bilden ovan, jag menar, hon ser ju inte ens gravid ut?! Jag förstod bara inte henne inlägg, så håller med dig över att ämnet är känsligt.

  3. N skriver:

    Och så är den tröttsam om man inte vill ha barn. Jag ler och säger något vagt, kanske borde man säga att det inte är på bordet alls men jag vill INTE hamna i en hetsig diskussion på jobbet om det.

    1. A.J skriver:

      Håller helt med dig. Hör minst en person säga varje gång jag säger att barn inte intresserar mig att ”du kommer ändra dig, du är ung!”. Ursäkta? Vad vet du om min bakgrund? Om min personlighet och mitt liv? Jag har tillochmed fått börja ”försäkra” folk om att jag kanske ändrar mig i framtiden för att annars trycker dom det i ansiktet på mig. Fruktansvärt respektlöst och frustrerande.

      1. N skriver:

        Människor som tror att ett val man själv gör är ett direkt hot mot deras annorlunda livsval are the worst.

        Man ska skynda sig att skaffa barn för man står ju minsann på gränsen till uttorkade ägg (jag är snart 30) men om man inte vill ha dem är man plötsligt för ung för att ens få gå över gatan själv.

    2. :( skriver:

      Jag har tröttnat på att vara artig mot ohyfsade människor, främst för de lär sig inte att vad de gör är otrevligt. När någon påpekar att jag ser trött/sjuk ut, trots allt mitt smink, svarar jag att ”Tack. Du är också extra ful idag!” eller liknande. Att bara vara vag och snäll ger inget, folk bara fortsätter vara klunsar.

  4. Erica skriver:

    Min vän som är sydamerikan har haft sån rand sen vi var små barn. Tror även det kan gälla asiater? Så nej, det behöver icke betyda att man är preggo!

  5. Sara skriver:

    Ja! Håller med dig till 1000%!
    Jag och min sambo har försökt ett bra tag utan framgång, nu väntar vi på utredning. Nyligen fick min lilla syster barn, och detta verkar folk ha svårt att ta å undrar egentligen nääääär vi ska få barn och hur kommer det sig att lillasyster får barn innan dig å blablabla. Visst förstår jag att folk kan fråga. Men på sättet vissa frågar, och hur dom tjötar.

  6. Louise skriver:

    Åh, gud vad jag är less på den här ”frågeställningen”! Att man alltid måste tänka 100ggr om allt för att inte någon ska bli ”kränkt”. Är det jobbigt när människor i din närhet tjatar? Men säg ifrån då!!?? Gaaah, folk får ta ansvar för sina egna tröttsamma känslor….

    1. Rutan skriver:

      Du är inte så gammal va? Inte några planer på barn än?
      Man blir inte kränkt… man blir sårad, ledsen och stressad.
      Om man inte blir med barn som ”planerat”, är det det enda man tänker på… heeeela tiden. Man behöver liksom inte bli påmind om att man inte blir gravid enl. plan… eller inte vill ha barn.

      Så ge fan i att spekulera eller fråga. Det visar sig, den dagen, man berättar… eller att magen sticker ut… rejält!

    2. N skriver:

      Jag tror mig kunna gissa mig till vilken sorts person du är på arbetsplatsen..eller så är du en som pratar stort på nätet men är tyst IRL.

  7. K skriver:

    Hennes blogg ligger på sidan Stoppa Pressarna. Med tanke på övriga publikationer på den sajten tror nog Madde att hennes inlägg är ett exempel på god journalistik. Det görs ju inget annat än att spekulera kring graviditeter… ”Carl Philip och Sofia får en dotter!” ”Carl Philip och Sofia väntar tvillingar!” ”Carl Philip och Sofia ska döpa sonen till Bertil!”

  8. Martina skriver:

    Ogillar oxå den frågan. Fått den massor av gånger under dom senaste två åren (är 27) men jag o min sambo har försökt i 2 års tid med flera missfall och utredning i bakgrunden. Man blir sårad när man vagt får säga ”jo ngn gång kommer de nog ””kommer när de kommer” osv. Är äntligen gravid igen och klarat mig till v 15 så vi håller tummarna. Men tror inte folk menar illa o har oxå förklarat att de inte alltid är så lätt för o hinta.

  9. jossan skriver:

    Jag har en hormonrand, och jag är inte gravid och aldrig varit heller 🙂

  10. Malin skriver:

    Haha fan va taskigt. Hade nog blivit förolämpad om det var en bild på mig! Knappast en hormon rand, skulle foki vara gravid i vecka 3 då kanske?

  11. CAMILLAESI skriver:

    Foki har ju sagt att hon gjort en abort innan så det kan bero på det

  12. Tuva skriver:

    Jag som hittade hit genom o söka ”Foki gravid” :O

    /MVH, hon som alltid får frågan om hon är gravid, men istället har högt BMI.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG