Det fajtas på Cissi Wallins Instagram..

17:52 11 Maj 2016

Cissi Wallin:

ckoll

Jag såg själv bilden Cissi Wallin lagt upp och kritiserar på Instagram när jag bläddrade omkring bland saker dina vänner gillar/saker du kanske gillar/saker om saker osv och tänkte inte nått vidare om den.
Instagram kryllar av människor som tränar, går ner i vikt och som delar med sig av sina resultat.

Så kände uppenbarligen inte Cissi för hon tog en skrämdump på bilden och la upp den på sitt eget konto med en kritiserande text och verkar inte ha tagit lång tid för det rättmätiga ägaren av kontot att snappa upp att hon ”hängdes ut” – som det så vackert heter nu för tiden – och sen var bråket sannerligen igång.

Jag kan inte ens välja bland alla kommentarer så jag tog med de flesta.
Nere mot slutet blandar även Lady Dahmer sig i argumentationen och den är nog inte slut på många timmar.

Vad tycker ni?
Team Cissi eller Team ”mammas ängel”?

c3
c4

c5

c7

c8

c9

c6

c10

c11

c12

c13

Och hon fortsätter med nästa bild. 🙂

55 kommentarer | “Det fajtas på Cissi Wallins Instagram..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Jen skriver:

    Alltså, blir så trött. Jag är 167 och väger just nu 57kg och är på väg mot 54 som jag vägde innan min graviditet. Ingen har rätt att säga att det är rätt eller fel (dock håller jag min vikt och kropp utanför sociala medier). Jag har inte heller rätt att säga att jag är hälsosammare än någon annan för det vet jag ingenting om. Cissi Wallin har gjort fel och mammasangel ska inte säga att fetma normaliseras och att hon står för ”ett hälsosammare” ideal. Det är inte heller rätt att ta en enskild person som exempel på ett stort problem, det är inte hon som har skapat kroppshetsen. Jag passar in i normen, men mår också dåligt, har kroppsångest, jämför mig, haft ätstörningar osv, jag ska väl inte skuldbeläggas på nytt? Rikta kritiken åt rätt håll.

    1. Blomma skriver:

      Huvet på spiken. Du sa liksom allt som behövde sägas där.

  2. Sandra skriver:

    Team mammas ängel alla dagar i veckan..

  3. Felle skriver:

    vet inte riktigt vilken sida jag ställer mig på när det kommer till det där med bilden och diskussionen etc, men håller med Cissi i att Forever känns som en sekt.

  4. M. skriver:

    Hur kan man säga att ”hälsa har inget med smalhet att göra”? Jag förstår helt ärligt inte resonemanget. Det låter som folk i typ Kentucky som själva lider av fetma och trycker ner personer med ett normalt BMI samt menar att de måste äta upp sig för att de är för smala. Ungefär som att det är osunt att INTE bära på extra kilon.

    Alla får väga hur mycket de vill och bör då vara medvetna om konsekvenserna men ingen har rätt att ta en privatpersons foto och klanka ner på individen inför alla sina läsare. Vidrigt beteende oavsett hur mycket personen väger.

    1. Sandra skriver:

      Jag tror att de menar att man kan vara ohälsosam även om man är smal. Och att några extra kilon inte behöver betyda att man lever ohälsosamt. Och det är ju helt korrekt.

      Det känns som ett vanligt förekommande fenomen även i Sverige att man ska påpeka att ”nu ska du inte gå ner mer, då blir du för smal” eller säga att ”du är mycket finare nu när du har lite hull” och liknande skitkommentarer. Och fasiken, inte att förglömma; ”Riktiga kvinnor har kurvor”!!

      Om jag fick välja så skulle jag satsa på alternativet att man helt enkelt håller käften gällande hur andra ser ut och ser till sig själv istället. Men majoriteten (eller en väldigt högljudd minoritet?) verkar inte hålla med mig där 😛

      1. Petra skriver:

        Vilket bra svar! Helt enig med dig där.

      1. Hmm skriver:

        Jag kan tjoppa upp den undersökningen i bitar så att du fattar vad som verkligen står där och vilken grupp av de magar som är med och representerar dem, dvs dem som är underviktiga pga grav sjukdom…

    2. Sanna skriver:

      Enkelt översatt: ”du behöver inte vara smal för att vara hälsosam, och bara för att du är smal är du inte heller per automatik hälsosam”.

  5. Beatrice skriver:

    Känns lite konstigt, hela diskussionen! :-/

  6. Fia skriver:

    Jaa skriv mer om cissi! Hon är lika världsfrånvänd och rolig att följa som tyra

  7. Matilda skriver:

    I Cissis värld är alla som tränar mycket och inte dagligen trycker i sig kanelgifflar ätstörda och kroppshatande. Hon upprepar detta gång på gång och måste själv lägga upp en tramsig bild när hon tränar och skriva något om vardagsstark. Fuck vardagsstark säger jag, vill vara stark som en jävla oxe och tränar så jävla mycket jag känner för. Provocerande för vissa tydligen som inte vill prioritera det av olika anledningar.

  8. J skriver:

    Jag är all for feminism och allt vad det innebär, men det här kändes mest… Märkligt? Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka eller säga.

  9. Linda skriver:

    Jag hade själv blivit ledsen om någon tog en Bild från Mitt instagramkonto och kallade mig för ett ”ätstört duckface ansikte”. Däremot är det hela en ganska fjantig debatt, vem som är sundast? Gå till en läkare och ta prover så kanske, kanske ni får ett svar?

    Säg en debatt på Cissis blogg/ Instagram som LD inte lägger sig i? Hon älskar och verkar frodas av konflikter.

    Gillar inte Cissi, är så fördomsfull och raljerande mot alla som inte delar Hennes åsikter. Men nästa vecka kommer Cissi säkert gråta ut, skriva om hur missförstådd hon är och sedan skapa en ny diagnos så att vi alla skall tycka synd om henne.

  10. Frida skriver:

    Att denna Cissi är någon slags Dramaqueen som verkar vilja sparka på de som inte delar hennes feminist-vridna syn är väl inget nytt. Hon måste ha stora mindervärdes-komplex. Sen att Lady Dahmer skriver att man kan vara hälsosam oavsett vilken vikt man har är ju bara befängt. Det är fint att vara smal. Det kan vara ohälsosamt att vara FÖR smal, visst. Att vara överviktig är däremot ohälsosamt. Men trenden som råder just nu att man uppmuntrar folk med övervikt kan vara det allra mest befängda.

    1. N skriver:

      Jag håller med att det är jävligt löjligt att säga att fetma kan vara hälsosamt men ”Det är fint att vara smal” låter, för mig, också rätt problematiskt.

      Fine, man får faktiskt tycka att Kate Moss är skithet, men säg att smalhet är fint till en 9-åring så får vi se vad som händer i högstadiet.

      1. L skriver:

        Fast smal behöver väl inte betyda Kate Moss-smal eller? När jag hör smal tänker jag inte automatiskt på en high fashion-smal kropp.

      2. Frida skriver:

        Jag vet nog inte någon som inte tycker det är fint att va smal. Nee, såklart man inte ska tuta i barn att ”smalhet är fint”.

      3. Hmm skriver:

        Snälla E sluta att referera till den undersökningen som ett bevis på att överviktiga är längre. Det ligger en stor del av misstolking bakom den slutsatsen.

    2. Amanda skriver:

      Att vara FÖR smal eller FÖR fet är ohälsosamt. Det går ju faktiskt åt båda hållen. Att vara för smal är ju lika ohälsosamt som att vara för fet. Bara för att du är smal så är du ju inte automatiskt hälsosam? Du kan ju vara smal och aldrig träna, äta massa skit, röka, dricka.. Du kan oxå ha några extra kilon och träna ofta och äta rätt. Tycker det är lite fel att säga: smal SKA man vara för det är rätt!

      1. Charlotta skriver:

        Snälla människor, det är minst lika ohälsosamt att vara för smal som för tjock. NI vet inte vad ni pratar om, att ni säger att det är fint att vara smal tyder ju bara på hur påverkade ni är av samhällets normer.

      2. Sandra skriver:

        Charlotta.. det är stor skillnad på att vara smal och att vara för smal. Att vara smal är dessutom ett ganska brett spann och man måste inte ha XS i kläder för att vara smal.
        Och varför kan man inte säga att det är fint att vara smal?
        Förstår verkligen inte vad du menar här.
        Är det ok att säga att man tycker det är fint att ha lite hull på kroppen ?

      3. Frida skriver:

        Till Charlotta: anledningen till att de flesta tycker att smalt är fint behöver inte vara att man är styrd av normer. Man kan vara stark i sig själv och ändå fortfarande tycka det är fint att vara smal. Jag har aldrig hört någon säga någonsin att det inte är fint att vara smal.

  11. L skriver:

    Känns jävligt obehagligt att hänga ut andra människors kroppar på detta sätt, oavsett deras vikt. Sedan ska självklart Lady Dahmer ha något att säga till om också, gör hon något annat än att hänga online och leta efter debatter som hon kan bjuda in sig själv i? Sjukt obehaglig person.
    Nä, behandla alla människor med respekt oavsett hur dem ser ut det är något jag tycker alla bör gå efter. Alla kroppar är verkligen inte hälsosamma och jag tycker folk kan skita i att lägga sig i andras livsval så länge det inte är någon man känner och man oroar sig över personens hälsa.

    1. Hmm skriver:

      LD och jag tycker långtifrån samma alltid men hon är inte otrevlig mot dem som för en sansad debatt med henne. Tvärtom.

      1. Maria skriver:

        Det skrev hon inte heller, hon skrev att hon såg till att ge sig in i alla debatter. Du kan säga vad du vill, men hon är som en bulldog så fort något sagt något lite fel/ eller sagt något som kan misstolkas.

      2. Hmm skriver:

        Maria: Jag kan säga vad som stämmer då jag har (häftigt) debatterat med henne i över 7 år så jag vet hur saken ligger till. Vi är sällan på samma sida av saken.

        De gånger son jag ser henne aggressivt debattera så har hon bemötts av försommar och otrevlig ton från sekund ett från den som tilltalar henne. Folk tenderar att ha en uppfattning om henne redan innan de diskuterat med henne för första gången och börjar med att attackera henne från första bokstav. Jag hade svart i samma ton om jag var hon.

        Har du tänkt på hur lått det är att det skiner igenom att ni inte gillar henne och hennes åsikter när ni tilltalar henne?

        Beviste har du ovan där hon använder ord som snälla etc.

      3. Hmm skriver:

        *edit försommar skulle vara fördomar 😳

  12. :/ skriver:

    Cissi Wallin har inte alla indianer i stammen, baserat på vad jag läst innan. Dessutom: det här som folk hävdar att man kan vara hälsosam fast man är tjock. Va? Det går ju mot typ allt man lärt sig. I mina öron låter det nästan som ”Man kan vara hälsosam även fast man röker!” Är det nya rön, eller vad har jag missat?

    1. Charlotta skriver:

      Läs min kommentar nedan. Man kan vara tjock och hälsosam, handlar om hur ditt fett lagras i kroppen.

    2. Petra skriver:

      Du kan vara smal och ohälsosam och du kan vara tjock och hälsosam. Det handlar bland annat om hur mycket du rör dig. Du kan inte se utanpå hur hälsosam man är.

      1. Hmm skriver:

        Det handlar om din kropps% i fett där till synes smala personer kan vara mycket värre på det.

    3. :/ skriver:

      Så man kan vara tjock och hälsosam, om det finns en smal person som är ohälsosam, att jämföra med? Men alltså… Two wrongs don’t make a right.

    4. Blomma skriver:

      Oavsett om det är nyttigt att vara smal eller inte så får tjocka ta emot en massa skit för sin vikt. Det tycker inte jag är okej. De blir inte mer hälsosamma av det, snarare går de väl hem och tröstäter lite extra. Plus att det faktiskt är deras eget val. Man har rätt att vara tjock om man vill.

    5. S skriver:

      Haha, sitter inte alla indianer i _kanoten_? Eller det är ju det de inte gör, men du förstår hur jag menar 😉 Och ja, jag håller med om det, Cissis blogg går ut på att skriva något elakt, dramatiskt, eller överdrivet, när hon sedan får mothugg så har läsarna tolkat allt fel och att de måste förstå att en överdriver lite, annars blir inte texten lika kraftfull. Det är hennes modus operadi, som hon upprepar hela tiden. Provokation för pengar, som vanligt. Inte jättespännande i längden. Hon framstår också som opålitlig när hon ändrar sina åsikter eller det hon skrev, och menar på att det bara var att överdriva för effektens skull .

  13. Amanda skriver:

    Hela inlägget känns så sjukt. Hon tar någons bild och trycker ner henne för att sen vända på det och säga att det är HON som trycker ner dom! Hon måste väl ändå få välja själv vad hon lägger ut för bilder. Tycker det är mobbing hur dom håller på.

  14. Charlotta skriver:

    Problemet med dagens samhälle är att det finns ett fettförakt mot överviktiga människor som målar ut de som det ohälsosammaste som finns trots att det inte stämmer. Att vara överviktig beror på mer än vad man stoppar i sig, en normalviktig människa kan vara mer ohälsosam än en överviktig människa om den äter ”onyttigt” då de lagrar fett på ett annat sätt, t.ex. runt organ och i kärl vilket kan leda till hjärt- & kärlsjukdomar.
    Dessutom finns det en enorm träningshets i dagens samhälle, att mäta kolhydrater och fett i varje måltid är en ätstörning. Samma med folk som undviker kolhydrater osv., väldigt korkat då det är det kroppen använder för att bilda energi och fungera.
    Önskar att folk kunde förstå att hälsa är mer än tjock och smal, handlar om psykisk hälsa också. Tror ex. Lady Dahmer är hälsosammare än en träningsnarkoman som ständigt tänker på diet etc. Bara att konstatera att vårat samhälle har sjuka ideal på hur kvinnorkroppar ska se ut.
    /läkarstudent

    1. Katarina Andersson skriver:

      Fast det där med kolhydrater har du faktiskt fel! Kroppen behöver glukos. Men äter man inte kolhydrater kan kroppen själv utvinna det ut protein och fett. Sen är det där med kolhydrater inte heller enbart ett berg pasta. Frukt innehåller kolhydrater, grönsaker gör det också etc.. Orkar inte leta källa men googla på ketogen kost. Jag säger inte att det är det enda rätta, men lackar till när folk far med halv och osanningar om nåt som räddat mångas liv och leverne.
      Vad gäller tjock vs smal när det kommer till hälsa så tror jag absolut på att man kan vara smal och samtidigt ”fet på insidan”, respektiva ” tjock men vältränad”. Dock tänker jag att det nog krävs en del muskler för att vara tjock och hälsosam. MEN whatever floats your boat tänker jag. Gillar du carbs, är smal eller tjock eller normal och mår bra – fine! Och grattis 🙂 Men lev och låt leva, det är många som inte mår bra av det också. Och ni(oss/vi) som inte mår så bra av carbs, det är ju jättebra också, när vi låter bli dom, men det är nog ingen vidare idé att försöka övertyga folk som inte vill bli övertygade. Igen, live and let live!

      Sen vill jag framföra ett tack till Camcam, tack för en grym blogg! Ditt sätt att skriva förgyller mina just ganska trista dagar. Keep up the Good Work!

    2. M. skriver:

      ”att mäta kolhydrater och fett i varje måltid är en ätstörning”? Nej, det är en grov generalisering, precis som att säga att alla överviktiga är ohälsosamma eller att alla smala är hälsosamma. Man kan vara intresserad av matens sammansättning ifråga om kolhydrater, fett, protein, järn, c-vitamin och annat för att man vill få kroppen att fungera optimalt. Hur är det en ätstörning?

    3. Sandra skriver:

      Tycker att du både förenklar och överdriver en del..
      Jag skulle gissa på att många nog skulle säga att exempelvis alkoholism är mer ohälsosamt än att vara överviktig.

      Jag har själv ägnat mig mycket åt att räkna kalorier, mäta kolhydrater, fett och proteiner. T.o.m vitaminer och mineraler hat jag mätt. För jag har velat lära mig de sakerna om mat. Jag tycker att det är viktigt att veta vad min kropp får för näring av den mat jag stoppar i den. Om jag äter för mycket eller för lite. Får i mig för lite protein (vegetarian) eller för lite av någon mineral osv osv.
      Jag tycker detta är jätte intressant, men tycker också att det kan vara viktigt att kunna. Man kan aldrig få för mycket kunskap, tänker jag. Men du verkar då alltså tänka att detta skulle tyda på att jag är ätstörd.
      Nej.
      Det finns även andra anledningar till varför man ägnar sig åt sånt.

      Jag blir mer rädd för att många verkar ha så lite kunskap kring kost och träning. Att de inte alls vet hur de ska äta för att ge kroppen vad den behöver för att må bra. Eller inte har en aning om att man behöver aktivera sin kropp. För att ta två exempel bland många. Så många jag känner och känt som har blivit överviktiga för att de har gett sin mat dels fel mat, dels för mycket mat och dels för lite motion, men inte har haft kunskap nog för att förstå att det utan landat i att det är något fel på deras kropp. Att de inte kan hjälpa att de blir större och att de inte kan gå ner i vikt, att de inte alls äter för mycket och för dåligt.

      Jag är även en av dessa dumbommar som gärna undviker kolhydrater. Varför?
      Inte för att jag har en ätstörning, inte för att jag är sjukligt smal och vill bli ännu smalare, utan för att min kropp helt enkelt mår dåligt kolhydratrik mat.

      Jag hoppas att du vidgar ditt perspektiv en aning under din studietid.

      1. Charlotta skriver:

        Jag försöker ge en mer nyanserad bild än den man vanligen matas av genom media. Glukos får man främst från kolhydrater, inte protein eller fett. När du går på ketogen diet betyder det att du sätter din kropp i svältläge vilket de flesta nog kan förstå är dåligt ur ett långsiktigt perspektiv om man ser till molekylärnivå då den påverkar signaleringen mellan nervceller samt jonkanaler tillhörande dessa mm. men visst, det är upp till alla att välja sin livsstil! Och självklart fungerar inte en diet lika bra för alla människor.
        Det mest hälsosamma är att äta en varierad kost med mycket frukt, grönt och bär inkluderat för de flesta människor. Jag menar att detta inte alltid kan mätas utifrån en viss kroppstyp.
        Ja jag generaliserade när jag pratar om den typiska träningshetsmänniskan som det finns rätt många av idag. Tror också det är bra att veta vad man får i sig men så länge man mår bra är det rätt överflödigt.
        Jag vill inte attackera individer utan snarare försvara en grupp i samhället som får ta emot väldigt mycket skit av folk som tror sig veta allt om kost och visa att allt inte är så svart eller vitt när det gäller mat.
        Jag är också intresserad av vilka näringsämnen som finns i maten men när man låter detta ta upp större delen av sin vardag, det är då jag menar att det börja likna en ätstörning!
        Jättebra att ni har hittat en livsstil som fungerar för er, det är viktigast!

  15. Danie skriver:

    Det handlar inte om vad som är fint – Beauty lies in the eye of the beholder. Det handlar inte om vad som är hälsosamt – Hälsan påverkas av mer än storlek. Det handlar om att det är grisigt att ta någon annans bild och hänga ut denna som ”fel”. Dessutom endast baserat på Cissis syn på vad som ÄR fint och hälsosamt. Who died and made her queen of the world?! INGEN borde behöva skämmas för sin kropp, någonsin.

    Nu har jag personligen inte mycket över för Cissi, eftersom att jag anser att hon (precis som nu) försöker göra sina åsikter/upplevelser till ett facit som ska gälla för allt och alla.

  16. A skriver:

    Jag har inte det blekaste vem Cissi är men jag såg den där ”mammaängels” IG i går av en slump. Jag tyckte då rätt spontant att det var rätt magstarkt att lägga ut den där bilden på hur ”mycket” hon gått ner och dels promota någon jäkla betal-diet, dels konstaterade jag att hon aldrig varit överviktig på riktigt. Hon har klämt ut tre ungar på fem år och tycker att hennes graviditetsvikt räknas som riktig övervikt. Hon skriver att hon gått ner 30 kg tre gånger men det är skitsnack. Att gå ner till sin normalvikt efter man fått barn är inte på något plan samma sak som att vara överviktig HELA LIVET och kämpa med vikten varje dag ända från den dag man typ i 4:e klass fick höra att man var fet och ful. Att kämpa bort 30, 40, 50 kg övervikt när man konstant gått upp i vikt hela livet är fruktansvärt jobbigt och handlar inte om en Quick-fix, bli smal till sommaren grej. Hon kan lika lite om övervikt, viktnedgång och om hur det känns att vara överviktig på riktigt som jag kan om rymdforskning. Och utan att känna till dagens debatt tyckte jag då att det kändes falskt och oärligt att kränga nån diet med en kropp som aldrig varit överviktig.

    1. C skriver:

      Håller med! Graviditetskilona är inte samma sak som ”vanliga” överviktskilon. De 30 kg består ändå av barn, tillbehör o vattenansamling i kroppen.

      1. C skriver:

        Missade ordet delvis i sista meningen ovan.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG