Hur går det egentligen för Ivyrevel?

12:30 5 Aug 2016

Kenza:

kenza

”Ivyrevel är fortsatt hemlighetsfulla, men bolagets färska årsredovisning som Breakit har tagit del av visar att bolaget omsatte 7,3 miljoner kronor förra året med ett rörelseresultat på minus 5,1 miljoner kronor.”

Ivyrevel omsatte 7.3 miljoner förra året medan Bellas LCC omsatt 17 miljoner på ett halvår. Oavsett vad vinsten blev eller inte blev så har ju Bellas företag en betydligt högre omsättning än Kenzas men ändå är det Kenza som hyllas.
Är det pga samarbetet med H&M?
Jag tycker Bellas siffror känns betydligt mer imponerande eftersom LCC också är ett företag i uppstartsfas.

22 kommentarer | “Hur går det egentligen för Ivyrevel?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Mikaela skriver:

    Men man kan inte veta på enbart omsättning o resultat… Knäppis 🙂

  2. Z skriver:

    Omsättning säger väl absolut ingenting?

    1. The real Hmm skriver:

      Precis vad jag skulle skriva. 🙂

      1. The real Hmm skriver:

        Fast utan frågetecken. 😉

    2. Lovisa T skriver:

      Om lönsamhet nej, men det säger massor av andra saker. Räckvidd, hur marknadsföringen funkat, potential för framtida vinster och därmed arbetstillfällen etc. Verkligen inte en oviktig siffra.

      Tror Camcam syftar på att många gillar att trycka ner Bella och förminska hennes jobb och företag, men att nå en årsomsättning på över 30 miljoner är verkligen inget som görs i en handvändning och hon ska därför ha all credd.

  3. E skriver:

    Sen var det väl april i år som de satsade stort med hm i spetsen? Alltså borde man kanske vänta med deras utvärdering till möjligtvis nästa sommar?
    ?

  4. Antonia skriver:

    Löwengrip Care & Color hade som nämnts 17 milj i omsättning under helåret 2015 med ett rörelseresultat på 3 milj. Om resultatet är rätt beräknat (t ex om lagret och kundfordringar är rätt värderade) så är det duktigt jobbat av Pingis och Isabella.
    En av anledningarna till att LCCV har bra resultat är låga mediakostnader och det faktum att man har många unga anställda som rimligtvis har ganska låga löner även om de förmodligen är marknadsmässiga.

    1. Sara skriver:

      Eller en bra distributions deal med Kronans apotek som får ut produkterna.

      Ivy Revel säljs väl ändå bara på hemsidan? Vilket förvisso ökar marginalerna men också kräver att konsumenten söker upp dem.

      1. Plumbob skriver:

        Känns som LCCs produkter alltid är på rea när jag är på typ Apoteket eller handlar från Apotea.

  5. Emelie skriver:

    Men det finns betydligt mer intressanta saker än omsättning. Pris på varan multiplicerat med varor sålda kommer alltid att bli en positiv siffra. Vinsten är mer intressant då vinsten tar in variabla och fasta kostnader. Slänger man sedan in reklam, personalkostnad, fraktkostnad osv. Undrar jag vem det går bäst för. Tror inte att det går särskilt bra för någon egentligen.

    Dock är det skönt att de brinner för sina bolag, båda två. Isabella har en del bra grejer, och såklart en del mindre bra. Ivyrevel hade sjukt snygga kläder 2013 (de blommiga sakerna) men verkar ha riktat in sig på att kopiera Balmain så mycket som möjligt, vilket är sorgligt. Dessutom är jag inte såld på att Kenza och IvyRevel helt låter bli att bemöta frågor om textilindustrin, barnarbete, billig produktion osv. H&M har åtminstone klass nog att bemöta en del av det. Dessutom anser jag att i och med samarbetet med H&M bidrar Kenza indirekt till kroppshets då H&M de senaste året krympt sina storlekar och plockat bort de större kläderna.

    1. Sanna skriver:

      Fast det med storlekarna kan jag inte hålla med om. Jag är 161 och väger 100 kg och jag har storlek M hos Ivyevel. Deras storlekar är skit bra!

      1. Emelie skriver:

        Om det är i deras nya kläder är jag sjukt imponerad av Kenza! Dock står jag fast vid att H&M har förändrat sina storlekar över tid, och att risken finns att IvyRevel också gör det.

    2. Emmi skriver:

      Tacka vet jag HM och deras 32 storlekar som är de enda som sitter bra på mig som är 153 lång……………………….

      1. Jag är 170 och har också 32 i HM. Enda klädkedjan jag kan hitta kläder som sitter figurnära 🙂

  6. Antonia skriver:

    Frågan är vad HM har för avsikt med Ivyrevel.
    Jag har fått intrycket att man var mest intresserade av annat än kläderna eftersom är det något som HM kan så är det i alla fall kläder. Verkar ju inte som HM satsar på kläderna eftersom Ivyrevels omsättning blev lägre 2015 jämfört med 2014.
    I samband med att det blev känt att HM gått in som delägare fick man intrycket att det var de webverktyg och analysmetoder av kunder och nättrafik som har sitt ursprung hos Tailsweep (dvs Aleks och Dejan Subosic samt Gustav Springfeldt) man var ute efter.
    I så fall kan man snarare bedöma Ivyrevel som ett dataföretag i uppstartfasen och då blir en omsättning på 7 milj med en förlust på 5 milj inte så oförklarlig.

    1. Antonia skriver:

      Jag såg nu att omsättningen faktiskt steg 20% 2015 jämfört med föregående räkenskapsår som omfattade 18 månader. Men fortfarande är 7,3 milj kr under 12 månader väldigt lite. Ett gatukök omsätter mer.

  7. Zamira skriver:

    Vilket bolag tar Bella lön ur? Eller lever hon på aktieutdelning?

    1. Antonia skriver:

      Vad jag vet så tar Isabella ut lön ur Löwengrip Invest.
      LCC har inte betalat lön till styrelse/VD enl allabolag.se.
      Hon har också fått aktieutdelning från Löwengrip Invest med 550 tkr för 2014/2015 och nu senast även en första aktieutdelning från Löwengrip Care Color AB med 500 tkr.
      Jag misstänker att det var aktieutdelningen från LCC som fick henne att köpa Porschen. Kapitalbeskattad aktieutdelning ger ordentligt med pengar i plånboken jämfört med lön beskattad till 55%.

      1. Zamira skriver:

        Ingen lön till styrelsen i Löwengrip Invest heller.

      2. Antonia skriver:

        Årsredovisningen för Löwengrip Invest 2014/2015 har ingen uppgift om löner till styrelsen trots att det ska specificeras separerat från lön till övriga anställda.
        Det är därifrån Isabella har sin lön i alla fall för hon har skrivit om att hon tar ut lön så hon får maximal sjukpenning och pension. Hennes taxerade inkomst av tjänst för 2014 var för övrigt 947100 kr och de pengarna kom från Löwengrip Invest.

  8. Marie skriver:

    Ja men hon kanske ljuger om lönen hon tar ut ?
    Hon luras ju med mycket…

    Ta tex att hon skriver att HON och ODD köpt huset…
    Vet hon skrev ett inlägg en gång om hur mycket dom amorterade för dom ville ner i lån…och en annan gång att det var något med att lånet skulle bli bättre om det blev si eller så :0

    Kruxet är att varken hon eller Odd äger något hus !!!!!

    Kolla upp det här : http://www.merinfo.se/person/Liding%C3%B6/Isabella-Desir%C3%A9e-Sp%C3%A5ngberg-1990/bujq5-4bmlt

    Vem äger huset ?

    1. Antonia skriver:

      Merinfo har en bugg som gör att fastighetsinnehav inte redovisas korrekt. Jag känner till flera fastighetsägare som saknar fastighetsinnehav i merinfo.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG