Det var Hannah och Amanda som kritiserade YogaGirl.

12:40 25 Feb 2017

YogaGirl:

I morse skrev jag ett inlägg om att YogaGirl gått ut med att hon känner sig ledsen eftersom några kvinnliga poddare i Sverige sagt nedsättande saker om hennes val att föda sitt barn hemma i en pool.
Tack vare min läsare Ella så fick jag klart för mig var det handlade om.
Det var tydligen Hannah och Amanda som tagit upp det med inte riktigt på det sättet som YogaGirl beskriver det.
Bloggkommentatorerna har skrivit en bra text om det som ni hittar HÄR!
Kan det vara så att YogaGirl kanske har på sig ett par ”höggravida glasögon” som gör att hon är extra känslig för åsikter om sitt val av födelsemetod?

För det som Hannah och Amanda verkar ha reagerat på var ett uttalande av YogaGirl i senaste numret av Mama där hon prydde omslaget:

”- Ibland upplever jag att vi haussar upp förlossningen för mycket, den har blivit en klinisk grej där sjukhuspersonalen ska kontrollera varje andetag. Att makten förskjuts från kvinnan på det sättet tror jag kan leda till att många blir överdrivet uppskrämda. Föda barn är ju världens naturligaste grej. Men självklart är det jättebra att vården finns vid sidan om ifall något går snett.”//Yogagirl

bk
Saxat från Bloggkommentatorerna.

Tack för tips, Ella!

16 kommentarer | “Det var Hannah och Amanda som kritiserade YogaGirl.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Helena skriver:

    Catrin Hedlund levde ”som vilken tjej som helst fram till våren 2016” enligt hennes insta. Jag tänker också att jag är som vilken tjej spm helst men hennes liv skiljer sig markant från mitt.

  2. M skriver:

    ”haussar upp förlossningen”? Visst, i de flesta fallen går allt bra för mamma och barn men jag tycker snarare att Yogagirls inställning verkar lite naiv, på gränsen till arrogant. Om det är något man ska ha inför en förlossning så är det en öppenhet inför att allt kan hända, respekt inför att kroppen inte alltid klarar allt.

    1. Anonym skriver:

      Håller med. Hur många kvinnor och barn dog inte förr när förlossningarna skedde hemma?!

      1. C skriver:

        Inför min första förlossning funderade jag på att föda hemma och idialiserade barnafödandet som något naturligt som sjukvården krånglat till och gjort kliniskt. Hade jag inte fött på sjukhus hade jag dött. Känner definitivt inte likadant inför nästa förlossning…

        Med det sagt finns det stor förbättringspotential inom förlossningsvården.

  3. Yolo typ skriver:

    När man föder hemma, hur blir det då om det behövs akutsnitt eller liknande? (Blev så för mig första gången, kan inte låta bli att tänka hur det hade kunnat sluta om jag inte var inne på förlossningen då).

  4. M, skriver:

    Känner mig lite bakom flötet här – haussar?? Vad betyder det? Och hur uttalar man detta mystiska ord? ??

    1. Johnjohn skriver:

      Håsar- blåsa upp eller skapa orimlig förväntan kring något

  5. hej skriver:

    #6 – Malin 2017-02-24
    Yoga girl har dock skrivit i kommentarerna till bilden nu att det inte var Ebba och Emilias podd hon syftade på.”

    står det hos bloggkommentarerna

    1. hej skriver:

      Strunta i den kommentaren, jag läste den hundra gånger och jag såg inte ”det INTE var Ebba och Emilia” förrän nu. Är jag mitt uppe i en stroke?

  6. Johnjohn skriver:

    Vill bara säga till dig Camilla. Jag är en vanlig arbetande mamma runt 30. Jag älskar dig! Du får så oförtjänt mycket kritik, speciellt nu i senaste Sindygate. Du ska veta att det du gör är så modigt och viktigt! Länge har dessa influencers kunnat påverka våra barn och unga relativt ogranskade! Men så kom du med ett sanningens ord och gav dem som behövde det en skopa ovett! Många av dem är socialamedia personerna är ganska moraliskt tveksamma människor med stor ung lättpåverkad publik. Tänk Adde, Sindy, jockiboy mfl. Du gör oss en stor tjänst här genom att ifrågasätta och öppna upp för diskussioner kring dessa människors oigentligheter. Tack för det!

    1. Anonym skriver:

      Åh jag håller meeed! Vill bara ge dig en kram Camilla för jag tycker du är så himla bra! ❤️

  7. Valentina skriver:

    Det hade kommenterats om Yoga_girl på någon podd också, enligt henne.

  8. Anonym skriver:

    Blir jätteprovocerad av det där uttalandet.. ”att föda barn är ju världens mest naturliga grej”. Ja? Det är naturligt med en massa saker, men det betyder väl ändå inte att man ska skita i att få hjälp av sjukvården när man ska föda? Det förminskar hela förlossningsprocessen att säga så. Som att kvinnor bara föder sådär hux flux och ”lite smärta får man väl tåla”. Kolla lite på statistik i världen, där förlossningsvården är bra sker minst förlossningsskador (både för den som föder och barnet). Där vården suger är det, hör och häpna, fler skador och både kvinnor och barn dör under förlossningar.

    1. Anonym skriver:

      Då ligger ändå Sverige högt i statistiken för färlossningsskador. Framförallt om man jämför med Finland och Danmark. Finns mycket som behöver göras. Framförallt skjuta till mer resurser så att barnmorskorna faktiskt kan göra sitt jobb.

  9. Johanna skriver:

    Yogagirl eller vad hon heter vet ju som sagt inte vad hon snackar om. Hanna och Amanda kunde inte sagt det de sa bättre.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG