Häng med på bröstförminskning.

15:00 22 Feb 2017

Hannalicious:

Hanna har nu genomgått sin bröstförminskning och delar sina tankar i ett inlägg om det.
Tydligen har hon fått sin operation betald av landstinget och har inte betalat den själv som jag trodde. Jag måste ha missförstått henne när hon skojade om att hon fått den sponsrad. =)

Ni var några som inte tyckte att skattebetalarnas pengar borde gå till sånt här – vill ni motivera varför?
Borde hon – istället för att köpt den senaste Chanelväskan – betalat operationen med de pengarna istället?

 

45 kommentarer | “Häng med på bröstförminskning.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Paa skriver:

    Varför ska skattebetalarnas pengar INTE gå till bröstförminskningar när vi har ”gratis sjukvård” i Sverige.

    Personerna i fråga har inte valt att bära på så många extra kilon som bidrar till besvär och ryggont = utsliten i förtid och sjukskriven (jorå de finns dom som har så jäkla ont i ryggen att det är plågsamt) So why not.

    Jag gråter absolut inte över att en liten del av mina pengar går till bröstförminskningar

    1. Hej skriver:

      Håller med. På så sätt kan hon arbeta och själv bidra med skatt så indirekt betalar hon ju själv ??

    2. soffan skriver:

      Håller helt med, självklart skall våra skattepengar gå till hjälp inom sjukvården på saker som ger en smärta/svårigheter osv. Oavsett om det är en knä operation, bröstförminskning osv.
      Har man så stora problem att man behöver hjälp känns det jätte konstigt att det skall behövas ifrågasättas eller motiveras med att man ex blir mer lönsam/mindre sjukfrånvaro osv å kan bidra till mer skatt genom arbetet?? Va?
      Klart man har rätt till vård och hjälp oavsett om man är eller inte är ”lönsam” ur ett sammhällsperspektiv efteråt.
      Knappast någon som ifrågasätter någons rätt till att operera armbågen om den kärvar, eller annan funktional kroppsdel. Känns som så fort det är ex kraftigt hängande ögonlock, bröst reduktion osv så ses det lite som en ”skönhetsoperation” och inte lika nödvändig och då skall man gärna betala den själv. Vilket väldigt många inte kan, skall de då behöva lida av sitt ”handikapp” bara för att de har knappa resurser?
      Har man problem med förstora bröst och det hindrar en från mycket och ger smärta osv, självklart har man rätt till ”gratis” vård oavsett om man är luspank eller jätte rik.
      Hjälp har alla rätt till 🙂

    3. Sara skriver:

      Jag har fått för mig att landstinget står för en viss procent av summan om man gör plastik pga fysiska svårigheter. Men jag kan ha fel. Det har jag säkert 🙂

    4. Linnea skriver:

      Absolut att skattepengar kan gå till bröstförminsking! … Bröstförstoring däremot tycker jag att man ska stå för helt själv.

  2. Johanna Grahn skriver:

    Bara för att Hanna kan köpa chanelväskor betyder inte det att hon inte har rätt att ta del av vår sjukvård på samma sätt som alla andra. Så självklart ska hon få den betald av landstinget eftersom de gjort bedömningen att hon behöver en operation 🙂 Man kan inte rå för om moder jord ger en giant boobs.

    http://www.johannagrahn.se

  3. Jennie skriver:

    Jag har gjort en stor reduktion och är evigt tacksam att staten betalade. Jag hade jämt ont i axlarna och blev så begränsad i mitt liv, kunde inte träna det jag ville bland annat. Efter op insåg jag vilken extrem inverkan mina bröst hade haft, jag slapp huvudvärk, rygg/axelvärk och fick en sån träningsglädje, kunde åka på fjällvandring, börja springa mm. Tog bort 600ml/sida och gick från 75H till 70c. Var det värt för samhället? Jag vet inte. Jag vet inte hur dyrt det hade blivit att fortsätta ha mina besvär hela livet? Det konkreta jag vet är att jag var hemma från jobbet typ 2-3dagar/mån pga huvudvärk. Sen undrar jag om det inte hade satt sig på psyket att ha ont i axlarna i massa år?

    1. soffan skriver:

      Om det va värt det för samhället i stort, och huruvida de kostar dem mindre i längden tycker jag på ett sätt är orelevant 🙂
      Det var värt det för dej, och många i samma situation, ni har fått mindre smärta, mindre bekymmer och problem, och mer rörelse och livsglädje, det tycker jag alltid, oavsett åtgärd, räcker som motivering <3

  4. E skriver:

    Hur mycket spons tror ni familjen Rosas får till det nya barnrummet hon bloggar om? 😉

    1. Denise skriver:

      Komiskt också att Paula sitter med en badrock från Sturebadet.. Är den också sponsrad eller slank den ned i väskan vid ett besök? 😛

    2. Kicki skriver:

      De behöver nog inte betala nåt ur egen ficka.

  5. Anonym skriver:

    Upp till var och en, att ta emot en operation via Landstinget.

    Jag skulle ha fått vänta 5år för att få en ögonoperation ”gratis” DOCK valde jag att jobba väldigt mycket extra så att efter 2år kunde jag betala den själv.

  6. Prusseluskan skriver:

    Varför skulle hon INTE göra en operation (alt betala själv) om Landstinget bedömt att hon har rätt till den oavsett hur många väskor hon har? Jag tror knappast Landstinget delar ut dessa som goodie bags på ett blog event.
    Jag har själv gjort en operation på Landstingets bekostnad, hade jag kunnat göra den på ”egen hand”, tja med lite möda och besvär må vara, men jag är evigt tacksam för den sjukvården och de privilegier vi har i detta land.

  7. K. skriver:

    Förr kunde man i Skåne landsting även få en förstoring.
    Jag tycker det är ok. Det är inte alla som blir godkända men lider man av det oavsett pt vilket håll så är det toppen att de lidande kan få hjälp.

  8. AJ skriver:

    Vems blogg läser ni när ni vill bli glada? Vilken blogg gör er på gott humör? Känns som om de flesta bara vill att vi ska konsumera och provoceras.
    Jag som ofta är en cynisk och skeptisk bloggläsare som retar mig en hel del på vissa bloggare läser Att vara någons fru när jag vill vila ögonen på något vackert (hon är en fantastisk fotograf). Hennes blogg gör mig glad men jag skulle vilja hitta fler bloggar som ger positiva känslor så har ni några tips?

    1. Anonym skriver:

      Jonna Jinton!

    2. Sarah skriver:

      Vanja Wikström!

    3. Clarissa skriver:

      Säger också Vanja Wikström!

    4. Vic skriver:

      Underbaraclara och Jonna Jinton är mina ”feel good” bloggar 🙂
      Tror min man vill varna för att man kan få Norrlands längtan av att läsa dom. (kan va så att jag blivit supersugen och han inte har lust alls)

    5. Anna skriver:

      Beatas.se och colorelles.se om du gillar vardag med fin inredning. Väldigt personliga och Down to earth!

    6. AJ skriver:

      Tack för era tips?

      1. L skriver:

        Knivlisa och tramsfrans!

    7. Malins bilder skriver:

      Local milk och call me cupcake inom matområdet. Några av dem som bloggar på portalen Lovely life. Mokkasin för de fina bilderna och alla kulturella tips. Fru Sederblad för de annorlunda fotona och för fina vovve och hästhistorier. The Equestrian/Linnea Aarflot för foton och kloka ord. (det är vackert även om man inte är så inne på häst). Och så följer jag ett gäng med nördar på instagram – folk som samlar på vinylskivor, så mycket kunskap och roliga vinklar och snygga foton med oftast. Suuzvinyl och Vinylwife är två exempel. Och så Crusoe the celebrity dachshund förstås! 🙂

  9. kers skriver:

    Catrin Hedlund har skrivit att hon fick sin bröstförstoring betald av Landstinget pga psykiskt lidande över små bröst.

    1. J skriver:

      Men det kan väl inte stämma?! Trodde att ”psykiskt lidande” tolkas väldigt snävt, att endast t.ex. brännskador i ansiktet eller deformerade kroppsdelar kunde räknas som det.

      1. M skriver:

        Varför skulle det inte stämma?

        Jag har en vän som fick sin bröstförstoring gjord av landstinget pga superkomplex och därför led psykiskt dåligt av.

        1. M skriver:

          Kan tillägga att min vän var nästan helt platt. Totalt avsaknad av bröst i princip.

        2. J skriver:

          Antog att det inte skulle kunna stämma eftersom kraven för att få landstinget ska bekosta operationer är väldigt snäva i allmänhet.

          1. M skriver:

            Jo visst är det väldigt snävt, men uppenbarligen så finns det några (inkl Catrin) som uppfyller de snäva kraven för att få en bröstförstoring genom landstinget. Men de som uppfyller de snäva kraven får inte direkt välja storlek själva. Det blir långt ifrån Paow-boobs när du får en operation genom landstinget, sånt går de inte med på.

        3. AL skriver:

          Fast vad jag hört tittar man inte på psykiskt lidande (då borde en psykolog blandas in) utan på om brösten är gravt underutvecklade för ens ålder. Då får man dem betalda av staten, vilket jag tycker är helt ok!

          1. M skriver:

            I min väns fall så var både en psykolog och läkare inblandad och som sedan resulterade i en remiss för bröstförstoring. Vilken ev anledning som vad det avgörande orsaken och som föranledde hennes operation vet jag ej, men en operation genom landstinget fick hon iaf.

  10. S skriver:

    Ja! med tanke på ryggproblem som kan uppstå så självklart ska skattepengar gå till sånt! Det kostar redan samhället galet mycket pengar pga sjukskrivningar för ryggproblem.

  11. Frida skriver:

    Ja hon betalar väl skatt som alla andra så varför inte?

  12. Kicki skriver:

    Det kan vara ett medicinsk bekymmer att ha för tunga bröst med rygg o nackproblem o allt vad det kan innebära. Så självklart ska hon få en operation.
    Min mamma väntar just nu på en men västra Götaland har dragit in massa operationer för att upphandlare har överklagat så både cancerpatienter o andra plasikop. har skjutits upp vilket är en katastrof såklart. Speciellt för de stackars kvinnor som drabbats av bröstcancer.

  13. Anonym skriver:

    Ja det är klart att hon ska få den betald av landstinget, hon har ju haft problem och bara för att det är kvinnliga kroppsdelar så betyder det inte att det är ett mindre problem.

  14. E skriver:

    För 20 år sedan satte jag in bröstimplantat. Nu vill jag bli av med dem men har inte råd med en operation. Implantaten tillsammans med det som mina egna bröst gör att jag har väldigt ont i ryggen.

    Om jag kvalificerar mig till en operation betald av Landstinget (de mäter på ett speciellt sätt), tycker ni det är är ok då eller borde jag nekas eftersom jag en gång haft råd att sätta in implantat?

    Ha i åtanke att man tex inte säger till någon som haft råd att äta så pass mycket att de vill ha en magsäcksoperation. I vissa fall får de även en magsäcksoperation till eftersom de inte lyckas hålla sig från att äta för mycket ändå.

    Ha i åtanke att man inte nekar någon som behöver en ny lever för att de druckit för mycket eller vägrar operera lungor på en rökare.

    1. Anonym skriver:

      Det är upp till landstinget att avgöra om du kvalificerar att få operationen gratis. Personligen så tycker jag att alla som gör en bröstförstoring ska vara medvetna om att det kan behövas flera operationer, det finns ett bäst-före-datum på implantat och det är naivt att tro att de skulle hålla i 40 år. Jag har själv hört unga tjejer som vill operera brösten som tror att de ska kunna ha samma implantat hela livet.

    2. Anonym skriver:

      Man opererar sällan lungor på rökare eller lever på en alkoholist. Sätter man dit implantat en gång ska man ha råd att byta ut dem också. En bröstförstoring är inte en engångsföreteelse.

    3. Elin skriver:

      Fast om man till exempel är en kronisk alkoholist så får man inte en ny lever. En transplantation görs bara på någon med goda utsikter att återhämta sig. Så det stämmer inte. Om man har lung cancer så behandlas man förstås oberoende av om man röker eller inte.

      1. hanna skriver:

        Det var precis det anonym skrev 🙂 Man opererar SÄLLAN levern på en alkoholist. Så ni är överens 😉

  15. Emmi skriver:

    Tycker absolut inte att det är fel att hon får operationen betald. För tio år sedan fick jag godkänt av region Skåne att göra en bröstrekonstruktion, hade en gullig C-kupa och knapp en A-kupa. Men pga extremt principfast och osäker på om jag faktiskt tyckte det var någon skattebetalarna skulle stå för sparade jag ihop pengarna själv och gjorde operationen på samma klinik som regionen använde sig av. Idag hade jag kanske valt annorlunda, men det känns ändå bra att jag betalade själv

  16. Ksmb skriver:

    Jag har svårt att tänka mig att just bröstförminskningar utgör några enorma kostnader för landstingen. Men oavsett vilket så är det väl klart att hon ska få operationen betald om hon har fysiska besvär av sina stora bröst, och då är väl hennes Chanel-väska irrelevant? Tycker frågan som ställs i Camcams inlägg är så otroligt konstig. Jag renoverade min lägenhet för 120 papp för ett par år sen – borde jag ha sparat pengarna för den händelse jag bryter benet och behöver opereras för det nån gång i framtiden? Vi har skattefinansierad sjukvård i Sverige som inte är inkomstprövad. Spelar ingen roll om du går på socialbidrag eller tjänar en mille per år, du betalar lika mycket (lika lite) för din sjukvård.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG