Prioriteringar..

18:00 21 Feb 2017

GabJoss:

gaby

Och så snabbduschar jag kroppen på vardagskvällarna bara precis innan läggdags. Håret tvättar jag även en morgon mitt i veckan också och då kliver jag upp samtidigt som F medan Jason fortfarande sover och gör det + lockar det efteråt så att det håller tills nästa tvätt.//GabJoss

Gaby Joe kliver alltså upp kl 05 en dag i veckan för att tvätta och locka håret?
Hur är detta möjligt? Den prioriteringen kommer jag aldrig att förstå, men så behöver jag heller inte ta en massa bilder på mig själv för att hålla den här bloggen levande. Med tanke på hur jag ser ut i skrivande stund – enorm tisha, leopardfärgade mysbyxor, osminknad med håret i en knut på huvudet och en Tjock Hetsätarkatt över ena benet så skulle jag nog inte generera många ören till hushållskassan.

Det är tur att man är grundsnygg men inte ens DET hjälper alla gånger när ålderns styggelser griper tag i ens utseende!
Det tar fan längre och längre tid att åstadkomma samma resultat för varje år som går har jag bistert upptäkt.
Det är bara att kapitulera och komma ihåg att man är bra på andra grejer, spela yatzy, dricka vin och klappa katter typ…
😉

 

117 kommentarer | “Prioriteringar..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Johanna Grahn skriver:

    För mig känns det helt normalt, jag går upp en timme tidigare varje dag för hår och smink, livet är mycket roligare när man är fixad från topp till tå hehehe.

    http://www.johannagrahn.se

    1. En annan M skriver:

      Jag håller med. Det är en bra start på dagen att känna sig fin och fräsch. Det är roligt också, älskar att fixa, borsta, pudra och smörja in 🙂

    2. Lisa skriver:

      Samma här. Går minst upp en timme tidigare så jag kan göra i ordning frisyren och allt vad det innebär. Fast när man bor på västkusten är det ibland inte smart alls då allt blåser bort när man går ut haha.

  2. AngelicasVärld skriver:

    Det där med att gå upp tidigare för att fixa iordning sig när man kan sova går över med åldern…så här närmare 40 så sover jag så länge jag kan varje morgon (vardag som helg), morgonrutinen tar 10 min badrummet – å jag behöver min skönhetssömn!! *skrattar*

    YEPP – jag börjar bli gammal!

    1. Anonym skriver:

      Jag är precis likadan; och jag är 24 år. Hahah.

    2. Maja skriver:

      Gör det? Min mamma går upp alltid upp en timme tidigare än vad hon måste, för att sminkar sig. Hon är 55 och ser mycket yngre och bättre ut än många i sin ålder. 🙂 Tror inte att det har med åldern att göra, tror det handlar om att intresset inte riktigt funnits där från början.

    3. A skriver:

      Min kära mamma går upp 05.30 för att fixa sig och hon försöker vara på jobbet runt 7.30. Hon är 54 och gillar helt enkelt smink och sånt!

  3. Jahaja skriver:

    Hon måste vara sjukt missnöjd med sin sponsrade tandblekning, nästan så hon anstränger sig för att inte visa upp gaddarna. ?
    Det företaget kan inte vart nöjda med den marknadsföringen, kan de reklamera det samarbetet tro?

  4. Lisa skriver:

    Är mest chockad över att hon bara tvättar det en gång i veckan… Och att lockarna håller sig så snygga så länge?! Hur gör hon när hon tränar och sånt? Jag är snygg i håret MAX 2 dagar efter lockning/fix..

    1. Anonym skriver:

      Bra produkter och hairtalk ? Men har man hairtalk så bör håret tvättas oftare än så om inte Gabriellas hår håller sig rent så länge. Jag kan gå en vecka utan att det blir smutsigt men då har jag inte tränat.

    2. Sara skriver:

      Mm jag har också tänkt på det. Tränar ganska ofta (eller ofta och ofta men några ggr/vecka) då blir ju huvudet också svettigt och så. Inte så skoj att gå runt med det har jag upptäckt då jag försökte ett tag att bara tvätta en eller två ggr/v.

    3. rebecca skriver:

      Hon har ju sin ”ensamtid” på söndagar också, så tror hon tvättar det två gånger i veckan.

  5. anonym skriver:

    Ha en katt i knät slår allt. Glad att man är tacksam för dom små guldkornen i livet.

    1. Maja skriver:

      Ja verkligen. Förutom när man har en dator i knäet.. Min katt försöker alltid lägga sig på den för att den är varm och idag klickade hon iväg ett mail jag var mitt uppe i att skriva.

  6. Anonym skriver:

    Är tyvärr inte ens ”grundsnygg” (lite oklart vad det är?) men har långt hår ner till midjan och det orkar jag inte ens föna *lat*

  7. X skriver:

    Myggis gör reklam för Cetaphil. Personligen tycker jag att produkterna är dritt, huden känns inte ren efter tvätt och jag får finnar av ansiktskrämen. I sann Myggananda är reklaminlägget fullt av skrivfel som inte kan skyllas på dyslexi, rent slarv som iaf min arbetsgivare skulle ha synpunkter på om jag levererade något liknande. Borde man inte om man mot ersättning skriver ett reklaminlägg åtminstone inte se till att texten är korrekt?

  8. Yolo typ skriver:

    Grundsnygg… Hahaha
    Undrar om jag också är grundsnygg, har jag fransförlängning vaknar jag klar och snygg (enligt min man iaf). Är det fest fyller jag i ögonbrynen också.

    1. Camimami/Mamselamsen skriver:

      Alla i familjen är grundsnygga… alltid. Vi behöver liksom inte göra något speciellt. Inte på morgonen, inte efter svettig träning eller några timmar i stallet. Vi är alltid grundsnygga. ALLTID och hela tiden.

      :))))

      1. Anonym skriver:

        Du är obehaglig

        1. tony soprano skriver:

          jag hatar när det blir ”hej och välkommen till camillas blogg”, jag vill läsa höjdpunkter från bloggarna, inte camillas egna liv. Allra minst camillas morsas liv.

        2. Maja skriver:

          Din definition av ”obehaglig” är lite obehaglig.

        3. Camimami skriver:

          Jag vet att det är sjukt obehaglig att vi inom familjen tycker att vi alla ser helt OK ut/grundsnygg… oavsett omständigheter.
          Japp… sjukt obehagligt är det!

          Sorry… lille vän. ( OBS förminskande uttryck. Helt medvetet.)

    2. Camimami skriver:

      Ledsen att jag länkar igen… men ville ge ett exempel på grundsnygga. Här: http://www.mamselamsen.se/personligt/dagens-outfit/

  9. ah skriver:

    Jag är så förundrad över att det finns folk som ens orkar gå upp och sminka sig/fixa håret varje dag. På min arbetsplats börjar man 06:30 och majoriteten går upp vid 05. Vissa för att sminka sig, andra för att pendla (typ jag).

    jag.förstår.det.inte.

    1. Anonym skriver:

      Jag går upp 0330 (börjar 05) och jag både sminkar mig + plattar håret 😀 inte uppskattat av alla övriga som inte orkar fixa sig, men vem bryr sig?

      1. ah skriver:

        whatever floats your boat men jag tycker det är löjligt 🙂

        1. MB skriver:

          Jag tycker det är väldigt löjligt att du tror att du är bättre för att du inte går upp tidigare för att sminka dig. Rutten attityd.

          Mvh någon som också går upp tidigt för att sminka sig.

          1. ah skriver:

            Var har jag påpekat att jag tror att jag är bättre än någon annan? Men jag förstår att du måste sminka dig om du mår så dåligt av andra människors åsikter.

          2. MB skriver:

            Till ”ah”:

            Okej, du verkar inte förstå mig + att du försöker trycka ner mig lite med att skriva att jag måste sminka mig p.g.a. andras åsikter. Ska hjälpa dig lite. Ser du något trevligt med den här kommentaren?

            whatever floats your boat men jag tycker det är löjligt ?

            Om du tycker det så har du nog problem med att kommunicera med människor men det kan man träna sig till. Btw, att släta över med ett ”whatever floats your boat” är i det här avseendet lite som att säga ”inte för att vara taskig men..”.

            Hoppas du blir trevligare i framtiden 🙂

          3. ah skriver:

            Jag var inte otrevlig i min första eller andra post. Däremot var du otrevlig på en gång mot mig. Då kan du inte förvänta dig att jag kommer vara trevlig mot dig. För du har inte gjort något för att förtjäna det. Så det där med om att du önskar att jag blir trevligare i framtiden, right back at ya!

        2. Anonym skriver:

          Och jag tycker att det är löjligt att du tycker att det är löjligt vad andra gör för att dom vill.

        3. Anonym skriver:

          Själv tycker jag det är trist med alla som inte fixar sig.

      2. Sofie S. skriver:

        Jag är makeup artist men jobbar mest inom vården nu för tiden. Studerar också till undersköterska. Jag skulle aaaaaldrig trots mitt intresse för makeup, gå upp så tidigt som 3.30! Men å andra sidan sminkar jag mig bara om jag arbetar i butiken eller ska på middag/fest 🙂

        1. hihi skriver:

          haha nej men vad sjukt, jag är också mua i grund och botten med läser till undersköterska nu för att bli ambulansförare 😀 tjena kompis!!!

        2. Anonym skriver:

          Ja alltså jag börjar ju 05 och kör hemifrån 0430. Måste gå upp 0330 oavsett om jag sminkar eller ej så det är ingen direkt uppoffring.

  10. Anonym skriver:

    Ser att andra kommenterat också, men snälla Camcam, ta upp Englas jobbande vs barnens sportlov! Stackars kids …

  11. X skriver:

    Men hallå!! Den viktiga frågan är väl ändå om ni har vantar eller inte!?!

    1. Maria skriver:

      Hahaha, helt sjuk diskussion!!

  12. Johanna skriver:

    Fast mitt hår inte ser skitigt ut tycker jag det känns så sjukt smutsigt när jag inte duschat på tre dagar så kan verkligen inte förstå att hå en hel vecka utan att tvätta håret. Iofs tränar jag rätt hårt flera gånger i veckan men iallafall

  13. Anonym skriver:

    Jag har pixiecut, så det tar typ en minut att tvätta och en kvart att självtorka. Jag kammar mig inte ens, bara rättar till det lite med fingrarna. Himla praktiskt! Och snyggt 🙂

    1. Anonym skriver:

      Googla precis. Drömmhår!

    2. Kattfan skriver:

      Åh nej vad jobbigt snygg frisyr… (googlade jag också). Nu blev jag sugen på att klippa mig! O jag som just börjat få långt hår igen efter en undercut.

  14. M skriver:

    Jag tvättar håret 2 ggr i veckan kvällstid och mitt hår är fräscht tills nästa tvätt,och där emellan tränar jag flera ggr i veckan.
    Har aldrig förstått det här med att gå upp tidigt när man kan sminka sig på 10 min och få samma resultat som dom som sitter sen 05.

  15. En annan M skriver:

    Jag går alltid upp 1 timme tidigare än vad jag måste, för att kunna sminka mig och fixa håret. Det händer att jag struntar i håret och tar på en keps men det är sällan. Och aldrig att jag går ut med en slarvig knut när håret är otvättat, det syns ju ännu mer då. Jag tycker dock sömn är viktigt så jag ser till att lägga mig i tid för att få mina 8 timmar. Jag tycker att alla får göra vad dem vill men blir less på kommentarer som ”Jag förstååår inte hur man kan gå upp så tidigt bara för att fixa sig”. Som att det är fult att vilja känna sig snygg och fräsch. När jag gick på gymnasiet så brukade tjejerna i klassen le lite elakt och säga ”Att du orkar sminka dig varje dag fast vi börjar klockan 8…”

    Varför är det så fult?

  16. Anonym skriver:

    Jag orkar sällan fixa mig längre. Håret är hopsnörd i en risbuskig knut och jag är för det mesta osminkad. Börjar arbeta kl 06:45 och kliver oftast upp 06:15 (5 minuter med bil till jobbet + ca 7 min för ombyte/instämpling innan jag är på plats).
    Orkar jag sminka mig och göra mig ”fin”, vilket kanske händer 1 gång varannan vecka så sover jag med sminket så jag även är sminkad dagen därpå..

    Jag vill ändra på detta men är i en djup depressiv svacka så jag knappt vet hur jag tar på mig strumporna.

    1. hanna skriver:

      Alltså egentligen har jag ju verkligen ingenting med dig och ditt liv att göra… Men om det bara tar 5 minuter för dig att köra bil till jobbet kanske du ska överväga att cykla istället? 🙂 Lite frisk luft och vardagsmotion är faktiskt väldigt underskattat och får de flesta människor att må lite bättre både fysiskt och psykiskt. Menar självklart inte att din depression ”går över” bara för att du skulle börja cykla, MEN det kan vara ett litet litet steg på vägen och alla steg är nog så viktiga!

      Jag trot nog du är superfin även utan smink. Hoppas du mår bättre snart!

      1. V skriver:

        Det beror väl på vad för sorts väg dom 5 minuterna i bil är?
        Jag har 6 minuter på riksväg (80km/h) till jobbet med mycket tung trafik som lastbilar osv, skulle aldrig i livet få för mig att cykla på den!
        Jag förstår att man kanske drar slutsatsen att det är stadskörning men sådan är ju verkligen inte verkligheten för alla här i landet 🙂

        1. hanna skriver:

          Jag har inte dragit någon slutsats och jag har inte sagt att hon ska cykla istället. Jag sa att om det tar 5 minuter med bil så kan hon överväga att cykla. Och om det är 30 sek till motorvägen, 4 minuter motorväg och 30 sek av motorvägen så nej, då kan man kanske inte cykla. Men då har man övervägt det.

      2. Anonym skriver:

        För mig tar det 10min att köra till jobbet – för majoriteten är motorväg. Att cykla genom skogen skulle ta lite mer än en timme.

    2. Anonym skriver:

      Hoppas du mår bättre snart <3 Men strumpor är inte så viktigt men glöm för bövelen inte vantarna!!

      1. The real Hmm skriver:

        Framförallt är inte strumpor viktigt om du har loafers. ??

  17. Ensamvargen i skogen skriver:

    Jag tvättar mitt hår varje kväll, annars blir det hur fett som helst. Om någon har tips på hur jag kan slippa det så mottager jag det tacksamt 😛 . När det kommer till lockar håller de sig i max 1h, sedan är håret platt igen.

    När jag jobbar kliver jag upp 04:00 brukar ta på lite mascara. Att göra en hel sminkning är helt onödigt för min del, den svettas ändå bort under tiden jag jobbar 😛 .

    1. Maja skriver:

      Håret mår inte bra av att tvättas varje dag. Att det blir fett med en gång betyder att du tvättar det för ofta och har vant det vid tvätt varje dag.

      Skulle rekommendera att vänja dig av med det och trappa ner till 2-3 ggr i veckan som är det mest optimala. Du får tyvärr gå runt med lite fett hår ett tag medan avvänjningen men du får avgöra om du tycker det är värt det eller ej. Det hade jag tyckt! Finns torrschampo, kepsar, osv. 🙂

      Jag tvättar mitt hår 2 ggr/vecka och mitt hår mår superbra. Nu vet jag inte vad ditt utgångsläge är men jag har i mörkblont hår som jag slingar, lite längre än ner till nyckelbenen, ganska tunt skandinaviskt hår (men väldigt mycket av det) som tyngs ner av för mkt hårprodukter.

      1. Susawoo skriver:

        Det fungerar inte för mig 🙁 envisades med hårtvätt två gånger i veckan i två år. Pillade inte i håret, inga produkter, sov med fläta, borstade bara en gång om dagen, använde rätt schampo/balsam, och det blev ändå fett på en gång. Vad gör jag för fel? Innan dess tvättade jag tre gånger i veckan.

        1. Maja skriver:

          Hmm.. du kanske hade schampo som var för hårt och uttorkande (leder ju till att hårbotten producerar mer fett)? När jag har använt schampo som inte passade mitt hår så blev hårbotten torr som fnöske men blev ändå fett av att bara dra borsten igenom = inte normalt. Det är en helt sjuk jungel att hitta bra schampo.

          1. Susawoo skriver:

            Fick en håranalys av min frisör, och hon rekommenderade en massa dyra och billiga produkter. Dock har jag ganska fet hy i ansiktet, mjuk hud och liksom tendenser åt det fetare hållet. Så det kanske bara är att jag har lite fetare hud som är boven?

          2. Anonym skriver:

            Susawoo, men största sannolikhet. Jag har hy torr som fnöske och behöver smörja in mig med ren kokosolja för att inte skrumpna ihop och jag har nästan aldrig fett hår. Mitt hår behöver tvättas när det börjar tova sig.

      2. Ensamvargen i skogen skriver:

        Tack för svar :).
        Jag har testat att tvätta håret 1-3 ggr/vecka, senaste gången jag testade höll jag på i två månader. Sedan gav jag upp, då håret var fett konstant.
        Har testat oändligt många shampon, det har jag nu fungerar OK.

        Ang. torrschampo, är det verkligen bra att använda det för ofta? Vill minnas att det har någon typ av negativ påverkan på hår/hårbotten om det används regelbundet under en längre tid 😛 .

        1. K-Town skriver:

          Kan det inte bara ha att göra med att du svettas på jobbet? Tränar jag och svettas så måste jag också tvätta håret betydligt oftare, inte så konstigt egentligen med tanke på vad svett har för funktion och för med sig.

  18. Anonym skriver:

    Är motsatsen till grundsnygg, om det är någon här som har tips på foundation som stannar kvar hela dagen och täcker grova porer så vill jag gärna ha det tipset, tack.

    1. Nina G skriver:

      Fet eller torr hy?

      Urban Decay All Nighter (fet)
      MAC studio sculpt (torr)

      Täckande och håller hela dagen. Sistnämnda bör även ha lite löst puder för att hållas hela dagen.

    2. The real Hmm skriver:

      Tipset är inte vilken foundation utan hur du applicerar den.

      Gör det med en svamp. Arbeta in den i huden med rullande rörelser. Fixera den sedan med ett löst puder genom att ”slå” in det i ansiktet med en pudervippa.

      Kommer sitta kanon en hel dag. Lovar. Ta med dig pudevippan och dutta till vid behov under dagen. ?

    3. Anonym skriver:

      Finns asgrymma primers för stora porer. Blir super jämnt underlag. Googla poreless primer. Själv orkar jag inte sminka mig längre. Både sminkade mig och gick runt i högklackat många år. Fällande lockarna håller de jättebra i extensions.

    4. Anonym skriver:

      Tack för hjälpen, ska köpa hem makeupsvamp, Urban Decay och puder och prova. Har provat primer men den jag köpt har inte varit till någon fördel, är oftast för snål när det gäller smink och köper budgetmärken när det är bra erbjudanden.

      1. Biggie skriver:

        Testa kat von D:s lock it foundation, den är grym! Och grunda med bra hudvårdsrutin och en bra primer så ska du få se underverk!

      2. Anonym skriver:

        Använder body shops primer och den är fantastisk (min hy är hemsk). Tycker att det är den som gör skillnaden, har bytt foundationmärke några ggr men håller mig till samma primer. Har hört att lumenes primer är bra budgetmärke men har inte testat.

    5. ems skriver:

      Estee Lauders Double Wear! Har använt den i åratal, den är bäst. Täckande och sitter hur bra som helst, är kanske bäst för fet hy dock.

  19. S skriver:

    Jag går upp 4:30 för att gå ut med hunden. Andas.
    Äta frukost. Täcka några finnar.
    Andas. Sätta upp håret inne tofs.
    Dags att åka till jobbet.

    1. M skriver:

      Tänk om man inte behövde jobba.. man blir så stressad.

  20. Kattis skriver:

    Jag går upp en timme tidigare än jag måste för att hinna kolla bloggat, instagram, facebook och youtube.. sen stressar jag mig genom dusch, påklädning och tandborstning för att jag råkar kolla youtubevideor för länge.

  21. J skriver:

    Gud jag önskar verkligen att jag orkade gå upp tidigt för att göra mig fin, men det går verkligen inte!! Även om jag lägger mig tidigt så klarar jag det inte, käkar inte ens frukost på morgonen, har dessutom ett jobb som gör att jag inte kan äta lunch heller, så går ful och hungrig hela dagarna!
    Har ni tips? Snälla Bullen hjälp mig!

    1. hjälpsam skriver:

      Att du är ful är kanske inte så mycket att göra åt, men ett enkelt knep för att slippa vara hungrig är att äta. Jag gör det flera gånger om dagen och det funkar jämt!

    2. Anonym skriver:

      Är du seriös eller är det ett skämt där du driver med personer som mår dåligt psykiskt och känner sig fula?

      1. Anonym skriver:

        JAmen behöver man jävla tips för att laga matlåda dagen före, eller att helt enkelt ta sig tid att äta frukost, eller att get over it om man känner sig ful för man inte aminkat sig, man har ju ett val. Jessus get a grip. Här är ett tips: gå upp på morgonen och ät och ta med lunchlåda om du är hungrig hela dagarna. Känner du dig ful sminka dig om det e det som e problemet.

        1. J skriver:

          Ojoj! Tack för tipsen hörrni. Jag skrev min kommentar med glimten i ögat, önskar bara att man var piggare på morgonen. 😉

      2. Anonym skriver:

        Mår psykiskt dåligt var väl att ta i? Personen skriver att hen inte orkar fixa sig. Herregud, vi känner väl oss alla mer eller mindre fula ibland.

        Chilledilla

    3. Anonym skriver:

      Mitt tips är torrschampo, BB-kräm och en mascara. Rengör ansiktet med bra produkter kvällen innan så känner du dig automatiskt fräschare på morgonen. Förbered frukost du kan ha med dig på vägen till jobbet och ta med frukt. Jag har alltid proteinbars och bananer i väskan när jag jobbar eftersom jag inte alltid heller har tid för lunch. Jag köpte en hederlig gammal väckarklocka och ställde på andra sidan rummet bredvid en gosig morgonrock och mina tofflor, det är lättare att gå upp om man inte fryser.

      1. V skriver:

        Vilket fint tips <3

      2. J skriver:

        Åh, det där med väckarklockan och morgonrocken var bra! Det ska testas.

      3. MB skriver:

        Vilket mystips! Ska prova 🙂

  22. Sandra skriver:

    Skulle aldrig fall mig in att kliva upp 5 oavsett dag! Trygg i mig själv, behöver inte kladda på mig ett ton med smink och locka håret varje vecka för att känna mig snygg!

    1. Spackeltjejen skriver:

      Du låter inte så trygg i dig själv, Sandra. Med din kommentar menade du indirekt att man inte är trygg i sig själv om man går upp tidigt för att ”kladda” på sig ett ton med smink.

      Det märks att du har fördomar om de som sminkar sig mycket. Men du kanske är väldigt, väldigt snygg som inte behöver smink? 🙂

      1. Anonym skriver:

        KOnstig kommentar, hur tusan visar hennes kommentar att hon inte är trygg. Otrevlig, kanske. Men otrygg? Nää du blev bara kränkt och tog åt dig. Själv är jag å trygg i mig själv att gå osminkad till skola/jobb, det innebär inte att jag är.. otrygg…

    2. Anonym skriver:

      Grattis Sandra ???? Du kan öva på att känna dig trygg i dig själv utan att försöka få andra att tro att dom är osäkra.

      1. ah skriver:

        Det är väl snarare så att ni som läser detta (du och spackel) tolkar och lägger in egna värderingar i hennes inlägg (som att Sandra skulle ha fördomar mot folk som sminkar sig, wth)

        Ni gör ju i alla fall ett bra jobb med att klanka ner på henne så som ni inbillar er att hon gör mot ”er” 🙂

        1. Anonym skriver:

          Men hallå? Hon skriver ju att hon inte behöver kladda på massa smink FÖR att hon är trygg i sig själv. Det är en subtil hint om att andra som vill sminka sig skulle vara otrygga.

          1. ah skriver:

            Hon skriver att hon inte behöver sminka sig för att hon är trygg i sig själv. För att hon känner sig snygg ändå. Att du väljer att lägga en laddad tolkning i det, beror antagligen på att du själv sminkar dig innan du går ut. Och därför tar det personligt. Så som så många andra också har gjort i den här tråden.

          2. Anonym skriver:

            Sminkar mig bara när jag jobbar, så nej, det är du som lägger en laddning i min kommentar

    3. Anonym skriver:

      Och om ditt jobb kräver det? Eller om du ska någonstans? Går du inte upp 05 om planet går 07?

  23. Linnea skriver:

    Ställer alltid klockan på en timma innan tbanan går, fixar mig med fullt smink och lösögonfransar för det är så sjukt kul. Älskar att känna mig fin på jobbet och har man vanan inne så går det fort också, lyssnar på podd på datorn eller mobilen så blir det rätt trevligt också. SEN(!!!) det absolut bästa: Detta tar bara en halvtimme så sen kan man dra upp persiennerna, tända en liten lampa och gå och lägga sig igen så man vaknar lite halvt naturligt (inbillar jag mig). Lyckan av att få sova i 27 minuter är obeskrivlig.

    Sen: Morgoncigg till frukost. Morgonrutiner när de är som bäst.

    1. Spackeltjejen skriver:

      *höjer ett glas med champagne*

    2. Anonym skriver:

      Haha åh, nostalgi ❤

  24. Zara skriver:

    Tjejen som var missnöjd över sin tandblekning! Jag köpte simplesmiles startkit från vittleende.com och blev asnöjd! Var inte så jättedyrt heller.

  25. pi skriver:

    Man kanske orkar det när man tvättar håret EN gång i veckan. Antar att nästan alla andra tvättar det oftare, ja tvättar det varannan dag. Folk tror inte de behöver tvätta så ofta, men jag kan inte hålla med, många luktar förfärligt men verkar inte vara medvetna om detta.

    1. U skriver:

      Fast det stämmer inte, jag är frisör och tvättar håret var 5:e-7:e dag. Mitt hår blir sällan fett och det luktar verkligen inte, människor som tvättar sitt hår för ofta förstör den naturliga balansen i hårbotten och speciellt om man använder produkter med för högt pH-värde. Jag har sett många kunder med supertorr hårbotten och hår som blir fett bara av att jag kammar i det, det är inte naturligt och inte så trevligt. Det är bara inbillning att ett syntetiskt rent hår skulle vara fräschare en ett hår som håller sig rent på naturlig väg.

      1. p skriver:

        säger bara: folk luktar mer än de tror, och vad andra säger 😛

        1. U skriver:

          Jag pillar i människors hår 8 timmar om dagen, jag vet nog när hår luktar.

      2. t skriver:

        sen är oljigt hår inte det enda problem, det är livvstilslukter som svett, rök, avgaser ja leverne

        1. U skriver:

          Ja, rökare luktar alltid dåligt i håret, det är knappt så att man kan tvätta ur lukten.

  26. fmeka skriver:

    Intressant med olika vanor, knäppt med gliringarna som går mellan morgonsminkarna och sminkhatarna.

    Ser att det är många som tvättar håret sällan men jag antar då att ni inte kör riktigt svettiga träningspass? För mig blir det var och varannan dag beroende vilka sporter jag kör. Hade gärna tvättat mer sällan men vill absolut inte ha gammal svett i hårbotten hehe.

    Lite då och då när andan faller på lockar jag håret. Mascara och ögonbryn brukar däremot åka på var och varannan dag. Annars au naturel och en schysst primer. Om det inte är fest(!) = tillfälle att plocka fram arsenalen och sminka sig i en timma men vinglas, musik och vänner.

    1. Spackeltjejen skriver:

      Jag ser till att träna de dagar jag ska tvätta håret haha! Tränar 2-3 ggr/vecka riktigt svettiga pass (body pump, löpning etc) och då blir det ju hårtvätt i samma veva. 2 ggr i veckan är det bara yoga eller pilates och då räcker det att tvätta kroppen och ansiktet, pudra lite torrpuder i hårbotten om det mot förmodan skulle vara svettigt där 🙂

      1. mfkelf skriver:

        Smart tjej! Allright, så svettiga pass är fortfarande = tvätta håret. Så god planering och inte köra likq många svettiga pass helt enkelt. 🙂

    2. antagligen okunning skriver:

      Räcker det annars inte att bara skölja av håret efter ett träningspass om man redan har tvättat det för nån dag sedan?

      1. E skriver:

        Tror det jobbiga och det som tar mest tid är att föna det…

    3. Sandra skriver:

      Nu tränar jag inte alls och då blir ju håret inte svettigt 😉
      Jag brukade träna spinning med då hade jag en lite ”busigare” bob som bara blev snyggaste när huvudet fått svettats lite haha!
      Men då har jag också väldigt nordiskt, tunt hår som låg platt när det inte hade textur.

  27. Hanna skriver:

    Jag blir chockad över att alla verkar göra lika varje morgon? Hur trött jag är eller hur mycket jag vill piffa till varierar varje morgon och vecka. En dag kan jag gå upp 15min innan och endast hinna med toa, hårborste och kläder. En annan dag har jag 1 1/2 timme på mig och kör frukost framför youtube, lockar håret, ansiktsmask, morgonpromenad och sminkar på det mesta. Däremot har jag aldrig lagt ögonskugga eller fönat håret på morgonen, men då skulle jag behöva gå upp ännu en timme tidigare.

  28. Apan skriver:

    Jag går upp ca 2 timmar innan jag börjar utom när jag börjar 6, då går jag upp 5. Jag glor på tv och dricker varm choklad. Gör iordning mig på 10 min. Utom igår (började 6) och var så trött att det krävdes fyra försök för att få på trosorna åt rätt håll. Det drog ut endel på tiden. Var visst lite trött.

    Jag blir inte snyggare av smink ändå så orka ödsla tid..

  29. Alexa skriver:

    Är väl en sak att gå upp tidigt någon dag i veckan för att fixa sig men stackars Fjodor sover alltså bara FEM timmar VARJE natt? Hur orkar man?

    1. Wtf skriver:

      Ja då, han orkar… de har ju massa utgifter, hus, bil mm klart att han måste orka

      1. Alexa skriver:

        Men man kan väl lägga sig tidigare då? Eller inte träna på morgonen? Haha alltså ja han kanske inte tycker det är så hemskt men jag tycker det låter som döden.

  30. Wtf skriver:

    Tvätta håret en gång i veckan men hon tränar hur ofta som helst… vad ofräsch det måste vara med allt svett …. min frågan är … vad använder hon på håret att de håller så fin

  31. ET skriver:

    Egenföretagare. Författare. Jobbar hemma. Bor ensam. Vaknar måndag och sätter mig vid datorn. Avslutar torsdag em då jag tittar mig i spegeln och upptäcker att jag inte kammat mig på fyra dagar. Håret sitter där det ska ändå.

  32. Ida skriver:

    Jag går upp ungefär 1-1,5 timme innan jag börjar jobba (20 minuter till jobbet). Gör mig i ordning på 30-45 minuter och sen resten av tiden lägger jag på frukost och den hederliga stunden på porslinstronen.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp