Bara en teori..

16:00 5 Apr 2017

Hugo & Paula:

Saxat från Hugos blogg.

Hugo beskriver sin nuvarande relation till sin äldsta dotter och hur den är allt annat än konfliktfri.
Jag har inte låta bli att komma tillbaka till en sak som han sa i sitt första poddavsnitt – nämligen att han inte tyckte att det var kul att vara med barnen under deras första år men att nu är det typ kul att vara med Molly igen.
Att det var bra att Paula – och andra kvinnor – tar den första föräldraledigheten eftersom de nog får ut mer av den än vad en man/han skulle få.

Jag kanske missförstår honom i det han sa men om man ska tolka det ordagrant så är det väl inte så konstigt om det skär sig titt som tätt mellan honom om Molly?
Om han kommer inrasslandes NU och ska vara delaktig utan att ha varit med från början.
Så inte nog med att Paula tycker att hon drar ett alldeles för stort lass hemma och är den ständiga projektledaren, nu ska hon även medla mellan sin partner och deras barn?

Om det är någon som förtjänar att ”brinna av” så är de fan Paula!

43 kommentarer | “Bara en teori..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Kika gärna in på min blogg där jag skriver om bebismode och livet som ensamstående till en nyfödd❤ kram

    1. Drake skriver:

      Nej tack 🙂

    2. Anonym skriver:

      Bebis…mode??????? Var är världen på väg 😔

      1. :) skriver:

        Ahahah!!
        Snart ser vi bebisar på catwalken!
        Kanske är en Gabjoss 2.0?

        Åh jag låter så bitter men jag är så less på bloggar om baaaaarn och mooooode och så ska det skapas bloggar om bådeOCH!

      2. Matilda skriver:

        Ja Gud, har tänkt på det varje gång hon lämnat kommentar. Bebismode? Whaaat

    3. AJ skriver:

      Om du är en person som tycker att bebismode är något vettigt att skriva om så säger jag nej tack!
      Herregud, bebisar ska ha kläder på kroppen för att inte frysa. Kläderna ska vara mjuka och bekväma.
      Bebismode? Ordet borde inte existera.

  2. Ell skriver:

    Vad är det för fel på män som inte ”orkar” ta hand om sitt eget barn den första tiden/första året typ? Att det är tråkigt att vara hemma, och därför jobbar istället?
    Nu ska jag aldrig skaffa barn men tycker det är sorgligt för alla kvinnor som måste dela föräldraskapet och ha en relation med dessa män.

  3. A skriver:

    Kan absolut inte tycka synd om Paula. Sånt offer som hon gör sig till och med hennes ständiga kontrollbehov och nedvärderande prat är det inte ett dugg synd. Klart som fan att hon får ”dra lasset” när inget annat än hennes väg eller sätt funkar. Hon hade aldrig låtit Hugo sköta någonting själv, som han även skrivit flera gångar Cam.

    1. Em skriver:

      Hon kanske inte kan låta honom sköta något för att han är en fuckup som inte klarar av att sköta något hemma?

      1. Izabella skriver:

        +1 👏🏻

    2. Tanka skriver:

      Vem fan gifter sig med en man som man tycker är fuckup, oduglig, inte kan fixa något i hemmet? Så patetisk. Paula är skenhelig och Hugo borde för sitt bästa hitta en som inte lever av att trycka ner honom, då kanske han en dag får chans att blomstra upp.

      1. Sacha skriver:

        Here here! Känner exakt samma sak

    3. Hanna skriver:

      Hahahhah ”A” den där kommentaren har du lagt i både Hugo och Paulas blogg ca 3748593 gånger. Skönt att du fick chansen att förtydliggöra ditt hat mot Paula på ytterligare en blogg!!!!

  4. Anonym skriver:

    Var kommer åsikten att män kan backa första åren? Nej, du kan inte hoppa över det ”tråkiga” utan du ska vara vuxen nog att dela det ansvaret med den du skaffat barnet med.

    1. Anonym skriver:

      All modern anknytnings forskning säger dessutom precis tvärt om. För att inte tala om att det är helt orimligt att förvänta sig att mamman tar hela lasset första tiden. Om något borde ju mannen göra det eftersom kvinnan har fullt upp med att återhämta sig efter förlossningen och etablera amningen.

  5. lina skriver:

    Tycker det var en taskig tolkning om en ärlig förälder – att våga erkänna bristande tålamod är inte nåt många vill göra. Är man inte olika oxå som person i tålamod? Han har ju tidigare beskrivit att han har ADHD-problematik – det är ingen ursäkt men kan vara en förklaring till mindre tålamod. Somsagt aldrig en ursäkt men tycker ändå din tolkning är konstigt – dom är väl båda involverade i barnen å molly är mkt äldre än ”första året då paula var hemma” så att säga att ”han kommer inrasslandes nu” tycker jag är minst sagt elakt.

    1. R skriver:

      Blir så LACK! Och ja, med caps lock. Han har ingen ADHD-problematik då han inte har ADHD. Han och Paula har hittat på det själva eftersom att han passar in i vissa symptom/kännetecken.

      Hugo Rosas har INTE ADHD!
      Han kanske ser det som skönt att skylla på något.

      1. Dedrika skriver:

        Asså chilla nu va! Vemfan går runt och VILL ha ett handikap? Vartfan är världen påväg när folk BER om att få ett mentalt handikap?

        Om det är något annat med hans självdiagnostisering som stör dig, skriv ut det istället för att gapa. Stör han er som lider av ADHD, skrev ned konkreta exempel på hur det är okänsligt och rent av dumt. GAPA INTE SOM ETT ADHD BARN!

        1. R skriver:

          Ja, jag har ADHD men att skriva som du gjorde är inte okej. Det är bara förminskande, Dedrika.

          ADHD och även andra diagnoser har blivit en trend (har t.o.m skrivits om detta många gånger i nyheterna).

          Du, likt de inkompetenta Hugo och Paula, får väll ta och läsa på lite och skapa förståelse kring detta inna nu yttrar er om saker som ni uppenbarligen inte förstår. T.ex. att ge sig själv en diagnos utan att ha gjort en utredning.

          1. Dedrika skriver:

            Ja ber om ursäkt om jag var för grov i tonen men det känns som att ADHD ska vara något vi ”vanliga” eftersträvar men aldrig kan få. Ingen normal vill ha ett handikap och att gå runt och tro att ni är bättre för att ni ahr diagnosen på papper är bara.. konstigt (brist på ett ord som inte leder till uppror bland ADHDare).

            Ni får jättegärna stoltisera med er diagnos men gå inte runt och tro att alla vill vara en gängmedlem.

          2. Vic skriver:

            Hoppas verkligen didrika är ett troll.

            Håller med om att det blir problematiskt när folk ger dig själva diagnoser. Det gör det ännu svårare för folk att förstå problematiken det kan medföra att ha det.

            I min familj brukar vi skoja om(i brist på bättre ord) om att pappa har adhd-tendenser men aldrig säga att han har det.
            Just pågrund av att vi inte vet.

            Men kan ju passa på att fråga dig som vet, vad är fördelarna med att ha diagnosen svart på vitt? Vill övertala pappa att göra en utredning. Tror han skulle kunna bli hjälpt av medicinering eller liknande, men vill gärna veta fler fördelar.
            Är ganska övertygad om att han har adhd eller en annan liknande diagnos.

          3. Anonym skriver:

            Vilket troll.. jag och min man har adhd. Vem ska ta hand om vårt barn då? Ironiskt nog har vi mer tålamod med vår vilding än vad några föräldrar i vår omgivning har med sina barn. Och ja det är problematiskt att personer som inte har adhd slänger sig med det då det urvattnar innebörden. Precis som när folk som är lite stressade kallar sig utbrända eller lite nere deprimerade. Det är diagnoser som ställs av psykiatriker och inte något man har en släng utav.

  6. vvv skriver:

    Förstår faktiskt inte hur hon pallar. min kille är ingen ängel heller och vi arbetar med att göra oss helt jämställda, men han försöker åtminstone, han försöker inte göra det rätt att vara ”sämre” än mig på hushållssysslor osv han försöker lyssna och tänka om. (vi har båda ADHD, och det skyller inte vi på *host* hugo *host*)

    1. R skriver:

      Hugo har inte ens ADHD. Han stämmer in på vissa punkter men det är inte lika med diagnos.

      Då är jag för fan psykopat om det ska vara så.

  7. Ledsen skriver:

    Min sambo gillade inte heller bebistiden så mycket. Han jobbade mycket och jag var helt klart den som var mest med vår plutt. Han hjälpte mig förstås med ALLT varje sekund han var hemma. Han och vår son har världens starkaste band till varandra

  8. Jennifer skriver:

    Jag uppfattade deras diskussion helt annorlunda. Hugo var öppen med att han inte tycker de första året/åren är superroliga (vilket tex Läckberg också uttalat sig om att hon tycker). Han har ju fortfarande varit mer involverad i deras första år än MÅNGA andra föräldrar, det framgår ju tydligt på bloggen där lek, missöden, bus, foton etc finns med varje dag sen båda barnen föddes.

    Sen tycker Paula att allt barnen gör är fantastiskt (kolla hon håller ett glas! Kolla hon kan hoppa på ett ben, vilken underbebis!) och det tycker jag också mer är en mamma-grej än en pappa-grej (generellt, EJ För alla såklart).

    1. Sacha skriver:

      Håller med dig

      Jag är mamma till tre. Tycker inte heller första tiden är så speciellt spännande. Skittråkigt, jobbigt och fruktansvärt påfrestande. Jag som mamma kan säga det öppet och då får jag medlidande. Säger en pappa samma sak så blir han direkt anklagad för att vara sämre förälder. Konstigt. Alla har rätt till sina känslor, det betyder inte att man är sämre för det. Man tar hand om sina barn på bästa sätt oavsett

      1. Anonym skriver:

        Jag tycker det är precis tvärt om.! Säger jag att jag i te gillar småbarnstiden får jag typ kommentarer om att de luktar ju så gott medan min man få medhåll just för han är man och det är ”naturligt”. Bullshit säger jag.

  9. Elin skriver:

    Bara för att han inte tycker första året är kul behöver väl inte det nödvändigtvis betyda att han inte var delaktig eller närvarande i Molly liv första åren? Det låter som en lite väl långsökt teori i mina öron.

  10. A skriver:

    En sak är säker …. du gillar verkligen inte Hugo. Du får det alltid att låta som han är oansvarig, lat mm. Hugo har drivit egna företag som han sedan sålt och tjänat mycket pengar på. Tycker det är starkt att han vågar erkänna sina svaga sidor och inte alltid framstå som perfekt. Han älskar sina barn och gör allt för dom.

    1. I see you skriver:

      Hej Hugo.

      1. men ah kan folk sluta saga ”hej namn” safort nagon skriver nat som forsvarar personen. varfor maste det vara hugo? finns det inte EN person som kan tycka att han ar bra utan att det maste vara han?? sager inte att jag haller med eller inte haller med ovanstaende kommentar men de blir sa lojligt bara

      2. A skriver:

        Jag är inte Hugo men vågar säga vad jag tycker. Hugo får mycket skit här och tycker inte det är ok. Han gör allt för sin familj och lovar att Paula inte är så jäkla perfekt som det framkommer här. När ett barn är litet är det svårt för pappor ibland att känna sig nära sina barn då mamman ammar mm. Tycker det är bra att Hugo är öppen med det och vågar stå för det. Såsluta med ditt jäkla hej Hugo 😡

    2. Tanka skriver:

      Håller med dig, A! Jag inspireras av Hugo, men folk som inte är i branschen förstår nog inte hur tufft det är att driva eget och samtidigt bolla med tusen andra saker inklusive din extremt krävande, kontrollerande och offer-kofta fästmö.

      1. Hanna skriver:

        Låter som att Tanka och A vill ligga med Hugo.

      2. Tanka skriver:

        Vill jag ligga med Hugo för att jag inspireras av honom? Vad…… normalt! 🙂 ligger väldigt bra med min kära fästman som jag har ett otroligt bra sexliv med! Men tack för dina fina ord.

  11. Pimpilina skriver:

    Att säga att man tycker något ‘inte varit så kul’ är inte lika med att man sket i det. Lite väl lång koppling att påstå att Hugo varit frånvarande Mollys första år baserat på att han sagt att bebistiden inte var kul.

    Jag tycker exempelvis det är SKITJOBBIGT och tråkigt och vedervärdigt att träna typ den första kvarten av ett pass. Sen blir det roligare efter ett tag. Det innebär ju inte att jag står bredvid ett löpband och kollar på det en kvart innan jag hoppar på det i full fart.

    1. Denise skriver:

      Fast om man har läst hans blogg sedan början kan man se att han hellre hängde ute med kompisar på golfbanan än att vara hemma med Paula och molly. Så jo, han var väldigt frånvarande. Det var inte förrän Paula tog ett rejält snack med honom som han steppade upp och började prioritera som familj. Han har själv skrivit att han hellre hände med vänner än med Paula och molly och att det var när han var ung, omogen och inte redo för papparollen som han heller inte tyckte var kul.

      1. Pimpilina skriver:

        Man kan även se sjukt mycket bilder och berättelser om vardagslivet med Molly och Paula… det ena utesluter liksom inte det andra.
        Jag hänger hellre i soffan än på jobbet men jag går ändå till jobbet 5 dagar i veckan….

        Han var ung och omogen ja, hängde mer med vänner osv. men att kalla honom frånvarande är fan ett hån mot alla som haft frånvarande fäder på riktigt.

        1. hej skriver:

          Synonymer till frånvarande
          borta, på annat ställe; tankspridd, disträ, okoncentrerad, absent
          motsatsord
          närvarande; koncentrerad

  12. Linda skriver:

    Jag fattar inte varför det verkar vara så många som tycker att det antingen måste vara Paula som är krävande och sämst eller Hugo som är frånvarande och sämst. Jag tror inte att Hugo ser Paula som en ”krävande offerkofta fästmö” och tror(eller hoppas) inte att Paula skulle låta Hugo vara helt och hållet frånvarande i sina barns liv för att något år senare komma ”invalsande”. Jag hade skitsvårt att komma överens med min pappa i många år, och han var varken frånvarande eller lat/slarvig/whatever. Vi kom bara inte överens. Det är omöjligt att bedöma någons föräldrarskap efter det vi får ta del av på nätet, så som utomstående som faktiskt aldrig interagerat med denna familj irl, så får man väl helt enkelt bara hoppas och anta att dom gör precis allt dom förmår för att deras barn ska ha en bra uppväxt. Båda två.

  13. M skriver:

    Första året med en bebis är tråkigt. I vår familj ammar mamman också vilket blir = bebis hänger mest med mamman och ja, någon måste ju dra in pengarna så den personen jobbar = lär inte känna bebisen på samma sätt. Amningsfrekvensen sjunker ju dock fort och ett halvårsbarn ligger ju inte lika mkt vid bröstet så tid att lära känna bebisen kommer ju, om man är närvarande de timmar man är hemma när man är den som jobbar. Men ja. År ett suger verkligen och att den som inte ammar kan ha mer ”frihet” är ju inget konstigt alls. Våra bebisar har också ofta valt en förälder de vill vara med och därför skriker hos den andra = än mindre frihet för den valda. Barn har man fler år än år ett som tur är (om inget händer), så man hinner dela ansvar och tid ändå 🙂
    Barn är inte speciellt roliga innan 18 månader imo!

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG