Angående vårt kommande nummer

3:02 16 Mar 2017

Den 18 mars har världens största tv-format Talang premiär på TV4. Till Nöjesguiden #2 2017 som kommer i nästa vecka har vi av denna anledning gjort en intervju med två av Sveriges mest kontroversiella personer, Alexander Bard och Karin ”Kakan” Hermansson. 

Det ska sägas, många pressmeddelanden åker raka vägen ner i papperskorgen. Men vi var nog inte de enda som höjde på ögonbrynen när nyheten gick ut från TV4 att denna duo, tillsammans med LaGaylia Frazier och David Batra, skulle leda storsatsningen Talang 2017. En av årets största nöjessatsningar i svensk tv, schemalagd på bästa sändningstid, som just nu marknadsförs hårt i såväl tv-reklam som på stortavlor utomhus.

talang-2017Hela juryn i Talang 2017. 

Både Kakan och Bard har gjort sig kända inte minst för sina publika uttalanden och har till exempel på varsitt håll kallats bland annat manshatare (Kakan) respektive rasist (Bard). Vår ambition med och vinkel på intervjun var på förhand att undersöka hur två på papperet så oliktänkande personer skulle klara av att sitta i samma soffa lördag efter lördag, utan att slå ihjäl varandra inför kamerorna. Det var också precis detta som intervjun kom att handla om.

Nöjesguidens publicistiska uppdrag är att guida våra läsare genom landets nöjesliv. Då följer att publiceringen av intervju med denna duo inför programledarskapet av en av Sveriges största programsatsningar i år känns motiverad.

Vi förstod på förhand att vi skulle få reaktioner. Bards uttalanden rimmar dåligt med den värdegrund som Nöjesguiden står för. Att vi gör en intervju med honom och Kakan betyder emellertid inte på något sätt att vi ställer oss bakom denna typ av uttalanden. Nöjesguiden tror precis som tidigare på alla människors lika värde och tar givetvis avstånd från rasism. I vårt uppdrag ligger även att granska nöjeslivet, och vi välkomnar debatten om valet av jurymedlemmar till årets upplaga av Talang.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG