Hej då 2016:Q3 och tack för musiken

8:31 18 Okt 2016

 

westworld

 

Hallå där Q4 och fuck off Q3!

Vet ni vad bilden kommer ifrån? Det är en av huvudpersonerna från TV-serien Westworld som går på Tidal Nordics. Jag säger ”huvudperson” men det är ju ingen riktig person. Utan det är en robot! Man ser det lite i nederkanten av bilden, att det inte är helt och hållet mänskligt utan plasma eller sillikon eller nåt. Eventuellt är hon det en juridisk person.

Varför är hon här inuti det här blogginlägget då? Jo det ska jag svara på, hon är en enhet artificiell intelligens. Ni märker hur jag inte kan låta bli att skriva hon fast att det eventuellt är ett det, kompenserade genom att använda ordet enhet.

Och det är inte vilken enhet artificiell intelligens som helst, jag kan inte utesluta att det är denna enhet artificiella intelligens som gör spellistan Release Radar inuti min Spotify. Jag utgår från att hon är det.

Hain, kan vi använda hain som pronomen för människoliknande robotar?

Precis som när jag gjorde Q1-blogginlägget så tänker jag fortfarande mycket på när robotarna ska ta över, eftersom de är bättre än oss fysiska personer på allt förutom att vika tvätt typ (det är sant, läs). Sedan dess har Spotify släppt sin mest användaranpassade spellista nånsin: RELEASE RADAR.

Jag tycker min Release Radar är toppen.

Den samlar varje fredag nysläppt musik som jag gillar, genom att peta in sånger som av andra användare spelats efter och innan de sånger jag brukar lyssna på, tror jag. Det som också är toppen med min Release Radar är att den är bättre än mina kvartalsspellistor på flera punkter:

  1. Frekvens och pålitlighet! Uppdaterar varje vecka istället för några dagar/veckor/random tid efter varje kvartalsskifte
  2. Täckning! Den bygger på massa människor som har samma smak som jag och deras lyssnande, dvs täcker mer mark.
  3. Bygger på faktiskt lyssnande. Faktiskt användande av musik. När jag gör Q-listorna kan det hända att jag skapar dem med nån sorts tanke om att göra en spellista, det är en annan sak.

Men den är också sämre än mina listor på väldigt få och eventuellt otroligt oviktiga:

  1. Den missar sånger jag petat in i Q-listorna från annat håll än min egen release radar, t ex från bloggar och sånt jag följer. Den datan köper nog Spotify snart för en spottstyver så blir Release Radarn bättre där också. Dessutom kommer ju inte ens sångerna ens med i Q-listorna eftersom de inte finns på Spotify vid den tidpunkt de finns på bloggar i Soundcloud-spelare.*
  2. Mänskligare. Är det ens en fördel annat än till att vi antar att det är det?
  3. Inkluderar inte musik Spotify spelat av misstag, genom att man t ex glömt musiken på när man gick och handlade och således inte bytte sång eller tryckte på paus.

Inom enbart 2 till 400 månader bidrar jag som person med ingenting i den roll jag har här, hobby-bloggare.

Snart kanske robotarna kommer göra era hobbies bättre än ni själva gör dem! Det här är ju det riktiga samhällsproblemet med robotarna och den artificiella intelligensens framfart.

Tills dess, fuck off Q3:

 

Hej hej Q4:

 

Hej hej DJ Magic Hugos Release Radar:

 

*Är det därför Spotify borde köpa Soundcloud? För att få in alla sånger som vi som lyssnar på musik redan när den släpps saknar på Spotify.

3 kommentarer | “Hej då 2016:Q3 och tack för musiken”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Emmy skriver:

    * Ja! Min första tanke när jag hörde talas om den eventuella affären. Hoppas dom gör ngt riktigt gött av det om det blir av

  2. Anton skriver:

    Hade missat den där grejen, fett..

  3. SafeToto29 skriver:

    It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game
    ->-> 카지노사이트

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG