AW A/W14

2:14 10 Feb 2014

Alexander Wang visade sin A/W14 visning i lördags under New Yorks modevecka. Såhär såg det ut:

Alexander Wang A/W14

Lite tankar som dyker upp när jag tittar på kollektionen är det här med hur ”androgynt” mode känns så begränsat till kvinnor- och hur de ska ta efter ett typiskt manligt mode. Alexander Wang-kollektionen känns som ett typexempel på det jag skrev om, när jag skrev om hur det manliga verkar vara det könsneutrala. Det känns som att vi rör oss mot ett helt mansdominerat mode, där de typiskt manliga attributen får regera och dominera. Vilket känns så typiskt och så ledsamt. Såhär såg herrkollektionen ut för A/W14:

Alexander Wang A/W14

Var det någonting könsöverskridande över huvud taget med herrkollektionen? Nej. Den känns lite som definitionen av en heterosexuell vit man (vilket de flesta herrkollektioner alltid gör). Generellt jobbar damkollektionerna (en del) med könsöverskridningar och att bråka med de existerande könsgränserna- vilket är bra. Men det är ingen slump att det är just det ”kvinnliga” som vågar röra sig åt det mer ”manliga” hållet, med tanke på hur högaktat det manliga är och hur långt, långt, långt ner så kallade ”kvinnokläder” står i könshierarkin.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG