Let’s go bananas!!

13:34 17 Maj 2016

Ida Warg:

Processed with VSCO with f2 preset

”Själv är jag supertaggad med lite rädd. Hur fan ska det här gå?! haha. Banana Island betyder att man endast äter bananer som en detox. Jag kommer köra i 5-6 dagar (beror på om jag ska resa eller ej) men många kör i upp till 4v. Som tjej ska man äta runt 25 bananer/dag och som kille 30 bananer/dag.”// Ida Warg

Nu har det gått ett par dagar på Ida Wargs banandetox och den verkar minst sagt märklig.
25(!) bananer om dagen för en tjej?! Det är sjukt mycket bananer!!!

Hon berättar att hon börjat tröttna på bananer – no shit – och varierar mellan banansmoothie, bananglass med vanilj och kanel smak, chokladbananglass (häller ner lite kakao), grön banansmoothie med spenat och vanlig banan.
Bananglass? Det måste ju vara typ banan mixat med is eller något för vanlig glass kan ju inte vara aktuellt.

Vi är flera som undrar – Wargen, berätta vad som är i!! =)

Ida har inte mötts av något Cissi Wallinsk kritik – är det för att hon gör detta som ett experiment tror ni och inte för att gå ner i vikt?

29 kommentarer | “Let’s go bananas!!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Denice skriver:

    När min syster gör bananglass så mosar hon banan och fryser. Ibland har hon i lite kakao.

  2. Alltså…. det där blir väl ändå sjuuuukt mycket socker? Även om det är den bättre varianten kan det ju knappast vara bra? Jävligt ensidigt också. Min kropp hade gått under eget en dag.

    1. M skriver:

      Läste någonstans att en banan inehhöll lika mycket socker som 100ml cola 😛

      1. Sandra skriver:

        Det stämmer. 100g cola = ~11g socker. 100g banan = ~14g socker.
        Så det är ju en av anledningarna till varför den här detoxen är väldigt märklig 😛

      2. Lalaloveyou skriver:

        Sen är det ju skillnad på raffinerat socker och fruktsocker….

      3. Sandra skriver:

        Ja, det finns olika typer av socker. Men socker är fortfarande socker. Det finns tyvärr en allmänt godkänd bild av att saker som t.ex. honung eller agave (fruktos alltså) skulle vara sååå mycket bättre än vitt socker, men det bilden stämmer inte. Det är en hälsomyt. Precis som det att man skulle behöva detoxa kroppen ibland. Myter skapade av företag för att tjäna pengar som sedan snappas upp av människor som sväljer och sprider vidare.
        Det finns endel forskning om sockerarter. Tror jag såg en dokumentär om det på vetenskapens värld för ett tag sedan till och med. Och vad det verkar så är även fruktos skadligt för kroppen. Den ena verkar inte bättre eller sämre än den andra.

      4. Hmm skriver:

        Sandra: Du har fel. det är skillnad på socker och socker precis som att det är skillnad på fett och fett. Vitt raffinerat socker har inte samma sammansättning som fruktoser och det tas upp på olika vis samt lagar och används lika i kroppen eftersom. Kemin är inte den samma även om vi i folkmun gjort det lätt för oss att kalla allt fett för fett och socker för socker fastän det skiljer sig åt västligt åt på flera punkter.

        En liten kuriosa för dig är att kroppen inte tar upp en frukt som du äter hel på samma sätt (alltså inte hur mycket utan bara sättet som den tar upp den på) på samma vis som om du dricker samma frukt eller grönska som en smothie.

        Jag gissar på att du fått din kunskap på vikt väktarna, de brukar resonera så. En kemists eller biolog kulle aldrig hålla med dig. 🙂

      5. Hmm skriver:

        *används OLIKA i kroppen eftersom….

  3. Lina skriver:

    Bananglass är superlätt att göra och väldigt gott, jag gör det ofta! Frys in banan in skivor och mixa sedan med valfri smaksättning, typ hallon, jordgubbar, kakao eller vad man nu vill ha. De frysta bananerna gör att det blir glasskonsistens 🙂

    1. L skriver:

      Mmm, längesen jag gjorde bananglass. Faktiskt sjukt gott, brukar ha lite jordnötssmör i 🙂

  4. mellqvist skriver:

    CamCam, kan inte du, en gång for alla klargora vilka sveriges topp 10 bloggare ar?

    For massa ar sen hade man ju koll pa sant, men idag vet jag inte om kissie, bella eller kenza e storst? Hur ser listan ut? Hur ligger paow till numera? Hur ser statistiken ut for samtliga bloggare om man jamfor for bara nagra ar sen??

    puss

    1. A skriver:

      Jag tror det är svårt att göra eftersom alla UI bloggare inte finns med på någon bloggportal. UI väljer ju att inte göra sin statistik offentlig, troligen eftersom de inte vill att potentiella eller existerande kunder ska kunna se hur vissa *host*Dessie*host* bloggare har sjunkit på senare år.

  5. Sandra skriver:

    Hajar inte det här alls. Vad har experimentet för syfte?
    Låter helknas att bara käka bananer i flera dagar.

      1. Sandra skriver:

        Sämsta idén för en detox hittills, isf :S

  6. Ellen skriver:

    Men är hon seriös? Den där vettiga dieten gick min mamma på i slutet sv 80-talet. I rest my case… 😉

  7. Emma skriver:

    gud vad pinsamt hahahah jag dör

  8. Nina skriver:

    Både mycket socker och kolhydrater…?

  9. M skriver:

    Äter väldigt mycket veganskmat och tror att det finns en ”vegan sekt” som bara äter massa bananer. (?) Tror dock inte det är en detox för dem utan mer en livsstil?

    1. soffan skriver:

      ”30 Bananas a Day” tror jag det är du tänker på, frukterianer 🙂 Vilket i sej inte behöver vara ngt fel, de har dock ett eget forum jag hängde en del på under min rawfood tid. Rätt rejält med pekpinnar och vet-bäst attityd på ett väldigt oödmjukt och sekt liknande sätt Brrrr :/

    2. L skriver:

      Tänker på Freelee the banan girl på youtube, hon verkar förövrigt vara en hemsk mobbare.

  10. hfj skriver:

    Socker socker socker i 5 dagar alltså.

  11. Blomma skriver:

    Alltså det låter inte nyttigt. Hennes kropp kan bli intolerant mot bananer. /Hälsningar en som gått på många dieter och fått problem

  12. Lo skriver:

    Bananer är ju radioaktiva. Har för mig att 10 bananer motsvarar en röntgen av en hand eller liknande. Så allt för mycket bananer är ju inte bra att äta.

  13. J skriver:

    Fruktarianer är överrepresenterade i statistiken för bukspottskörtelcancer. Ett exempel på en av dessa är Steve Jobs. Så nja, att bara äta bananer är knappast hälsosamt, men knappast heller dödligt för en vecka. Bara usch. ?

  14. Sara skriver:

    Kaliumförgiftning coming up!

  15. G skriver:

    Det sjuka är ju att hon äter typ hur nyttigt som helst – aldrig något som ens kan vara i närheten av onyttigt – och tränar mycket. Känns inte som en person i behov av detox direkt, tvärtom låter det direkt skadligt.
    Det är ju en grej om någon som faktiskt äter mycket kött, snabba kolhydrater, socker, mjölkprodukter, koffein, alkohol (allt detta undviker Ida Warg) skulle detoxa. Men varför detoxar en superhälsosam människa?!

  16. Vero skriver:

    Kroppen har redan egna system för detox. Levern och njurarna. Är det verkligen någon som har missat detta?
    Visst. Vill man äta ensidigt ett tag så är det väl fint så, men att kalla det för ”rening” är tämligen missvisande.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG