Dagens I-landsproblem.

14:34 17 Maj 2016

Egoina:

ego

Egoina källsorterar tillsammans med Ikea och erkänner att hon var rätt dålig på det innan träffade sin kille.
Igenkänning MAX på CamCam. Jag var KATASTROF på att återvinna innan jag blev vuxen och duktig – läs sambo och bonusmamma.
Jag bodde tidigare i en sunkig kvart på Söder med sopnedkast utan för dörren och där åkte verkligen ALLT ner. Jag såg det som min privata rutschkana och så var allting borta. Poff! Eller snarare BOOOOOOOM!
Lite av en ligist i miljösammanhang.
Huset var även utrustat med ett grovsoprum där ALLT fick slängas. Möbler, cyklar, gamla lik – Jag skojar inte…ALLT!
Jag tror min totala nonchalans beror på att jag bott i USA i 9 år och där skiter alla i miljön totalt. Man bli miljöskadad..

Nu för tiden är jag duktig och en förebild för barnen även om min sambo tycker att jag är dålig på att vika ihop mjölkkartonger hemma utan istället bara hoppar på dem när jag kommer till återvinningen. Herregud! Nått kul måste man väl få ha när man återvinner..
Han är borta den här veckan så jag kuppar genom att inte sortera alls i de fina påsarna som det står ”glas”, ”papper”, ”plats” och ”pant” på utan jag blandar hej vilt i ALLA påsar. Jag är lite av en rebell på det viset om jag får säga det själv och han kommer sucka djupt när han läser detta. Till och med PANT har jag kastat i för att jag kan.
Men jag får nån sjuk själslig tillfredsställelse av att återvinna. Eller rättare sagt – få ut skiten ur huset..har nog inte så mycket med återvinningen att göra utan själva slängandet.
Men att återvinna glas och höra det krossas.. I love it av någon anledning.
Nån annan?

Är ni duktiga återvinnare?

Ps. Har ni förresten tänkt på att man inte kan återvinna Magnumflaskor i vanliga återvinningen med det lilla hålet? #dagensilandsproblempåstureplan

10 kommentarer | “Dagens I-landsproblem.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Johanna skriver:

    Jag blir bara arg när personer är så egoistiska att de tycker att dom har rätten att förstöra jorden mer än vad vi redan gör. Varför vara så lat och medvetet förstöra våran planet när man kan sortera och bidra?

    1. N skriver:

      Ibland är det mer än bara lathet, hos oss öppnar de bara för sopsortering 1 halvtimme i veckan, och så väljer de en tid när man jobbar. Så ja, då åker glas ner i vanliga soporna.

      Men jag får väl ta mina poäng på andra ställen. För INGEN är så perfekt att de kan hytta med fingret åt andra utan att kasta sten i…glashus. 😛

      1. Johanna skriver:

        Du är medveten att det finns platser med olika kontinenrar som vem som helst kan åka till för att slänga just glas och liknande för att soprummet endast tar de röda/gröna påsarna?

  2. C skriver:

    Nej jag är tyvärr jättedålig på det. Vi har bara sopnedkast här och ingen återvinning i närheten.

  3. Elin skriver:

    I Sundsvall blev sopsortering så populärt att man var tvungen att bränna även sorterade sopor tillsammans med hushållsavfallet för energiutvinningen ?

  4. L skriver:

    När jag först flyttade hemifrån var det sällan jag sorterade eller gick till återvinningen, men då var det också rätt långt till närmaste återvinning och som 18-åring hade jag väl andra prioriteringar.
    Nu är jag mycket bättre på det men skulle kunna bli ännu bättre, vi har t.ex. ingenstans där man kan slänga glödlampor i närheten vilket är oerhört irriterande. Har åtminstone nära till en återvinning nu så jag försöker göra så gott jag kan på den fronten.
    Är också noga med att inte kasta gamla läkemedel utan går och lämnar in det på apoteket, tror det är många som inte har koll på det.

    En bekant till mig, som dessutom är några år äldre är skitkass på det här med sopsortering och hon har seriöst återvinningen precis utanför dörren, över gatan och hon är framme men hon gör det ändå inte? Respektlöst egentligen.

  5. nathalie skriver:

    Kan hon inte skiva annat än sponsrade inlägg? börjar bli lite mycket nu >_<

  6. M. skriver:

    Källsorterar tack vare mannen och för att vi har så bra möjligheter till det där vi bor. Däremot komposterar vi icke för det drar till sig flugor och stinker på en gång. Miljön får klara sig utan våra bananskal helt enkelt.

  7. Ju skriver:

    Har två tunnor och sorterar således hushållssoporna. Papp, plast, glas, tidningar och batterier slängs på återvinningsstation och större grejer på soptipp och burkar pantas givetvis. Men jag sorterar inte t.ex konservburkar, stearinljus, glödlampor etc. Aint nobody got time for that. Sorry.

    1. Mia skriver:

      Känns som att glödlampor inte är något som man behöver kasta varje dag.
      Därför funderar jag på om du inte kan ha någon låda i något förråd där du lägger glödlampor sålänge?
      Samma sak med stearinljus.
      Konserver kan man ju också slänga på återvinningsstationen?
      Ganska många som har tid att sortera sånt faktist..
      Det är skillnad på att inte ha tid och vara dumlat
      Just sayin’

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg