Fruktoholics är vi allihopa!

18:00 19 Aug 2016

Ida Warg:

ida

Ida lägger ofta upp bilder på sina maträtter – eller maträtter och maträtter? Fruktorgier känns mer rätt.
Jag skulle inte ens kunna få i mig 6(!) bananer och en massa annan frukt  om mitt liv så hängde på det. Vickningskorv däremot.. 😉

En vanlig frukost för Ida brukar vara 6 bananer, 2 mangos och en massa andra frukter och bär.
Skulle ni få i er det? 
Min mage skulle förmodligen explodera och jag skulle skaka som ett asplöv av allt fruktsocker. Sugar overload. Sugar high. The trots..

Sprinkla lite choklad ovanpå fruktfesten så ger du Gaby Joe en ordentlig kamp över vem som är bloggvärldens egen tutti fruttidam.

frukt

57 kommentarer | “Fruktoholics är vi allihopa!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. J skriver:

    Jag tror inte det funkar för alla att få i sig sådär mycket fruktsocker. Jag provade en diet med mestadels frukt, grönsaker, nötter och massor av pasta och ris, men fick enorma problem med blodsockret och huvudvärk. Min IBS blev så hemsk också. Åt t.ex. 5 bananer per dag. Orkade med denna diet i en månad, sen började jag äta ägg, fisk och kyckling igen. I dagens läge äter jag paleo, då jag tycker att den kosten passar mig, min vikt och min mage absolut bäst! 🙂 Men alla är som sagt olika.

    1. C skriver:

      Min kropp funkar likadant! Skulle aldrig klara sådär mycket frukt.
      Bär funkar men gillar inte när det blir för sött.

    2. Matilda skriver:

      Paleo ftw. Gör givetvis avkall ibland men generellt lever jag efter paleo och det är inte alls svårt, mår så jävla bra av det. För mkt frukt fackar upp min mage helt, märks direkt, men är också väldigt känslig.

      1. Matilda skriver:

        Inte samma Matilda som den andra

        Mvh

  2. Matilda skriver:

    Jag har läst på väldigt mycket om just den kosten, och dom som äter den mår oftast väldigt bra. Varenda cell i kroppen hålls igång av socker. (Vad jag läst iaf) . Men man har i dagens samhälle blivit så extremt rädd för socker, sen är det ju inte bra att trycka 10 Donuts, tårta och saft. För där är det dessutom proppat med fett osv. Sockret är inte det vi ska vara rädd för, det är det som kommer med sockret av det vi äter 🙂 man vänjer sig att få i sig sådär mycket, dock funkar det inte om man äter kött, komjölk osv då det är laddat med massvis av fetter. Vegansk kost är mycket kalorisnålare än ”köttkost” så man måste äta mer, annars får man inte i sig nog. Men haha inte för att någon bryr sig kanske, men tänkte bara förklara för dom som är nyfikna om vrf hon äter som hon gör 🙂 och alla lchfare och gi:are och allt vad det är. Jag hoppar inte på er eller tycker illa om erat sätt att äta, ni äter det ni mår bra av 😉

    1. C skriver:

      Samma här. Läst mycket om det alltså och kommit fram till samma slutsats 🙂 önskar jag var en av dem som mår toppen av den kosten för det ser så himla fräscht ut. Men samtidigt tror jag att hennes intag av just bananer är lite överdrivet.

      Själv äter jag typ bara sallad, soppor, fisk och ägg. Bär ibland. Mår inte bra annars tyvärr.

    2. Alexandra skriver:

      Skulle inte tro det. Stackars bukspottkörtlar säger jag bara. Se bara på fruktarianen Steve Jobs som dog i bulspottkörtelcancer och Ashton Kutcher som blev fruktarian när han skulle spela Steve i en film och slutade på sjukan med bukspottkörtelproblem. Det är inte en slump. Allt insulinpåslag är inte heller bra för kroppen.

      1. C skriver:

        Mm, jag tror att man ska äta merparten grönt än frukt. Avokado osv.

  3. Ella skriver:

    Vadan denna bananhets? En banan innehåller i princip bara socker och vatten, ni kan lika gärna dricka en cola ? Så nyttigt! Not.

    1. r skriver:

      Ja bananer är ju så saftiga!

    2. Anna skriver:

      Ella, du är verkligen hjärntvättad av antisocker lobbyn….

      1. Ella skriver:

        Jag säger inte att det är farligt att äta socker, jag säger bara att det inte är Nyttigt att äta socker. Det kan du väl ändå hålla med om? Och faktum kvarstår att en banan i princip bara innehåller socker och vatten, ät grönkål om ni vill vara NYTTIGA, där snackar vi fibrer och vitaminer!

    3. Matilda skriver:

      ”Bananer är naturligt fria från fett, kolesterol och salt. Dessutom innehåller de en rad olika vitaminer och mineraler, som till exempel vitamin B6, mangan, vitamin C, kalium, magnesium, riboflavin, niacin, vitamin A och järn samt kostfibrer.”

      1. Andrea skriver:

        Jadu, man blir minst sagt häpen av hur okunniga vissa är. (Då menar jag det med att man lika gärna kan ta en Cola som en banan :/ )

    4. Nettan skriver:

      Nja alltså socker som socker -diabetes, bukspottskörtelproblem, adhd, fettlagring i levern etc. Socker -nono.

      1. S skriver:

        Men nu får ni ju ändå sluta om ni menar att adhd skapas av socker! Sist jag kollade var det till stor del ärftligt, enligt forskning. Samma med om du menar att det skulle lindra adhd, det finns ingen entydig forskning som visar på det.

      2. Anna skriver:

        NEJ Nettan, det är INTE ”socker som socker”. Du framstår bara som okunnig när du slänger dig med sådana osanningar.

      3. Emelie skriver:

        Men ta och läs lite chemical biology och kolla på de olika sammansättningarna fuktos och sackaros (svensk stavning?) har, hur de bryts ner, var de bryts ner och kom tillbaka efter det, tack! Eller tror du på fullaste allvar att en munk och en banan är samma sak? Lite ”jordgubbar är inget grundämne” på detta.

      4. Matilda skriver:

        Socker skapar INTE adhd, vet inte var du fått det ifrån? Dock kanske vissa kopplar samman att inte äta massa socker om man HAR adhd, eftersom socker ger energi och har man adhd finns det många som redan de som
        har så mycket så dom inte vet vad dom ska göra av den.

  4. Maria skriver:

    Men jag har alltid fått höra att man ska äta max två bananer om dagen?

  5. Vivvi the one and only skriver:

    Låt folk äta vad de vill

    1. Bloggbevakning skriver:

      Tycker du jag lägger en massa värderingar i inlägget om vad hon äter? Nej, precis..

      1. Vivvi the one and only skriver:

        Nej det var inte det jag menade, du heliga cam cam ?

        Tänkte generellt.

        På kissies blogg är veganarmén igång och det är mycket mathets generellt nu 2016.

        Det borde stå ”jag tycker att man ska låta folk äta vad de vill”

        1. Bloggbevakning skriver:

          Tack för svar – du o allsmäktiga Vivvi av kommentarsfältet. =)

  6. L skriver:

    Jag äter ganska mycket banan, tycker det funkar jättebra som att snabbt mellanmål på jobbet, eller som lite extra energi efter ett träningspass, innan jag cyklar hem. Men 6 stycken till frukost? Det är jäkligt mycket bananer! På en extra bananig dag äter jag kanske 4, utslaget över hela dagen. SÅ himla gott är det ju inte 😛

    1. Challe skriver:

      ”En extra bananig dag” Bananig! ? Love it! ??

  7. Anna skriver:

    Borde inte rubriken vara ”Fruitoholics”? Eller lever du life? 😉

    1. Bloggbevakning skriver:

      Yes, jag lever life up in här. 😉

  8. Jasmine skriver:

    Min uppfattning är att om man lever på vegetarian/vegankost och framförallt raw sådan så måste man äta väldigt mycket större mängder för att få i sig allt man behöver 🙂 det är en träningssak helt enkelt, magsäcken är ju töjbar så tror mycket det handlar om vad man stoppar i den. En hel pizza kontra sex bananer, tror inte det skiljer så mycket i mängd (om än i näringsämnen).

  9. Jas skriver:

    Förstår inte varför folk tar henne gör hälsoförebild när hon äter som hon gör. Hon struntar liksom i riktig, hälsosam mat och tar tillskott istället…

    1. Matilda skriver:

      Tror väldigt många som äter kött eller ja vad för än kost man äter har brist på väldigt mycket. Sen är enda tillskottet hon behöver B12

      1. klfs skriver:

        Varifrån har du fått den uppfattningen, vilken forskning?
        Hon äter bra många fler tillskott än B12, kolla hennes youtube-videos.

      2. Matilda skriver:

        Oj, ja flera jag känner har fått äta tillskott av B12 pga att dom haft brist på det. Dom äter kött så tror inte jag behöver läsa på så mycket forskning om det, sa dessutom aldrig någon % av befolkningen, så har inte direkt sagt några vetenskapliga ”beslut” . Enda tillskottet en vegan behöver (även vegetarianer) är B12, sen äter hon Spirulina för att det ger energi, osv. Det tar hon inte för att kroppen har brist på ”Spirulina” Spirulina har många i smoothies osv. Det. Handlar inte om brist, salvan hon har är ju för hormonrubbringsr. Tillexempel mens, tror inte man slipper hormoner och mens för att man äter kött ? Zink fick hon att hon hade lågt på sina tester eftersom hon kollat alla sina värden, men det är även bra för hår och naglar, MSM är bra för magen,, det är ju inget tillskott för att man har brist på något. Så nej hon äter inte en massa tillskott för att hon har brist, har för mig att hon åt järn också? Men det vet jag också flera som behöver äta fast dom äter kött osv. D vitamin som hon äter är rekomenderat till ALLA att äta, iaf alla dagar man inte få minst 30 minuter sol på sig.

        Så du ser väll bara en massa burkar och tänker att oj, allt det där är tillskott för hon får inte i sig något som vegan. Men så är ju inte fallet 🙂

      3. Klfs skriver:

        ”Flera du känner”…
        Men hallå där jag har aldrig sagt något om att det beror på att hon inte äter kött? Man kan vara hälsosam och få i sig det man behöver fastän man är vegan/v egeterian. Däremot tar hon tillskott istället för att tillgodose det via maten, och vissa helt utan grund. Hon är inte en hälsoförebild med släta smoothies till frukost och lunch, märkligt detoxande utan vetenskaplig grund o.s.v.

      4. Matilda skriver:

        Ja alltså du frågade vart jag hade fått det ifrån? Måste jag ge dig namn? Telefonnummer, adress? Eller hur tänkte du nu när du skriver ”flera jag känner” ? Du frågade en fråga, jag svarade. Du läste inte det jag skrev va? Hur ska man få Spirulina via maten? Msm via maten? Hormongel via maten? Det är inget hon MÅSTE äta. Men hon vill äta det. Hon skulle inte må dåligt utan det direkt? Många dricker kaffe, men dom har ju inte direkt brist på koffein, och man kan inte få koffein via maten. Dum jämförelse egentligen då koffein är dåligt men Spirulina hälsosamt tillexempel, men du förstår grejen. Det är inte en diet hon äter, hon detoxar inte nu. Hon gjorde, men inte nu. Banandetoxen är att man äter monomeal, vilket betyder, endast en grej. Vilket är skönt för magen. Under en Kort period, det här är en svår grej att diskutera med någon som inte är insatt eller alls brydd i den sortens livsstil. Har tillbringat hur många timmar som helst på att läsa på, kollat föreläsningar, pratat med andra som äter likadant så jag har en helt annan förståelse och bild av det hela. Går man in kritisk )tycker det är fel och tänker inte börja läsa på)! i en sån här ”diskussion” så är det inte ens någon ide egentligen. jag har inte bara sett hennes video och ba: åh det här är skitbra! Så ska man äta. Verkligen inte, är opartisk till vem som pratar om det hit och dit, men jag har läst på, och det handlar om så mycket mer än att Ida Warg äter spirulina och vegansk kost .

  10. i skriver:

    Haha alltså förlåt men det där är bara dumt. Bananer innehåller mycket bra saker så som mineraler, fibrer, prebiotika. Men att äta typ 10 per dag är bara dumt. För mycket fruktos är inte bra, oavsett var det kommer ifrån. Det är påfrestande för levern eftersom fruktos inte tas upp direkt i blodrt som glukos utan måste brytas ner i levern. Ida warg känns som en sån som bara måste följa nån diet. Kommer ihåg när hon höll på o slå igenom, va väl ett antal år sen, då åt hon kvarg flera gånger per dag o lovordade det konstant. Nu har hon helt tagit bort alla mejeriprodukter. Givevtis kan och får man ändra sig men känns lite överdrivet att gå so all in på något hela tiden. Vad är det för fel på en hederlig varierad kost och hålla nere på intagt av skräpmat o raffinerat socker?!

    1. Charlotta skriver:

      Kalla henne inte dum, det är du som är okunnig om du tror att man får i sig massor av fruktsocker av att äta frukt. Man får i sig ganska lite fruktsocker om man jämför med att äta godis eller annat som innehåller socker. Låtsas inte som om du kan saker när du uppenbarligen inte är påläst.
      Ida verkar må bättre än många människor, se hälsosam och vältränad ut samtidigt som hon räddar miljön med sin kost.

  11. Hmmmm skriver:

    Blondinbella skriver detta:

    ”Men det är mitt jobb och jag har avtalat inlägg 365 dagar per år. Jag tycker om att skriva så det är ingen uppoffring även om det är begravning, jag sitter ju ändå och jobbar på flygplatsen”

    Avtalat inlägg 365 dagar per år. Jag undrar vad Dessie har för avtal. 100 dagar per år?

    1. Anna skriver:

      100?! 20, max? ?

  12. H skriver:

    Blondinbella skrev i en kommentar till senaste inlägget att hon har kontrakt på att skriva ett inlägg om dagen 365 dagar om året. Hon ligger ju på UI, undrar om de alla har samma frekvens i kontraktet?

  13. Hannah skriver:

    Man för inte någon större ”sugar high” av frukt än av någon annan mat, eftersom frukt innehåller fibrer.

    1. C skriver:

      Jag har mätt mitt blodsocker efter olika livsmedel och mitt blev mycket högre av typ banan, dadlar osv än av mycket annat. Eller missförstod jag dig? 🙂

      1. Hannah skriver:

        Ja så kanske det var, men frågan är varför folk (generellt, inte du) är rädda för att blodsockret höjs när man äter? Är du en frisk människa så är det inte farligt. Tycker folks rädsla för socker är lite ätstört. Det ”farliga” med socker är att det kan leda till fetma om det överkonsumeras – och fetman kan i sin tur orsaka problem. Och tänderna tar lite stryk.

    2. Veronika skriver:

      Fast om du mixar frukten i detta fall bananerna så har du ju tagit bor större delen av fibrerna och dricker mer finfördelat socker… dvs sockret tas upp snabbt i blodet.

      1. Linn skriver:

        Nej. Om du juicar tar du bort fibrerna inte om du mixar.

  14. Lina skriver:

    Är det någon mer än jag som blir lite förvirrad av Kenzas senaste inlägg? Hon skriver ”som ni vet gör jag den här resan med Adidas” eller liknande, men hon har ALDRIG nämnt det, eller skrivit något om att resan skulle vara sponsrad eller i samarbete med Adidas.

    1. Bloggbevakning skriver:

      Jo då, det har hon men det var ett tag sedan.

  15. BossWyy skriver:

    Det är farligt att äta så mycket bananer och alla som gör det borde gå och ta lite blodprov. Anta inte att kroppen mår bra bara för att ni klarar av att äta så mycket. Jag mår asbra ny men det betyder inte att jag är hällsosam. Har både anemi och allvarlig underviktig. Gud vilka roliga dieter ni kommer med.

    1. Linn skriver:

      Jag äter fler bananer än så och mina blodprover är perfekta. Go me. Hänger även med ett tiotal andra personer som äter liknande och deras värden är i topp med. Att det skulle vara farligt är bara löjlig propaganda.

      1. Plumbob skriver:

        Jag måste bara fråga…hur äter du så många bananer per dag? Är det mellanmålen då? Fattar bara inte hur man orkar äta typ 10 bananer per dag.

  16. Emelie skriver:

    Jag får en korsreaktion från jordnötter på bananer… så jag kan äta en halv innan det börjar klia i och runt munnen. Vilket är synd, för det är så gott! Men så många skulle jag nog aldrig kunna äta om jag inte var allergisk…

    Känner dock lite att låt alla äta vad de vill ifred, och upplys de som vill höra om riskerna. Lite som rökning, alla vet att det är farligt att röka, ändå gör människor det.

  17. Elle. skriver:

    Inte nog att man blir fet om man häver i sig för mycket socker i olika former. Socker är inflammationsframkallande också.
    Det finns ett bra svenskt ord. LAGOM!
    Ät lagom av allt.
    Jag har t.ex. följt Gabjoss under en längre tid och maken till undermålig kosthållning har jag sällan sett.

    1. Matilda skriver:

      Man blir fet då man äter sockriga grejer (fika, hel/halvfabrikat, godis, chips,joch blandar massa socker med feta grejer. Sockret i sig är inte det som gör dig fet, sen ska man ju inte hälla i sig ett sockerpaket men det gör väll förhoppningsvis ingen .

      1. Matilda skriver:

        Jag menar att man blir inte fet av att äta mat, frukt där sockret är en naturlig del. Tillexempel frukt gör dig inte fet. För sockret är en naturlig del av frukten. Äter man en äppelpaj dock, då kan man ju inte tänka att det här
        Var en nyttig paj, för det är äpple i den haha. Sånt gör en fet, inte en apelsin eller banan

  18. Hannah skriver:

    OBS OBS OBS

    Kolla Jonathan Dankes kommentar på Dessies senaste inlägg:

    ”fan älskling jag saknar din stora feta vårtgårdar. Dom är så jävla stora och fina. Känns som när jag var en bebis och sög på mammas bröst. Hör av dig till mig när du ser det här så kan vi ses och dricka källvatten och knulla i flera timmar. Kommer du ihåg när du petade med din strumpa i min anal och fick bajs på hela strumpan. Minnen <3"

  19. Charlotta skriver:

    Läskigt här hur många anser sig veta massor om socker och kost här och slänger ur sig påståenden som låter hämtade ur en kvällstidning.
    Hur många tror ni seriöst som äter 10 bananer (eller annan frukst) om dagen har diabetes? Fetma?
    Problemet skulle ju vara om man äter det och sedan massor av choklad och annat på. Bananer gör en mätt och innehåller bra saker. Klart man ska äta varierad kost men de flesta som äter mycket frukt gör ju det istället för annat onyttigt snask.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp