Tror ni på spöken?

14:00 17 Dec 2016

Paula:

paula

Hugo och Paula har nån typ av besatt sköldpadda hemma i form av en lampa och Paula är helt övertygad om att det bor ett spöke i Mollys rum som tänder den där sköldisen i tid och otid så till den milda grad att lampan fått flytta in i ett skåp.

Lampan fick ändå stå kvar i rummet ett tag, men detta hände flera gånger och jag var på bristningsgränsen. Jag var livrädd, och började gråta när den tända lampan skrämde mig. Hugo gav mig alla möjliga logiska förklaringar, ”det är batteriet”. Jag ville tro på det, men jag blev aldrig övertygad. Lampan fick inte vara kvar men jag kunde inte heller slänga den. I alla år som gått så har den legat i ett skåp och jag vet faktiskt inte om den fort lyser på obegripliga sätt. Den har batterierna kvar, men är avstängd till att leda el.//Paula

Givetvis fattar man ju att en lampa av ”lägre kvalité” med batterier kanske inte har den bästa av konstruktioner utan kan glappa både här och var. Kanske är det själva touch-sensorn som är glapp, kanske något annat men jag är Team Paula på den här.

Jag är GALET vidskeplig och tror på allt från tomtar till troll och spöken. Det mesta i vårt hem som ”oförklarligt” händer när vi är borta är orsakat av en viss tjock katt som är på jakt efter något ätbart att gnaga på men ändå..

Men vad kan det bero på att jag är så vidskeplig? Är detta en av de saker jag kan skylla på mina föräldrar? De la alltid ned sin själ på att få det att se ut som att tomten hade varit på besök under natten med allt från sotiga fotavtryck till en spark på taket med ett brev från tomten att han inte fick ner den genom skorstenen.
I vår utegrill kunde vi då och då hitta små brev och presenter från en liten nisse vid namn Hilda Musseron som av någon anledning hade exakt samma handstil som vår mormor vilket vi aldrig reagerade över men som fick oss att kika i grillen nästan varje dag.

Min syster har precis introducerat Lilla Palt för Hilda Musseron som flyttat in under trappan och som lämnar adventspresenter i ugnen varje söndag.
Så himla gulligt!
Men betyder det här att han också kommer tro på tomtar och troll när han blir äldre? Ska vi boka terapeut redan nu?
=)

hilda

12 kommentarer | “Tror ni på spöken?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Jenny skriver:

    Tyra har gett svar ang Andreas nu på ig.

    1. JuliaD skriver:

      Och vad skriver hon? Är blockad!

      1. Jenny skriver:

        Ska du inte lägga upp det camcam? Du postar ju allt annat

        1. Bloggbevakning skriver:

          Det kommer.. alla inlägg idag är tidsinställda så jag tror det kommer vid 19. ?

  2. Emma skriver:

    Har en liknande lampa till min son som också tänts av sig själv några gånger men tror också det har med batterierna eller en glappande knapp att göra. Blev dock väldigt paff första gången jag såg att den var tänd fast jag var säker på att jag släckt den ?

  3. Sara skriver:

    Kan vara något glapp såklart. Men jag skulle definitivt tänka spöke i första hand. Jag tror på spöken och liv efter liv m.m. Det är så fascinerande

  4. Linda skriver:

    Jag hade direkt tänkt spöke! Allt som är konstigt förklaras med att vi har någon hos oss som vill busa?
    Jag är helt hundra att min farmor och morfar är hos oss väldigt ofta då det kommer dofter av dom som både jag och min man känner?

  5. Linda Monroe skriver:

    Vi är en i varje läger härhemma. Min sambo är överdrivet logisk och vetenskaplig och avfärdar spöken som trams, det finns alltid en förklaring liksom. Jag tror att vissa saker går inte att förklara. Jag var med om lite spökerier i min barndom, hemmet där jag bodde från sju års ålder bodde det en vit dam i som spökade lite då och då enligt min mamma och min mormor. Han har nog inte varit med om sånt, så jag får ta och dra hem några spöken så han börjar tro på mig 😛

  6. Nicks ? skriver:

    Vad mysigt det lät med tomten etc. ☺️

    Jag tror också på spöken. Jag är helt säker på att jag har sett ett, samt att hemma hos en kompis stod det en rulle presentsnöre på bordet vilken plötsligt välte och rullade ner på golvet. Dottern: ”Presentsnörerullar välter inte av sig själva.” Tilläggas bör att strax innan så sa dottern att hon såg någon i hallen….det var inga andra hemma. Kårar hos samtliga närvarande! ?

  7. Syster skriver:

    På mitt jobb inom sjukvården tror nästan alla på ”spöken” det händer alldeles för ofta alldeles för ofta för att någon ska våga vifta bort det. Man ser skepnader i korridorer (då har det hänt att någon dör i samband med detta) det ringer från salar där det inte finns patienter, det smäller i dörrar, det hörs steg, det hörs sängar som rullar på stängda avdelningar, det händer att patienter namnger personer som har kommit in i rummet, namn på patienter som tidigare avlidit på samma sal.
    Det blir lite svårt att förklara bort när det händer ständigt. Jag försöker se rätt nyktert på det, men visst, jag har också upplevt en del där som är svårt att förklara bort..?

  8. nid tris skriver:

    vet någon var man skaffar sådana granar som på bilden?

    1. s skriver:

      Har sett såna på panduro hobby 🙂

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg