Ännu en bloggare opererar tuttarna!

17:30 20 Feb 2017

Hannalicious:

e

…men inte på det sätt som vi är vana vid utan Hannalicious ska faktiskt lägga sig under kniven för att förminska sina bröst.
Som storbystad kvinna förstår jag henne helt och fullt. Herregud, vad tungt och bökigt det är att släpa runt på flera kilo fett fram på kroppen. Rygg och nacke gör ont, det är svårt att hitta kläder som sitter snyggt och man kan inte ta ett enda spontant springsteg utan att riskera att ge sig själv en blåtira.

Jag har själv funderat på att göra en förminskning och fick faktiskt en remiss från min läkare på det men valde att vänta då man inte ska bråka allt för mycket med en fibrokropp. 
Av den anledningen kommer jag noga följa Hanna och hennes rehabilitering av personlig nyfikenhet.
Jag har så svårt att förstå hur någon enda människa kan vilja ha stora bröst, men så känner jag ju inför mitt tjocka, lockiga hår också.
Alla vill väl ha det man inte har antar jag?
Jag kan ju inte föreställa mig hur det är att inte ha några bröst eller hur det är att ha platt, tunt hår och tvärt om.
Så man får väl helt enkelt bara försöka respektera varandras val i den mån det går.

35 kommentarer | “Ännu en bloggare opererar tuttarna!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. iceball skriver:

    Jag är helt på din linje när det gäller tuttarna. Vilken dröm det hade varit att kunna ha snygga toppar, urringat utan att något riskerar att ploppa ut. Slippa svettas mellan och under…

  2. Anonym skriver:

    Nja på det där att vilja ha det man inte har. Jag har a-kupa och har aldrig önskat mig större. Tycker det är både väldigt praktiskt och snyggast såhär haha!

    1. emblas.se skriver:

      Samma här fast med håret. Har platt och fint hår, skulle aldrig vilja ha lockigt om jag fick välja! ^^

  3. Anonym skriver:

    Är det skillnad på belastningen av ryggen om det är naturligt stora bröst eller bröst med implantat? Någon som vet?

    1. Anonym skriver:

      Densiteten i silikon är högre än för fett så rent spontant skulle jag vilja säga att man får hängbröst snabbare för silikon. MEN, om man får hängbröst när man har silikon beror på många faktorer så som vart man placerar implantatet ( framför eller bakom muskeln), utgångsläget ( om man har lite häng innan eller inte), storlek och hur snäll moder jords krafter är:) Mina fyller 7 år i dagarna och har samma form som innan mina inlägg där jag gick från 65AA till nu 70D 🙂

    2. I skriver:

      Det är heeelt annorlunda. Jag har 75G i bh storlek, har silikon, de är inte alls tunga, inte känt av några av de problem som man hört att tjejer med stora bröst naturligt har!

      1. Anonym skriver:

        Jag har 75G också men naturliga och tack och lov är de fortfarande skitsnygga. Noll häng och breda och runda. Fasar dock lite lätt för den dan då gravitationen börjar göra sig påmimd men den dagen den sorgen. Tror mycket har med gener att göra, precis som med hårkvalité, benstomme etc. Min mamma hade också stora rattar och de såg fan riktigt piffiga ut upp i 50-årsåldern så en håller tummarna att samma visa kommer gälls även för mig ? Men jag hade jättegärna haft mindre bröst, c-kupa eller så om jag fick välja.

        1. grimm skriver:

          75G och noll häng? Hur går det ihop? Har du nån antigravitationsapparat inopererad i kroppen?

          Tillåter mej själv att tvivla på det du säger är sant. Sen tycker jag bara det är snyggt med stora bröst som hänger. Allt annat ser onaturligt och pretantiöst ut, Ungefär som faketuttar i övrigt.

    3. Lovisa T skriver:

      Implantat är lättare än bröstvävnad så jag tror det ska till väldigt stora innan det börjar bli tungt. Jag har 350 cc som väger ca 300 g per bröst och har aldrig känt av dem.

      En annan effekt är att bröst med implantat inte formar sig lika mycket som bröstvävnad och ”sjunker in” i behåar och kläder. Därför har jag E-F-kupa i behåar och de kan se gigantiska ut om jag väljer att framhäva dem så, men faktiska storleken nakna ser ut som max C-kupa. Dvs för att få effekten av en enorm hylla med silikon behövs inte i närheten lika mycket bröst som någon med bara naturlig bröstvävnad.

      Vad gäller häng så är det tyvärr genetiskt och inte mycket att göra åt men som sagt väger implantaten mindre och dras alltså inte neråt lika tungt. Sätter man dem bakom bröstmuskeln blir det också som en ”inbyggd behå” och de håller sig uppe mycket längre. Däremot rekommenderas att man sover med sportbehå eller liknande som håller ihop dem annars kan de med tiden flyttas ut åt sidorna om man är ryggsovare som jag…

  4. Why.. skriver:

    Varför envisas Hannalicious med att posera med hennes huvud så extremt snett på varenda bild? Det ser inte bra ut.

    1. S. skriver:

      Mitt STORA problem med Hannalicious poserande är att hon fortfarande kör hardcore anus-mouth pussmun i tid och otid trots att 2008 och fjortisens storhetstid tog slut för snart ett decennium sedan. Det blir groteskt i förhållande till ett alldeles för ljust läppstift och en fake tan som lutar åt Oompa Loompa.

  5. Anonym skriver:

    Såg att Hanna länkade till sin mammas nystartade blogg. Spanade in den och hennes Instagram (inget liv, I know). Det verkar som att Hannas mamma jobbar med så kallade ”pyramid schemes”: Xocai Chocolate och ASEA Redox. (Insåg efter en snabb googling.) Inte konstigt att hennes dotters moral gällande tex gratisresor och annat inte ligger långt därifrån…

    1. Ingela Öhlund skriver:

      Finns inget bättre än ASEA. Den genomskinliga hudkrämen från ASEA är helt otrolig!

  6. Anna skriver:

    Jag gjorde en förminskning när jag var 15 år gammal. Bästa jag gjort i hela mitt liv, hade ständigt ont i nacke och axlar (även huvudvärk). Jag tog bort mer än halva mina bröst, och då har jag ändå fortfarande stora bröst idag, 80F.
    Någon här som vet ifall det går att förminska bröst mer än en gång? ☺

    1. O skriver:

      Jag gjorde en bröstförminskning innan brösten var färdigväxta och då sa min kirurg att om jag uppfyller kraven för förminskning igen (minst 800 ml etc) så kan jag få en ny förminskning genom landstinget 🙂

  7. Hanna skriver:

    Jag gjorde förminskning för 2 år sedan, grät av lycka när jag fick beskedet av läkaren. För mig var det en dröm, allt jag velat göra sedan jag var 15 år (var 22 vid operationen). Ångrar ingenting!

  8. Anonym skriver:

    Naturligt stora bröst här också och har alltid önskat mig mindre bröst! Det är sååå jobbigt!! Med värk och svett och illasittande kläder etc… Kommer förminska mina bröst när jag haft mitt andra (och sista barn) (om det blir ett till då alltså). Längtar sjukt mycket!

  9. SusannaA skriver:

    Åh vad jag saknar mina små bröst. De är inte så våldsamt stora nu, kanske 80C men det räcker och blir över. Skulle sååå gärna ha 75A igen :/

  10. S skriver:

    Jag har naturligt små rattar. B-kupa. Skulle hemskt gärna ha större. När jag var gravid så blev de större och jag älskade dom. inte mycket större vill jag inte ha. Bara liiite så de fyller ut mer. Har jag på mig sport-bh eller liknande så är jag nästan helt platt 🙁

  11. Anonym skriver:

    Hahahah vad roligt (och lite hemskt) att läsa dessa komentarer. Feel ya så mycket sistahs!
    Jag har K-kupa och vill såååå gärna ta bort hälften typ. Vill dock inte lägga 50 000 på det, och har inte ont någonstans så jag kan inte få det finansierat heller haha… Men det verkar som att ingen någonsin förminskat dem och sen ångrat sig/saknat dem..? Jag hör alltid så positivt om förminskningar tycker jag 😀

    1. Anonym skriver:

      50? ? Min mamma betala över 90 000

      1. Natin skriver:

        Jag betalade 34000 på en erkänt bra klinik.

  12. Sophie skriver:

    Har haft båda. Naturligt små (och faktiskt fina om jag får säga så i efterhand haha), haaaaatade dem och min största dröm var att få göra en förstoring. Gick upp i vikt pga mediciner samt tillfrisknade från bulimi och har nu 85D. JAG DÖR. Det är både såååå hemskt och underbart på samma gång. Snacka om bittersweet.

  13. T skriver:

    Jag har aldrig velat ha stora bröst. Mina är C-kupa och helt okej, men jag skulle absolut inte vilja ha större. Möjligen NÅGOT ytteputte mindre. Förstår inte varför man opererar så de blir till enorma klot.

  14. Anonym skriver:

    Men är inte Hanna lite knubbig? Istället för att operera sig kan hon ju börja träna lite, det är ju billigare och mindre påfrestande för kroppen och hälsan. Fettet i brösten försvinner ju väldigt snabbt på så sätt. Jag gick ner från en c-kupa till a innan jag blev ”mindre” i övriga delar på kroppen.

    1. AL skriver:

      Men hon kanske trivs i sin skitsnygga kropp och vill inte ändra på något, förutom tuttarna? Varför antar folk alltid att ”knubbiga” vill ändra sin kropp?

      1. E skriver:

        Fast nu får hon ju operationen via landstinget, som jag har förstått det? Alltså tack vare oss skattebetalare, och då kan i alla fall jag känna att man kanske ska försöka med det alternativ som är gratis först och se om det ger önskad effekt, innan man ser sig om efter andra alternativa lösningar.

        1. Emelie skriver:

          Men….poängen med skattepengar är inte att du ska få bestämma exakt vad de ska gå till. Hon lär ju dessutom också betala skatt, du får det att låta som att hon inte skattar. Och tänk dig hur samhället skulle se ut om t.ex alla fullt friska bestämde att DERAS skattepengar minsann inte ska gå till sjukvården.

        2. Bloggbevakning skriver:

          Nej, enligt hennes snapchat så betalar hon själv för operationen.

          1. E skriver:

            Då hade jag förstått fel, my bad 🙂
            Till Emelie: Jag menar inte att JAG har någon ensamrätt på att bestämma, även om jag tycker att jag borde ha det. Haha, skoja 🙂 jag menade bara generellt att om ett alternativ är gratis och det andra kostar pengar, men båda uppskattas ge likartat resultat, då bör alternativet som är gratis provas först. Sen inser jag givetvis att det är resonemang som inte är konklusivt men som sagt, det är min principiella, generella utgångspunkt 🙂

          2. Elina skriver:

            Nej nu Hr du fel. Både på blogg och snap har hon skrivit och sagt att det är via landstinget då hon haft ont. Så försök snölla knte få henne att framstå som en ängel som betalat själv 😀

          3. Anonym skriver:

            Fast nä, framgår tydligt i både blogg och snapchat att det är via landstinget.

            ”På min Snapchat (@hannafribergs) har många av er frågat vad som krävs för att man ska få operationen via landstinget och detta är endast något man får om man har en viss kupstorlek och problem med bysten. Med problem menar man att du mår dåligt över din byst, att den hindrar dig från att göra saker i vardagen, att du har rygg- och nackproblem och känner dig obekväm i kläder osv.

            1. Bloggbevakning skriver:

              Häromdagen sa hon att hon betalde själv då någon frågat om hon fick behandlingen sponsrat…

    2. AL skriver:

      Ska tillägga att mina bröst går ner lite men inte flera kupstorlekar när jag går ner i vikt. Var man förlorar vikt först/sist är till stora delar genetiskt.

    3. O skriver:

      ”Istället för att operera sig kan hon ju börja träna lite”

      Fördomen att bröst försvinner genom träning gör mig vansinnig och den sätter även käppar i hjulet för de som verkligen behöver en förminskning. Bröst består inte enbart av fett, utan även av körtlar som beror på genetik.

      Behöver verkligen krossa denna inställning att det alltid handlar om träning för den återfinns även inom vården. När jag kontaktade vårdcentralen för att få en remiss hänvisade dem mig till att testa att träna lite istället. Då hade jag dansat i genomsnitt tre dagar i veckan i 13 år. Jag var då 18 och jag fyllde en E-kupa redan vid 14 års-åldern. I samband med min operation blev jag sjuk och gick ner 15 kg i vikt, då var det en sjuksköterska på avdelningen som bara förutsatte att jag inte behövde operationen längre fast min kirurg hade konstaterat att mina bröst bestod till största del av körtlar och gick inte att träna bort.

      Kommentaren är så onödig då man redan är så utsatt i en sådan situation och bröstförminskningar är oftast ett ännu dyrare och svårare ingrepp än bröstförstoringar om man ska betala dem själva. Landstingen har även en lista med krav som man måste uppfylla så det är inte som att de delats ut lite hit och dit. Hade inte läkaren gjort bedömningen att Hanna var i behov av operationen hade hon inte fått den – så om nu läkaren gjort den bedömningen kan alla andra sluta sitta och fälla kommentarer om träning, det är större än så.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG