En bloggfri dag?

17:00 18 Feb 2017

GabJoss:

paus

Jag tog en bloggfri dag igår och som jag skrivit tidigare så är det så himla välbehövlig att ta en paus från sociala medier någon dag i veckan. Jag behöver det tror jag! Tror dock inte att jag kommer att ha det varje vecka men någon dag här och där när jag verkligen känner att jag har behovet.//GabJoss

Fler och fler bloggare tar pauser på helgerna – eller ja, som Dessie som tar ledigt största delen av veckan – och jag har en fråga till er.
Vad skulle ni tycka om att JAG gjorde det?

Jag har inga som helst planer på att göra det då jag har alldeles för roligt här på bloggen och inte riktigt KAN hålla mig härifrån men det är alltid intressant att höra era tankar.

Eller om inte paus, så kanske lite färre inlägg?
Spill your beans!
Vad tänker ni? Hur tänker ni?
TEEEEELL ME!!

51 kommentarer | “En bloggfri dag?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Marita skriver:

    Noooooooo !!!!!! ?

  2. Sara skriver:

    Nej absolut inte, går in och kikar här flera gånger om dagen haha

  3. Eli skriver:

    Neej, detta är den mest underhållande och uppdaterade blogg jag läser! ?
    Visst alla behöver ju paus ibland absolut.
    Meen nää haha.. Alltid roligt att gå in här då det Uppskattas ofta! ?

    1. Eli skriver:

      Uppdateras ofta*

  4. Nadia skriver:

    Gärna inlägg under veckans alla dagar men jag tycker inte att du behöver uppdatera så ofta som du gör. Ibland känns det som att man liksom inte riktigt har hunnit diskutera färdigt ett inlägg innan nästa kommer, och har man inte läst på någon eller ett par dagar så orkar man inte läsa ikapp.

    1. Anonym skriver:

      Ska vi som läser flera ggr per dag drabbas för att inte du läser så ofta

      1. Nadia skriver:

        Ska vi som läser sällan drabbas för att du vill läsa ofta? Knäppt resonemang du har.. Hon frågade vad vi tyckte och jag gav min åsikt. Vi är nog flera som inte hinner gå in här typ 10 ggr per dag. Det räcker gott med typ tre inlägg per dag (enligt mig).

        1. Anonym skriver:

          Tycker tre inlägg per dag är lite fjuttigt… när det finns så mycket att bevaka menar jag 🙂

        2. Anonym skriver:

          Fast jag tänker nog att det är läsarna som läser ofta som man helst vill behålla. Eller?

  5. Mia skriver:

    Tänker att tar man sitt jobb på allvar så tidsinställer man inlägg om man vill ha en bloggfri dag..

    1. Anonym skriver:

      Mia, jobbar du själv 7 dagar i veckan?

      1. Anonym skriver:

        Tror inte en bloggare lägger lika många timmar om dagen på att jobba som till exempel en som jobbar i butik, i vården osv…. då kan man väl bemöda sig att tidsinställa inlägg till de dagarna man vill vara ledig då?

        1. Nettan skriver:

          Osv = alla jobb.

          Fast fika kanske räknas som research?

        2. Anonym skriver:

          Tror du ska ta och driva en egen blogg så inser du att de flesta som har sin blogg som ett heltidsjobb jobbar betydligt mer än 8 timmar per dag…

          1. Anonym skriver:

            Nej, jag har faktiskt svårt att tro det. Beror såklart på vad det är för blogg man har!
            Bloggbevakning till exempel, där krävs det antagligen en hel del tid att gå igenom bloggar, instagram, snapchat osv osv.
            Men till exempel Kenza? Vad är det hon gör med bloggen som skulle ta 8 timmar? Förstår att redigera en film kan ta tid men det händer ju inte SÅ ofta.
            Dessie är ett annat exempel…

      2. Mia skriver:

        Ja, det gör jag. Är föräldraledig just nu vilket innebär jobb dygnet runt.

        Jämför till exempel inom hemtjänsten. Den som delat ut brukarna måste ju även planera för helgen även om hen är ledig då och på vardagarna bara planerar för dagen efter. Tar man jobbet seriöst ser man väl till att slutprodukten alltid levereras?

  6. Bella skriver:

    Ledighet och återhämtning är viktigt! Min kollega älskade, och älskar fortfarande, sitt jobb men drabbades av utmattningssyndrom pga det. Hon var heltidssjukskriven i ungefär ett år innan hon stegvis började arbeta igen, det tog drygt ett år av upptrappning innan hon var på 75% arbete.

    För att hålla bloggen levande alla dagar i veckan kan du alltid tidsinställa inlägg.

    Även om det flyter på bra nu, så är det inte sagt att det alltid kommer vara såhär. Låter som världens pessimist nu men den egna hälsan är viktig! Det är ingen som kommer tacka dig om du skulle arbeta ut dig.

    Kram

  7. Kics skriver:

    På helgen hinner kanske många läsa mer bloggar och tråkigt att det inte uppdateras.
    Som Mia här ovanför kommenterat, man kan ju tidsinställa ?

    1. Emma skriver:

      Skulle precis skriva ”men det är ju på helgen man hinner läsa”.

      Uppskattar uppdatering på helgen men för din egen skull Camilla kanske du kan tidsinställa? 🙂

      1. Sandra skriver:

        Håller inte med allas, på helger har jag fullt upp medan på vardagar inga problem att hinna läsa på bussen ect

  8. Lisa skriver:

    Gärna bloggfria dagar men skriv gärna en liten förvarning så att man inte går in flera gånger i hopp om att det ska komma ett nytt inlägg. Klart man måste ta en paus ibland

  9. Anonym skriver:

    Tycker att det är skönt att man kan lita på att det nästan alltid finns något nytt här att läsa, så nej.

    Apropå att en med ”vanligt jobb” inte jobbar veckans alla dagar… kanske inte, men om man inte blir klar med sin uppgift på fredagen kanske helgen inte blir så nice/måndagen blir tuff. Så jag tycker att bloggare ska tidsinställa inlägg om det blir tomt över någon dag, för att kunna vara lediga just den dagen

  10. Andy skriver:

    Skulle ej kunna bry mig mindre.

    1. Anonym skriver:

      Så trevligt!

  11. Yolo typ skriver:

    Jag älskar att du uppdaterar så ofta och jag älskar att läsa kommentarerna. Så vill du skriva färre inlägg kan du göra som BB, skriv ett inlägg många går igång på så lever kommentarsfältet sitt eget liv några timmar och du kan luta dig tillbaka och relaxa och kanske lyssna på en podd eller vispa ihop en pulversås. Kanske en selfie på toan hinns med också!

  12. M skriver:

    Neeeej! Inte färre inlägg och inga bloggpauser!! Förlåt, jag vet att jag är självisk nu. Din blogg är så jäkla bra att jag typ är beroende!

  13. Chema skriver:

    Självklart ska du kunna ha bloggfria dagar. En tanke är dock att du ger dig själv ”helg” andra dagar än på själva helgen? Just med tanke på att det verkar som att många av dina läsare är aktiva på helgen.

    Kan av erfarenhet säga att det är ganska gött att vara ledig på en torsdag med, liksom. Tidsinställ lite inlägg så får du aktivitet härinne ändå.

  14. Anonym skriver:

    Du behöver ju aldrig ha bloggfria dagar för vill du vara ledig så skicka in mami

  15. Greta skriver:

    Sociala medier känner inga veckodagar bara sju dagar varje vecka. Det är alltid morgon någonstans på jorden vid varje given tidpunkt.
    Jag tycker en blogg ska vara som en flygplats dvs öppen sju dagar i veckan 24/7 som man säger.
    Sen kan naturligtvis den som kör en blogg ha dagar med mindre aktivitet men jag tycker inte att svackorna ska ligga över helgerna utan i så fall på andra dagar.
    Jag följer en hel del internationella sidor och det är en klar nedgång i aktivitet lördag/söndag och under framför allt amerikanska helgdagar. Väldigt trist för jag har mer tid att läsa under helgen än under vardagarna.
    Så inga bloggpauser under helgerna, tack! Men en ledig onsdag förmiddag kan alltid kompenseras med några tidsinställda inlägg och ingen kommer att märka något.

  16. Anonym skriver:

    Nej, det kan du ju inte göra! Det skulle innebära att jag måste läsa igenom ett helt gäng bloggar för att ha koll. Det vill jag inte. ? #egoistjavisst

    1. Anonym skriver:

      Jo, det är klart du ska ha bloggpaus om du vill. Hellre färre inlägg under lång tid än fullt ös medvetslös nu och utbränd om två månader.

      (Hade jag kommit ihåg att fylla i ett användarnamn hade ni sett att jag svarar på mitt eget inlägg. Jag skyller på amningshjärna. Gravidhjärna också för den delen.)

  17. Anonym skriver:

    Nja, men tidsinställ i så fall 🙂 Och ”bloggpausen” på kvällen som den här bloggen har ganska ofta (=efter kl 18) är lite tråkig… Det är ju då man har tid att gå in och läsa och därför vore det kul om det kunde komma något mer inlägg under kvällen, så det blir något nytt att läsa då.

    1. Bloggbevakning skriver:

      Så de tio inlägg som kommer upp på en dag är inte nog för dig? ?

      1. Anonym skriver:

        Nej nej missförstå mig inte!! De räcker absolut, det var bara ett litet förslag att fördela ut dem mer över dagen + kvällen… Ingen kritik alls! Det finns ingen blogg som har så många inlägg per dag som denna, vilket är bra 🙂 Förlåt om jag uttryckte mig klumpigt…

        1. Anonym skriver:

          Men det är ju just det, kan komma tre inlägg på två timmar och sedan ekar det ofta tomt mellan 18-11

      2. M skriver:

        Varför är du ofta så arg mot läsare nu för tiden haaah får panik.. Dessiestyleee

  18. Anonym skriver:

    Helt okej för alla att ta pauser, men SÄG DET INNAN, så oskönt att inte förvarna så att bloggläsare klickar in i onödan…

    1. Elsa skriver:

      Håller med om att oaviserade blogguppehåll är ett okynne som förmodligen syftar till att läsarna ska kika in många gånger i onödan. Isabellas blogg t ex har inte daterats upp alls under dagen idag och inte hennes insta heller. Sånt är irriterande. Men många klick har hon säkert fått.

  19. Anya skriver:

    Jag lever för din blogg – bokstavligt talat – så om du vill inte vill utsätta en annan människas liv för fara, då slutar du inte blogga! 😀

  20. EF skriver:

    Självklart ska du ha lediga helger om det är så att du jobbar måndag-fredag.

    Folk klickar in vid olika tider och det är omöjligt att tillfredsställa alla.

    Problemet för dig är väl kanske att folk glömmer så lätt. Om en populär blogg börjar uppdatera dåligt så flyttar man sitt fokus elswhere. Finns många exempel på detta. Paow, tex. Om Kissie helt plötsligt skulle sluta uppdatera så vore det ingen stor grej eftersom det finns 1000 likadana bloggar och folk går vidare. Dessie, ja, hennes dåliga uppdatering verkar folk reta sig på, men om hon skulle sluta uppdatera helt så vore hon bortglömd inom en månad. Som sagt, vi går vidare.

    Att vänja sina läsare vid att lördag-söndag är bloggfria och att det sedan kommer inlägg direkt på måndag fm tror jag är helt ok att du inte förlorar några läsare på.

  21. s. skriver:

    Enligt mig vore det bättre med lite färre inlägg än vad det är nu. Vet inte hur många inlägg du snittar på en dag men känns som tio, och det är lite väl mycket. Blir det nån dag 12 så vet jag inte hur man ska kunna hänga med. Jag diskuterar aldrig inläggen och kommenterar sällan men hinner ändå inte ”bli klar” med inläggen dvs läsa igenom de kommentarer som skrivs och eventuellt följa någon diskussion. Går heller inte tillbaka och ser vilka svar som kommer på en eventuell kommentar från mig för det är dags att plöja nya inlägg och kommentarer.

    Kan nämna att jag inte arbetar då jag är sjukskriven så jag har massa tid att läsa (men ägnar mig åt mycket annat såklart då jag inte vill sitta och pilla med mobil och internet hela dagen samt mår typ dåligt av det) men har ändå svårt att hinna med alla inlägg och kommentarer om det är uppåt tio inlägg med 60-80 kommentarer vilket det varit sista tiden. Det blir ett stressmoment och jag ligger vaken för länge på natten för att läsa allt, svårt att låta bli ju! För min del har jag börjat se det som ett problem då jag inte riktigt känner att jag kan avgränsa läsningen till tex max till kl 23 på kvällen utan jag vill verkligen läsa allt utom det jag tycker är extremt ointressant (reklammärkning, Cissi Wallin, lady Dahmer, tråkig politik (rolig politik går bra)) annars känns det som man missat något. Och ja, som andra konstaterat så är den här bloggen beroendeframkallande! Så jag har funderat på om jag måste sluta läsa här för ett stressmoment får det inte vara! (Även roliga saker kan ju vara stressande i ens liv.)
    Ska du ha en ledig dag utan uppdatering är det däremot ok för mig med 12 inlägg dagen innan. Jag tycker nog 5-6 inlägg per dag är lagom. Tråkigt bara om du prickar in alla de ”ointressanta” ämnena på en och samma dag…

    1. Nadia skriver:

      Håller med i mycket du skriver, just det där att man liksom inte hinner diskutera klart ett inlägg innan det kommit typ tre till och inlägget man hade en diskussion i har glömts bort. Ett bra exempel är kommentaren jag skriver just nu. Jag har kommenterat lite längre upp igår och idag har jag inte alls haft tid att läsa bloggar och nu vill jag fortsätta den här diskussionen men det är ju ingen som kommer läsa vad jag skriver nu eftersom att det här inlägget nu är gammalt. Eftersom att kommentarerna är en stor del av den här bloggen så blir det lite dumt om folk inte hinner kommentera och diksutera bara för att de inte har tid att kolla en blogg 10 ggr på en dag. Därför bättre med färre inlägg per dag. Dock verkade det vara många som inte alls höll med mig i min åsikt. Fattar inte hur folk med jobb har tid att hänga med i uppdateringarna i den här bloggen. Själv är jag föräldraledig och har därför tid.

  22. Egenremiss skriver:

    Färre inlägg skulle göra att de som kommenterar får lite andrum. Ibland verkar det som att en del av kommentatorerna har drabbats av dosglapp och inte kommit ihåg att ta sina mediciner, utan sitter och kommenterar istället.

  23. Anonym skriver:

    Så vi som hinner med att läsa ska anpassa oss efter de som är sjukskrivna och utbrända ? Typiskt svenskt tänk, vi måste införa en lag så inte bloggare bloggar för mycket så de utbrända inte blir stressade för det finns inte i svenskars tänk att det finns något som heter egenansvar…

    1. Egenremiss skriver:

      Här var det nog en som hamnat i ett dosglapp, dvs det har gått för lång tid sedan förra gången vederbörande tog medicinen mot sin ohälsa.

    2. 1 skriver:

      Ingen sa att någon måste anpassa sig efter någon annan men kvinnan frågade ju fan efter våra åsikter. Och något som en utbränd absolut kan peka ut är bär något blir för mycket, det kanske du också kan dra nytta av någon gång. Bara för att något är kul ska man inte överkonsumera det, varesig arbete, träning, bloggar eller sex. Det finns alltid en gräns som är lagom och det här var ett uttryck för det. Att tio inlägg blir ett stressmoment. Sen får såklart Camilla göra vad hon vill med deb informationen men du har ingen anledning att uttala dig då enkelspårigt. Typiskt svenskt? Lag?? Herregud..

  24. N skriver:

    Jag måste säga att jag håller med om att alla förtjänar att ha ledig tid – ingen ska arbeta ihjäl sig. Men sen å andra sidan om man skulle fråga en entrepreneur tror jag knappast att den säger att den har ett 8-17 jobb fem dagar i veckan. Eller de som skriver musik och verkligen satsar helhjärtat på detta? Jag tror inte man kan jämföra bloggare med kontorsjobb, utan andra jobb där gränserna också är suddiga. Men då är frågan om man kan se det som sitt jobb eller om det snarare är att följa sin dröm och göra något man älskar? 🙂
    Sen vill jag även påpeka att många här verkar ha jobb där man ÄR ledig på helgerna. Det är inte jag kan jag säga, så det här med att helgerna är så himla ”heliga” förstår jag mig inte riktigt på. Vi har nog många i vårt samhälle som ser på helgledighet som lyx och inte en självklarhet!

  25. Marielle skriver:

    För min egen läsnings skull nej, men kan ändå förstå om man som bloggare behöver lite andrum. Ens familj eller folk runt omkring kanske behöver andrum och att allt inte ständigt är bloggrelaterat. Ett ”vanligt” jobb är ju 9-17 med två dagar ledigt, så varför inte? Egentligen… ?

  26. Sofia skriver:

    Om du känner att du behöver vara ledig så är det ju helt okej 🙂

  27. Anna skriver:

    Nej! Gör inte det! Är ju inne här flera gånger per dag! ????

  28. Anton skriver:

    Det går uppenbarligen att köra även en stor blogg på sparlåga. Se på Isabella som under två veckor håller grytan kokande med ett inlägg per dygn plus möjligtvis ett sponsrat inlägg då och då så kassan inte går tom under semestern.
    Man behöver inte skriva tio inlägg per dygn men ett är i knappaste laget. Undrar om besökssiffrorna påverkas om frekvensen går ner under en begränsad period?

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp