Vad händer?

13:30 14 Feb 2017

Jag fick ett Alla hjärtansdags-sms från M i morse – jag grät.
Jag fick ett Alla hjärtansdags-paket från mina gudsöner – jag grät.
Jag tittade på den här videon som Therese Lindgren gjort till sin Anders – jag grät.

Jag skriver det här inlägget – och gråter.
Jag fattar ingenting.

Så nu klär jag på mig, sminkar mig och gå ut. Spelar ingen roll vart jag ska. Här tänker jag inte sitta och böla.

52 kommentarer | “Vad händer?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
    1. Bloggbevakning skriver:

      Har precis satt in en spiral så det är väldigt osannolikt. =)

      1. ABC skriver:

        Haha, jag grät också till videon imorses och jag är inte heller gravid (om min spiral nu fungerar som den ska hehe).

        1. Olive skriver:

          Jag satt på en träningscykel på gymmet och såg den i morse. Fick tårar i ögonen, men svetten i ansiktet maskerade tårarna fint ?

          Satte btw in en hormonspiral i torsdags, på tal om spiraler.

          1. Bibba skriver:

            Men åh hej spiral-kvinnor! Kanske jag kan få lite råd av er.

            Jag har just nu P-stav (haft detta prevemtinmedel i snart 7 år). Jag bytte i våras till en ny stav och känner inte riktigt att det fungerar lika bra som förr. Kanske att dem bytt sammansättning eller bara att kroppen har förändrats och inte gillar den längre (ni vet lite som när håret inte längre vill jobba med ens favoritshampoo helt hux flux utan förvarning och man blir helt förkrossad för att man måste ut och leta nya hårprodukter IGEN). Jag har blivit otroligt sötsugen, blivit finnig i både ansikte och på rygg (GAHHH!!!!) samt fått otroliga low points när jag väl blir låg.

            Jag har fått för mig att detta är p-staven, men det kan jag ju ha helt fel i. Jag ringde i alla fall till Gyn idag och bokade tid för att ta bort åbäket på torsdag. Frågan är nu vad jag ska byta till! Är spiral så grymt som alla säger? Har någon ett annat förslag? Hjäääääääälp!

            Mvh vilsen i preventinmedelsdjungeln.

          2. ABC skriver:

            Jag har bara bra erfarenheter av spiral (hormonspiral) – mitt humör blir jämnare (hade p-piller innan), jag har ingen mens och får finnar mer sällan (hade det dock knappt innan heller). Insättningen var inte rolig men när det väl stabiliserat sig och mensen slutat vara oregelbunden känns det typ som att jag aldrig haft mens? Helt underbart med andra ord! Finns ju emellertid ingen garanti på att man blir helt mensfri, men jag blev det efter ca 6-8 månader och nu i februari har jag haft spiralen i ett år. Rekommenderar dock att ta diklofenak och ipren innan en eventuell insättning, för då kände jag knappt av det medan det på enbart ipren var klart mer obehagligt.

          3. Anonym skriver:

            Jag har bara haft kopparspiral och den fungerade jättebra i 5 år 🙂 inga hormoner och jag som inte blöder så mycket i vanliga fall märkte inte så stor skillnad förutom att vissa gånger hade jag lite mer mensvärk men inte så att det inte kunde hjälpas med en Ipren. När detta barnet är ute så ska jag h den igen.

          4. Anonym skriver:

            Jag har exakt samma erfarenhet som Anonym av kopparspiral! Men om du använder menskopp, var försiktig! Min spiral åkte ur en gång när jag tog ut min kopp!

          5. Anonym skriver:

            Hormonspiral har lägre hormondos än stav och därför har man också mindre biverkningar 🙂 vissa får dock massa oregelbunda blödningar de första månaderna vilket man ju kan tycka är olika jobbigt…

            och kommentar till ABC: diklofenak och ipren har samma verkningsmekanism så du skulle få samma effekt om du tog två ipren bara. Ett riktigt tips är dock att ta en alvedon och en ipren, olika verkningsmekansimer och därför förstärkt smärtlindrande effekt 🙂

      2. M skriver:

        Det är helt vansinnigt vilken påverkan hormoner kan ha på psyket! Jag blev jätte deprimerad sist jag bytte till en ny typ av p-stav! Kunde börja gråta/bli ledsen av verkligen ALLT (löjliga tv-reklamer, fina sms och om mjölken var slut osv.) och tyckte att livet var helt värdelöst.. Jag var inte direkt självmordsbenägen, men tänkte ofta att jag faktiskt inte bryr mig (på riktigt) om jag skulle bli överkörd/skadad/dö. Livet var ju ändå så jäkla kasst.

        I nästan två månader levde jag så och var dessutom alldeles för deprimerad för att kunna tänka klart. Det var inte förrän mina hormoner hade blivit någorlunda normala igen som jag insåg sambandet!

        Det var som att någon hade tryckt på en ”av”-knapp i hjärnan och jag blev helt förbytt. Jag som annars var (är) en helt vanlig, glad och positiv tjej med ett starkt och stabilt psyke. Normalt så ligger jag väldigt långt ifrån farozonen när det gäller psykisk ohälsa, men ändå hamnade jag där pg. något så enkelt som preventivmedel. Så fort hormonerna hade stabiliserats, så blev jag återigen den där levnadsglada och trygga tjejen.

        Lyckligtvis så slipper de flesta sådana allvarliga biverkningar, men det visar verkligen vad hormoner kan ställa till med om man har otur.

        (Det är säkert p-staven som gör dig lite extra känslig just nu.)

      3. Anonym skriver:

        Fatta vad många jag träffat på som blivit gravida med spiral för att deb hamnat snett/inte sitter ordentligt. FYI

  1. Amanda skriver:

    Jag grät floder igår när Hailey skulle börja på college (modern family) Pms much?

    1. Elin skriver:

      Haha jag grät också som en bäbis när jag såg det avsnittet 😀

  2. J skriver:

    Preggosaurus! Jag störtböla när mannen kom hem med rosor. Fast då är jag i vecka 34 så jag FÅÅR böla

    1. Lo.. skriver:

      En FÅÅÅR böla annars också.

  3. Mija skriver:

    Vackert så man får ont i magen….❤️

  4. Anna skriver:

    Måste vara död inuti för det berör mig inte det minsta.

    1. Joanna skriver:

      Tack Anna, du tog orden ur munnen på mig, dock rakt på sak ? Jag skrev en lång kommentar innan men raderade den för att jag tyckte att jag lät jätte hård.
      Jag är nog också död & även känslokall, för detta berörde inte mig heller.
      Jag tycker det känns som att hon har dragit smålögner och hittat på saker för att få honom att älska henne igen, att få honom tillbaka. Jag ser inte det vackra i det då jag får den här känslan.

      1. Linnéa T skriver:

        +1 på båda… /torrboll

        1. jobbigt skriver:

          ja och tycker tårarna känns krystande :/ jag har gillat therese ganska länge nu, sedan min 10åriga syster presenterade mig för hennes kanal, och jag började följa för att se vad min syster sysselsatte sig med och vad hon hade för förebilder. blev positivt överraskad av therese! smart, transparant, rolig. men på senare tid är det någonting som känns manipulativt uträknat från hennes sida, hur hon tonsätter sina meningar, konstpauser, suckar, blickar ut åt fönstret, hela kroppsspråket egentligen. hon har nog alltid varit så, det tog mig bara väldigt många videos att se mönstret och börja känna igen mig i hennes upplägg.

          sen känns hon ju väldigt kontrollerande mot just anders också, den där livestreamen de hade då han sa att han tidigare känt sig kvävd i deras relation och hon tystade ner honom och sa ”så var det inte alls” och fortsatte att säga emot honom till han inte hade någonting att säga längre. vågade inte. att hon sedan tar bort videon och påstår att det var HAN som inte kände sig ärlig i videon…. nej jag vet inte. det är något som är fel där. får bara olustkänslor av att hon kontrollerar honom.

    2. Matilda skriver:

      Jag är tydligen också död inombords trots att jag är gravid. Kanske om du är 16 och olyckligt kär, men nä, så pretentiöst. Klockrent det jobbigt skrev om hur hon tonsätter, tar konstpaus osv. Och jag kan ändå börja lipa bara över att tänka på nån oerhört liten sak min kille gjort för han är så jävla fin. Lipar nu bara för det…

  5. Linnéa T skriver:

    Måste vara nått fel på mig… Tyckte att videon var så cringy att jag knappt klarade av att se klart den.

    1. Sandra skriver:

      Samma här!

    2. Anonym skriver:

      Jag håller med! Och jag är ändå en sån som gråter åt allt. Det kändes sjukt skriptat och utstuderat. ”kolla vad djup och känslig jag är, i svartvitt, med konstpauser och darr på rösten”

  6. Sandra skriver:

    Så pinsamt att jag dör, vem är människan?!

  7. Mimi skriver:

    Nån som vet vad melodin heter? 🙂

  8. A skriver:

    Ännu en som får cringe-känslor av denna video och alla liknande… Jag är kanske rätt oromantisk och pragmatiskt av mig helt enkelt.

  9. Anso skriver:

    Tycker videon är fin så sett, men tycker att den tappar lite mening när den delas med så många, finare om hon verkligen bara gjort den för honom.

    Varför biter folk sig i läppen? Förstår verkligen inte haha

    1. maria skriver:

      hon gör det för att hon skådespelar, biter sig i läppen alltså. menar inte att hon ljuger om sina känslor. men videon är ett skådespel för sympati, för att tittarna ska bli berörda och tycka att hon är fin som gör den här vackra videon åt sin kille inför alla, och för att alla ska tycka att deras kärlek är storslagen och något ut;ver det vanliga.

    2. Sof skriver:

      Jag tillhör folket som biter sig i läppen! För mig är det ett nervöst tics, inte särskilt attraktivt då man biter så läppen spriker. :O

      1. Bloggbevakning skriver:

        Haha.. bet mig i läppen när jag läste din kommentar.

        1. Anonym skriver:

          Hahaha samma här

        2. Emma skriver:

          Haha jag också

  10. Anonym skriver:

    Förstår mig inte på hennes video, varför berättar hon inte de här ”anteckningarna” för Anders privat? Måste hon göra en hel video om det för att få likes och uppmärksamhet?
    Och btw, har svårt att ta henne seriöst när hon är i full makeup och glamed up för en sådan video

  11. Anonym skriver:

    ”Jag grät så pass mycket att min brun-utan-sol blev helt fucked up haha”
    Och där stängde jag av videon..

    1. Malin skriver:

      Ja då fick jag på riktigt ångest å hennes vägnar. Hann du se när kon konstaterade att han hade köpt henne en hel äng genom alla blombuketter. Så pinsamt. Men det handlar nog om att jag och Therese har olika syn på kärlek.

  12. Karro skriver:

    Asså varför kan jag inte tumma ner hennes video? Tråkigt

    1. Anonym skriver:

      Hon stängde av kommentarsfältet och like/dislike knapparna för att videon är väldigt personlig för henne och hon ville inte få hat för att hon la upp den. Något sådant sa hon i vloggen dagen innan.

  13. Anonym skriver:

    Njaee… det här kändes för tillrättalagt och polerat för att få mig att känna äkta känslor.

  14. Elin skriver:

    Jag blev inte heller berörd, tyckte mest det var fånigt och uppenbart bara gjord för att få uppmärksamhet. Hon hade ju kunnat skriva ner de där grejerna och givit till honom istället.

  15. Anonym skriver:

    Nää, jag brukar vara väldigt lättrörd men denna gick mig helt förbi. Tänkte mest på hur snygg hon var i håret och hur lik hon är blondinbella.

  16. maria skriver:

    alltså, det är någonting med att youtube är hennes jobb och inkomstkälla som gör det här så galet och opersonligt. vad hon än lägger upp på sin kanal gynnar ju henne och ger henne pengar (mässvis av det, dessutom).

    hade hon däremot använt sig av sina redigerings-kunskaper och filmat och klippt ihop denna för att skicka till honom, säg när han är på jobbet, idag på alla hjärtans dag, hade det varit enligt mig en mycket finare och genuinare sak, nu blir det bara weird pga att hon kapitaliserar på det.

    1. ABC skriver:

      Allt i livet handlar om pengar, så jag förstår inte riktigt argumentet att det blir konstigt på grund av att hon kapitaliserar på det. Du vet väl inte om Therese har skickat en mer intim video till Anders?

  17. j skriver:

    Alltsa skamskudde, ugh blev alldeles illamaende av denna video. Hehe. Cringe big time.

  18. L skriver:

    Alltså åh fick rysningar för att den kändes sååå stel och krystad.
    Kan vi snälla uppmärksamma ”jag använde din tandborste för att jag saknade dig så mycket”????? Finns det nån mer än mig som dör äckeldöden av bara TANKEN på att låna någon annans tandborste? (Ja även om det skulle vara min sambos)

    1. Joanna skriver:

      Tro mig, ”L”, jag kräktes efter att jag hörde det….
      Själv har jag en slags ”fobi” för tandborstar/tandkräm som hamnar på händer, runt munnen på folk eller som INTE tvättar handfatet efteråt. Och ja, jag borstar såklart mina tänder, haha. Men jag ÄCKLAS av just tandkräm på sådana här saker, och när jag hörde henne säga detta gick det bara inte längre… vem är så grisig? Spelar ingen roll om det är min egna partner som gör det. Hade min partner gjort en sådan grej och sagt det i en video hade jag flyttat långt ifrån och förmodligen uppsökt munvård.
      Så jävla grisigt och ja, det var äckeldöden.

      1. Elin skriver:

        Haha jag har använt min partners tandborste typ tusen gånger. Även vänners tandborstar! Inte för att jag saknar dem dock men eftersom jag har glömt min egen eller liknande. Använder hellre nån annans tandborste än ingen borste alls!

  19. Eleanor skriver:

    Jag tyckte tyvärr också att videon var väldigt cringey. Jag tycker om Therese annars, men den här kunde hon väl gjort och skickat direkt till Anders istället för att sälja ut sina innersta känslor för honom för visningar och pengar på Youtube?

  20. Lollo skriver:

    Hej! Är detta samma ”Anders” som hon var tillsammans med för flera år sedan som sedan dumpade henne och hon gjorde den uppmärksammade youtube videon ”Anders har gjort slut”.. Eller råkar de bara ha samma namn? 🙂

    1. Bloggbevakning skriver:

      Samma kille!

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG