Gulligt eller blörk?

18:00 15 Feb 2017

vdag

Ni var en del som inte alls tyckte att Therese Lindgrens video till Anders igår var speciellt gullig medan jag själv grät som en barn. Nu gjorde jag ju visserligen det hela dagen för precis allt möjligt (det har lagt sig idag) men är det inte lite fint ändå? Att vilja visa upp sin kärlek för hela världen? Eller är det sånt som ger sura uppstötningar och en dålig smak i munnen?

Varför gifter man sig? Är det inte för att fira sin kärlek och befästa den inför nära och kära? Eller som i Bellas fall – för att Odd skulle slippa skriva på papper att han är Gillis pappa.
Och borde man i så fall inte behöver bevisa att bebisen blev TILL efter man gifte sig? Om man var ogift när barnet blev till så borde det ju ändå behövas ett sånt där papper eftersom man som ogift kvinna tydligen ligger runt så till den milda grad att ett papper behövs från pappan. Och varför då egentligen? Har en gift man 100% koll på sin kvinna 24/7 medan en ogift kvinna är som ett löv för vinden för sin karl och kan snubbla och landa på erigerade penisar av misstag flera gånger om dagen ?

Ok, nu svävade jag ut en aning men det jag skulle komma till var att även Paula och Hugo la ut kärleksförklaringar till varandra på nätet och jag undrar vad ni tycker om dem?
Ni hittar Hugos här och Paulas här.

Hugo skrev en rolig dikt till Paula.
Det tycker jag är mer romantiskt än bara en massa smörigt dravel. =)
Ett utdrag från vår poet Rosas:

Kärleken är stor och densamma och den ska bannemig stanna. Annars jag hämta sax, klippa din tong och då kommer inte ditt enda problem vara en smutsig tampong. Nu gick jag över gränsen med mensen, men ni fattar vinkel och att kärleken inte har några gränser.

Gjorde ni något speciellt igår? M och jag firade med barnen och gav dem små kärlekspresenter och passade sen på att ta ett bubbelbad med bubbel i glasen när de var på födelsedagsmiddag hos sin mamma. En riktig middag på tu man hand blir det på lördag när vi firar vår kärlek.

41 kommentarer | “Gulligt eller blörk?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Matilda skriver:

    Ja, det är lustigt det där men är kvinnan gift blir mannen på papper automatiskt pappa till barnet. Det åligger aldrig någon bevisbörda om faderskapet, även om kvinnan är ogift, det är bara att uppge.

  2. Emma skriver:

    Jag tycker att folk horar ut sin kärlek alldeles för mycket i sociala medier.
    Eller rättare sagt: kvinnor gör det.
    Antar att det är en tävling i vem som har den bästaste och finaste pluttigullgullgjisen!

    Jag vågar inte ens gå in på Läckbergskan och Lilla farbrorns instagram för då sprängs nog mina ögon av deras kärleksförklaringar till varandra.

    Men jag gissar på att C skrev så här om S:

    Han kom in i mitt liv när jag minst anade det och tog mig och barnen med storm. Ingen får mig att känna mig så trygg och älskad som han. Alltid ställer han upp för mig och barnen. Älskar dig Simon.
    #thegentleman #älskling #bästaste #pollysdad #pollyspappa #bonusdaddy #stjärnfamiljenbyläckbergsköld

    1. Anonym skriver:

      Like på denna!

    2. Anonym skriver:

      Alltså är det bara jag som tycker att Simon både ser ut som en jätte bebis och låter som en? Men visst verkar han toppen utöver det!

      1. Ja skriver:

        Tycker Simon och Hugo rosas låter identiskt. Måste vara steroiderna (skämt åsido)

        1. Ja skriver:

          *identiska ska det vara

      2. Anonym skriver:

        Nej det är inte bara du.

  3. Anonym skriver:

    Tyckte en del av grejerna i Therese video var lite ”läskiga” särskilt när hon pratat öppet om hur manipulativ hon varit, hur hennes tekniker sett ut för att ge tidigare X skuldkänslor om den sårat henne, försöket att hacka killens Facebook etc. Tyckte en del var väldigt fint däremot och kunde verkligen förstå vissa bitar, andra som att borsta tänderna med hans tandborste pga saknad förstår jag kanske inte lika mycket

  4. Dani O skriver:

    Våran alla hjärtansdag var den värsta någonsin.

    Vi har två katter som kastrerade i onsdags förra veckan.
    Vaknade av att den ena katten, Luna spyr, vilket hon gör rätt ofta pga glupsk. Knuffar till sambon och säger till honom att nu har hon spytt igen. Går upp, säger godmorgon till kissarna och ser på Luna att nått hänger vid magen.
    Börjar få panik och skriker till sambon att såret har öppnat sig. Tar henne i nackskinnet i hopp om att hon ska ligga stilla och säger till sambon att klä på sig. Vi byts av med katten. Får på mig lite kläder och samtidigt som jag blir klar så får Luna panik.
    Hon började jama och snurra runt för att komma loss. Hon rivs och bits och helt plötsligt så ser jag att inälvorna är överallt och hon tuggar på dom. Vi får på henne en handduk och kommer iväg till veterinären där hon sövs och opereras. Vi får åka hem och städar upp massor av blod och päls. Veterinären ringer oss drygt en timma senare och säger att hon hade slitit av en huvudpulsådra som gick till inälvorna och det inte fanns något att göra.

    Hela gårdagen grät vi och kramade om katten som blev kvar..
    Fyfan för en dag :'(

    1. Giga skriver:

      Men vad i hela fan?? Shit… får panik bara av att läsa inlägget.

    2. Anonym skriver:

      bara köp en ny katt?

      1. Anonym skriver:

        Lägg ner din oempatiska jävel.

      2. Anonym skriver:

        fan vad äckligt okänslig kommentar.

      3. Anonym skriver:

        Pewdiepie, är det du?

    3. Isabel skriver:

      Men fy..vilken mardröm. Beklagar sorgen <3

    4. Anonym skriver:

      Men Gud!!! Fruktansvärt och jag kan inte ens tänka mig hur det känns :(:( hur kunde såret öppna sig? Jag var jätterädd för det när vi kastrerade våra men läkaren sa att det var omöjligt? Jag hoppas att veterinären inte har slarvat! Jag beklagar verkligen och får ont magen

    5. Anonym skriver:

      Jättehemskt, känner med er <3

    6. Anonym skriver:

      En miljon kramar!!!

    7. Anonym skriver:

      Fy fan vad hemskt, beklagar sorgen… Får jag fråga om katten hade på sig tratt?

    8. E skriver:

      Började nästan gråta av din kommentar! Stackars katt :'( Massa kramar ❤

      Och du anonym längre upp, dra åt helvete känslokalla as.

    9. Anonym skriver:

      FYFAN. Usch va ledsen jag blev av att läsa detta. Vill bara ge dig en stor varm kram. Beklagar verkligen 🙁

      1. Dani O skriver:

        Tack alla <3 Jag har googlat och i Sverige så syr man tydligen igen flera lager. Här syr dom bara igen det yttersta. Hon hade en body, ingen tratt. Bägge katterna hade varit så duktiga och pigga så under natten fick dom slippa bodyn. Veterinären sa att när hon kräktes så tog hon i så mycket att det sprack innifrån.

    10. Anni skriver:

      Åh jävlar i helvete vad hemskt! ?

    11. E skriver:

      Fy fan vad hemskt! Lider nåt så fruktansvärt med er. Ta er tid och sörja och prata med någon. Stor kram ta hand om er

  5. Anonym skriver:

    Eh asså förlåt, men giftermål och fläka ut sitt privatliv på youtube är två heeeeelt olika saker. Du kan inte jämföra dessa

  6. U skriver:

    Gillade inte videon för den kändes inte äkta och jag fick vibbar av manipulation. Sen att man har ett behov av att visa sin kärlek kan jag förstå om man är helt upp över öronen nykär men par som har varit ihop flera år.. nja, alla får en vardag tillslut så varför låtsas som annat. Speciellt när jag vet hur många som ”stagear” och talar om för sin kille exakt vilken present och rosor dom vill ha för att kunna lägga ut. Jag och min man gifte oss helt ensamma med två okända vittnen, åkte iväg på smekmånad och la inte upp en enda bild, inte för att göra något statement utan jag ville att det bara var vi två som delade upplevelsen. Alla hjärtans dag sög för jag hade migrän och spydde av alla lukter, ljus och ljud 🙁

    1. Josefine skriver:

      Alltså är du jag som har skrivit? Exakt samma upplägg hade vi vad gäller giftermål. Familjerna var inte direkt överlyckliga men accepterade vår idé om att gifta sig utan dem. Sedan drog vi på honeymoon långt bort. Vi ville som ni fokusera på oss. Inte på att vält (och välja bort) gäster och stå i centrum då vi båda verkligen ogillar det.
      PLUS att även jag spenderade gårdagen med migrän! Dock en mildare variant som var på väg bort så vi lyckades ändå dra oss iväg på bio. Stackars dig. Hoppas du mår bättre idag!

      1. U skriver:

        Haha vad roligt! Ja, vi fick en del sura miner men vad ska man göra? Hade garanterat blivit surare miner om alla skulle samsas på bröllopet och bland dom som inte skulle blivit bjudna. Gud vad skönt att ni kom ut i alla fall, jag hade haft hand om vår ettåring hela dagen och passade på att gå och sova när mannen kom hem, det var kärlek det haha, idag mår jag utmärkt! 🙂

  7. Sanna L skriver:

    Nu blev jag nyfiken på hur det fungerar om någon som är gift får barn med någon annan? T.ex öppet förhållande (ovanligt med äktenskap där kanske), otrohet, paus eller att skilsmässan inte har gått igenom än. Någon som vet?

    1. Matilda skriver:

      Om ingen invänder blir väl den äkta mannen pappa på pappret. Som jag förstår det finns det som sagt ingen bevisbörda. Är du ogift och tillsammans med någon som inte är far till barnet kan denne ändå uppge sig som pappa.

    2. Elin skriver:

      Mamman bör kontakta socialtjänsten (familjerätten) där barnet är folkbokfört och begära att en faderskapsutredning inleds.

      När ett barn föds inom äktenskapet förutsätts att kvinnans make är pappa till barnet med hänvisning till den så kallade faderskapspresumtionen. Om så inte är fallet har barnets föräldrar rätt att hos socialnämnden begära en utredning för att häva faderskapspresumtionen.

      Socialnämnden kan också inleda en utredning på eget initiativ eller efter anmälan från en man som hävdar att han är barnets pappa till barnet. Denne man har dock ingen egen rätt att begära utredning.

      Man bör dock inte göra en utredning som kan vara till men för barnet. En lämplighetsprövning (förhandsprövning) avgör om utredningen är till skada för barnet.

      Utredningen genomförs med stöd av protokoll. Den äkta mannen kan i ett av dem godkänna den andre mannens faderskap. Är inte detta möjligt, mannen kanske vägrar eller kan inte nås, får mamman vända sig till tingsrätten för att få en dom.

  8. Anonym skriver:

    Fattade inte dikten överhuvudtaget antar att det är ett internt skämt som bara de förstår, för varför skulle man annars rimma tong med tampong.

    1. Lärkan skriver:

      Youtuba ”jag ska klippa hans tong” så hittar du nog… antar det är därför han säger så

  9. Lisa skriver:

    Jag är singel så spenderade tid och visade kärlek till mina föräldrar och min bästa vän istället. Ser inte alla hjärtans dag som något speciellt – är enbart en kommersiell dag där affärerna slår rekord i choklad och lotter. Man kan vara förälskad utan att visa det för hela världen för då blir det alldeles för cheesy som i Thereses fall. Alla är olika men jag ogillar cheesy romantik.

  10. H skriver:

    Giftermål handlar väl snarare om att man vill fira sin kärlek tillsammans med sin familj och vänner. Att lägga ut en smörig kärleksfilm på Youtube handlar väl om något helt annat?

  11. lindu skriver:

    nope. min alla hjärtans dag va åt helvete. låg hemma i sängen, påtänd och med ångest.

  12. Anonym skriver:

    Jag är all about att dela sin kärlek över varenda socialt medie som finns men ”jag saknade dig så jag använde din tandborste” är bara creepy, inte det minsta fint.

  13. Annie Maria skriver:

    Jag såg några sekunder av hennes video innan jag stängde av. Klarade inte av det. Klarar överlag inte av hur Therese presenterar sitt förhållande på kanalen. Allt ”myyyys” som de gör… särskilt när man vet att det har varit långt ifrån bra i perioder. Svårt att förklara men hon använder sig av ett speciellt tonläge och kroppsspråk när hon pratar om/med Anders som jag inte klarar av. Men det är min personlig åsikt. Vissa tycker att det är jättefint, jag får spykänslor i min mun.

    För att svara på hur jag firade alla hjärtans dag. Jag fick en gigantisk mjukisdjur sengångare av min sambo. Han fick present av mig. Vi gick på utflykt i skogen och fotade ett vattenfall. Vi åt först frödinge kladdkaka och sen tacopaj. I den ordningen. Det var en bra dag.

  14. Anonym skriver:

    Min alla hjärtans spenderades från tidig morgon till sen kväll på jobbet.
    Fick ett alla hjärtans-sms när karln vaknat och som present fick jag välja något från jobbet som jag ville ha

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg