Dagens bloggtips!

15:00 17 Mar 2017

tips

Jag vill börja ha ett segment här på bloggen där jag lyfter fram mindre bloggar som jag tycker har någonting utöver det vanliga.
Det ÄR svårt att slå sig fram i detta gytter av bloggar och kan jag hjälpa till och ge en skjuts på traven åt någon som jag tycker förtjänar det så gör jag det gärna.

Jag har många gånger skrivit hur mycket jag blivit hjälpt av KBT – både i mitt smärtarbete men även i min kamp mot den inneboende prestationsprinsessa som nästan höll på att ta kål på mig ett tag.
KBT är en fantastisk metod och jag kan inte vara nog tacksam för alla de verktyg som jag fått som hjälp i min vardag.

Skärmavbild 2017-03-17 kl. 11.15.03

Därför är jag lite extra glad att kunna presentera den här bloggen för er – Therapy streams – en blogg skriven av en KBT-coach som heter Emelie dit man kan få hjälp och råd inom psykisk ohälsa.

em
Mycket inom KBT handlar om känslor och våra beteenden och tankar kring dessa känslor och den här texten här ovan tycker jag är så bra. Den påminner också om någonting som Moa skrev i en kommentar. ”Man kan inte bli kränkt om man inte tillåter det”.

Precis som alla andra som gått i KBT så behöver man ibland påminna sig själv om det man lärt sig och den här bloggen kommer fungera som en sådan påminnelse för mig.
Av det jag läst så är jag fast! Bara den lilla texten här ovan fick det att klicka till i mig.

Tack för ditt mail, Emelie!

Fortsätta gärna tipsa mig om bloggar som står ut lite extra och som förtjänar en extra knuff!

40 kommentarer | “Dagens bloggtips!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Vicki skriver:

    Varför har Blondinbella/Isabella Löwengrip börjat att skriva på engelska på sin facebooksida? Är hon känd internationellt eller hur ser hennes statistik ut för hennes konton?

    1. Kallis skriver:

      Hon vill väl bli nu när de ska marknadsföra över hela världen?

  2. Sara skriver:

    OT: Bella ska livestreama via Facebook och svara på frågor om odds jobb, deras relation och varför det bara står om jobbet i hennes blogg nuförtiden. Orkar camcam eller nån titta och sammanfatta vad hon säger så vi som är på jobbet senare också får lite svar? Nyfiken som bara den!

    1. Anonym skriver:

      Hon sa att det ska ligga kvar på FB.

    2. Anonym skriver:

      Hon betade av alla Odd-frågor direkt. Han valde att sluta på LCC för han inte tyckte om att jobba med henne. När dom insåg att dom inte längre skulle jobba ihop var det lite svårt för dem i äktenskapet också, men det börjar bli bättre nu och Odd vill ha fler barn typ nu. Sen började hon prata om företaget så då stängde jag av 🙂

      1. Anonym skriver:

        Känns som att Simon (?) är där som hennes ”kolla av att jag säger rätt sak” person.

        1. Anonym skriver:

          Ja det gjorde det. Kändes lite väl intimt när hon pratade om deras äktenskapsproblem och han typ ”Awww :(”… professionellt much?

      2. A skriver:

        Rena PR showen för sina produkter………..Jobb jobb till någon bröt av och sa att det räckte med LCC.Nu renovering.Simon går inte ett steg från Bella

      3. Anonym skriver:

        Bellas hysteriska skratt så fort Simon säger något (tråkigt) som är menat som ett skämt…. what?! Man behöver se det för att förstå hur jag menar….

        1. Anonym skriver:

          berättar nu om hur honn krätes på simons skor (bokstavligen)

      4. Anonym skriver:

        VARFÖR tyckte han inte om att jobba med henne? 🙂 Har ingen möjlighet att kolla buuhuuuu

        1. Anonym skriver:

          Han tyckte hon var annorlunda på jobbet jämfört med privat, inte den Bella han kände. Han tyckte inte heller om att umgås med henne 24/7. Så förstod jag det 🙂

          1. Bloggbevakning skriver:

            Det kommer en sammanfattning på liven kl 17.00.

  3. svatantrya skriver:

    Åh, ska genast börja följa den! 🙂 Saknar ”givande bloggar”… önskar också att jag kunde hitta fler ”feel-good-bloggar” med lite mer djup än foton på läppstift (inget ont om det, det är bara inte min grej riktigt). Så om någon har tips så hojta! Gärna med lite bohemiskt flingsalt på toppen 😉

    1. Anonym skriver:

      Då kan jag tipsa om sandranobreart.com

  4. Emelie skriver:

    Gud… jag vet inte vad jag ska säga. Tack så hemskt mycket! och vad rörd jag blev av din fina text!! Fina du.

  5. anonym skriver:

    Skulle också vilja ha tips på bloggar. Vet en kvinna som hade bloggen en blommig tekopp men tror hon bara är på instagram nu. Lite trött på ytliga bloggar så hoppas någon kan tipsa om några bra bloggar.

  6. Siska skriver:

    Jag är också så himla trött på ytliga bloggar! Men kolla in den här, vilket guldkorn : http://thestorieswe.blogspot.se/?m=1
    Jag har inte följt den så länge, men det är otroligt vackra texter och personliga tankar från en tjej som är singel, just nu olyckligt kär och som funderar på att skaffa barn ensam.

  7. Linda skriver:

    Bellas definition av ”inte arbetslös” haha.

    Odd har sökt nytt jobb sen han slutade i lcc..men han är inte arbetslös eftersom han har pengar kvar i sitt gamla bolag som han tar ut.

    Med tanke på hur hon pillade sig runt näsan och tittade ner i bordet så är hon väl medveten om att den förklaringen inte kommer gå hem.

  8. Anonym skriver:

    Konstruktiv kritik: Jag tycker att den här typen av inlägg är trista och jag uppfattar de som lågkvalitativa.

    När jag läser Bloggbevakning gör jag det krasst talat eftersom jag vill läsa om hur du skriver om kända bloggare. Jag är inte intresserad av att läsa om:
    – Okända bloggare
    – Din sambo
    – Dina katter

    Det jag vill läsa om är hur du skriver om de kända bloggarna. Sedan om det skulle vara någon liten parallell till dig själv är det förstås inga problem (det kan ju vara charmigt), men jag tycker tyvärr att bloggen fått mer och mer innehåll som handlar om dig som person. Och tja … anledningen till att jag läser bloggen är faktiskt att den bevakar andra bloggar. Du skriver trevligt, men krasst talat är jag intresserad av bloggar & sociala media, inte Camilla Gervides privatliv.

    Tack för ditt hårda arbete. Jag hoppas att du inte tar illa upp av den här kommentaren, för den är på intet sätt menad att förringa ditt skrivande.

    (Disclaimer: Det här är min åsikt och jag är väl medveten om att den inte delas av alla som kommenterar. Jag uttrycker den eftersom CamCam själv tidigare uttryckt att hon är öppen för konstruktiv kritik.)

    1. Bloggbevakning skriver:

      Det gör den givetvis! Tack!

    2. anonym skriver:

      Vad du låter osympatiskt när du skriver inte intresserad av dina katter. men vi är många som vill följa hur snöboll o THK har det. Dom har sina personligheter och är ett roligt inslag. Är du inte djurvän?

      1. Anonym skriver:

        Haha? Är definitionen på djurvän att man vill läsa om en persons katter på en bloggbevakningblogg? Nu var det inte jag som skrev inlägget du kommenterar, men själv har jag både hund och katt, vill alla djur väl – och tycker ändå att det är helt ointressant att läsa om dessa katter här på bloggen.

      2. Anonym skriver:

        Jodå, jag är djurvän. Jag har egna djur. Däremot är jag inte intresserad av att läsa om någon annans katter på en blogg som handlar om sociala media.

        Hade det varit en personlig blogg hade saken möjligtvis varit annorlunda. Men nu följer jag inte bloggen av den anledningen.

        Vänligen notera vad som står längst ner i min kommentar, att jag vet att inte alla tycker som jag 😉

  9. spekulerar skriver:

    Bara jag som tror att Isabella och Simon har ihop det????

    1. Anonym skriver:

      Tänkte detsamma!

  10. Anonym skriver:

    Sandra Beijer/925 har varit min favorit i så många år. Nu för tiden skiter jag typ i att gå in där, bara en gång på morgonen, eftersom jag vet att hon aldrig uppdaterar. Tacka vet jag Bloggbevakning!

    Men på riktigt, håller någon med mig om att hennes 1-2 blogginlägg om dagen är värdelöst? Det är hennes jobb. Hur länge kan man skylla på ett breakup?

    1. Anonym skriver:

      …sen vill jag bara tillägga att Beijis noga med kvalitet framför kvantitet men detta börjar bli tråkigt. Speciellt när hon lever loppan och trekanten hänger i luften som ett tungt moln som ingen låtsas om, medan blogginläggen är riktigt riktigt torra och tråkiga…

  11. anna skriver:

    Jag funderar lite på varför inte inredningsbloggar ”bevakas” här. Det finns massor med bra; Johanna Bradford såklart, Trendenser, Malin Persson osv. Men min favorit är nog Krickelin http://krickelin.elledecoration.se/ Fantastiska bilder och fina texter. Verkligen läsvärt! Älskar också Evelinas ekologiska http://evelinasekologiska.femina.se/ som skriver om ekologisk hudvård (mycket DIY), recept osv. Härlig, harmonisk blogg. Välbehövligt bland alla jobbiga intriger som ofta lyfts upp här…

    1. Anonym skriver:

      Cam lyfter ju mest de större bloggarna som Dessie, Kissie, Gabbjoss och alla de vanliga. Just inredningsbloggar är ju inte så ”stora”
      Malin Persson och Johanna Bradford har jag aldrig hört talas om personligen. Finns ju så många bloggar där ute och Cam kan ju liksom inte skriva om alla utan väljer de mest relevanta I guess 🙂

      1. anna skriver:

        Fast inlägget handlade ju om att lyfta upp bloggar som inte är så stora, så därför svarade jag dels på det, dels ställde en ganska berättigad fråga tillbaka (om jag får säga så själv) om varför inte andra bloggar följs fast de är stora… Har inte sett en enda inredningsblogg lyftas fram här. Förstår dock att man inte kan följa ALLA bloggar som finns. Å andra sidan har jag aldrig tidigare hört talas om den där Gabriella Joss, ankpung, catrin (vad-hon-nu-heter, hon som lurar folk på pengar) och många andra som det ofta skrivs om här.

    2. two of a kind skriver:

      Fast va, tex Trendenser har ju flera hundra tusen läsare! Om man jämför på Insta så har Krickelin fler följare än tex My Martens och henne är det ju en följetong om här. Så att säga att inredningsbloggarna inte är stora stämmer ju inte.

      T.ex Johanna Bradford ( också känd som tant johanna) är ju en stor kändis inom inredning, för att inte tala om Amelia Widell, i mitt tycke den mest begåvade av Widell/Schulmansystrarna. Andra, som Starwoman som knappast skulle blogga på Sköna hems sida om hon inte hade många tusen läsare nämns inte heller. Samma sak med den populära bloggen Att vara någons fru som leverar drömmiga bilder och texter.

      Tycker att det sällan skrivs om inredning/fitness/mat/hälsobloggare, det finns väl många inom dessa kategorier som vore intressanta. Även livsstilsprofiler som Jonna Jinton/underbaraclara har ju många gånger fler följare än tex Anna Book på Insta men de nämns aldrig.

      Jag kan tycka att det är väldigt snävt med bloggare som granskas här, vilket ibland får mig att tröttna. Gabriella Joss är ju en tjej som gör absolut nada och som säkert fått många följare eftersom hon lyfts upp här ideligen. Samma med Dessie och Paow etc, de gör ju liksom inget. House of philia är i mitt tycke mer intressant att läsa om då hon iaf skriver om familjelivet ( alla som läser här inne är inte 21 år) och har lite livserfarenhet. Ofta tipsas det ju om Matplatsen när det kommer till smygreklam med hon tas sällan upp.

      Bra bloggar som förtjänar att lyftas upp är bla Atilio/Sandra Hjort och Den enarmade banditen/Nicole som handlar om en ung tjej som har svåra smärtor i handen men ändå visar fram det fina med livet.

      För att spinna vidare på en tidigare kommentar här ovan så tycker jag absolut att mindre bloggar bör tas upp här ibland, gillar det här initiativet. Det visar ju om inte att annat att det finns människor med substans i sociala medier, inte bara 20- åringar med urringningar och fruktfat som främsta merit. Däremot känns det lite konstigt att du gör reklam för din sambos blogg flera gånger. Det kanske räcker med en gång om det nu måste stå om den.

      1. Anonym skriver:

        Ja okej, jag hade iaf ingen aning om vilka dom var 🙂 Tycker jag ser kommentarer som ”Varför skriver du inte om blabla eller blabla” ofta härinne. Cam kan ju inte skriva om ALLA. Omöjligt. Sen handlar det ju inte bara om antalet följare profilen har utan vilken som är roligast att skriva inlägg om. Typ Kenza är väl störst i bloggvärlden men ganska ointressant för Bloggbevakning. Anna Book gör ju kanske saker som är värda att skriva om. Jaja, är sjukt trött ikväll så ursäktar om jag skriver rörigt 🙂

  12. Anonym skriver:

    Vad tycker ni om att bloggerskan hävdar att depression,ångest, och dylikt inte är sjukdomar? Samt att det bara är en själv som kan göra en frisk. D.v.s att man bara kan bli frisk om man bestämmer sig för det och att medicin aldrig kommer att göra en frisk. Jag lider själv av panikattacker och depression vilket har förändrat mitt liv helt. Jag går på sertralin sedan en månad tillbaka och har provat kbt vilket endast förvärrade mitt mående. Jag kämpar ständigt och därför blir det så konstigt när Emilie hävdar att jag fortfarande mår dåligt för att jag inte har bestämt mig för att bli frisk? Vill även tillägga att hon inte riktigt heller berättar hur hon blev frisk. Vet någon hur Emilie gjorde för att bli frisk utan medicin?

    1. Anonym skriver:

      Håller med dig helt! Jag blev sugen och gick in och läste hennes blogg. Slutade dock ganska tvärt. Jag fick ”hej och hå, tänk positivt så blir det bra” – känsla av en del av hennes texter.
      Jag har själv haft/har problem med depression och social fobi och blir lite irriterad faktiskt.

    2. Anonym skriver:

      Jag tycker det låter jättekonstigt om läkaren vägrade skriva ut medicin. När jag blev deprimerad så hamnade jag via reniss hos en psykiatriker som kastade en blick på mig när jag satt och sov i stolen och sa att det är ingen idé att ge dig samtalsstöd om du i te samtidigt får medicin, för din nivå av serotonin är så låg i kroppen att du måste få hjälp att höja den. Och tack vare det kunde jag ett år senare sluta med både samtal och medicin. Är övertygad om att kombinationen var knepet…

  13. Linnea skriver:

    Iofs ingen blogg men ”Alla vi barn från filmerna” på YouTube. Två duktiga tjejer som gjort en viktig dokumentär om ett viktigt ämne.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG