Kissie pratar självkänsla och självförtroende.

16:00 3 Mar 2017

Kissie:

Innan jag börjar det här inlägget så måste jag fråga er – är Kissiemurran ett annat ord för det kvinnliga könet? Jag fick nämligen en kommentar om att jag kallar Kissie för det här och jag kallar liksom mina katter för kissimurrorna och kopplar alltså inte det till ett kvinnligt underliv överhuvudtaget.
Gör ni det?

IMG_03781

Anyhow…
Kissie skriver om hur hon fått bättre självkänsla och självförtroende och listar fem viktiga punkter:

1. Sluta jämföra dig själv med andra!
2. Ge dig själv komplimanger och bekräftelse.
3. Börja göra val för din egna skull.
4. Var tacksam för det du har.
5. Lär dig att förlåta.

Mycket bra punkter men jag skulle vilja lägga till en:

6. Lär dig säga nej. Varje gång du säger nej till någonting du egentligen inte vill så säger du ja till dig själv.

Vad tycker ni är det viktigaste att göra för att öka sitt eget värde?
Och visst är det skillnad på självförtroende och självkänsla?
I min värld är självförtroende det man GÖR och självkänsla den man ÄR.

62 kommentarer | “Kissie pratar självkänsla och självförtroende.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Binki skriver:

    Kussimurra = snippa, så det är det jag har trott att du syftar på när du skriver Kissiemurran, vilket jag tyckte var ganska drygt av dig, lite småtaskigt liksom.

    1. Erica skriver:

      Trodde jag med, vi kallade kissimurra/kissen för snippa när jag var liten.

    2. Deo skriver:

      Precis, samma här!

    3. m skriver:

      Jag har aldrig hört någon säga kissimurra (är från stockholmn, är det normalt här?) och tycker det låter gulligt hahah.

      1. Hannah skriver:

        Är också från Stockholm, har hört ordet hela mitt liv 🙂

      2. R skriver:

        Jag är från Stockholm och har bara hört kissimurra när man pratar om en flickas kön.

        När jag var liten var det kissimurra eller framstjärt (fyfan vad fult egentligen?) som folk runt omkring mig kallade vad många kallar snippa idag.

        1. R skriver:

          har TYP bara* 🙂

        2. ? skriver:

          Haha vi kallade fiffi för ”hönan/höna” (som i höns) när jag var liten ?

          1. Femma skriver:

            Haha! Min mamma kallade fitty för hönan när jag var liten! Trodde jag var ensam!

          2. Sannie skriver:

            Min mamma kallade den för puppan ??

    4. Lisa skriver:

      Och jag har aldrig ens hört ordet haha. Well vi på västkusten är ju lite coolare ? <——- inte ofta man kan bära solglasögon här!

  2. Hulken skriver:

    Hon ger tips på hur man får bättre självförtroende, samtidigt som hon photoshoppar det hon inte är nöjd med. Hur tänkte hon där?

    1. Linda skriver:

      Ingen är perfekt.

      Inte du heller uppenbarligen eftersom du kände inom dig att det var nödvändigt att skriva detta.

    2. ? skriver:

      Vad har hon photoshoppat?
      Jag förstår verkligen att man gör det dock, tycker det är tråkigt att du shamear henne sådär. Har sett henne i verkligheten flera gånger och tycker inte hon redigerar sitt utseende så mycket.

      1. Hulken skriver:

        Det är många bilder där hon format om sin egen kropp smalare, senaste var när hon gjorde inlägget om ”Free the Nipple” där man tydligt såg att strecken i bakgrunden inte var raka. Och vilka kvinnors ansikten har slät hud som en barbiedocka? Inte någon jag träffat i alla fall…

        Jag ifrågasätter hennes tänkande. Hon säger att man ska vara nöjd med den man är samtidigt som hon gör om sin kropp i ett bildredigeringsprogram. Det är såna redigeringar som ger tjejer dåligt självförtroende då dom försöker uppnå ett utseende tillgjort med ett bildredigeringsprogram. Det går inte att förespråka ”Var nöjd som ni är.” samtidigt som man bidrar till en skev bild på hur kvinnor ska se ut.

        1. ? skriver:

          Jag tänker att hon inte är mer än människa. Det hon skriver rimmar ju inte med sitt eget beteende men hade lätt kunnat göra så själv så därför dömer jag henne inte.

          Hon har förmodligen åsikterna hon skriver om i bloggen men hon är ju också sjukt van vid att redigera sig själv, sen hon var 13 typ.

        2. ? skriver:

          Dessutom är det inte kvinnor som Alexandra som är det största problemet till en skev syn på utseende så tycker det är onödigt att gå på henne

          1. Lo skriver:

            Fattar absolut hur du menar, men samtidigt måste vi alla vara medvetna om hur vi bidrar till att upprätthålla skeva ideal. Och jag kan nog ändå tycka att det vore bättre i så fall om hon faktiskt var ärlig med att hon redigerar sig smalare osv istället för att propagera för att en skall vara nöjd som en är. Vi kan väl diskutera olika aspekter på vad som behöver förbättras utan att kalla det ena eller det andra för ”det största problemet”? Så tänker i alla fall jag. 🙂

          2. ? skriver:

            Lo, jag förstår verkligen hur du menar också. Självklart kan man fokusera på små problem också men just när det gäller Alexandra känner iaf jag annorlunda. Jag antar att man har har mer medkänsla för vissa bloggare 🙂 och jag känner verkligen medkänsla för Alexandra.

  3. M skriver:

    Ja, kissemurra är ett annat ord för det kvinnliga könsorganet. Ett väldigt vedertaget uttryck i mina kretsar iaf. Så att… ?

  4. Anne skriver:

    Haha ja, kissimurra är ett annat ord för snippa.. x)

  5. Anonym skriver:

    CAM CAM! Snälla ta upp hur Carolina Gynning gör reklam för sin sprit och sitt vin på Facebook utan att markera över huvudtaget! Och kan man göra sådär mycket reklam för alkohol hur som helst? Inte ens systemet får väl göra reklam hur dom vill??

    1. Carina Gustafson skriver:

      Är det inte ett samarbete med Systembolaget och Gynning vine?

  6. two of a kind skriver:

    Det var jag som kommenterade det, och enligt synonym.se se är andra ord för kissimurra: fitta, snippa, kvinnligt könsorgan och vagina. Håller med M här ovan om att det är ett vedertaget ord, och vidhåller min tidigare åsikt att det är riktigt fult att kalla någon för det. Har alltid trott att du gör det för att vara elak, men du har alltså trott att det är något gulligt?:)

  7. Anonym skriver:

    Vad är ZUG AB för företag? Står att Odd är CEO där ?

    1. Anonym skriver:

      På linkedin alltså.

    2. Jessica skriver:

      Tror det är bellas personalbolag där alla rekryteringar sköts för alla hennes bolag, sen om det är något mer har inte jag koll på ?

      1. Anonym skriver:

        Jaha det låter rimligt. Det är dock varken bella som står som innehavare eller VD utan det är Odd och Pingis man ?

      2. M skriver:

        Det är inte Bellas företag, det är Odds. Därav Odd som VD. Och ja, Bellas bolag köper tjänster av ZUG iform av rekryteringstjänster. Detta har Bella själv skrivit i sin blogg.

        1. Anonym skriver:

          Tack för svaret.

  8. anonym skriver:

    Jag tycker kissimurra är gulligt. Inget fult med det. Men sällan man hör det ordet. THK kanske blir jätteglad hoppas!

  9. AJ skriver:

    Tydligen behöver många plastikoperationer för att få bättre självkänsla. Att operera om sin kropp har blivit så normaliserat nu att man får en hatstorm på sig om man ens vågar säga/skriva att man inte gillar det.
    Bisarr värld att leva i, silikonstinna småbarnsmammor med botoxansikten och ihopsnörpta magmuskler ska alla vara snälla mot men Gud nåde den kvinna som inte rakar sig under armarna…

    1. Linda skriver:

      Ja du. Problemet är väl att personer som du tycker sig ha rätt att kritisera andra. Vad ni kritiserar är irrelevant. Bara accepterar att alla har rätt att välja över sin egen kropp själv utan att andra ska lägga sig i.

      1. Anonym skriver:

        Mm, fast när det går ut över samhället i stort och dess klimat så tycker jag nog att man har rätt att kritisera/problematisera fenomenet. Att bara säga att alla får göra som de vill och resten bör hålla käften är att göra det väldigt lätt för sig, och framför allt så hjälper det knappast alla unga tjejer och killar som dras med i hetsen och tror att operationer är det enda sättet… var ska det sluta?

      2. AJ skriver:

        Jag kritiserar ett FENOMEN. Jag kritiserar OUPPNÅELIGA IDEAL.
        ”Välja över sin egna kropp”?? Du skämtar va? Förstår du inte strömningarna i världen? Media, modebranschen, patriarket osv i all oändlighet.
        Problemen som detta för med sig i form av osunt bekräftelsebehov, dålig självkänsla mm.

        1. Linda skriver:

          Ja jag tycker alla har rätt att bestämma över sin egen kropp.

          Otroligt bakåtsträvande att anse något annat.

          1. AJ skriver:

            Jaja, du får gå runt och tro att så är fallet.
            Fundera på VAD det är som får dig att se på din kropp på ett visst vis. Som exempel, varför duger inte näsan?Varför vill du så gärna ha större bröst? Varför önskas en smalare midja? Sedan kan du fundera på vem det är som bestämmer. Är det verkligen du, innerst inne eller kan det vara något annat?

          2. Linda skriver:

            Jag är nöjd som jag är.

            Jag tror det beror på att jag har insett att jag själv bestämmer äver mig själv och min kropp.

            Jag har slutat bry mig om vad sådana som du anser om mitt utseende.

            Sådana som anser att jag själv INTE har rätt att bestämma över mig själv. Sådana som har så stora problem med sig själva att de istället för att lösa sina egna problem slår ner på andra. För att känna sig lite bättre.

          3. skurt skriver:

            Intressant diskussion! Kände att jag ville hoppa in lite här. Håller egentligen med båda två om det kan vara så. Självklart ska man få bestämma över sin egen kropp och göra vad man vill med den och jag tycker det är fel att hoppa på enstaka individer.

            Men samtidigt är det alltid viktigt att kunna analysera och precis som AJ skriver kunna problematisera fenomen (utan att peka ut någon speciell eller för den sakens skull shamea folk som plastikopererar sig).

            Jag tycker att det är galet att folk (kvinnor framförallt) utsätter sig för stora operationer och lägger ut tusentals kronor av kosmetiska skäl. Jag kan förstå varför och jag vill inte lägga skuld på någon för det, det finns mycket annat än plastikoperationer som bidrar till skönhetsidealen. Jag hoppas iallafall att mina framtida barn inte kommer att välja att plastikoperera sig utan kunna känna sig nöjda med vad de fötts med.

            Det är förstås lätt för mig som har ett utseende som följer dagens ideal att sitta här och uttala mig om såna frågor, det vet jag. Och jag förstår verkligen att plastikoperationer kan vara jätteviktigt för att vissa ska kunna må bra.

          4. Sanna skriver:

            Men återigen så måste man väl börja problematisera fenomenet och dagens samhälle? Idag är fillers och botox för 22-åriga bloggare ingenting som ens får folk att lyfta på ögonbrynen. Det ska testas det ena och det andra, ibland känns det som helt oreflekterat men testas ska det. Det är någonting dagens barn växer upp med idag och vad ger det för bild och konsekvenser?

    2. Småbarnsmamman skriver:

      Varför tror du att småbarnsmammor har mera borox och silikon än övriga kvinnor? Det makes no sense!

      1. AJ skriver:

        Jag tror inte att småbarnsmammor har MERA botox och silikon än andra, var har jag skrivit det? Jag använder småbarnsmamma som ett exempel på hur sjukt samhället är. Bröst och mage ska se ut som innan barnen föddes, det ska inte synas att du fått barn, det är idealet idag.

        1. Linda skriver:

          Du har mycket ilska inom dig.

          Jag tror att det är bäst att du ser över dig själv och jobbar på att lösa det problemet innan du försöker förändra andra till något som inte passar dem.

          Det blir så fel annars.

          1. AJ skriver:

            Som jag sa, det väcker mycket känslor när man kritiserar plastikkirurgi. Känsligt ämne nu för tiden. Klart som fan jag är ilsken, jag har barn som växer upp i det elände.
            Ilska är inte farligt jämt, det kan vara en jäkla bra katalysator.

          2. Linda skriver:

            De som kritiserar dig kritiserar ditt kritiserande.

            Jag skiter faktiskt i om det gäller opererade bröst, näsor, hår under armarna, transpersoner, klädstilar – you name it.

            Alla har rätt till sin egen kropp utan att andra ska stå där med pekpinnar.

          3. Anonym skriver:

            Man får inte glömma att tjejer som har gjort skönhetsingrepp har växt upp i samma samhälle som du vill skydda barnen ifrån. En gång var vi också småtjejer som blev formade och det är inte schysst att ge sig på dom som föll för pressen. Jag vet precis varför jag har opererat mig och jag stöttar och hejar på alla tjejer som vågar stå emot normen, men jag orkar inte göra det själv. Det betyder inte att jag promotar skönhetsingrepp eller att alla måste komma i form direkt efter en graviditet, men jag själv bär på en ångest som gör att jag måste. Jag jobbar på det och jag vill sluta bry mig men samtidigt är jag öppen med det.

  10. Mo skriver:

    Är från Stockholm och kissimurra är snippa för mig,tyckt det varit lite konstigt att du kallar henne det.

  11. ML skriver:

    1. Acceptera att saker ser ut på ett visst sätt i din tillvaro, slå inte dig själv blodig för att förändra saker som kanske inte går.
    2. Gör saker som är roligt ofta ( se ditt roligaste vänner-avsnitt, lyssna på din roligaste podd om och om igen etc)
    3. Lagom är ett underskattat ord. Lagom är bättre än dåligt.
    4. Ditt bästa är kanske någon annans lagom. Skit i det.
    5. Glöm inte att alla har olika förutsättningar!!

  12. Katarina skriver:

    Japp. Det känns lite ofräscht att du använder det ordet.

  13. Anonym skriver:

    Ja det är ett annat ord för snippan men det borde du veta kan man tycka…..

  14. Anonym skriver:

    Kissie är verkligen en hycklare.

  15. ET skriver:

    När allt är grammatiskt riktigt och rätt stavat vet man att Kissie har snott inlägget någonstans på nätet.

  16. Anonym skriver:

    Ja det är ett namn för det

  17. Lisa skriver:

    Min mamma lärde mig det här en gång när jag var en vilsen mobbad tonåring och det har verkligen hjälpt mig:

    1. Gör det du själv vill och inte det som alla andra vill.

  18. Sacha skriver:

    Håller med om att säga nej till sådant man egentligen inte vill. Jag är så dålig på det. Någon frågar om jag ska med ut en lördagskväll. Jag vill egentligen inte men svarar bara med ett kanske. Sen tjatas det tills jag följer med.
    Att det ska vara så svårt att bara säga ”Nej tack…”

    Skitjobbigt.

    1. Lisa skriver:

      Det är du som bestämmer! Säg bara nej och bry dig inte om vad de tycker. Om det känns jobbigt i början så dra till med en liten vit lögn i början – du är sjuk eller du ska göra någonting annat. Träna på det för du kommer klara det!

  19. Joanna skriver:

    Ja, när jag var liten hörde jag ordet kissemurra/kissimurra (hur fan det nu ska skrivas? Haha), Och att det var ord för snippa. Men jag ser inte att det skulle vara ”nedvärderande” eller elakt att använda det som såhär. Fan, det är ett ord jag skrattar åt. Tar folk illa vid sig av det?

    1. Anonym skriver:

      Men vem vill kallas för fitta, snippa eller liknande? Skulle du vilja ha det ”smeknamnet” på en jättestor blogg?

      1. Joanna skriver:

        Alltså, jag förstår ändå inte problemet, ärligt talat. Jag gör verkligen inte det.
        Att säga/kalla någon för fitta tycker jag är ett hårt uttryck, men jag ser inte kissemurra som något man skulle ta åt sig av.

        Jag har sagt det högt för mig själv flera gånger nu i olika meningar och sammanhang, haha.. finner ändå inte problemet.

  20. Jonna skriver:

    Är från Malmö och har aldrig hört att det skulle betyda det. Har alltid trott att ”murra” var slang för slanget ”bruden”. Förstår inte riktigt hur någon skulle kalla en kvinnas kön för det, men det är kanske något som många säger ett ord som används inför småbarn.

    1. Nanit skriver:

      Är också från Malmö men är välbekant med det ordet. Däremot tycker jag det är gulligt, inte fult.

  21. Anonym skriver:

    Jag tycker det är viktigt att både kunna säga ja och säga nej. Jag har haft problem med båda samtidigt. Att kunna säga ja vid rätt tillfälle & nej vid rätt tillfälle, veta vem man är och vad man vill lixom. Och kunna stå för ja:et eller nej:et sen

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp