Den där när man ber bloggarna om råd.

11:00 4 Maj 2017

GabJoss:

Hej fina du! Vill börja med att tacka för så fina ord! Tack <3 Åh, vilken svår situation du är i.. Förstår verkligen att det känns jobbigt och tungt och att du känner dig ensam.. Det hade jag också gjort.

Jag tycker helt ärligt att du ska följa din magkänsla och ditt hjärta! Själva frågan är ju egentligen så svår för hans känslor är såklart också viktiga.. Å andra sidan tycker jag att din känslor i det hela är VIKTIGARE. Låter kanske jättekonstigt i mångas öron men det är DU som i så fall ska gå igenom aborten och det är i din kropp det lilla livet växer.//GabJoss

Först var det Elaine som fick frågor rörande onani och porrfilm och nu är det GabJossan som får agera expert – visserligen på ett område hon känns aningens mer bekant än Elaine gjorde på sitt där hon bara svarade hypotetiskt men ändå.
Frågan handlar om att få ett plus på stickan i ung ålder och att ha en partner som på intet vis är redo att bli pappa och således vill att man gör abort.

GabJossan tycker att det är självklart att behålla barnet och hoppas på det bästa – att pappan tar sitt ansvar och finns där för mamman och barnet eftersom det är kvinnans kropp.
Det ÄR kvinnans kropp som man har all rätt att göra vad man vill med – vill jag bara ha sagt innan jag spånar vidare.

Det är ofta man hör att ”det krävs två personer att göra ett barn så givetvis ska pappan ta sitt ansvar” mm men om det krävs två personer att göra ett barn, borde det då inte finnas två åsikter om vad som ska ske vid en eventuell graviditet?
I slutänden är det ju så klart kvinnans beslut och ingen man kan ju förmå en kvinna att behålla ett barn om hon inte vill – som tur väl är – men om jag får vara djävulens advokat i det här inlägget:

Är mannen totalt livegen när det kommer till graviditeter och är det iså fall bra och som det ska vara?
Eftersom jag aldrig själv varit gravid så kan jag inte sätta mig in i hur det är att få reda på att man bär ett litet liv inom sig så jag är kanske skrämmande saklig i vissas ögon men det är nog för att jag helt enkelt inte kan relatera till 100%.

Lady Dahmer tjatade till sig ett tredje barn då hennes man egentligen inte ville ha fler och ni var många som tyckte att det var förkastligt. Jag har svårt att förstå varför man vill skaffa barn med någon som inte vill men det kanske har med någon typ av livmoderlig längtan jag inte heller kan relatera till att göra?

110 kommentarer | “Den där när man ber bloggarna om råd.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Saga skriver:

    Det där med att tjata till sig ett barn fast den andra inte vill tycker jag att är lite konstigt, men kvinnan måste ju ha sista ordet om frågan är abort eller inte. Om en kvinna inte kan tänka sig att göra en abort kan ingen tvinga henne till det, och för den delen, om hon inte kan tänka sig att behålla barnen ska hon ju göra en abort. Där tycker jag inte att mannen har så mycket att säga till om, men om kvinnan tvekar och mannen absolut inte vill kanske hon då kan tänka sig att göra en abort.

  2. SH skriver:

    Jag hoppas ju att man såklart har en disnussion om det, framförallt om man är i en relation. Men i slutändan så måste det ju som sagt vara kvinnans beslut eftersom det habdlar om hennes kropp. Så ja, mannen är väl i princip ”livegen” när det kommer till graviditet. Om det är bra vet jag inte, men det är nödvändigt. Det finns liksom ingen annan riktig lösning på det, finns inget rättvist sätt att ge mannen någon slags bestämmandedel i beslutet.

    1. Lotta skriver:

      Ja, det är till slut kvinnans eget beslut. Dock ska en kvinna aldrig föda barnet och hoppas att pappan ska ändra sig eller att pappan ska sitt (moraliska) ansvar. Utöver det ekonomiska. Och ett barn kan aldrig rädda en dålig relation, vilket också många tror. Jag känner alltför många barn vars mamma blev lämnad på grund av att hon valde att behålla barnet och där sen barnen aldrig någonsin träffat sin pappa. DET lidandet får man vara beredd på att åsamka sitt barn.

      1. SH skriver:

        Men vad har det att göra med frågan om vem som ska få vara med och bestämma kring en abort? Människor som inte tänker igenom sina beslut, har orealistiska förväntningar och naiva förhoppningar finns ju i alla lägen.

  3. Marja skriver:

    Om en man vet att han inte vill ha barn så är det hans ansvar att se till att han skyddar sig så gott det går. Kanske med dubbla kondomer om så är. Eller kondom och att tjejen också använder p-medel. Skulle det trots allt bli ett barn så kan naturligtvis kvinnan välja att föda barnet, man kan ju inte tvinga pappan att vara närvarande men underhållsansvaret bör han ju ha. Tycker jag.

    1. Jennie skriver:

      Dubbla kondomer ger inte mer skydd än en kondom. Tvärtom.

      1. vvv skriver:

        Ja, de gnider mot varandra och skapar friktion vilket gör gummit svagare.

  4. Sam skriver:

    Killen har ju ett val. Skydda sig eller riskera att bli pappa. Hur enkelt som helst. Om det hade varit upp till någon annan om jag skulle bli förälder eller inte skulle jag definitivt skydda mig. Piece of cake 👌

  5. M, skriver:

    Jag tycker det är ett beslut båda inblandade ska ta. Såklart finns det situationer där man kanske inte känner varandra eller är helt och hållet inte i en plats i livet då barn är en bra idé men ja, killen har lika mycket att säga till om OM man är i ett förhållande och ska uppfostra barnet tillsammans.

  6. hej skriver:

    Självklart är det bra att ingen annan än den gravida kan ta beslutet. Hur skulle det se ut om killen fick lägga sig? Vad skulle det göra för skillnad för den gravida och beslutet den skulle ta?

  7. Anonym skriver:

    Men ge er nu ang att LD ”tvingade” sin man. Hon våldtog honom inte. Han valde att ha samlag utan skydd med sin fru som han visste ville ha ett till barn.

    Min mamma säger btw att sin största sorg i livet är att hon inte stod på sig och tjatade om ett tredje barn. Hon fick istället offra enormt mkt för att min pappa ville pyssla med andra intressen i livet.

    1. Anonym skriver:

      Det är precis lika lite – eller mycket – tvång som tjatsex eller husfridssex 😉

      1. Dubbelmoral :) skriver:

        +1 på den

      2. anonym skriver:

        Kanske lika bra o köra med egensex så är man på den säkra sidan 😉😉 men vad tråkigt😴😴

    2. Lotta skriver:

      Ja, det har livet lärt mig att det kan bli en stor sorg när, oftast mannen, inte vill skaffa fler barn. Förutom kvinnan så kan ett barn som aldrig fick något syskon, på grund av oftast mannens ovilja, sörja det hela livet. Unga par borde prata igenom detta innan de ens skaffar första barnet. Är man inte överens borde man, trots stor kärlek, välja att separera. Ens egen lycka är viktigare än någons annan. Är man inte lycklig själv kan man inte göra någon annan lycklig…

  8. K-Town skriver:

    Att en man skulle vara med och besluta kring abort är totalt uteslutet i min värld, däremot har jag sett diskussioner kring om män ska kunna ”avsäga” sig faderskapet i form av att inte behöva betala underhåll. Detta då kopplat till när det rör sig om ett ONS och mannen verkligen inte vill. Det känns betydligt mer rimligt, men ställer mig ändå rätt tveksam till det då det lätt kan öppna upp för otrevliga gråzoner.

    1. K2 skriver:

      Fast i slutändan blir det ju någon annan som får stå för den summan. Dvs vi som inte alls har varit med i produktionen av barnet :S Så ja det är svårt hur man ska göra där. Abort är endast kvinnans val, men kan ändå ha sympatier för mannen som blir ofrivillig förälder. Dock minskar sympatierna om det är någon som aktivt skiter i att skydda sig.

  9. Susawoo skriver:

    Jag läste en del spännande och skrämmande tankar angående juridisk abort. D.v.s. en abort från pappans (eller moderns sida) som inte vill ha med det födda barnet att göra. Juridisk abort verkar, som jag tolkade det, vara till för män som har haft sex med någon, kvinnan har blivit gravid och vill inte göra abort, men mannen vill inte ha barn. Den juridiska aborten gör då att mannen avsäger sig alla rättigheter och skyldigheter till barnet.

    Jag hoppas verkligen inte att en juridisk abort kommer att bli möjligt. Det är fortfrande personer med livmoder som bär och föder barnet. Personer utan livmoder anser jag har ytterst lite att säga till om. Vill du inte bli förälder finns flertalet preventivmedel att utforska, det finns någonting som passar de flesta*, och utgå därifrån. För den som absolut inte vill ha barn kanske onani är bättre än samlag?

    *observera att de flesta inte betyder alla, och att jag därmed menar att det finns personer där inget preventivmedel fungerar

    1. Anonym skriver:

      Jag tror orden du söker är kvinnor och män.

      1. Susawoo skriver:

        Män kan också ha livmoder. Kvinnor kan vara utan livmoder.

        1. Anonym skriver:

          Kvinnor kan bli av med livmodern. Män kan operera in en livmoder. En asteroid kan träffa jorden i morgon. Men generellt så handlar diskussionen om kvinnor och män 🙂

          1. anonym skriver:

            Och THK kanske lär sej flyga med hjälp av volangerna runt magen 😂😂

          2. Susawoo skriver:

            Och en man kan vara född med livmoder, och en kvinna kan vara född med en penis. Människor kan även födas med både manliga och kvinliga könsorgan.

    2. Matilda skriver:

      Fast jag tänker att jag är för juridisk abort. En kvinna som slarvar med att skydda sig kan alltid göra abort, även mot mannens vilja, om hon inte vill behålla barnet. Helt rätt så långt. En man som slarvar har inget eget val, utan det är helt lämnat till kvinnan. I en perfekt värld blir ingen gravid pga slarv, man eller kvinna så att säga, men det är ju inte riktigt verkligheten.

      1. hej skriver:

        Hur skulle det gå till? Vad för deadline tänker du skulle vara passande? 9 månaders graviditet, ofta tar det ett tag innan man upptäcker också. Eller ska barnet födas först och sen tas ett beslut? Vad händer om någon ändrar sig, att pappan kanske vill ta upp kontakten. Ska man då se till att han först betalar allt underhåll han har sluppit och sedan kan han träffa barnet? Eller samma om barnet vill söka upp sin pappa, då måste väl pengafrågan också lösas? Och framförallt, barnbidrag/underhåll är ju för att barnet ska kunna ha ett drägligt liv, få mat, kläder, boende, fritid. Sådana saker. Det här måste isåfall andra betala, för att män inte vill betala för sina egna ungar. Jag har inte heller nån lust att stå för andras nota, kan vi som känner så ansöka om motsätta sig juridisk abort? Så vi slipper betala för någon som slarvade

        1. Matilda skriver:

          Det som talas om är väl inom den tiden en kvinna har rätt att göra medicinsk abort. Jag tycker det känns rimligt att en man som ej har samtyckt till barn har rätt att avstå och jag tänker inte motsätta mig den ”notan” med tanke på hyr många kvinnor som ändå skaffar barn ensamstående och på ganska osäkra ekonomiska grunder. Det är en del av den samhällsbärare vi har. Finns ju heller inget som säger att mamman i fråga ej har råd att försörja ett barn? Hade jag valt att behålla ett barn från ex ett ONS hade jag hellre försörjt det själv än med en som blir pappa mot sin vilja, och det är väl också fullt möjligt som jag förstår det att föda ett barn utan att regristrera faderskap.

      2. Susawoo skriver:

        Jag håller inte med dig på den biten, även om jag förstår hur du tänker.

        Om två personer har samlag där det kan resultera i graviditet måste båda sidor ta sitt ansvar om de inte vill bli gravida. Använd kondom om du vill minimera risken att kvinnan blir gravid. Om mannen blir far (inte pappa) mot sin vilja drabbar det bara hans ekonomi i 18 år. Det är hela kvinnans liv som ställs om.

        Köp en kondom, eller låt bli att ligga.

        1. Matilda skriver:

          Som sagt, i en perfekt värld blir ingen gravid mot sin vilja, det enda som gnager mig här är att mannen faktiskt inte har ett val om det ändå händer men kvinnan har. Det är ju inte bara kvinnans kropp som påverkad utan båda parters hela liv och där tycker jag att även mannen borde ha rätt till ett val.

          1. hej skriver:

            Kondom är ett val. Du själv skriver ju ”en man som slarvar har inget eget val.” Då har man avstått från något, man har ett val. Det går att skydda sig som man

          2. Ƭĥe real Hmm skriver:

            Jag håller helt och hållet med dig i den här frågan Matilda.

          3. Matilda skriver:

            det känns lite förenklat att bara säga att en man kan skydda sig, det är givetvis mer komplext än så. Vill du inskränka aborträtten med samma argument? Jag tycker att en man i den situationen bör ha rätt att välja.

          4. Susawoo skriver:

            Men han behöver inte bli pappa. Det står endast ”far” i födelsepappren och hos myndigheter. Det enda han behöver göra är att betala underhåll. Ingen kan tvingas till föräldraskap. Det är stor skillnad på att vara far till ett barn och pappa till ett barn.

            Min mor och min mamma är inte samma person t.ex.

          5. Anonym skriver:

            Så du tycker att mannen ska slippa undan ekonomiskt för att han inte vill ha barn,varför kan man som man inte ta ansvar för sina handlingar och förstå att sex kan leda till en oönskad graviditet och kvinnan då har rätt att behålla barnet och han då måste betala underhåll, alltså ta ansvar för sina egna handligar, sånt som vuxna behöver göra.

          6. Ƭĥe real Hmm skriver:

            Susawoo: Jag tycker det är helt upp till kvinnan ifall hon ska bära barnet eller inte, men.. om hon gör det mot pappans vilja så bör hon också stå för fjolerna. Inte pappan, inte staten, hon.

            Varför ska han tvingas att betala för deras gemensamma slarv bara för att hon helt kan bestämma utkomsten? Han kanske dessutom knappt har pengar till mat och hyra som det är, men tvingas ändå betala. Rättvist?

          7. hej skriver:

            Förenklat eller ej, det är så det ligger till. Vill man inte riskera att bli förälder så är det så män måste göra, skydda sig. Ta eget ansvar, inte slarva med kondom. För att om du gör någon gravid så är det helt plötsligt en annans kropp det handlar om. Nej, jag skulle inte vilja inskränka aborträtten med det argumentet. För då skulle jag behöva vara emot abort, det är jag inte. Jag är hundraprocentigt för att varje person ska få bestämma huruvida den ska göra abort eller ej, rätten till sin egen kropp är oerhört viktigt. Juridisk abort är enbart en pengafråga

          8. Ƭĥe real Hmm skriver:

            Jag tycker alltså att detta ska likans vid ensamstående kvinna som insemination. Även dessa väljer med öppna ögon att skaffa ett barn medvetna att där inte kommer finnas en pappa och bör då också ha klart för sig att klara sig på sin egen inkomst.

            Man kan nämligen ha samma resonemang ang kvinnor. Är de inte beredda på att ha barnet själv och klara sig på egen ekonomi, ha inte sex om ni inte är överens först att ni ska ha barn om det blir ett.

          9. Matilda skriver:

            @TRH kunde inte sagt det bättre själv.

          10. ! skriver:

            Så när Emma fyra år frågar efter pappa är svaret ”Nej lilla gumman du vet ju att han aborterade dig när du låg i mammas mage”. Mannen har ett val – skydda sig eller stå för konsekvenserna. Dvs betala underhåll för barnet, vara barnets far. Pappa är som sagt en helt annan sak.

            Istället för att ändra regler och hitta på juridisk abort HELT utan hänsyn till barnet ska unga killar lära sig om ansvarstagande. De behöver lära sig att själva ta ansvar och inte förlita sig på tjejer

          11. SH skriver:

            Varför det är kvinnan som har det slutliga valet är ju för att det är hon som måste bära på ett barn och föda det eller gå igenom en abort. Visst, man kan tänka ”vad orättvist att kvinnan får göra ett val två gånger när mannen bara får en chans”, eller så kan man ju också se det om att ”fan vad orättvist att det bara är kvinnor som kan bära och föda barn”. Föda och bära barn är förenat med många risker, hormonförändringar, förändrad kropp m.m en abort är inte heller en walk in the park som oftast. Så ja, ett sätt att se det är ju att det är orättvist att kvinnan kan få slarva en gång och ändå ha ett val, medans mannen är körd om han slarvat en gång. Men i denna frågan är det inte rättvist, inte rättvist heller att jag är den som måste sätta min egen kropp på spel när jag vill ha barn, men så är det. Rent krasst får man lov att ta konsekvenserna för sitt val, oavsett hur slarvig eller duktig man var med skydd.

          12. hej skriver:

            I slutändan är faktiskt underhållet till för barnet. För det handlar inte om föräldrarnas bästa, utan ungens

          13. Ƭĥe real Hmm skriver:

            Rent krasst SH och ! så kan vi ju då säga till kvinnor, är du inte beredd att göra abort, ha inte sex eller var beredd att betala för ett barn.

            Hur ska vi ha det med jämställdheten? Har inte kvinnan ett lika stort ansvar att inte bli gravid?

            Hon får valet, självklart, men hon får också då veta hur förutsättningarna kommer bli och vet också om dem i förväg.

            @! Är du för insemenasion av ensamstående kvinnor? Om ja vad säger de till sina barn ang deras pappa?

          14. SH skriver:

            Nej, varför skulle vi säga det? Ser inget hållbart argument kring VARFÖR män skulle ha rätt att avsäga sig faderskapet, eller främst då den ekonomiska biten, eftersom man redan idag kan vara ett arsel och vara frånvarande som förälder. Kvinnor måste gå igenom en graviditet och föda barn alternativ genomgå en abort om hon blir gravid. Så är det bara. Det kan vi inte ändra på, finns inget alternativ. Det är inte att ”göra det rättvist” att säga att ”ja, men kvinnan har ett val där, så då borde mannen också få det” och låta honom göra en s.k. juridisk abort. Det är bara att förskjuta ännu mer av ansvaret kring reproduktivitet över på kvinnor. Om det på något sätt gått förbi dig så är det oftast så att kvinnor tar det mesta eller allt ansvar för att förhindra graviditet. Så ja, kvinnor har ett lika stort ansvar att inte bli gravida – faktum är att de TAR ännu större ansvar. Problemet är snarare män som i princip aldrig tar ansvar för att förhindra graviditet. Kanske överenskommet, absolut – i min relation är det så, vi har kommit överrens om att jag tar piller. Det är fine. Men för min sambos del är det ju fortfarande att avsäga sig ansvar även om det är ett gemensamt beslut. det var inte heller han som behövde gå igenom en väldigt jobbig abort när jag blev oplanerat gravid. Män behöver oftast ta noll ansvar, men du vill ge ytterligare en absolut väg att på riktigt slippa ALLT ansvar? Hur är det en bra lösning tycker du?

          15. Ƭĥe real Hmm skriver:

            SH: Jag vet inte riktigt hur jag ska svara dig.

            Jag håller ju med om stora delar av det du säger men jag kan inte se relevansen för det med att man ska få välja om man ska bli pappa eller inte.

            Jag kan heller inte se relevansen ifall kvinna ska gå med på att ha sex eller inte. Hon har ju enligt min model exakt alla val ändå, bara med lite mindre pengar i handen.

            En sak har du lite fel i. Pappan kan låta bli att träffa sitt barn ja, men han kan aldrig avsäga sig sitt faderskap. Detta gäller också då inte bara underhåll när barnet växer upp utan också tex arvsrätt. Han kan aldrig utesluta sitt barn från sitt testamente. Exakt hela hans liv kommer för alltid var beroende på någon annans beslut som han har idag har noll att säga till om.

          16. Ƭĥe real Hmm skriver:

            SH: Pudelns kärna?

            Du ser det som att han slipper undan något.

            Jag ser det som att han blir tvingad av någon annan att hela hans liv för alltid kommer förändras. Det är ju inte så att kondomer fungerar till 100% heller.

            Hade du acceptera det samma om spelreglerna var ombytta? Att någon annan hade 100% kontroll över vad som ska ske i kvinnans liv i en fråga?

            Alltså det vi pratar om är kronor och ören i kvinnas fall.Det är allt hon kan räkna med. Är pengarna viktigare än en annans persons valfrihet över sitt liv?

          17. SH skriver:

            Hur kan du inte se relevansen? Vad är det du inte förstår? Och vad menar du med ”Jag kan heller inte se relevansen ifall kvinna ska gå med på att ha sex eller inte.”? Vad pratar du om och vad menar du? Och är heller inte på det klara angående vad menar att jag hade fel i, jag skrev aldrig att han kunde avsäga sig fadersskapet IDAG – jag skrev utifrån ifall man kunde göra det via juridisk abort, som förslaget vi diskterar.

            Kanske lika bra att lägga ner diskussionen, plattformen här lämpar sig inte särskilt bra för att dölja och svara i längre diskussioner. Och jag har egentligen redan gjort den poäng som jag känner är viktigast mot juridisk abort: reproduktivitet kommer aldrig kunna vara 100% rättvist – men ser ingen anledning att den bästa lösningen skulle vara att lägga absolut allt ansvar på kvinnor genom att låta män kunna avsäga sig fadersskapet. Fel mot kvinnan, fel mot barnet.

          18. Ƭĥe real Hmm skriver:

            SH: Jag skrev att du hade LITE fel och det var det här jag syftade till (borde kanske citerat så att jag var tydligare)

            ”VARFÖR män skulle ha rätt att avsäga sig faderskapet, eller främst då den ekonomiska biten, eftersom man redan idag kan vara ett arsel och vara frånvarande som förälder”

            Mitt svar till det blev…

            ”En sak har du lite fel i. Pappan kan låta bli att träffa sitt barn ja, men han kan aldrig avsäga sig sitt faderskap. Detta gäller också då inte bara underhåll när barnet växer upp utan också tex arvsrätt. Han kan aldrig utesluta sitt barn från sitt testamente. Exakt hela hans liv kommer för alltid var beroende på någon annans beslut som han har idag har noll att säga till om.”

            Det är helt enkelt inte bara lite pengar som ett underhåll det gäller under några få år. Det gäller resten av hans liv också.

            Vad jag inte förstår i ditt resonemang.
            Hur två fel blir ett rätt.
            Varför någon ska ha rätten över hur resten av ditt liv kommer se ut.
            Hur blir det bättre att mamman får pengar pga att hon lidit sig igenom en graviditet, förlossning etc?
            (En abort blir ju irrelevant. Inget underhåll erhålls då. Kanske det vi ska diskutera istället. Skadestånd vid abort?)

          19. hej skriver:

            Det handlar inte om mamman, eller pappan. Det handlar om barnet

            Artikel 27
            1. Konventionsstaterna erkänner rätten för varje barn till den levnadsstandard som krävs för barnets fysiska, psykiska, andliga, moraliska och sociala utveckling.

            2. Föräldrar eller andra som är ansvariga för barnet har, inom ramen för sin förmåga och sina ekonomiska resurser, huvudansvaret för att säkerställa de levnadsvillkor som är nödvändiga för barnets utveckling.

            3. Konventionsstaterna skall i enlighet med nationella förhållanden och inom ramen för sina resurser vidta lämpliga åtgärder för att bistå föräldrar och andra som är ansvariga för barnet att genomföra denna rätt och skall vid behov tillhandahålla materiellt bistånd och utarbeta stödprogram, särskilt i fråga om mat, kläder, och bostäder.

            4. Konventionsstaterna skall vidta alla lämpliga åtgärder för att säkerställa indrivning av underhåll för barnet från föräldrar eller andra som har ekonomiskt ansvar för barnet, både inom konventionsstaten och från utlandet. Särskilt i de fall då den person som har det ekonomiska ansvaret för barnet bor i en annan stat än barnet skall konventionsstaterna främja såväl anslutning till internationella överenskommelser eller ingående av sådana överenskommelser som upprättande av andra lämpliga arrangemang.

            Barnkonventionen

    3. caroline skriver:

      Fast den stora majoriteten identifierar sig ändå efter det kön som tilldelades vid födseln. Därför tycker jag att det är helt ok att prata om män och kvinnor i generella ordalag i en sån här text när det inte är på individnivå. jag köper inte att en så stor majoritet ska rätta språk för en så pass liten minoritet. Att skriva livmoderbärare så här tycker jag gör att viktiga strukturer inte belyses. Självklart blir det annorlunda om vi pratar om enskilda individer som identifierar sig på annat sätt eller använder andra pronomen.

  10. Anonym skriver:

    Jag är resultatet av att mamma tjatade på pappa om ett tredje barn fastän han inte ville (han hade börjat spela golf precis, hallå liksom). Han har aldrig ångrat en sekund att han gick med på det. Givetvis börjar man inte ha oskyddat sex förrän den andra partnern har gått med på det, vilket vissa verkar tro… LD vill väl egentligen ha ännu fler barn, inte Oskar dock så de kompromissar väl typ. Som man gör i ett förhållande.

    1. anonym skriver:

      Synd om barn går miste om att ha en pappa. Förstår kvinnor som inte hittat en partner och fixar det på annat vis. Men annars är det nog så att barnet mår bra av att ha både en mamma och pappa. Finns nog alltid där annars att barnet saknar en förälder.

  11. Molly skriver:

    Bella har inte uppdaterat sedan igår. Vad hände på middagen igår egentligen? Ska vi gissa att hon sov på hotell?

    1. Blobb skriver:

      inget på Instagram heller. Är hon bakis tro? Sååå nyfiken. Vad händer i Bellas liv egentligen?

    2. Bloggbevakning skriver:

      Jorå..för två minuter sedan gjorde hon en uppdatering på Instagram. En throw back till London.

      1. Blobb skriver:

        ohoj mystiken tätnar!

        Saker jag vill veta:
        1. har Odd och Bella flyttat isär?
        2. vem är Bellas bästa killkompis?
        3. sov Bella på hotell igår?

      2. Anonym skriver:

        Bella ändrade i sitt inlägg, hon tog bort att hon skulle på middag med hennes bästa killkompis och ändrade det till ”kompis” bara

        1. Blobb skriver:

          ojdå ja där ser man. Middag med icke namngiven kompis. Tror ni det blir något inlägg om den middagen?

        2. Mio skriver:

          Nej, hon har skrivit om det i två olika inlägg. I första inlägget från när hon äter frukost med Johanna står det fortfarande ”min bästa killkompis”.

  12. two of a kind skriver:

    En i Gabriellas kommentarsfält skriver att ingen nånsin ångrar sitt barn. Det är tyvärr inte sant. Googla så kommer många historier upp.

    Inte exakt samma sak eftersom de redan hade barn, men kompisar till mig ångrar att de skaffade sin sista (stabilt par på närmare 40 år) eftersom livet blivit så mycket svårare med hen av olika orsaker. De älskar såklart sitt barn lika mycket som de andra, men de hade inte gjort samma val igen. Så att påstå att det är så enkelt som att ingen ångrar sitt barn håller jag inte med om.

    1. Anonym skriver:

      Åh gud sorligt 🙁 blev ledsen av att läsa det där.

    2. Henrietta skriver:

      Jag vet också en som ångrar alla sina barn. En man. Högst oklart hur det blev att han fick tre med samma kvinna ändå, räckte det inte med en för att komma till slutsatsen att barn inte är hans grej.
      Dom är skilda och han tar hand om sina barn, gör det han ska liksom, men om han kunde välja om så skulle han inte ha barn alls.

  13. ... skriver:

    Fattar inte varför männen inte efterfrågar p-piller för män! Vore det bästa ju, då kan de verkligen få kontroll på om de vill bli pappa eller ej.
    Det är ju på gång men fanns väl ingen efterfrågan eller hur det var.

    1. En annan Andrea skriver:

      Det här ser lovande ut: http://www.bbc.com/news/health-38879224

      Det är en slags gel som hindrar spermierna från att komma fram på samma sätt som efter en vasektomi, men skillnaden är att det ska gå att lösa upp gelen med en injektion om mannen vill bli pappa. Hoppas att det kommer ut på marknaden om ett par år och att det funkar som det ska! Då finns det inga ursäkter längre.

  14. Tove skriver:

    Konstigt inlägg. Håller du inte med Gabriella om att man bör lyssna på mannen men att det i slutändan är kvinnans beslut, eller? Du skriver ju själv att det är kvinnan som bestämmer ifall båda vill olika, men samtidigt massa antydningar om livegna män.

    kvinnans beslut eftersom både en abort och en graviditet påverkar kroppen och psyket. Visst kan och bör man lyssna på sin man, och jag tror de flesta väljer att göra det, men det är helt rimligt att det ska vara ett val. Vill man inte göra abort borde ingen kunna tvinga en, och ansvar bör man såklart ta ändå, det är inte barnet som bett om art födas och båda de vuxna har valt att ta risken. Juridisk abort är fel mot barnet.

    Att tjata sig till ett barn… tja visst kan man försöka övertyga sin partner om det ena eller andra? Rätt vanligt tror jag. Så länge man inte ljuger eller manipulerar är det väl inget problem. Åt något håll. Helt ok om min partner försöker övertyga mig om att skaffa barn.

    Varken kvinnor eller män har väl tyvärr total makt över barnaskapanset, många vill ha barn men har ingen partner. En del råkar bli med barn ofrivilligt och klarar inte av en abort. Visst vore det allra bästa om alla kunde bestämma 100 % själv men förutsättningarna ser ju inte ut så.

  15. Li skriver:

    Abort är inget man bara gör eller använder som p medel. Det är kvinnans kropp och inuti har hon ett mänskligt embryo som utvecklas. Om pappan inte är redo så borde hsn tänkt på detta innan, han får ta sitt ansvar abort är inget p medel.

    1. ah skriver:

      Kravla tillbaka under din sten där du kom ifrån.

      1. anonym skriver:

        Tycker jag med tillbaks till stenen det där håller jag inte med om!!

        1. EnsamvargISkogen skriver:

          Så de som tycker annorlunda än vad du gör ska gömma sig under en sten? Rolig värld där alla tycker och tänker lika.

  16. Blobb skriver:

    Nu uppdaterade Bella bloggen med ett kort inlägg om en lattéfärgad vägg och tjejig inredning till övervåningen. Odd bor inte kvar.

    1. Lotta skriver:

      Vad menar du med att Odd inte bor kvar? Har du sett att han flyttat ut?:)

    2. EnsamvargISkogen skriver:

      Tjejig inredning? Kan inte en man tycka om den typen av inredning?

  17. ah skriver:

    Tycker Gab gör fel som lyfter frågan dels i sin blogg och dels ens uttalar sig om det på ett sätt som är positivt att behålla det.

    Att råda någon att ”gå på din magkänsla” när det handlar om ETT LIV är fel. Det är väl ett ganska jävla noga överläggande om att behålla/ej behålla?

  18. Anna skriver:

    Det är nånting med män och tredje barnet.. Känner många som har 3 barn och i de flesta familjer har mannen varit tveksam till ett tredje barn och blivit övertalad. Inklusive min egen 😊 Blir ju såklart hur bra som helst, men män tycker nog oftast att det räcker med två.

  19. Anonym skriver:

    Jag har också lite svårt att förstå hur man kan vilja ha barn med någon som inte vill?
    Vet en som gick in för å bli gravid, valde en kille som hon tyckte hade rätta utseendet sedan typ 2-3 månader senare var hon gravid och han ute ur bilden hon födde barnet som hon sedan vägrar låta honom träffa, nu verkar det vara vårdnadstvist pågång, ett barn är inte en hundvalp du skaffar som en ego grej.. blir rädd av vissa…
    Att inte killar tänker mer på att skydda sig är också ett mysterium, jag menar om man inte vill bli pappa med någon du knappt känner skyddar man väl sig? Snacka om att living on the edge!?

  20. Anonym skriver:

    Mannen tar ju ett beslut när han knullar utan kondom, vill han inte ha barn och han inte litar på sin partner får han köra med kondom.

  21. Velar-Lisa skriver:

    Hjälp!!!

    Vad väljer ni?

    1. 7 år yngre kille som avgudar dig och som du har OTROLIGT bra sex med. Han kysser som en GUD och gör dig knäsvag! Det bästa du haft! Han gillar inte att resa och han har ingen koll på politik och världen i stort. Vill helst vara hemma.
    Han är rolig när ni är ensamma. Men i sällskap är han ganska tyst och inte så framåt/social.

    2. En 7 år äldre man som tycker om dig. Sexet är så där.. kyssarna njaee.. kan bli bättre.
    Han har koll på världen och ger dig ett intellektuellt utbyte.
    Han är social, utåtriktad och tar för sig. Han vill resa och hitta på mycket saker.

    1. Anonym skriver:

      Ingen av dem… hitta någon du klickar med 100% istället.

      1. Velar-Lisa skriver:

        Men om du MÅSTE välja?

        1. Hoode skriver:

          Är i precis samma sits men åldrarna skiljer lite. Jag blir snart galen!!!!

          1. Velar-Lisa skriver:

            Åh!
            Är du kär i båda?
            Vad är det du gillar mest med respektive?

        2. Beccii skriver:

          Den äldre. Tror de blir ett rikare liv inom du får resa och se världen och har roligt med andra inte bara stänga in sej ni två.

    2. hej skriver:

      Måste du välja? Träffa båda till du hittar någon som har allt

      1. Velar-Lisa skriver:

        Jag tycker om båda. Jättemycket 😳

        1. hej skriver:

          Varför måste du välja? Varför känner du att dom här två är enda alternativen? Känner du att det är viktigt för dig att bara träffa en person, även om den nu inte ens har allt det du önskar i en partner? Tycker verkligen du ska fortsätta med båda, du behöver inte välja enligt mig

          1. Velar-Lisa skriver:

            Båda vill ha en seriös relation med mig, så jag kan inte träffa båda..

            Jag vill även själv ha en seriös relation och skaffa barn. Jag är inte purung och kan inte lalla runt hur länge som helst.
            Har haft flera relationer innan och kan inte säga att någon av de killarna/männen haft allt.

            Känner du/ni att det finns de som har precis allt?!
            Ju äldre jag blir desto mer känner jag att man måste vara realistisk och att drömprinsen må dyka upp (men bara för vissa, och att det är sällsynt)

            Fan, jag blir galen!

          2. hej skriver:

            Då förstår jag. Ärligt, välj den yngre i så fall! Att han är tyst och inte så social tillsammans med andra gör väl inget om han får dig att bli knäsvag? Han kanske har intressen du inte tycker om heller? Men så när ni blir mer seriösa kanske ni båda ”går med” på lite andra saker, tror nog inte att resor och sånt är en omöjlighet. Ge honom lite tid

    3. Fsftw skriver:

      Nr 1
      Är redan med en sån förutom att han är 7 år äldre

      1. Velar-Lisa skriver:

        Är han också ointresserad av världen och osocial?
        Hur funkar det för dig?

    4. Anonym skriver:

      Han som gör dig knäsvag! Det viktigaste är att ni klickar, inte att han gör det med andra. Du kan fortfarande vara social och prata politik med andra (som den äldre men kanske inte just han) även om din partner inte har det intresset. Lycka till.

      1. Velar-Lisa skriver:

        Tack för input!

        Men jag tänker så här: är det inte viktigare att ha saker att prata om och dela ett intellektuellt utbyte? Jag menar, i det långa loppet.

        Eller ska man gå på fantastiskt sex och skenande hjärta men få gå på sociala tillställningar ensam?

        Jag låter kanske knäpp?! Ja det gör jag. Är bara sååå jävla förvirrad!

    5. anonym skriver:

      Sånt kan bara du avgöra lyssna till ditt hjärta ❤

      1. Velar-Lisa skriver:

        Min stora svaghet är mitt velande. När det gäller allt.
        Men du har såklart rätt. Tack för svar ❤️

    6. Matilda skriver:

      Den äldre. Att kunna ha intellektuella eller åtminstone givande samtal med sin partner tycker jag blir viktigare och viktigare ju längre man är tillsammans. Sexet svalnar för många och då vill man ha något annat värdefullt kvar.

  22. Anonym skriver:

    Så det finns något som heter juridisk abort? Vore ju faktiskt bra, åtminstone vid ett scenario: en tjej lurar en kille som inte vill ha barn, genom att säga att hon går på piller. Ska en kille ändå behöva ha kondom? Jag tycker inte det. Då tycker jag inte en kille ska behöva betala underhåll.

    1. hej skriver:

      Hur bevisar man då att kvinnan har lurat mannen? Vad för argument ska mannen kunna ha, han trodde hon åt p-piller, men inte heller det är hundraprocentigt, vilket mannen nog visste. Han tog ju ändå en risk när han struntade i kondom

      1. Anonym skriver:

        Översatt till ett våldtäktsmål:
        Hur bevisar man att hon sa nej? Hon tog ju ändå en risk när hon började hångla med honom.
        = exakt samma sak

        1. hej skriver:

          Fast, nej. Det är inte alls att jämföra med våldtäkt? Om du nu inte pratar om våldtäkt, men det verkar du inte göra. Du pratar om preventivmedel och risktagande

  23. En annan Andrea skriver:

    Fattar inte ens vad det finns att diskutera. Det är ett biologiskt faktum att den biologiska mannens del i barnalstrandet börjar och slutar med lite spermier och att resten sker i kvinnokroppen. Det är inte rätt eller fel. Det är som det är och om man inte känner till det borde man inte ha sex.

    Det går inte att påstå att mannen bör få vara med och bestämma utan att påstå att kvinnor bör kunna tvingas till abort eller tvingas till att bära och föda ett barn de inte vill ha. Är det ens någonting vi vill diskutera?

  24. anonym skriver:

    Många unga killar är inte redo att bli pappa. Men det undviks ju om man skyddar sej. Så man är ju två om det men känner han så får hon nog räkna med och bli ensamstående mamma. Men det kan ju bli jättebra ändå.

  25. Veronica skriver:

    Såhär tänker jag.
    Om jag skulle bli gravid med en person som verkligen inte vill ha barn eller inte känner sig redo att få barn så hade vi fått ha en pratstund och prata om det. För mig är det viktigt att båda ska vilja ha barn och inte bara den ena. Hade vi då kommit fram till att han inte hade velat ha barn och bara jag så hade jag gjort abort. Jag skulle aldrig vilja ha barn med någon som inte skulle vilja ha barnet för det enda det skadar är barnet vilket är skrämmande att folk inte tänker på. Bara för ena vill ha barn så betyder det inte att man ska tvinga den andra att bli något personen inte vill.

    Så nej jag tycker inte att bara mamman ska bestämma utan både två. Varför skulle man ens vilja föda en unge när man vet att pappan till barnet inte ens vill ha barnet? Vem gynnar det i längden? Ingen utan det skadar mer än gör nytta.

    1. Ƭĥe real Hmm skriver:

      Kärlek till dig som tänker på barnen. <3

      1. Anonym skriver:

        Tänker man på barnet om man som man vill ha juridisk abort?
        Om man tänker på barnet så är man emot juridisk abort, för det är motsatsen till att tänka på barnet, det är att enbart tänka på sig själv.

        1. Veronica skriver:

          Så du tycker det är bättre att behålla ett barn och veta att pappan till barnet inte ville ha det? Jag tycker inte det. Man ska inte tvinga folk till att bli något som dom inte är redo för. Jag tycker att barn borde komma från en familj som är redo och kommer ge allt och inte splittra allt vilket som händer om man tvingar den andra till något den inte vill.

          1. Anonym skriver:

            Ingen har bett om att födas, man mår inte dåligt av att inte bli till.
            Livet är ingen gåva och man gör ingen en tjänst genom att föda det, den enda som lider av att vara ofrivilligt barnlös är en själv, fostret/barnet mår inte dåligt för det finns inte.
            Har man verkligen rätt att skapa ett liv för att man känner för det, även om det är oönskat av ena föräldern?

            Är så dåligt på att uttrycka mig men som ni kanske förstår är jag emot fortplantning. Om jag hade fått välja hade jag absolut varit ofödd..

          2. Anonym skriver:

            Kommenterade på fel plats, var inte menat till Veronica.

    2. SH skriver:

      Personligen känner jag likadant. Men för en del personer kan abort kännas som ett helt omöjligt alternativ. Det är svårt för mig att verkligen förstå, för jag känner inte så – men jag vet ändå att det finns många som känner och tänker så. Därför förstår jag att det finns situationer när vissa kanske behåller graviditeten mot sin partners vilja.

  26. M skriver:

    Min mamma var ensambarn och hatade det, så tror nog att hon typ ”tjatade” sig till fler barn efter mig också för min pappa har aldrig varit överdrivet intresserad men för henne var det viktigt och jag är tacksam för det idag. Jag älskar att vi är fyra syskon som gör saker ihop och stöttar varandra.

  27. Mo skriver:

    Vad är grejen med att försöka skapa debatt i kommentarsfältet genom att dra upp kontroversiella ämnen? Först slöjan och nu detta. Det är så genomskinligt att du bara försöker dra lite trafik till bloggen.

    1. Anonym skriver:

      Mo its all about the money. CamCam kanske borde göra en cover på den låten, skulle passa som handen i handsken.

  28. Erika skriver:

    Får alltid en känsla av att Gabriella hittat på frågorna själv till bloggen.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp