NÄÄÄÄÄJ!!!!!

18:30 23 Feb 2017

GabJoss:

16924198_10212115620627107_662147225_n

När jag vaknade hade jag fortfarande feber och migrän men efter en lång dusch så släppte det lite. Har lockat håret och sminkat mig lite just för att jag faktiskt känner mig piggare när jag ser piggare ut. Låter kanske knäppt men så funkar jag, haha..//GabJoss

Jag har sagt det förr och jag säger det igen.
Om du kan kliva upp, ta en dusch och LOCKA HÅRET så har du inte migrän.
Nej, nej, nej!!!!

Migrän – då ligger man utslagen i ett mörkt rum och varenda ljud och strimma av ljus skär som knivar genom huvudet. Själv får jag även härligt tunnelseende, aura (blixtar) och kräks.
Jag skulle inte kunna kliva upp och locka håret om jag så fick en miljon kronor.

Är detta ännu en diagnos man kan ”få en blogg-släng” i bloggvärlden?
Ni vet, en släng ADHD, en släng migrän?

123 kommentarer | “NÄÄÄÄÄJ!!!!!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. S skriver:

    Håller med dig Camilla. Jag hade migrän som barn (tack och lov gick det över efter tonåren) då kunde jag inte göra något annat än att ligga i min säng med totalt mörker. Hemskt är det!

  2. Ul skriver:

    Ja, när jag får migrän förlorar jag synen på ena ögat efter att ha stirrat på en krokig blixt i 20-60 min, sen kommer huvudvärken, illamåendet och nackspärren. Jag har så ont i huvudet att jag på riktigt vill dö ibland och det enda som hjälper är att sova, sova, sova. Efter attacken är jag grinig, irriterad och tom i drygt 2 dagar och sen vaknar jag en morgon pigg och jag har fått livet tillbaka. Migrän är ett helvete och som gravid har jag det ibland i 4 dagar i sträck och med en 1 åring att ta hand om. Min man får vabba då för jag är ett kolli.

    1. C skriver:

      Jag har precis likadant som du, dock inte i lika många dagar tack och lov, då hade jag fan inte överlevt ? Tror inte heller på att det finns någon ”migrän” när man väljer att ställa sig och sminka sig och locka håret, verkar övermänskligt!

      1. Anonym skriver:

        Jag känner mig totalt döende bär jag får migrän, kan inte tänka alls längre och får ligga på toalettgolvet med huvudet i toan. Har haft migränmedicin tidigare som knappt hjälpt heller, skulle absolut inte ta mig till duschen.

        Sist jag fick ett migränanfall var jag på jobbet och ett tag visste jag inte ens hur jag skulle ta mig hem därifrån, som tur var ringde en kollega taxi, men knappt att jag tog mig till och från bilen!

        1. Anonym skriver:

          Fan vilka kämpar ni är! <3

  3. Anonym skriver:

    Pfft. Har haft migrän ett par gånger och då måste jag ligga i becksvart rum med en sjal hårt virad kring huvudet.

    Jobbiga när jag var i Spanien och det inte finns något mörkt rum. Låg på rygg med armen över ögonen i samma ställning 4 timmar.

    Locka håret? Så trött på människor som självdiagnotiserar sig

    1. Ul skriver:

      Sjalen brukar jag också köra, trodde att jag var ensam om det ?

      1. Hanna skriver:

        Kör också med sjal över ögonen och ibland öronproppar!

  4. J skriver:

    Kommer ihåg första gången jag fick migrän, då fick jag synbortfall på ena ögat som första symptom. Trodde jag fått en stroke och åke ambulans in till sjukhuset haha.

    1. Mabell skriver:

      Precis samma hände mig första gången jag fick ett anfall. Förstod inte öht vad som var på g, livrädd.

  5. polly skriver:

    Migrän och pollenallergi är något som jag är så glad över att slippa. Hua,

  6. hej skriver:

    Det kanske är ni som är klena!

    1. Elin skriver:

      Skit ner dig!

    2. Alice skriver:

      Eller så är det en kronisk neurologisk sjukdom som räknas som en av de mest handikappande sjukdomarna. Likställs med att vara förlamad i armar och ben ?

      Håller helt med dig CamCam, sååå många som drar migrän som en ursäkt för att slippa saker och när man frågar vad de tagit för medicin svarar dom typ alvedon. Då vill man bara skjuta sig själv haha.

      1. En annan Alice skriver:

        Men Alice, migrän har man då och då. Det kan inte alls likställas med förlamning i armar och ben.
        Jag bröt ryggen för nio år sedan, ryggmärgen fick en komplett skada. Jag har inte kunnat röra mina ben sen dess, jag använder rullstol för att att mig fram, jag är beroende av mina pers ass för att göra normala saker typ klä på/av mig, duscha, lägga mig i sängen, flytta mig till/från sängen/rullstol/duschstol, laga mat, komma ut ur lägenheten, handla.
        Normala kroppsliga funktioner slutar också fungera nedanför skadan på ryggmärgen, det heter så fint på läkarspråk att jag är blås-/analinkontinent. Jag känner inte om jag är kiss-/bajsnödig vill säga, jag är därför kolostomiopererad (påse på magen kallas det visst i media ?) och har en kateter inopererad i buken som leder ut urinen från urinblåsan in i en påse.

        Jag har ont i kroppen dygnet runt, året om. Ingen medicin jag hittills testat har tagit bort smärtorna, inte ens morfin lindrar nämnvärt. Jag har inte sovit en enda hel natt på dessa år, första tiden efteråt kunde jag vakna av mina egna skrik.
        Första åren efter min ryggmärgsskada var jag ständigt självmordsbenägen, jag höll på bli/blev vansinnig av att aldrig, aldrig, aldrig vara smärtfri.
        Även i dag är tanken på självmord ständigt närvarande. Jag undrar på fullt allvar hur jag ska klara av att leva så här i 40/50/60 år till?
        Jag har förlorat alla mina dåvarande vänner, jag har inte haft ett förhållande på nio år, jag kunde inte vara med på min brors 40-års kalas för festen började 19.00 och då brukar jag lägga mig i sängen (jag kommer upp ur sängen 11.00, sitter alltså 8 timmar per dag, ligger 16 timmar i sängen) Jag gjorde inget mer på min egen 30 års dag än att ha tvättstuga och laga mat.

        Jag hade kanske inte behövt skriva en hel novell. Men jag blir uppriktigt förvånad att du jämför migrän med förlamning? Migrän sätter inte stopp för hela livet.
        Jag är inte ”normal” större delen av tiden och rullstolsburen då och då.
        Tack för mig ?

        1. Anna skriver:

          Nu tryckte jag like, inte för att din situation är det minsta ‘likeable’, utan för att ditt svar var väldigt bra. Det låter hemskt det du beskriver! Otroligt tungt och som om livet är långsamt på något sätt. Önskar att du en dag snart får ett läkemedel som kan hjälpa dig i alla fall med smärtan.

        2. Anonym skriver:

          Stackare! 🙁 Det är för sådana som dig jag önskar att det fanns dödshjälp. Alternativet borde finnas så det finns ett val, man ska inte behöva fundera kring självmord.

        3. Sandra skriver:

          Men fy fan Alice!
          Har också brutit ryggen men läkaren lyckades operera bort det som låg och tryckte mot ryggmärgen.
          Dum fråga men pratar du med psykolog?
          Du ska verkligen inte ta livet av dig.

          Vilken skit att du inte har vännerna där för dig.

  7. PE-ME skriver:

    Detta inlägg låter exakt som vissa kompisar man hade på grundskolan ”näääheeeej det där gälls inte för så har inte jaaaaaag”
    Finns väl olika grader av migrän och såklart kan folk kalla vanlig spänningshuvudvärk av svårare graden för ”migrän”. Själv tar jag dagliga doser av muskelavslappnande och alvedon så att mina diskbråck i nacken inte ska trigga mina migränanfall. Hur detta funkar rent medicinskt vet jag inte men ja, alla har olika smärtgrader.

    1. Lisa skriver:

      Så är det absolut. Mina vänner känner inte ens av sin mens till exempel medan jag kräks och svimmar och måste äta tabletter med morfin för att ens kunna stå. Alla har det på olika sätt.

      1. Amanda skriver:

        Har du fått morfin mot mensvärk? Har lika illa besvär som dig men fick räcka med Ipren och värmedyna för mig. Eller, kräktes aldrig men mitt bäcken var så ömt i flera dagar att jag knappt kunde gå eller ens sitta på en stol. Äter dock p-piller sedan några år och alla besvär är borta!

        1. Lisa skriver:

          Inte ren morfin utan tabletter med en svag dos av kodein och paracetamol. Det är de enda jag tål för jag är allergisk mot NSAID preparat och kan inte äta någon medicin med acetylsalicylsyra eller ibuprofen. Min mens är olidlig så under en hel månad är jag smärtfri två dagar innan allt börjar om.

      2. Soffan skriver:

        Usch fy, jag har på samma sätt.. får morfin mot menssmärtor, men då har jag också endometrios vilket sätter extra ”spänning” på tillvaron?

        1. Lisa skriver:

          Stackare ❤ men kan man ha endometrios utan cystor? Jag har inga cystor men smärtan är så omänsklig.

          1. Soffan skriver:

            Hmm. Det vet jag faktiskt inte? Jag vet att jag får cystor pga hormonspiralen jag har som ”medicin” mot endo. Anledningen till att de ens upptäckte endo på mig var för att jag blev akut opererad då jag hade smärtor i magen, de trodde de var blindtarmen och gjorde en titthålsoperation där de hittade en massa endo som var anledningen till mina smärtor (blindtarmen mådde fina fisken).

            Jag hade aldrig fram till jag var ca 17-18 haft mensvärk i hela mitt liv, tyckte folk var pipiga som använde mensvärk som ”ursäkt”, men det har jag också fått igen 10 gånger om. Har legat inne flera gånger för smärtlindring med morfin, och har även morfin utskrivet. Det är ett helvete men jag vet också det finns dom med ”värre” endo och jag lever med det och har jag dåliga dagar så är det en dålig dag, därför tar jag tillvara på de ”bra” dagarna.

            Jag tycker du ska absolut undersöka ifall det är endo om du får såna smärtor, vad jag hört kan det vara svårt och en lång väg att få diagnosen då du bara kan ”se” endometrioserna via titthåls operation, de visas inte vad jag fått höra på ultraljud etc. Men bara stå på dig❤ Mina smärtor kommer jag inte ifrån på många många år, men det underlättar med en fastställd diagnos på vad det är.

            Stor kram

    2. Anonym skriver:

      Kallas huvudvärk

      1. Anonym skriver:

        Migrän diagnoseras om det inte går att finna anledning till extrem huvudvärk som kommer ofta utan anledning (som synfel, spänningar i käke/nacke, förkylning osv) och man får medicin, huvudvärk är betydligt mildare och det finns ofta anledning till det. Gabbyjoe hade HUVUDVÄRK om hon kunde duscha och kände sig bättre.

        Ta det från någon som föddes med barnmigrän och fått hantera detta vardagliga problem hela livet.

        1. Anonym skriver:

          Är också född med barnmigrän och vissa dagar räcker det med alvedon för att bryta mina anfall om jag tar det i tid (oftast innan själva smärtan bryter ut). Ibland får jag lägga till ipren/valfri annan värktablett, kör lite olika kombos. Vissa dagar hjälper dock ingenting och det slutar med flera timmar i ett mörkt rum.

        2. Anonym skriver:

          Nja, det går att diagnostisera migrän efter vilka symptom det ger, eftersom de är ganska specifika vid migrän, även om de kan variera och vara ganska många, och om det hjälper att ta migränmediciner (triptaner) vid anfall. Men man utesluter ju andra orsaker i diagnostiseringen, t.ex. genom att ta ryggvätskeprov och göra röntgen.

    3. Alice skriver:

      Fast om de kallar vanlig huvudvärk för migrän bara för att det är svårare smärta är dom helt ute och cyklar. Blir så provocerad haha, jag har både spännings och migrän och ibland är min ”vanliga” huvudvärk värre än migrän men inte fan är det migrän för det.

    4. Therese skriver:

      Nej, man kan inte kalla vanlig huvudvärk för migrän.

    5. Anonym skriver:

      Spänningshuvudvärk är just spänningshuvudvärk hur ont den än gör, varför detta behov av att kalla något för något det inte är?

    6. Anonym skriver:

      Det finns även en typ av huvudvärk som heter Hortons huvudvärk/självmordshuvudvärk, ska man börja kalla spänningshuvudvärk för det också då kanske? Jag blir knappt tagen på allvar när jag sjukskriver mig för migrän på grund att det har vattnats ur.

      1. Anonym skriver:

        Samma här. Min chef tycker jag ska tänka på att inte få migrän för det sätter dem i skiten. Tänk om det vore så lätt. 🙂

  8. Sofia skriver:

    Snarare att hon har spänningshuvudvärk isf skulle jag gissa på. Den är lite jobbigare än ”vanlig” huvudvärk men man kan fortsätta att göra saker utan att det känns som att man kommer dö liksom. Haft både det och migrän och som ni andra skriver, migrän har hon knappast om hon orkar duscha & fixa håret! Tror dock att Gabriella är endast en av många som slänger lite med uttrycket om att ha migrän, precis som det här med att var och varannan människa påstår sig lida av ångest. Att må lite dåligt ibland och känna stress är inte ångest som många tror, likaså som att ha ont i huvudet o känna sig slö inte är migrän. / tjej som haft migrän o ångest Påriktigt ?

    1. Anonym skriver:

      Jag har diagnostiserad migrän och kan ha både däckad-flera-dagar-migrän till kan-ändå-gå-till-jobbet-migrän så nog går locka håret med migrän…

      1. Anonym skriver:

        All huvudvärk är inte mogrän även om man har migrän

    2. Anonym skriver:

      Helt rätt att det är två olika saker. Men man ska inte förringa riktigt svår spänningshuvudvärk. Du kan bli precis lika dålig som vid migrän. Helt sängliggande i ett svart och tyst rum. Har tom legat på sjukhus för det. Fick göra mr och ryggmärgsprov då man trodde att det var en hjärnblödning. Min diagnos blev dock spänningshuvudvärk.

  9. iceball skriver:

    Det finns olika typer av migrän, jag har tex en som inte alltid ger smärta.

  10. Anna skriver:

    Helt rätt. Som vanligt i bloggvärlden så är det många ”sjukdomar” som botas av lite hemmaspa/middag på stan/bio etc. Det kanske är så att bloggarnas immunförsvar har helt förändrats på Dna nivå och kan identifiera bästa respons för att maximera antalet läsare.

  11. Sanna skriver:

    Hej Cam Cam! Tror du bloggarna läser det du skriver om dem och får någon slags självinsikt? Kanske försöker ”bättra” sig? Och då menar jag inte enbart smygreklamen för där är ju myndigheterna ganska flitiga, men ja.. Resten av det du lägger märke till?
    Vet att Elaine och Kissie läser bloggen och brukar ge respons på ett inte otrevligt sätt, men hur är det med de andra: Gab Joss ovan t ex, läser hon/ läser inte/ rinner det av henne?
    Har tänkt på det länge… Du är bäst! Kram!

    1. Bloggbevakning skriver:

      Det är många som läser den.. =)

    2. Anya skriver:

      Gabby läser bloggen. Har sett henne kommentera några inlägg. Hon verkar faktisk otroligt skön och inte alls en som sitter hånar och folk, utan verkar ha självinsikt och kan absolut erkänna att hon exempelvis äter mycket sött men att det beror på en slags beroende.

      Paula och Hugo läser också då de ibland kommer med svar på tal och har länkat hit.

  12. Sofia skriver:

    Precis!! Och då har jag inte ens värsta sortens… Bara fåtal ggr det gått så långt som till kräks… Men däremot kan det sitta kvar i flera dagar.

  13. two of a kind skriver:

    Brukar läsa Tina Wimans blogg om sin autistiska dotter, Tina är enormt kunnig. Senaste blogginlägget handlade om just migrän och hur man ev kan lindra det. Läs även inlägget innan ( och dess kommentarer) om hur bla paprika kan hjälpa:
    https://munderbar.wordpress.com/2017/02/20/migran-101/

    Undrar förresten hur mycket extra skjuts en person som Gabriella får av denna blogg ? hade aldrig hört talas om henne innan jag läste här. Skulle dock önska lite större spridning, det blir lätt samma. Vet att jag och flera andra har tipsat om Engla och hennes jobb som tydligen står i vägen för barnens sportlov, Fyra årstider som är en stor blogg ( hon har tex gett ut en bok som bygger på bloggen) som reklammarkerar dåligt, saker som största inredningsbloggen Trendenser tar upp, mer House of Philia, etc. Känner att det blir mycket Catrin, Gabjoss, Jocke/Jonna …

  14. J skriver:

    Fast nä. Du har fel. Det är bara taskigt att säga att det någon känner inte är på riktigt för att ni inte upplever det likadant.

    Jag har själv migrän med aura ibland. Dvs det börjar med lite ögonflimmer som sen blir så hemskt att jag inte ens kan se. Jag blir yr och mår illa. Sen när synen kommer tillbaka så kommer en svag värk i nacke, bakhuvud och ögon. Har träffat flera läkare om det och alla säger samma: Migrän eller ögonmigrän. Visst känns det bra att ligga i ett mörkt rum och försöka vila bort det, men det gör inte så ont att jag skulle äta ens alvedon mot det.

    1. Anonym skriver:

      Precis, att skriva så skadar andra personer med migrän lika mycket som när man benämner spänningshuvudvärk som migrän! Har lika med ögonmigränen vid vissa anfall. Kan må ganska dåligt med illamående osv. men väldigt lite smärta.

  15. Stephanie skriver:

    Jag håller helt med dig, migrän går inte över så lätt. Jag har själv haft det sedan jag var 4 år och är idag 27 och jag kan säga att jag bryr mig inte det minsta om hur jag ser ut när jag har migrän, om något så är det det sista jag funderar över när det känns som att något hackar sönder huvudet inifrån.
    Men det är väl som du skriver att det säkert är något som alla ska få en ”släng” av just nu, utan att veta vad det faktiskt innebär och vilket handikapp det kan vara.

  16. z skriver:

    Varifrån kommer hennes mjukiskläder ifrån?? Sjukt fina ju!

    Nån som vet?

    1. Anonym skriver:

      Testa att fråga henne istället så kanske du får korrekt svar snabbare ?

      1. Kajsa skriver:

        Tror det var ironiskt då alla kommentarer i hennes inlägg handlar just om det. F ö svarar hon inte på andra kommentarer ……..

      2. Z skriver:

        Vad är det som säger dig att jag inte frågat på hennes blogg?

        Jog on.

    2. F skriver:

      Stylelevel.com 🙂

  17. anonym skriver:

    Håller med. När den kommer tänker jag bara på att överleva. Ibland en dag ibland 3. Ärvt av mamma så jobbigt.

  18. M skriver:

    Håller med. Migrän är fruktansvärt. Jag blir också jättedålig och måste ligga mörkt och kallt, tappar balansen helt och vinglar in i väggarna om jag försöker ta mig till toaletten. Det värsta helvetet är när man vaknar med det och har missat förkänningarna och därmed inte har hunnit ta medicin i tid, när det väl brutit ut kräks jag upp allt jag försöker få i mig. Tycker det är jobbigt att många kallar vanlig huvudvärk för migrän, det gör liksom att folk tror man överdriver när man verkligen har migrän. Varit med om flera arbetsgivare som ifrågasatt mig när jag sjukskriven mig pga det, och liksom tyckt att det är väl vara att ta en alvedon och jobba som alla andra..
    Min mormor däremot, hon är 85 år och har aldrig haft huvudvärk. Hon har ingen aning om hur det känns och är övertygad om att det är något påhitt folk hittat på ?

  19. F skriver:

    Håller med. Avskyr när folk självdiagnostiserar sig. Influensa är himla missbrukat också. Så fort nån är förkyld (oavsett årstid/influensatid) här omkring så har de fått influensa eller ännu värre, en släng av flunsan. Alltså nej! Blanda inte ihop en vanlig bonnförkylning med influensa tack. Ok det var allt.

    1. Carina Gustafson skriver:

      En bonnförkylning kan va lika jävlig tyvärr ?

  20. Linnea skriver:

    Usch!!! Vill inte ens höra ordet migrän! Mina anfall är lätta att räkna. Men Hoff. Å känslan efteråt. Någon har kört en långtradare över ens kropp o tryckt ner huvudet i krossat glas o man bara jomen hej hej High five på de! Looooove you too!

  21. Anonym skriver:

    Jag vill bara dö när jag får anfall. Blir skakis, spyr, kan inte titta när de är ljust för de känns som huvudet ska gå i tusen bitar. Varken alvedon, Treo eller Ipren funkar då.. man blir lite irriterad när nån på jobbet säger typ ”åh jag har sån migrän” så går de å tar en cigg eller liknande. Själv måste jag hem och dö nu om jag får de på jobbet.

  22. Anonym skriver:

    Låter osannolikt! Mina anfall (från barn fram till gör några år sen, tack gode Gud!) slutade alltid med att jag kräktes.

    Borde tagit en dusch istället…

    1. Elin skriver:

      Och sminkat dig!!!!

      1. Anonym skriver:

        Ja men just det! O lockat håret. Viktigt! Hade gjort underverk!

        (GabJoss, vi bara driver med fonomenet nu- inte dig personligen!)

        1. Anonym skriver:

          fenomenet… jösses! 🙂

  23. Therese skriver:

    Har som några andra här migrän med aura. Tack och liv händer det väldigt sällan nu för tiden. Det börjar med synbortfall och fortsätter sedan med att halva sidan av kroppen domnar bort och ena sidan av ansiktet blir som förlamat. Sedan får jag talsvårigheter och tillslut kommer huvudvärken. Då måste jag ligga i kolsvart, knäpptyst rum tills det är över. Har fått åkt in med ambulans två gånger eftersom symptomen är så lika stroke. Sjukt läskigt.
    Såklart är det inte likadant för alla med migrän, men blir otroligt provocerad när folk med vanlig spänningshuvudvärk påstår att de har migrän.

    1. E skriver:

      Har precis sån typ av migrän med aura som du har, så jäkla läskigt och har blivit besök på akuten för mig också då huvudvärken kommer en stund efter domning och talsvårigheter..

  24. J skriver:

    Fast migrän kan visa sig på många olika sätt. Jag får själv ibland migränanfall som du beskriver med aura, stark huvudvärk och illamående. Men ibland får jag bara så kallad ”tyst migrän” dvs bara själva auran och efteråt ibland en lättare huvudvärk t.ex kring egna ögat, eller ibland ingen huvudvärk alls. Då kan jag fortfarande fungera relativt normalt,lite tröttare och mer ofokuserad än vanligt,dock. Mina migränanfall varierar helt enkelt mycket i styrka, men jag känner ändå tydlig skillnad på migrän och vanlig huvudvärk. Så det är fullt möjligt att ha lättare migränanfall, man behöver inte alls bli helt utslagen! /en som tyvärr haft migrän hela livet

    1. iceball skriver:

      Det är exakt likadant för mig. Och som någon längre upp nämnde, domningar. Har haft det sen tidiga tonåren och blir faktiskt jävligt irriterad när folk här ba ”Nää, man måste spy och ligga mörkt och självdö, annars är det inte migrän.”
      Det som irriterar är människors ”jag vet bäst”,inte deras självömkan kanske jag ska tillägga. Jag är själv jävligt bra på att tycka synd om mig själv.

      1. J skriver:

        Ja eller hur, jag tycker att har man migrän själv borde man väl ändå känna till lite om det och veta att det varierar mycket från person till person. Och nej, det är INTE spänningshuvudvärk som någon skrev bara för att man inte är helt utslagen och ligger och spyr. Jag vet att det är migrän.

        1. Anonym skriver:

          Ja, huvudvärk som inte kan förklaras är migrän, jag har nära-döden-migrän men ibland får jag aura och huvudvärk som känns mest när jag rör mig, då hugger det till men jag kan sitta i soffan hänga halvt med i en film.

    2. Josefine skriver:

      Precis! Det finns nivåer av helvetesmigränen. Jag har själv haft både migränen med illamående (tack å lov utan kräkningar) som kräver nedsläckt rum i över ett dygn, men har nu av nån anledning mildare migrän. Som kommer desto oftare tyvärr… Den yttrar sig som ensidig dunkande huvudvärk som pågår tre dygn. Hemskt är det men inte lika illa som den ovan.
      Så lös på lite innan ni säger ”det där är inte migrän”. Min migrän är fastslagen av läkare och det är jag inte säker på att allas är.
      (Ps skulle ändå inte orka fixa iordning mig med mildare migrän som Gabjoss gör, men om hon mår bättre av det så är ju det bra!)

      1. Anonym skriver:

        Försvinner din migrän med en dusch?

        1. Josefine skriver:

          Tror aldrig den försvunnit pga dusch men ibland mildras den av en riktigt hård vattenstråle rakt på huvudet i kombination med riktigt varmt vatten. Men hon skrev väl inte att den försvann?

          För övrigt så tror jag min migrän hänger samman med spänd högeraxel och knutor som uppstår där vid typ stress. Triggerpunktsboll är min nya bästa förebyggande kompis…

          1. Elle skriver:

            Riktig migrän beror väl på blodkärlens sammandragning i huvudet och värken kommer när de vidgas igen. Det har väl ingenting med muskler att göra.

          2. anna skriver:

            Elle: nej, det där är en gammal teori som tyvärr hänger kvar. Ett anfall startar inuti hjärnan och handlar om en överaktivitet i hjärnan (neuronerna, ej blodkärlen). Det är därför det är en neurologisk sjukdom. Det hade det inte varit om det enbart handlat om blodkärlen. Om man tänker att migrän är besläktat med epilepsi, så kanske det blir lättare att förstå. Det är också därför man kan behandla migrän med epilepsimedicin.

          3. Josefine skriver:

            Kan inte svara dig direkt Elle men hoppas du ser detta. Ibland är mina migränanfall ”rena” migrän dvs när jag har brutit mina mat o sovvanor och typ blivit överstimulerad så kommer en rejäl migrän som ett brev på posten. Senast förra helgen efter en kul konsertkväll :-/ pang bom sängliggande.

            Andra gånger smyger sig huvudvärken på och är väldigt lik migrän men inte lika illa som den första jag beskrev. Dock ensidig, pulserande, illamående, pågår flera dagar. Då i samband med påtaglig muskelsmärta höger axel.
            Men i sak har du rätt, migränhuvudvärken är pga förändringar i hjärnan. Såhär kan det vara för mig -> stress/överstimuli -> spända muskler->migrän. Så min triggerpunktsbollterapi är egentligen en form av avslappning men om den avstyr migränen är oklart!

          4. Josefine skriver:

            Anna bra förtydligande. Är trött o läste inte riktigt att det handlade om blodkärlen i elles svar. Neuronerna är det som har fest ja o sen får en annan betala för kalaset med hjälp av understimuli dvs tystnad, mörker o noll intryck (om nu inte medicinen hjälper!

          5. Eazy skriver:

            För mig fungerade det att ta ett varmt bad för att mildra besvären när jag var liten och fick migrän. Dock slutade det ändå med att jag började spy och gå och lägga mig. Så glad att det bara höll på i max en dag och att det gick över efter tonåren!

  25. En annan Andrea skriver:

    Ni som ibland får migrän med aura, får ni också panik av att titta på den här postern?

    http://m.ellos.se/playtype/poster-welcome-caldonia-70×100-cm/562364?N=1z13r17Z1z141ll&Nao=8&selArt=921366&pr=0C1B2S3T&pID=562364&page=0

    Exakt så börjar mina anfall och sedan börjar allt flimra. Den efterföljande huvudvärken brukar faktiskt vara ganska mild, men det räknas väl ändå som migrän pga synbortfallet? Har aldrig uppsökt läkare eftersom jag hittills har fått kanske ett anfall vartannat år. Jag lider verkligen med er som drabbas oftare!

    1. Ul skriver:

      Ja! Gud vad sjukt! Precis så är det! Jag får ibland bara auran och efteråt blir jag trött och hängig med lätt huvudvärk som blir värre när jag rör på mig.

    2. M skriver:

      Fy faan! 🙁 Panik i kubik.

  26. Hanna skriver:

    Jag har migrän och det enda som funkar för att hjälpa den är att duscha i ca 45min. Värmen och att whitenoise-funktionen badrummet ger sånt lugn. Om jag tar denna dusch innan migränen fullt brakat loss så mår jag rätt bra efteråt. Om migränen är mitt upp i brukar duschen kunna göra så att jag kan lägga mig, somna och sedan sova bort all migrän. Utan duschen så sitter det oftast i minst fyra timmar.

  27. Kattfan skriver:

    Tack som fan för botox!! No more migrän. Har dock varit utan botox under graviditet men ska snart till doktorn och få ny behandling. Så jädrar skönt att slippa den där vidriga smärtan!

  28. Jennie skriver:

    Det finns ju olika stadier. Jag kan känna ett anfall flera dagar innan, blir retlig, rastlös, spänningshuvudvärk osv. Under auran har jag ingen huvudvärk. Sedan förlamande vidrig huvudvärk i 3-10h, sedan lätt huvudvärk/bakis/seg i allt från ett par timmar till flera dagar. Dvs jag kan ha migrän i olika stadier i upp till 4-5 dagar och vissa av dessa kan jag teoretiskt locka håret.

  29. Anonym skriver:

    Är det någon mer som lyssnat på Mys och Åzas podd? Jag lyssnade på avsnittet där de pratar om dåliga dejter och tycker att det var för flamsigt och överdrivet…

  30. Carro skriver:

    Hon måste älska sina tuttar? ?

    1. Anonym skriver:

      Nä, enligt kommentarer här så är hon missnöjd efter amningen ( i inlägget om sponsrade bröst jossanq) gissningen är att hon sponsorfiskar efter boobjob.

  31. Lady Dahmer skriver:

    Nja. Migrän ser olika ut för olika personer. Själv kan jag ta hand om barn, laga mat, amma bebis, gå till jobbet, åka buss med migrän. Allt sånt man måste göra tyvärr. Det är såklart ett helvete. Jag blir inte ljuskänslig av migrän. Ljudkänslig dock.

    Och duscha är det bästa som finns vid migrän. Bara sitta ner o låta en hård jävla stråle forsa över huvudet medan jag drömmer om trepanering.

    1. Lady Dahmer skriver:

      Vid enstaka tillfällen är min migrän dock helt förlamande. Då måste jag ligga ner o typ dö. O ibland känns Den inte alls men jag får aura kring ögonen. Ser knappt ett skit. Bara ljus o zickzack-mönster/blixtrar. ????

    2. D skriver:

      Har du fått din migrän diagnosticiterad av läkare eller är det du själv som kallar det för migrän? Tänker lite som så att det låter mer som huvudvärk än migrän när du klarar alla dessa saker.

  32. ..... skriver:

    Finns ju olika nivåer av migrän. Allt är inte svart eller vitt people. 😉

  33. Anonym skriver:

    Jag får alltid ögonmigrän innan den riktiga migränen slår till. Ser flimmer och blixtrar och sedan slår helvete ner. Då kan jag också ligga inett kolsvart rum, inte kolla eller röra mig. Fruktansvärt!!

  34. Danie skriver:

    Min börjar med en liten fläck, som den man ser när någon fotat en med blixt (som jag hatar!) som växer ut och täcker hela synfältet. Sen försvinner det och huvudvärken kommer. Så om jag kan hinna hem, kissa, tömma magen, ta medicinen och lägga mej innan flimret försvinner kan jag sova 12 -20 timmar och det värsta är över. Två dagar av att huvudet känns som det dejtat en ångvält (bra liknelse!) följer. Om jag inte hinner det så blir det 12-20 timmar av att vilja hoppa från balkongen.

  35. F skriver:

    Alltså migrän… Mår så dåligt av att ens tänka på skiten.

    Jag får ALLTID anfall när jag börjar gråta, gissningsvis för att jag börjar spänna mig. ”Flimmer” i ögonen, huvudvärk och kräk. Hinner jag ta en Ipren snabbt som fan så kanske jag slipper skiten efter en timma eller två, men missar man den deadlinen är det sängen i minst 12 timmar.

    Önskar inte den skiten på någon.

  36. C skriver:

    Har både adhd och migrän. Sjukt jobbig kombo. Ha helvetesont och inte kunna ligga still. Håller dock med om att det finns olika grader av migrän. Har även spänningshuvudvärk som ibland kan trigga igång migränen eller tvärt om att migränen triggar igång spänningshuvudvärken. Ett jäkla gnissel.. är dock två helt olika typer av huvudvärk. När det är som värst pallar jag inte och tar två sömntabletter, vaknar, ätet och tar två till.

  37. anna skriver:

    Tyvärr gör den här texten (av Camcam) precis det som hon beskriver att Gabriella gör, nämligen att hon säger att om ingen har det precis som jaaaag har det, då är det fel. Håller med om alla de som påpekar att migrän kan se så olika ut, både mellan individer och anfall. Jag kan jobba med vissa anfall (såklart nedsatt förmåga, men de mest framträdande symtomen är ljud/ljuskänslighet, extremt trött, känslig för alla typer av intryck, kanske lite illamående och yr och såklart värk, men hanterbar sådan-men detta ÄR migrän, känner en enorm skillnad mellan detta och vanlig huvudvärk, och det mildras med migränmediciin ). Och andra anfall får jag visuell aura, får så ont att jag tror huvudet ska gå sönder, kan inte röra mig, kan inte ens flytta blicken förrän det exploderar av smärta, mår jätteilla, inga tabletter hjälper osv. Så SNÄLLA sluta jämföra så blir det bättre för oss alla! Men jag håller med om att man absolut inte ska kalla något som inte är det för migrän, det förstör lika mycket för oss som verkligen har det.

  38. Monkis skriver:

    Herregud vad ska hon göra när ingen då menar jag ingen läser hennes grönsaksblogg mer.Blir svårt att finansera huset då ?Det blir till att arbeta serru på Umeå kemtvätt nått liknade finns även jobb gajblossan i vindeln på Cranab förresten vad jobbar Fjodor med teleförsjälning ?

    1. Anonym skriver:

      Grönsaksblogg? FRUKTblogg!

  39. Elin skriver:

    Jag har migrän, oftast flera dagar i rad. Ibland får jag ligga hemma tre dagar för det är så extremt, men ibland (som nu t ex, 8 migrändagar på 14 dagar) så MÅSTE jag kämpa mig till skolan. Jag kan inte förlora mitt CSN, som är min enda inkomst. Ibland är migränen lättare, ibland värre, men det funkar inte att vara borta från skolan nån dag i veckan i längden. Oftast har jag migrän minst en dag i veckan, så jag har varit tvingad till att lära mig att stå ut. Inte kan jag uträtta speciellt mycket, men jag måste få den närvaron som behövs för CSN. Och nej, har ännu inte fått nån medicin som fungerar utan problem (konstiga biverkningar)

  40. C skriver:

    Någon som haft en ”släng av graviditet”..? Ungefär lika sannolikt…

  41. anna skriver:

    Nu hoppas jag bara att Camcam läser alla kommentarer här och får en förståelse för att andra kan lida lika mycket av sin migrän även om den inte ser ut EXAKT som hennes…

  42. L skriver:

    Jag har alltid trott att det jag ofta brukar ha kallades migrän eftersom jag har sån här ”aura” som brukar följa med migrän där man ser zickzack-mönster och tillslut blir nästan blind…
    men jag har senare kommit på att jag inte har migrän då, för jag mår inte lika illa som eller får lika ont som dom som har riktig migrän när jag har så. Bara vanlig huvudvärk. Men jag har även fått känna på sån där riktig migrän, men det är sällan. Och då ser jag inte zickzack-mönster.

    Någon annan här som ser zickzack-mönster utan att ha riktig migrän ?

    1. anna skriver:

      Jo, det kan vara migrän ändå, det kallas ögonmigrän (googla det). Värken behöver inte vara så stark, eller komma alls. Migränanfall kan ju variera oerhört mellan anfall i samma person. Har liknande som du beskriver, bara att jag mår alltid väldigt illa när jag har zick-zack mönstren (aura), och ibland värk, men oftast inte, utan den kommer när jag inte har någon aura.

      1. L skriver:

        Okej, tack! Ska kolla upp

  43. Anya skriver:

    Jag tycker det är förfärligt att folk sitter härinne och förminskar andra människors migrän eller värk.

  44. Linda Monroe skriver:

    Jag har haft riktig tur med det där faktiskt. Både min mamma och båda mina systrar får migrän då och då, men jag har sluppit det helt. Ibland blir jag dock ljuskänslig när jag har riktigt jobbig huvudvärk, men det är det enda migränsymptomet jag har, vilket jag är extremt tacksam för!

    1. J skriver:

      Noo, säg inte så! Då kommer du garanterat få det.
      Jag själv fick det först efter första barnet.

      1. Linda Monroe skriver:

        Hahaha, har jag jinxat det nu alltså? XD

  45. Marie skriver:

    All smärta är subjektiv – med det menas att ingen kan säga att såhär upplevs denna typ av smärta. Det är alltså högst individuellt. Även migrän kan se olika ut. Jag får som många skrivit synrubbning som börjar som en liten prick och växer. Tar jag min medicin vid första pricken får jag ”BARA” en lätt bakis-liknande huvudvärk och kan – trots att det är jävligt jobbigt – göra det jag måste i vardagen. Även utan medicin kan jag göra saker om dom verkligen måste göras (t.ex. hämta barn på förskolan. Förskolan har tyvärr inte hemkörning).

    Gabriella anser ju tydligen att locka hår är en av dom sakerna som måste göras i vardagen, och gör därför det trots migrän.

    Det är hemskt trångsynt att tro att alla har exakt samma migrän och alla upplever smärta på exakt samma sätt. Jag skulle visserligen aldrig få för mig att locka håret under migrän, men det är inte heller något jag anser vara viktigt. Vissa skulle nog aldrig tro mig att jag hade migrän om jag sa att jag kunde gå ut i solljus och hämta barn – men jag måste!

  46. Maja skriver:

    I högstadiet visste jag inte vad migrän var. Eller snarare, jag var bombsäker på att det var ett finare ord för extra smärtsam spänningshuvudvärk, vilket jag som så många andra fick då och då. Så slängde mig med termen ett tag tills jag själv upptäckte sanningen, då skämdes jag lite då jag verkligen aaavskyr förminskande av sjukdomar och diagnoser ? tror det är fler än jag, och säkert även äldre personer än 15-åringar, som har den (miss)uppfattningen om migrän och skulle sluta använda ordet om de förstod att det är något man faktiskt diagnostiseras med. Det är ju tyvärr svårt att bättra sig när man inte vet att det man säger är fel ?

    1. Carro skriver:

      Känner igen det där så väl. Ex sambon kan ha vanlig huvudvärk och gnäller… Sen fick han ett klassiskt migränanfall, efter det var det inget mer gnäll. Då var det mer , hur orkar du leva med detta varje dag osv… när man själv får känna på det, det är då man förstår….

  47. Anonym skriver:

    Är det någon som fått domningar av migrän? Jag har inte fått diagnosen migrän för det är omöjligt att få hjälp i denna skit kommun (sämsta i Sverige enligt SVTs granskning). Jag domnade bort i nästan hela högersida inkl tunga. Åkte in till akuten men de hittade inget. Brukar ofta se konstigt, typ som när man kollat in i solen. Ibland kan jag inte läsa för jag ser så dåligt. Får ofta väldig huvudvärk så jag inte kan röra mig. Har blivit bättre men undrar om just det med domningar. Det va riktigt läskigt.

    1. Bloggbevakning skriver:

      Ja, jag har fått halvsidesförlamning en gång. Galet obehagligt..

      1. Anonym skriver:

        Tack för svar ?

    2. carro skriver:

      Be om remiss till neurolog! För huvudvärksdagbok, får du inte remiss då, skrik och anmäl dem. Tog över 10 år innan jag sökte och fick diagnosen på första neurolog besöket.

      1. Anonym skriver:

        Jag åkte ju till akuten två gånger för domningar, just när det va i tungan och jag knappt kunde prata, tappade ord och blev allmänt lost, dom röntkade huvudet och vet inte mer vad det va men hittade inget, borde dom inte kollat allt sån också eller gör dom bara det allra nödvändigaste?

    3. Therese skriver:

      Har skrivit längre upp också, men jag får precis så vid migränanfall. Halva sidan domnar bort.

      1. Anonym skriver:

        Det är ju hemskt, blev så sjukt rädd när det hände!

  48. Carro skriver:

    Jag har kronisk migrän med aura samt kronisk blandhuvudvärk. Vissa dagar blir jag blind, domningarna som blir som halvsideförlamning.
    Ja inte är det kul, mindre kul är att det knappt är några mediciner som funkar på mig. Så ibland tappar jag hoppet och orken att kämpa. Jag har försökt förlika mig till smärtan, den är en del av mig, så är det bara. Får migrän av nästan allt. Sitter nu med migrän (dag2). Lätt irriterad och exploderar för ingenting, e lite sådär otrevlig idag. Vart igångsatt när jag var gravid sist med, då de befarade att jag skulle få ett nytt megabyte anfall. Var på akuten och inget de gav mig hjälpte.
    Nä nu har jag gnällt klart.

    Huvudvärk- sitter i helahuvudet
    Migrän – en punkt smärta i huvudet som du lätt kan peka ut vart den sitter.
    Migrän med aura- ljud,ljus och doftkännslig samt smärta i huvudet som du kan peka ut lätt.
    Spänningshuvudvärk- musklerna som smärtar, kan kännas som ett band ex över pannan.

    Det finns även en typ av migrän som sätter sig i nacken, dessa blir ofta feldiagnistiserade. Just för att smärtan sitter i nacken.

    Vi som lider av migrän är riktiga kämpar och överlevare! Vi borde få en medalj bara för att vi orkar leva med skiten. Det är inte ofta man hör en riktig migräniker gnäller om hur ont vi har.

    1. Anonym skriver:

      Jag fick den sämsta medicinen för migrän när jag va på vc, då hade jag haft huvudvärk och ljus/ljud känslighet i en vecka, som tur är verkar det som att det blivit bättre. Numer har jag nästan bara vanlig huvudvärk/spänningshuvudvärk. Inte alls lika illa som för något år sedan. Hoppas du hittar en medicin snart. Du är en kämpe<3

      1. Anonym skriver:

        Nyfiken 🙂 så undrar vilken medicin fick du då? (Själv har jag provat det mesta känns det som, senast fick jag en mkt låg dos av saroten utskrivet av neurologen, får se om det hjälper…?)

  49. Alexandra skriver:

    Migrän är väldigt individuellt från människa till människa, finns även lindrigare varianter av migrän. Finns till och med migrän utan huvudvärk med endast aura som jag själv har.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp