Sia, sluta stjäla från Sebbe Staxx

4:39 3 Mar 2016

fPKV6mZrOqSt7alBND3x4cEFTjiRkH0h

Jag har en ny konspirationsteori! Den handlar om min (före detta?) favoritmänniska Sia, vars nya skiva jag mot alla odds har börjat gilla på sista tiden, och Sebbe Staxx. Och det rör sig om en ren och skär låtstöld.

Ni känner till den odödliga Kartellen-klassikern Ställ dig upp? Tänkte väl det. I den finns ett parti där Sebbe Staxx – nyfrälst, förstås – berättar en historia om en man som känner sig sviken av Gud. Han tittar tillbaka på sina fotspår över livets sandstrand, och ser att där Guds borde gå bredvid hans egna finns i svåra stunder bara en uppsättning fotavtryck i sanden. Men Gud har svar på tal.

Jag tog mig friheten att printa detta starka Kartellen-stick från en lyrics-sajt – bear with me Sebbe Staxx, det är rätt långt. (Notera den mest gripande raden: ”detta bekymrade honom verkligen”!)

Skärmavbild 2016-03-03 kl. 13.58.43

Vet ni vad som bekymrar mig? Att Sia i sin nya låt Footprints har stulit Sebbes privata livshistoria rakt av och för egna dunkla syften. Tog mig friheten att printa även detta djupt upprörande faktum.

Skärmavbild 2016-03-03 kl. 10.05.07

Sia verkar ha lyssnat mycket på Kartellen på senaste, hm? Eller – ny konspirationsteori! – har hon skrivit låten till Sebbe Staxx, för att boosta hans internationella karriär, men misslyckats med att pitcha in den? Hela This Is Acting består ju som bekant, deppigt nog, av låtar som ratats av andra artister.

Ja, är definitivt något smutsigt på spåren här. Ring mig, Sebbe, så kan vi take it to court. Inte konstigt att du inte vill vara med i Kartellen längre efter det här, menar jag.

/Greta ”Nya Viralgranskaren” Thurfjell

3 kommentarer | “Sia, sluta stjäla från Sebbe Staxx”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Google is your friend skriver:

    Haha, lite kan du väl orka forska innan du anklagar ;) De har ju båda inspirerats av en av de mest kända religiösa dikterna ”Footprints in the sand”

  2. Klara skriver:

    Men den där berättelsen/dikten med fotspåren känner väl alla redan till? Den är ju en klassiker. Sebbe är ju bara den miljonte personen som reciterar den.

  3. Greta Thurfjell skriver:

    Hej Google is your friend och hej Klara. Jag skojade! Tack för mig, hej.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp