RECENSION: Ebba Busch Thors Snapchat

4:35 7 Jul 2016

IMG_4856

Plötsligt en dag händer det bara. Jag lägger till Ebba Busch Thor på Snapchat. Snapchat säger att vi, jag och Ebba Busch Thor, är vänner nu.

Ebba Busch Thor har precis skaffat Snapchat, mitt under brinnande Almedalsvecka. Man får anta att så många roséstinna lobbyister har sluddrat ”öööh, Ebba, har du snap?” – i hopp om lite nytt runkmaterial ”food for thought” nu när bildgooglingen börjat kännas uttjatad – att hon till slut inte orkade annat än att ladda ner appen.

Alltså hade det inte varit så konstigt om hon ännu inte till fullo hade bemästrat de tekniska delarna av det hela. Men det är inte där skon klämmer. Jag har helt fräckt printat vilt (hoppas hon har stängt av notifications) från hennes mystory, så nu går vi igenom det här, va?

IMG_4858

Det börjar starkt! En annan person filmar Ebba som står en bit bort i rummet och svarar på ohörbara frågor. ”Pressklungan”! Tänka sig!

IMG_4859

Här piper Ebba fram att hon har gjort en intervju med Majblomman, och att hon, liksom de, vill att barn ska få ha ett bra sommarlov. Liten dipp i den tekniska skickligheten, där Ebba helt enkelt har vänt på mobilen för att få med Majblomman-människornas ansikten. Ebba! Det behövs inte! Ni hade synts alla tre ändå!

IMG_4860

Mitt under brinnande KD-dag går Ebba hem till sitt tillfälliga bo i Visby och lägger sig och högläser Bamse (för sitt barn, får man väl ändå utgå ifrån). Genast sätter fantasin igång. Är det Ebba själv som balanserar boken i en hand och filmar med den andra? Har hon lejt någon utomstående för att fånga denna mysstund? Gömmer det sig verkligen ett barn bakom boken, eller är en stunds högläsning av Bamse något Ebba gör på egen hand som ”uppladdning…” inför varje tal?

IMG_4861

”Efter en späckad dag med intervjuer och möten”, citat Ebba, är Ebba på väg i full fart till det traditionella partiledartalet. I bakgrunden spelas den typen av själlös house som enligt lag måste spelas överallt, dygnet runt, under Almedalsveckan. Det är ingen 5/5-snap, men den har en framåtanda som saknas i…

IMG_4862

… den i skrivande stund senaste snapen på Ebba Busch Thors mystory. Ebba! Såhär kan du inte lämna oss! Med en grådaskig bild på Almedalsfontänen och ditt barns bakhuvud, utan att ens dekorera den med det så smärtsamt uppenbara skämtet ”en dag ska allt det här bli ditt”! Dessutom skulle någon kunna missta dig för, hemska tanke, en singelmorsa. Se upp för lobbyisterna.

Och uppdatera din mystory, är du snäll, jag har abstinensbesvär.

/Greta ”enligt uppgift ‘jättelik’ Ebba Busch Thor” Thurfjell

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp