Top 5 reaktioner på Borgerlig Skymnings nya video

5:37 21 Apr 2016

Igår släppte vi vår musikvideo till vår nya singel P3. Eller inte bara det, vi släppte dessutom en hel EP på Spotify som heter Maktkritik för massorna. Den finns faktiskt också på iTunes om någon nu skulle vilja köpa den! Men varför man köper skivor (om man inte ska hänga dom på väggarna) fattar vi inte riktigt.

I alla fall, i dagsläget har vi typ 12 000 views på Youtube (SJUKT!) och igår var en galen dag. Vi tänkte gå igenom de topp 5 roligaste reaktionerna på videon.

5. Russia Today vill ha oss
Efter någon timme kontaktades vi av Chang Frick som driver rassesajten Nyheter Idag. Han frågade om vi inte ville svara på några frågor. Chang Frick är känd för att ha skrivit om saker från Russia Today och för att, ja, vara ett allmänt troll liksom. När vi nekade Frick kommentarer anklagade han oss för att vara ”fejkhöger”. Tror verkligen Frick förväntade sig att vi skulle vara Avpixlat-hangarounds som gjort den här dängan. Trist för honom att vi inte ens tycker att vi är höger.

frick

4. Vilka fan är TVdags?
En hemsida som heter TVdags.se var typ den enda nöjesplattformen som skrev om oss. Det var ord och inga visor! Satiren var billig och musiken dålig, uppenbarligen. Vi utgick givetvis från att det bara var massa hårdrockare på den där redaktionen. När då TVdags redaktör (eller nåt) Kjell Häglund (förvillande likt Kjell Höglund) skulle bemöta oss blev det tydligt att hans huvudsakliga invändning mot oss var att vi bara ville bli klickade. Att vi bara gjorde popmusik som skulle vara… populär? Vi länkade till ett klipp med Neil Tennant från Pet Shop Boys där han förklarar att popmusik ska vara just… populär. Häglund blev rosenrasande och svarade uppenbarligen i affekt, för vi förstår inte ett skit av vad han menar. Kul att inlägget fick 0 (noll) likes på TVdags Facebooksida. HA!

häglund1

häglund2

3. Rebecca Weidmo Uvell älskar oss
Rebecca Weidmo Uvell måste vara en av Sveriges mest omstridda debattörer. Hon är en sån där person som anklagar debattklimatet för att vara uselt samtidigt som hon är ett av Twitters största troll. Det var inte så förvånande att Uvell tyckte P3 var kul. MEN hon har uppenbarligen missat vår andra låt Borgerlig Debattör, FÖR DEN HANDLAR OM SÅNA SOM HENNE! Men vi uppmuntrar alla som har självdistans.

uvell

2. Johannes Klenell anklagar oss för att vara putinister
Som att inte Frick vore nog. Vänsterns motsvarighet till Rebecca Weidmo Uvell är Johannes Klenell, förläggare på serieförlaget Galago. Han är också känd för att ha som princip att ha sista ordet i beefs på Twitter. Vi gillar egentligen Johannes för han är så otroligt postmodern. Men vi kände ändå att vi var tvungna att ta avstånd från kriget i Ukraina. OCH VI FICK SISTA ORDET! Vilket alltså innebär att vi är mer postironiska än Klenell.

klenell

1. Nummer ett går till Petra som skrev den här kommentaren på Youtube.

petra

Det kan man verkligen fråga sig. Vi vet typ inte ens det själva.

Anyways, vi är sjukt tacksamma för all respons! Alltid kul när random folk på Twitter skriver att man är ett geni. Vi är också glada över att många uppskattar klippningen och fotot. Vår fotograf Kristoffer Hellman är en naturbegåvning och Filip Montgomery som har regisserat och klippt är Sveriges nästa stjärnregissör. STORT JÄVLA MEGATACK till er <3. Hoppas vi alla ses på vår releasespelning! Den kan ni attenda till HÄR.

PUSS! /Karin & Filip

4 kommentarer | “Top 5 reaktioner på Borgerlig Skymnings nya video”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Simon skriver:

    Haha, när folk inte vet på vems bekostnad man har roligt har man lyckats med satir! Skönt med lite humor i Sverige som vågar sparka åt alla möjlig håll! :)

  2. 토토사이트 skriver:

    It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game ->-> 토토사이트.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg