Recension: Valfilmer

11:45 25 Mar 2018

Många partier har nu släppt sina valfilmer. Livets ord har recenserat utifrån den nyfikne väljarens perspektiv. Liberalerna, Kristdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet har inte släppt någon film ännu, i alla fall inga som går att hitta. Så håll till godo.

Socialdemokraterna

Flygbilder över miljonprogramsområde. Rostade mackor (vit långfranska) poppar upp ur en brödrost. En liten flicka borstar tänderna. Mamma tar bilen till jobbet. Pappa gungar med barnen i lekparken. Redan i inledningen på Socialdemokraternas första valfilm förstår man vad det handlar om: vardagen. Socialdemokratin ska lösa människors vardagsproblem. Välfärden ska gå att lita på i hela landet. Trygghet och polis går före skattesänkningar. Filmen avslutas med bilder på ett barn som springer och Stefan Löfven som säger att “vi ska framåt – tillsammans.”

Bedömning: “Rösta på S så blir det som vanligt, fast lite bättre. En rostad macka med Lätt&Lagom är kanske inte så kul, men det slinker ner. Borgarna vill sänka skatten, vi vill att det ska vara som det alltid har varit.” Ungefär den känslan får man av S valfilm. Och det är väl helt okej. Det var länge sedan Socialdemokraterna hade några storslagna visioner.

Betyg: 3/5

Film

 

Moderaterna

M börjar i norra Sverige, med vackra bilder över fjäll och granar. Efter några fina naturfoton går filmen över i tecknat (ska den trotsige pojken i grön slips som räcker ut tungan föreställa Gustav Fridolin?) där Ulf Kristersson myndigt talar om att det behövs fler vuxna. En man och en kvinna tittar på teve där det rapporteras om bilbränder, gäng och så vidare. Kristersson säger att vi måste förstå allvaret. Efter det följer närbilder på ansikten (ej tecknade). Sedan går det över till tecknat igen, och Kristersson pratar om att jobb är bättre än bidrag. Det hela avslutas med en bild på en schtekig partiledare (ej tecknad), fina naturbilder och partiets slogan: ett land för hoppfulla.

Bedömning: Filmen är lite hoppig rent visuellt. Tecknat, naturbilder, tecknat igen, random människor… Man blir förvirrad. Budskapet är klassiskt moderat. Plus för Ulf Kristerssons vackra stämma. Han verkar snäll men bestämd.

Betyg: 2,5/5

Film

 

Sverigedemokraterna

Filmen börjar, likt sossarnas, med en flygbild över ett miljonprogramsområde. Dock är det kväll och inte morgon, och musiken är betydligt dystrare. Jimmie Åkesson inleder med att säga att Socialdemokraterna, Moderaterna och “ni i svensk media” hade fel. Genom ett grått filter visas bilder på brinnande bilar och otrygga miljöer. Partiledaren pratar om att invandringen lett till stora problem. Musiken stegras, Åkesson kommer in i bild och pratar om att S och M inte tagit ansvar. Tonen är allvarlig.

Bedömning: Budskapet går fram tydligt. Problemen är stora och de andra partierna har inte tagit ansvar. Man fattar grejen. Ett minus är att SD inte kommer med några lösningar. Ska det vara mer eller mindre bidrag och skatter, vad ska pengarna läggas på? Det vet man inte.  “Vi kan – och vi måste – lösa det här”, säger Åkesson, men han säger inte hur och nämner inga förslag, vilket drar ner betyget.

Betyg: 2/5

Film

Miljöpartiet

MP inleder, likt många andra, med fina naturbilder. Partiets kvinnliga språkrör Isabella Lövin talar om miljöproblemen, som luftföroreningar, plast i haven och torka. Bilderna klipps snabbt, från den ena sekunden till den andra. Det blandas friskt mellan vackra skogar och söta barn. En dyster bild målas upp. Vice statsministern påminner oss om hur människan förstör planeten. I slutet av filmen kommer dock positiva budskap om hur kommuner och människor ställer om till hållbarhet.

Bedömning: Miljöpartiet satsar på sitt säkraste kort. Hela filmen handlar om miljö och klimat. Det är nog bra för partiet, eftersom det kommer att locka de väljare som har just detta som sin viktigaste fråga. Dock är bilderna röriga. Det går lite för fort. Partiets korta slogan “nu” är lite märklig. Man tänker hela tiden på den där finska snapsvisan: “Int nu, men nu.” Och varför börjar filmen om igen när den är slut, fast med det manliga språkröret Gustav Fridolins röst? “Hallå Isabella jag vill också vara voice-over på filmen!” “Okej då, du får göra en egen, som kommer efter min.” Besynnerligt.

Betyg: 2/5

Film

 

Feministiskt initiativ

Filmen börjar med bilder på en väg och sedan en kristallkrona. Efter det dyker en demonstration upp. Gudrun Schyman syns lite hastigt. Sedan en ensam bil på en väg. Människor möts. Körer och mustiga ackord.

Över allt detta talar en skånsk kvinnlig röst. Hon säger “i bakrutan går tiden isär i välvande kamp”. “Vi föds alla skinande rena med nåd i våra ådror.” “Ännu en gåva ger ännu en dag.” Och så vidare.

Bedömning: Detta måste vara historiens mest obegripliga valfilm. Kanske inte så mycket för bilderna, men för manuset. Vad i hela fridens namn är det hon säger? Det låter som något religiöst väckelsemöte, inte en film från ett parti som vill komma in i riksdagen och sitta i utskott och mangla riksdagsmotioner. Den som vill veta vad Fi kommer att driva för politik lämnas med fler frågor än svar. “Kan vi ge makten och lika härlighet till alla en evighetens dag?” Förlåt, men vad i helskotta betyder det? Och varför är allt på rim. Störigt.

Betyg: 0/5.  

Film

18 kommentarer | “Recension: Valfilmer”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. THERESA skriver:

  Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

  1) kärleksspell
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässa Spells
  4) Äktenskapsstavar
  5) bindande stavning
  6) Breakup Spells
  7) Förvisa en tidigare älskare
  8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
  9) vill tillfredsställa din älskare
  Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
  genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

 2. nisha skriver:

  Great this article is very helpful. Thank you for the valuable information.
  download itube apk

 3. kristina skriver:

  Jag är så exalterad att min man är tillbaka efter att han har lämnat mig för en annan kvinna. Min man och jag har varit gift i ca 7 år nu. Vi är lyckligtvis gift med två barn, en pojke och en tjej. 3 månader sedan började jag märka något konstigt beteende från honom och några veckor senare fick jag reda på att min man ser någon. Han började komma hem sent från jobbet, han bryr sig knappast om mig eller barnen, Ibland går han ut och kommer inte ens tillbaka hem i ungefär 2-3 dagar. Jag gjorde allt jag kunde för att rätta till detta problem men allt till ingen nytta. Jag blev mycket orolig och behövde hjälp. När jag surfar på internet en dag kom jag över en webbplats som föreslog att Dr OGUNDU kan hjälpa till att lösa äktenskapsproblem, återställa brutna relationer och så vidare. Så jag kände att jag borde ge det ett försök. Jag kontaktade honom och berättade för mina problem och han berättade för mig vad jag skulle göra och det gjorde jag och han gjorde en stavning för mig. 24 timmar senare kom min man till mig och ber om ursäkt för de fel han gjorde och lovar att aldrig göra det igen. Ända sedan dess har allt återgått till det normala. Jag och min familj lever tillsammans lyckligt igen. Allt tack till Dr OGUNDU. Om du har något problem kontakta honom och jag garanterar dig att han hjälper dig. Han kommer inte att göra dig besviken. Maila honom på: drogunduspellcaster@gmail.com
  1. Ta med din pojkvän tillbaka
  2. Ta med din man tillbaka
  3. Ta med din fru tillbaka
  4. Ta med din flickvän tillbaka
  5. Vinn lotteri
  6. Främjande på kontor
  7. hjälpa dig att bli gravid om du letar efter livmoderns frukt
  8. Fullständig bot av någon form av sjukdom
  9. äktenskapsengagemang och så många fler.

 4. Parsons Luna skriver:

  Jag läste en kommentar online av en Los Angeles-baserad Journalist Reveals Hur hon hittar sann kärlek (man att gifta sig), bara två dagar kontaktar hon Dr.Oduduwa spellcaster för att få tillbaka ex-pojkvän med magisk kärleksstavning DrOduduwa eftersom jag har bra positivt Intentioner att saker kommer att fungera för mig också, jag trodde på vittnesmål är verkliga livet bevisar mirakel, tecken och underverk. Jag insåg att det här skulle vara bra att dela här, eftersom jag vet att det kommer att inspirera andra att få tillbaka sina förlorade kärleksrelationer och ändra brutna äktenskap. Jag hade mycket tur att ha denna Oduduwa e-postadress jag kom över oduduwa email kontakt på en blogginlägg kommentar som detta (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com). Idag är jag väldigt glad att berätta med glädje till världen … det här är ett av mitt livs mest glada ögonblick. Oduduwa Great-Love-Spell, Lunchade en kärleksspell för min räkning för att återställa min före detta make, mitt äktenskap återställs efter så många år av skilsmässa. Jag var gift med Ambrose, min man i över 6 år och det var så hemskt eftersom min man verkligen fuskade på mig och letade efter en skilsmässa med alla medel och han blev slutligen skild, vi bröt upp innan 3 månader sedan och vi kom tillbaka igen efter så mycket att tigga med fina gåvor av kärlek. Jag älskar min man så mycket och för våra barns skull vill jag ha honom hemma. Jag kunde inte ha gjort någonting för att skada honom eller få honom att bli dålig längre … jag ville bara ha honom tillbaka till att älska mig för alltid. Jag är greateful och tacksam mot den här stora mannen Oduduwa gudar använde honom så mycket för att hjälpa mänskligheten. Jag var först med rädsla för tvivel eftersom jag kontaktade några andra spellcasters online för några gånger sedan, men ingen av dem kunde hjälpa mig tills jag kom i kontakt med Dr.Oduduwa email på en blogginläggs kommentar som detta … jag gav honom ett försök och Oduduwa är en man av hans ord, hans Love Stell charmar fungerade perfekt för mitt bästa. Jag är säker på att det här kommer att fungera för dig också, 100% garanti framgång inom sju dagar av kärleksstavningsprocedurer.
  Dr.Oduduwa har också förmåga och magiska stavningskraften att lösa följande förhållandeproblem;
  * Stava för att säga upp skilsmässa domstolsförfaranden
  * Stava charm att skilja din kärlekspartner
  * Kärlek stava charm att locka ny kärlek
  * Love Spells Win-Back Ex älskare
  * Framgång och främjande magisk stavning
  * Lycklig charm – BUSINESS STAR
  * avdelningar – SKYDD HÖG
  * förbannelse upplösning
  * andlig rensning
  * Fruktbarhet magi – FRUKTER AV KVINNOR
  * dekretiserar magi, SPELL LOTTERI & VIN-SPEL SPELL
  Internet hjälper verkligen mycket med bra information för att ge snabb och brådskande lösning på livsproblem.
  kontakta Dr.Oduduwa via sin personliga adress: dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

 5. mercy lynch skriver:

  mitt namn är nåd från Seattle WA. Jag har varit skilsmässa i 2 månader efter att ha varit gift i 3 år. min man lämnade mig och gick tillbaka till sin ex fru som faktiskt lämnade honom för sin ex make. hon lämnade sin man och kom sedan för att förstöra mitt äktenskap, jag och våra fyra barn är ledsna och deprimerade och tittar på dörren och fönstret varje dag och väntar och tror att min man skulle komma till sinnet … men det gjorde han aldrig. Vad? min syster som bor i Kalifornien berättade för mig om en psykisk som heter +1(505)900-0853 eller emil agadagaspiritualhome@gmail.com denna stavcaster gjorde en trollformel för mig som fungerade inom 24 timmar. min man kom tillbaka nästa dag och vägrar att gå tillsammans tills jag förlåt honom. Jag ringde poliserna på honom och han började gråta att han vill ha mig tillbaka att han är ledsen för att ha försummat sin familj för en kvinna som lämnade honom för en annan man. det har gått fyra dagar nu och han vill fortfarande ha mig tillbaka eller så skulle han inte äta alls. han sa att han skulle svälta och dö om jag inte tar tillbaka honom. det här spelljudandet är fantastiskt, jag är så glad att min man vill komma tillbaka med alla medel. Jag älskar det här stavhjulet för att hjälpa min familj.

 6. Kathleen skriver:

  When I was browsing the internet one day, I came across a website that suggested that Dr. OGUNDU can help solve marital problems, restore broken relationships and so on. So I felt I should give it a try upsers

 7. Faith skriver:

  Yes i can agree to the fact that some so called Spell Casters are SCAM, because i have fallen a victim few weeks ago because i was so anxious to get my love man Sjostrome back, how do i know that some love-spell caster are scam is this; when you start communicating with them on email or phone WhatsApp number, and there is no evidence that your work is been done either by showing you photos of cross section at their temple during love spelling procedure or you ask the love spell caster to be telling you what to do at your home, love spelling procedure must be practical saying incantation prayers also in your own personal free space at home.
  Dr.Oduduwa love spell caster is real because he will be telling you how to do the love spell on your own at your home free space at night when everyone else is sleeping in your house then Dr.Oduduwa will give you instruction on how to make love spell prayer work on your own without disturbing or asking for more money.
  this is how to differentiate from fake love spell caster and a real good working love spell caster that work good. I discover this myself and it work for me after i say some incantation prayer in my own house, Dr.Oduduwa tell me everything that needed to be done. i carefully followed all his instructions and within the next two days i received a phone call from my ex love man Sjostrome, he returned back to me same week love spell prayer was made. this is very true. i used this opportunity to recommend Dr.Oduduwa love spell channel to everyone seeking for a real love spell caster to bring back ex love partner urgently. (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
  Please note: email communication is best, do not share your personal mobile number with anyone you are not sure of yet.
  thank you all for taking out time to read and i wish you all good-luck and happiness in your love relationship/marriages. god bless you.

 8. Jennifer Woodward skriver:

  Jag heter Jennifer Woodward och jag kommer från Kanada. här är mitt korta vittnesbörd om hur jag fick tillbaka min kärlek … Efter fem års äktenskap fick min man och jag krångla tills han äntligen lämnade mig och flyttade till Kalifornien med en annan kvinna. Jag kände att mitt liv var över och mina barn trodde att de aldrig skulle få se sin fladdermus igen. Jag försökte bara vara stark för barn, men jag kunde inte kontrollera smärtan som plågade mitt hjärta, mitt hjärta var fyllt av sorg och smärta, för jag var verkligen kär i min man. Varje dag och natt tänker jag på honom och vill alltid att han ska komma tillbaka till mig, jag var verkligen upprörd och jag behövde hjälp, så jag letade efter hjälp online och stötte på en webbplats som erbjöd Dr. OGBOKO. kan hjälpa mig att få min man tillbaka med sin erfarenhet och vägledning. Jag kände att jag var tvungen att försöka. Jag kontaktade honom och han berättade för mig vad jag skulle göra och det gjorde jag och jag bar allt in. 48 timmar senare ringde min man verkligen till mig och sa att han saknar mig så mycket och barnen och lovade att aldrig lämna mig och barn igen, så underbart !! Så kom han tillbaka med mycket kärlek och glädje, och han bad om ursäkt för sitt misstag och för. Sedan, från och med den dagen, blev vårt äktenskap starkare än tidigare, allt tack vare Dr. OGBOKO. han är så mäktig och jag bestämde mig för att dela min berättelse online att Dr. OGBOKO är en riktig och kraftfull trollkarl till vilken jag alltid kommer att be om att leva länge för att hjälpa mina barn i tider av problem om du är här och du behöver ditt ex tillbaka eller din man har flyttat in hos en annan kvinna, gråter inte längre, vänd dig till den här kraftfulla mannen och fråga
  nedan – hans kontaktuppgifter …
  E-post: spellcasterogboko@gmail.com

 9. applinked apk skriver:

  I think this is an informative post and it is very beneficial and knowledgeable. Therefore, I would like to thank you for the endeavors that you have made in writing this article. All the content is absolutely well-researched.
  applinked

 10. Dimitry Ashley skriver:

  När jag såg ett inlägg på internet som sa hur hon fick hjälp av Dr. Ilekhojie, bestämde jag mig också för att kontakta honom för hjälp eftersom jag inte hade något annat val än att jag skulle få min man tillbaka och lycka. Han bråkade med många kvinnor och han skadade mig riktigt illa. Despit allt Henry gjorde, jag älskade honom fortfarande och ville inte förlora honom. Till min största förvåning kom min man hem på knä att jag skulle hitta en plats i mitt hjärta att förlåta honom. Jag saknar verkligen uttryck, och jag vet inte hur mycket jag ska förmedla min uppskattning till dig Dr. Ilekhojie. Du är en Gud skickad för att återställa ett trasigt förhållande, och nu är jag en glad kvinna. hans kontaktuppgifter är Whatsapp -nummer +2348147400259) eller e -post; gethelp05@gmail.com

 11. BeeTV Apk skriver:

  One day while surfing the internet, OGUNDU came across a website that helped him solve marital problems and mend broken relationships. So I decided that what I really needed to do was learn how to do it.

 12. Movie Hd skriver:

  One day while surfing the internet, OGUNDU came across a website that helped him solve marital problems and mend broken relationships. So I decided that what I really needed to do was learn how to do it.

 13. Movie Hd skriver:

  One day while surfing the internet, OGUNDU came across a website that helped him solve marital problems and mend broken relationships. So I decided that what I really needed to do was learn how to do it. http://moviehd.onl/

 14. Krnl skriver:

  I think this is an informative and very informative and informative article. So thank you for your effort in writing this article. All very well studied. https://krnl.ltd/

 15. Krnl Download skriver:

  Krnl is a game engine that allows you to provide thousands of scripts for free.

 16. Krnl Download skriver:

  Krnl is a game engine that allows you to provide thousands of scripts for free. https://krnl.live/

 17. Krnl Download skriver:

  Krnl is one of Roblox’s most reliable miners in script performance. Krnl rarely breaks down and is a very stable and durable miner. This Krnl was also designed by the highly trusted Ice Bear, who has created other legitimate fraudsters in the past. Krnl support for a complete drawing library, debug library. Krnl can also support and manage many unusually advanced features, such as some extremely compact scripts like Owl Hub. Krnl used to offer some paid features with the ”FREE” feature, so now you don’t need a paid artist for any scripts. https://krnl.onl/

 18. BeeTV Apk skriver:

  BeeTV is a modular content search engine. Find movies/TV shows hosted on websites where you can find and download videos on those sites. For example, BeeTV looks for The Guardians: Infinity War or the end of the Walking Dead, using episodes created by key members of our community. https://beetvapp.me/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp