Inredning har blivit mitt knark

8:46 19 Apr 2016

Jag har länge haft en ganska snubbig inställning till inredning. Öh, vem pallar hålla på att lägga ner massa tid på det där. Visst, det är soft att inte bo som en skunk men är det inte väldigt meningslöst att lägga massa tid och pengar på att inreda? Det finns ju så mycket viktigare saker här i livet.

TRODDE JAG JA.

Det är i princip omöjligt att få ett förstahandskontrakt i det här jävla skitlandet. Men på något mirakulöst sätt lyckades jag. Eller det var inte så mirakulöst. Jag fick ett via en sån där ungdomskö (OBS hett tips till dig som stått i Stockholms bostadskö sen fyllda 18 år).

Den hade ganska sunkiga tapeter så jag fick för mig att leka Martin Timell och måla om. När jag dagen efter jag målat taket vaknade kunde jag inte resa mig upp från sängen. Inte för att jag var förlamad av ångorna från färgen utan jag kunde inte sluta titta på taket. DET VAR SÅ FINT!

Jag låg en kvart i min säng och bara stirrade på taket och den omedelbara förändring jag åstadkommit. Ivrigt gick jag tillslut upp och målade resten av väggarna. Helt plötsligt blev allt som knark. Jag ägnade flera timmar research för att hitta den perfekta soffan. Vita väggar… Hm, då vill jag ha färger. Åh, och mattan det måste vara mycket färg. Fan gardiner. Hur ska man tänka? Åh nej jag måste fixa mina persienner.

Istället för att göra saker som jag borde, typ jobba, skriva på den här bloggen eller planera Borgerlig Skymnings kommande EP (som släpps imorgon!!!!!) så hängde jag runt på diverese inredningssajter. Alla de här riktade annonserna på Facebook är om nått jävla skrivbord jag hittat.

Det hela kulminerade när jag i princip spenderat upp alla mina pengar på inredningsdetaljer och hittade den PERFEKTA mattan. Kolla på den:

stockholmsmattaSå fin. Det fanns bara ett problem. Den kostade 36 000 kr. Jag har inte i närheten av så mycket pengar. Sannolikt kommer jag nog aldrig kunna köpa en sån. Men jag fattar verkligen folk som gör det. Det här är väldigt olikt mig för jag har hela tiden haft inställningen att det är slöseri att exempelvis lägga tusentals kronor på konst. Men att lägga pengar på något fint är bland det mest meningsfulla meningslösa man kan göra här i livet.

All typ av förändring i livet kräver förhållandevis stora uppoffringar. Ska du få ett kul jobb eller uppfylla dina drömmar så innebär det ofta att man måste jobba massa. Oavsett vad det handlar om.

Men att köpa en ny matta eller en tavla, den behöver inte ens vara dyr, innebär en omedelbar förvandling av din omgivning. Det framkallar en känsla som dessutom sitter i. Det tar fortfarande 10 minuter för mig att komma upp ur sängen.

Sådärja. I nästa inlägg om inredning har Karin lovat att göra ett hemma-hos-repotage hos mig!! Det kommer bli skoj

PUSS

/ Filip

En kommentar | “Inredning har blivit mitt knark”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. 토토사이트 skriver:

    It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game ->-> 토토사이트.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG