Guide till den perfekta dejten – del 2 – så ska ni sitta

8:00 13 Jul 2016

Hur ska ni sitta på en dejt?
Det vanliga i en sån här typ av text är väl att man skriver saker som: ansträng dig inte för mycket, var dig själv, framhäv dina bästa sidor, ta det cool, klä upp dig men inte för mycket, ljug inte blablablabla.

Allt det här stämmer säkert. Men det här inlägget kommer mer handla om förutsättningarna för att på ett trevligt sätt lära känna varandra. Hur du klär dig, om du framhäver dina bästa sidor eller låtsas vara avslappnad kan säkert påverka din dejt, men jag tror inte det har SÅ stor betydelse.

Istället ger jag er ett handfast (älskar ordet handfast) tips som är en förutsättning för en lyckad dejt:

Sitt bredvid varandra!
Det här är viktigt. Risken med att sitta mittemot varandra är att din dejt upplever sig granskad och otrygg, detsamma gäller för dig. Det uppstår massa jobbiga grejer: Hur ska du göra med ögonkontakt? Hur mycket ska du glo in i den andras ögon?

Om ni istället sitter bredvid varandra i en soffa (eller i en bar om det inte finns något annat alternativ) så måste ni inte titta på varandra hela tiden, vilket kommer att kännas så mycket mer avslappnat. Dessutom undviker du något så hemskt som en tåflört. Om du gillar din dejt och vill växla upp kan du helt enkelt flytta lite närmre.

Hur gör man då när det finns ett bord där man kan sitta mittemot varandra eller bredvid varandra? Ja, du säger helt enkelt: jag tycker det är mycket roligare att sitta bredvid varandra på en dejt, kan vi inte göra det?

Underförstått är att ni sitter med ryggen mot väggen, på så sätt kommer ni få en bra blick ut över baren ni är på och således ha gott om saker att titta på och prata om.

Apropå att prata, i nästa del kommer vi att prata om hur och vad man ska prata om under en dejt!!

PUSS

/ Filip

Läs också: Guide till den perfekta dejten – del 1

datedinner3

3 kommentarer | “Guide till den perfekta dejten – del 2 – så ska ni sitta”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Kristoffer skriver:

    Är det okej väder så slår en promenad i en mysig omgivning det mesta. Ni slipper sitta emot varandra och bli nervösa (lätt hänt)och passerar saker att kommentera som skapar samtalsämnen, men det känns också ofta helt naturligt med tysta pauser där ni kan känna in varandra.
    Ta en fika på ett avslappnat café på vägen och känns det rätt att fortsätta så kan ni ju ta en öl senare. Jag tycker sällan alkohol har tillfört något på en dejt, men är du väldigt osäker så kan det kanske hjälpa ibland (eller stjälpa, haha).
    Jag tycker promenader tar udden av nervositeten och ni gör en aktivitet tillsammans, som inte förutsätter ett ständigt pratande.

  2. 토토사이트 skriver:

    It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game ->-> 토토사이트.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG