Vi som aldrig skrev prosa recenserar Stjärnorna på slottet, Morgan Allings dag

10:59 24 Jan 2016

Några är besvikna över att jag stannade av med att kolla Stjärnorna på slottet så ska kolla ikapp!

Nu har jag kollat på Morgan Allings avsnitt. *googlar för hundrade gången om han heter Morgan Alling eller Morgan Allsing*. Oj vilken fin bild på Morgan Alling och Fredrik Virtanen jag hittade, jaja, let’s move on.

2344335_1200_675

Det börjar med att Morgan hoppar omkring i mjukisbyxor (inget för Kajsa Ekis Ekman) med en stol och sen slår han sig och skriker PUNGEN!!! Hade vart kul om det var Marika Lagercrantz som sprang omkring där och slog sig på fittan och skrek FITTAN!!!

Screenshot 2016-01-22 at 19.46.42

När Morgan lugnat ner sig så förklarar han: jag älskar fysisk humor :)

Okej, kul. Till frukost blir det våfflor, eller våffelvåffi som Claire Wikholm säger.

Jag är osäker på vilken slags stjärna Morgan förväntas vara, om han är med i egenskap av skådespelarstjärna eller övergreppsstjärna! I vilket fall handlar nästan hela avnittet om olika övergrepp han utsatts för. Klipp från hans ”karriär” fladdrar förbi väldigt snabbt för att sen återgå till Morgans berättelse om barndomen.

Screenshot 2016-01-24 at 20.56.58

Bland annat det här starka klippet får vi se, från nån film som handlar om pillermissbruk och som illustrerar att Morgan också spelat seriösa roller… Very deep.

”Jag tycker inte om att va i centrum!” deklarerar Morgan d första han gör vid frukosten och det kan man ju tro hur mycket man vill på, känns i alla fall som att han älskar det. Hur som helst så har ju Morgan verkligen  varit med om hemska saker, bland annat bodde han i en kartong under en bro när han var liten. Framgår inte om det handlade om 1 natt eller 1 månad men hemskt i vilket fall!

Fast det tycker inte Claire Wikholm, som säger: ”Jag blir nästan avundsjuk på sånna grejer, att ha fått sova under broarna, det är ju ganska romantiskt mitt i skiten”. Claires brist på både empati och taktkänsla är verkligen imponerande! Morgan berättar att när hans mamma blev slagen så sa hon ”jag har så stora blåklockor, kan sälja mig i en blomsteraffär”, Claire ba: DESSA STARKA KVINNOR!!! Det är UNDERBART!!! Hon måste ha haft fantasi!!

Alltså, ”fantasi” är det bästa det här gänget vet. Samtidigt så har man hela tiden känslan av att de inte varit med om nånting hemskt i sina liv, men älskar historien om nån som har det och sen ”tagit sig upp”.

Screenshot 2016-01-24 at 21.47.01

Marika Lagercrantz och Stefan Sauk när Morgan berättar att folk som bodde vid hans barnhem sen har sagt att de hörde skrik men inte visste vad de skulle göra.

Då brister det för Stefan Sauk. FEGHET ÄR DET VÄRSTA HAN VET!!! ”Det är inte de onda människorna som är det värsta utan det är de tysta människorna som ser nåt ske men inte gör nåt, det är de som gör att världen går åt helvete!!!!” Klokt sagt, Stefan. Du kan få skriva en bok om fred och ge ut på vårt bokförlag Fame Factory.

Screenshot 2016-01-24 at 21.56.26

Det som fick Morgan Alling att överleva var humorn, ”i skolan så var jag VÄLDIGT rolig, jag var stjärna, jag var älskad”. Det är tur att Morgan Alling trots en hemsk barndom bestämde sig för att bli skådespelare så vi inte gick miste om t.ex. clowner, ja för som jag uppfattar det så var det Morgan Alling som uppfann clowneriet som konstform!! Hela kultureliten var förstummad :) ”Folk tyckte vi var idioter som satsade på det där, och så sitter kultureliten där och bara jublar…” Herregud vilken framgångssaga, tangentbordet blir blött av tårar när jag skriver detta… Morgan Alling tillhör avantgardet inom skådespeleri och det har blivit mörkat i media – fram tills nu!

Screenshot 2016-01-24 at 20.15.09

Och när han stod inför sin skola och skulle hålla en monolog så sa han inget förens det var helt knäpptyst… Genialiskt. Stefan Sauk: ”Det tyder på en väldigt intuitiv begåvning, jag har gjort det – men först efter 30 års erfarenhet…”

Jaha, och vad ska Ḿorgan hitta på på sin dag då? Jo, alla ska få klä ut sig till clowner! För han, citat, ÄLSKAR fantasi!

När de klätt ut sig ska de åka in till stan och äta i en park. Marika tycker det är jätteroligt: ”Ska vi ÄTA HÄR, hahahahahaha!!!” Ja mycket ska man uppleva i livet Marika!!!

Screenshot 2016-01-24 at 20.13.24

I och med succéprogrammet Tippen var det inte längre någon tvekan – nu var han Morgan Alling en stjärna med hela svenska folket, det var lite som när Beatles slog igenom.

Screenshot 2016-01-24 at 22.10.34

Kolla va söt han va!! Lammkött.

”Det satt folk utanför mitt hem, jag satt plötsligt med champagne i privatflygplan, jag tittade frågade på min kompis Lasse som sa: äh skit i det, nu kör vi! Skål! När jag gick på gatan så skrek folk: waaah, lever han! Vi skrev autografer i timmar, det var 30 000 som kom till våra föreställningar.”

Plötsligt bryter Claire in: jag tycker du är självgod. Jag har jättesvårt för det.

Screenshot 2016-01-24 at 22.22.31

Hahahahaha, det här var faktiskt ganska kul :)

Claire ba: ”Han tycker han själv är väldigt bra och har haft det jobbigt men han gör som han vill och han är självständig och han är begåvad och publiken skrattar bara de ser honom och han kan ta en publik och han gör alltid succé..”

Till honom: Säg en enda negativ sida du har!

Morgan: Jag är manisk.

Claire (sur): Det är inte dåligt, det är sjukt.

Hahaha.

Morgan: Men jag har faktiskt mått dåligt också. Jag levde ett liv som var fest, fest, fest, flygplan, flygplan, wow, pengar, tjejer överallt, woooh, Morgan! Jag var hur omtyckt och älskad som helst. När det gick som bäst, på Malmöfestivalen -95, trodde jag att jag skulle dö på scenen. Hjärtat började slå och…

Claire: Panikångest!

Haha, älskar att alla som har panikångest alltid ska prata om det och visa att de vet vad det är.

Stefan Sauk verkar iaf älska Morgan och känner igen sig i hans framgång: ”tack för du delar det här som vi säger – thank you for sharing.”

Sen ska de ha en föreställning för en massa barn och göra 1 barn lyckligt och ge det ett minne för livet! Det är att de tar upp en flicka på scenen och kastar henne typ. Och alla är helt överens om att de gjort henne lycklig? Assåå skådespelare och deras inkompens!! </3

Screenshot 2016-01-24 at 20.45.04

Sen ska Morgan och Amanda hjälpa till i köket och Morgan ba: Jag ville ha mycket mat på bordet för när jag var liten så åt jag bara makaroner och ketchup…

Screenshot 2016-01-24 at 22.44.53

Ja ok, nämn det en sista gång då, din barndom är ju ändå jättetragisk och jag fattar att du måste bearbeta den! Men det fick va sista gången! Sen efter 5 min, kommer det igen: ”Men alltså TÄNK ER en kille som inte har fått smaka på det här!!!!!” Man ba ok, det fick va sista gången! Kan ju dock va många barn som inte har smakat en ”caprese” men ändå…

Ja då lämnar vi våra stjärnor för den här gången, imorgon lägger jag upp Amanda Ooms dag!

Puss o kram!

/Anna

2 kommentarer | “Vi som aldrig skrev prosa recenserar Stjärnorna på slottet, Morgan Allings dag”

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg