En hudkräm för 2500 kr

11:00 18 Jun 2016

Annica Englund:

annica

Här har vi någonting intressant.
Annica Englund har massor av unga läsare som hon influerar genom sin blogg och i det HÄR inlägget skriver hon om botox och en hudkräm som kostar hela 2500 kr.
En läsare – Linnea – ifrågasätter det i en kommentar:
”Sorry tycker bara det är så sjukt mycket utseendefixering i vårt samhälle, tänker du aldrig på det? Å hur du bidrar till detta?? Inget hat, blir bara så trött på det ibland…” varpå Annica svarar att om Linnea inte har något positivt att säga så borde hon vara tyst.

Alltså NEJ!
Det här tycker jag är ett ypperligt inlägg att faktiskt ifrågasätta. Botox och en hudkräm för 2500 kr? Vill Annica lägga sina pengar på det – fine – men att ifrågasätta det är inte hat – det är fucking jävla common sense.

Jag skulle inte heller ha något positivt att säga om det här inlägget och ifrågasätter å det grövsta att Annica skriver om den här krämen och lyfter den till skyarna. Inte förrän hon får mothugg i kommentarerna erkänner hon att den är i det dyraste laget och att det finns likvärdiga krämer till betydligt billigare priser.

Om man inget får säga så vida det inte är något positivt så hade Annicas unga läsare enbart kunnat läsa originalinlägget där det står att en kräm för 2500 kr och botox är det absolut bästa och något man ska ha för ”att får ett ansikte som är lite trevligare att titta på när man pratar med vederbörande”..

Det här inlägget är verkligen skrivet med båda fötterna i munnen.
”Annica goes Nordkorea-style”..

10 kommentarer | “En hudkräm för 2500 kr”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. LA skriver:

    Det är ändå en intressant fråga, läser inte direkt Annicas blogg men vad jag har sett så verkar hon otroligt utseendefixerad och har gjort en del ingrepp, så skulle varit intressant med ett riktigt svar. Sen kanske hon inte öppnade upp sin kommentar på bästa sätt, var rätt självklart att hon skulle få mothugg tillbaka där. Dock håller jag med, är så jävla trött på att var och varannan ung tjej i dag har någon typ av filler eller botox, sådan jävla hets…

  2. Lisa skriver:

    ETT LITET MEDDELANDE FÖR ATT BELYSA MOBBNING OCH STÖTTA DE UTSATTA:

    Våren 2011 sade en 61-årig kvinna upp sig från sitt jobb på Prevent i Stockholm där hon arbetat i hela sitt liv för att Jessica Nilsson Frisk (född 1981-04-05) som ändå bara arbetade där i några år, tillsammans med sina kollegor hade hjälpt en utomstående, dömd kriminell sprutnarkoman att förtala och mobba kvinnans jämnårige son där på en oerhörd nivå bakom ryggen på henne under flera års tid. Bägge hade varit jättesnälla mot henne själva. Sonen hade precis önskat henne God Jul när allt uppdagades. När detta framkom, ljög Jessica även och påstod sig ha blivit hotad av sonen. Den nya VD:n sen endast två år, Maria Schönefeld, och även Jessicas egen chef Mats Quist, hjälpte gruppen sprida förtalet ytterligare när det hela slutligen framkom. De ljög sen ända till slutet när facket kom in för att hjälpa kvinnan. VD:n försökte t.o.m. lägga hela skulden på sonen för att ingen skulle få veta sanningen om mobbningen.

    Den äldre kvinnan mådde så fruktansvärt av detta att hon först blev sjukskriven och sen sade upp sig. Hon hade då arbetat där i 41 års tid – ända sen hon var 19 år gammal, varit anställd längst av alla och hade bara fyra år kvar tills pensionen. Sonen var lätt förståndshandikappad, hade blivit mobbad hela sitt liv och mådde redan väldigt dåligt, det visste alla. Moderns jobb var det enda och sista ställe där han inte hade upplevt att folk var elaka mot honom och alltid hade känt sig trygg. Han hade hälsat på där ända sen han var liten.

    Jessica själv stod helt utanför hela tiden. Var inte ens med på ett möte. Hon bad inte ens om ursäkt när kvinnan berättade hur fruktansvärt hon mått av hennes förtal och att det var det absolut värsta hon varit med om i sitt liv och den värsta mobbning sonen utsatts för.

    Den då 50-årige narkomanen, som tidigare arbetat där som vaktmästare och som andra anställda visste brukade droger även på arbetstid, vägrade den nya VD:n veta något om med motiveringen att hon varken träffat honom eller ens visste vem han var. Han fortsatte därför besöka jobbet drogpåverkad även långt efter att kvinnan sagt upp sig och var lika välkommen fortfarande. Han är dömd och finns med i Lexbase.se. Prevent jobbar just för att skapa en bättre arbetsmiljö, få ned olycksfall och motverka mobbning. Nu drivs det av en ledning som hjälper utomstående kriminella narkomaner att förtala de anställdas barn.

    Uppmanar alla som tar avstånd från mobbning och maktmissbruk mot de redan svaga och utsatta, att ta avstånd från http://www.prevent.se och dess ledning!

  3. Mikaela skriver:

    Ironiskt att ifrågasätt det ytliga samhället på en SKÖNHETSblogg tycker jag 😉

  4. M skriver:

    Driver man en skönhetsblogg så ska man väl skriva om produkter eller ? Vill man inte läsa om det ja då väljer man en annan blogg. Så tröttsamt med allt gnäll om hennes utseendefixering !! Gnälls det på träningsbloggar när dom lägger upp en massa dyra produkter ??

  5. Johanna skriver:

    Jag tycker att det är lite roligt att läsa om folk som använder en skönhetskräm som kostar så mycket.
    Hela poäng med att läsa bloggar/om andras liv, är ju för att det skiljer sig från ens egna liv (så tycker jag i alla fall).

    Det skulle i mina ögon, vara tråkigt att läsa om en tjej som använda niveakräm, gick i billiga kläder, med tråkiga handväskor, som körde en gammal saab som hade ett tråkigt jobb och åt ekonomiska bönor på burk….
    (ok, no disresepct mot Saab eller nivea- men jag vill inte läsa om en gammal saab, köra den kan jag göra, men inte läsa i en blogg om den – tråkigt…),

    Å andra sidan – jag är inte så förtjust i typ fotboll – alltså skulle jag inte gå in på en fotbollsblogg och reta mig på inköpet av ett par dyra dubbskor och sen skriva en irriterad kommentar, om så skedde – då skulle jag behöva ta ett snack med mig själv hur jag egentligen tänkte där.

    Och angående utseendefixering – tja, rmänniskan har ju i 1000-tals år pyntat sig och varit fixerade av looks, kläder och utseende, känns inte som ett speciellt nytt samhällsfenomen.
    Kolla i historieböckerna om ni tror mig. 😉 Aztekerna som formade babyskallar, egyptierna som sminkade sig och bar peruker, vikingarna som köpte sammet och pärlor från Bysantin, 1700-talet…jag menar kom igen vi vet vad alla som hade lite cash över gjorde – vi pratar perioden där t om män bar läppstift och klackskor….utseendefixering har funnits i några år – that is my point.

  6. Johanna skriver:

    Glömde tillägga – skönhetsideal/hets/utseendefixering har funnits genom människans historia – och antingen skyddar man unga tjejer mot allt fint (lite som vissa religioner??) eller så får vi se till att unga tjejer gaskar upp sig och skaffar lite självförtroende så att de kan välja klokt i skönhetsdjungelns alla utbud.

    Men jag vet att det är en balans det där med frihet under ansvar – inte alla människor fixar det av olika anledningar (tuff uppväxt, jobbiga förhållanden etc..)

    Klurigt det där.

  7. Hatar Bloggbevakning skriver:

    Men hallå! Detta är första gången på länge annica skriver om en dyr crème, under veckan har hon ju bland annat tipsat om crèmer och produkter i de billigaste laget för att visa att det finns bra sådana också. Glöm inte att se helheten istället för att hänga ut henne för detta!!!!

    BTw, Camilla. Skaffa dig ett liv istället för att sabba andras!

    1. Bloggbevakning skriver:

      Åååh! Ett fan!! <3

  8. Älskar bloggbevakning :D skriver:

    Hänger ut henne? Hur menar du nu? 🙂 Jag tror inte att Annicas liv sabbas för att Camilla skriver att krämen är dyr, men om du tror det så..

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp