Jockiboi & Jonna vs Therese Lindgren.

12:04 5 Jul 2016

Okej, jag ska försöka sammanfatta situationen så gott jag kan. Ljudet på Jockiboi och Jonnas snapchar video är så dåligt att det knappt går att höra vad som sägs men så här är det – tror jag:

Therese lägger upp en bild på Twitter och frågar sina följare om dom tror att konversationen på bilden är äkta.

Jockiboi flippar ur och spelar in videon här nedan där han skriker att Therese förstör det som ska vara den lyckligaste tiden i deras liv eftersom dom snart ska gifta sig.

Personen som skickat bilderna till Therese skickar en video till sidan Svenska Youtubers som ska visa att konversationen är äkta.

Det som står i konversationen handlar om Zara Larsson, sexövergrepp och liknande och ni kan se ett utdrag när nedan.
Alla bilder kommer från www.svenskayoutubers.se

OM bilderna är äkta – tror ni då på Jockiboi som menar att hans åsikter är tagna ur sitt sammanhang eller är detta hans egentliga åsikt?

Oavsett vilket – är Therese Lindgren verkligen rätt person att skälla på när hon faktiskt bara frågat om konversationen är äkta?

you

you2

you3

you4

71 kommentarer | “Jockiboi & Jonna vs Therese Lindgren.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Emelie skriver:

    Jockiboi ger mig sånna kalla kårar alltså. Vidrigt hur han kan ha ett eget program på tv3play och verkar vara en förebild för så många unga? Han ska alltså ha ”shapeat up” sig? Hahah jo men visst.

    Och nej, Therese är inte the one to blame. Han gör det jobbet bra själv genom att ha tillgång till internet.

    1. Iza skriver:

      Eller hur??? Fattar inte hur folk kan SE UPP TILL HONOM??? Liksom hallå minns ni allt skit han gjorde för bara några år sedan?

      1. Ida skriver:

        Tänker eeeexakt samma sak! Ska vi bara glömma det liksom?? Han kan inte vara clean i huvudet

      2. Emelie skriver:

        Tror tyvärr dom som ska ha glömt hur han var innan är vi, och dom som ser upp till han idag helt enkelt är för unga för att ens ha sett det.

        Jag menar han umgicks tätt med Nemo när Nemo dömdes för våldtäkt. Var det också taget ut ett sammanhang? En våldtäkt är alltid en våldtäkt och Jockiboi verkar ju inte direkt att ha växt ifrån detta tänk över huvud taget. Vidrigt och finns inga ursäkter what so ever kring hans resonemang.

        Och för att avsluta. Där sitter Jonna i videon och jag tänker mest – dra dig ur!?!

    2. Andreas skriver:

      jockiboi beter sig jävligt konstigt och argumenterar kanska skumt, men folk kan förändras, som jag tror att jocke gjort, men han har nog bara uttryckt sig fel, är helt säker på att han inte är varken rasist eller står bakom våldtäktsmännen.

    3. P skriver:

      Är inte här för att skydda någon men tycker bara att det är så sjukt konstigt att alla tror på detta, För det första kan väl vem som helst döpa sig till Joakim Berg samt ta hans bild och fejka en konversation med en annan person.

      Kollade även Joakims senaste video och det borde ni med!

      https://www.youtube.com/watch?v=ZiVr4xaJ73k

  2. Anna skriver:

    Tycker det känns rätt så självklart att den som spridit bilderna vill få Jockiboi att se dum ut. Annars hade personen utan problem kunnat posta precis hela konversationen från början till slut. Nu är varken början eller slut med, det är inga timestamps etc.

    Taget ur ett sammanhang, säger jag.

    1. Emelie skriver:

      Fast orden är ju ändå hans egna? Taget eller inte ur ett sammanhang, så är ju hela hans meningar jävligt oroväckande. Hans syn på både våldtäkt och hans comeback med ”inte våga gå i invandrarområden som kille” är verkligen inte okej någonstans.

      Och ärligt talat, han får bita i det sura äpplet om han inte kan tänka igenom att prata med en okänd person över internet, om saker som han kanske inte vill stå för sedan, kan komma och bita han efteråt. Det är som sagt internet. Det är väl ändå det han jobbar med?

      1. Andrea skriver:

        Jag förstår dock honom när han skriver att han inte vågar gå själv i invandrartäta områden. Det är riskabelt i allra högsta grad och fakta. Jag säger inte nu att alla invandrare är kriminella (för det får väl alla vänstervridna det till här inne med största sannolikhet)

      2. Keso skriver:

        Vad kan hända? Alltså på riktigt? Vad är det som är fakta? Jag bodde i en invandrartät förut till Stockholm i 4 år, hände ingenting! Förutom spontana grillkvällar på gården där alla var bjudna. Jag antar att du menar områden med hög kriminalitet?

      3. M skriver:

        Andrea- det är inte fakta utan en fördom du har. Du borde gå i terapi för xenofobi. Antar att du är samma Andrea som sprider fördomsfull skit i kommentarsfältet på många bloggar. Fan vad trött jag blir på det du skriver! och har skrivit!

      4. L skriver:

        Sedan jag var 16 har jag bott i invandrartäta områden, både i Stockholm och Göteborg, men även lite mindre städer. Jag upplever det som väldigt säkert, folk är mycket öppnare än svenskfödda och bjuder gärna över en på middag, hjälper en med tunga matkassar osv. Det är även färre fylleslagsmål och annat som händer när alkohol är inblandat, eftersom många är mycket mer restriktiva med alkoholen eller inte dricker alls. Jag känner mig mycket tryggare där, bland barnfamiljer och hjälpsamma grabbar, än i vilken krogmiljö som helst

  3. Sara skriver:

    Även om detta Inte vore taget ur sitt sammanhang, så är det så fel på så många plan ändå.
    Helt rätt att detta kommer ut i ljuset. Vi måste bli bättre på att utbilda killar som jocke. Tror tyvärr att lämånga tänker som honom.

  4. Berra skriver:

    Han ser konstant amfetaminhög ut. Så sinnessjukt stirrig blick.

  5. Jag skriver:

    Alltså, hon frågade ju bara om det var äkta?

  6. M skriver:

    Fattar inte vad han har gjort…? Han säger väl bara att alla män är inte våldtäktsmän (sant) och att dem kvinnor som fejkar att dem blev våldtagna förstör för dem som faktiskt blev det?

    1. M skriver:

      Sen att han skyller allt på Tveresw äe en helt annan sak, men jag tror att Therese söker drama. Jocke & Jonna vill inte bråka med henne, man märker ju det…

      1. Nettan skriver:

        Mitt svar var till Andrea, och rent generellt mot de muppar som verkar tro att det är vanligt förekommande att fälla någon för våldtäkt som ej skett då det inte ens är bevis nog att upphittas blodig med trasigt underliv och sperma av polis. Hur vet domstolen att det inte var en del av fetish? Kvinnor är ju så fria i sexualiteten numera. Allvarligt talat så kanske det inte har med utbildning att göra. Kanske är helt och håller intelligenskvotsrelaterat.

    2. Andrea skriver:

      Exakt. Alla överdriver ju som tycker detta är såå hemskt. Tror ni det bara är Catrin Hedlund i hela världen som fejkat att hon blivit våldtagen?

      1. Anna skriver:

        Det finns många som fejkar brott, t ex för att få ut på försäkringen, det drabbar alla men inte fan gapas det om det. Falska våldtäktsanmälningar är nog i sammanhanget få, vem fan vill gå igenom all det innebär om man kan slippa.

      2. Nettan skriver:

        Ehm host. Finns statistik på det där. Det är en så låg siffra att den knappt är synlig. Fokusera på våldtäkterna istället för att ba ”MEN ALLA BLIR INTE VÅLTAGNA PÅ RIKTIGT!!!”. Nästa gång någon gormar om hur sjyssta snubbar är ska jag fan dra till med samma argument och gorma om ”MEN INTE ALLA SNUBBAR!!!!”

        Jeeeeeeeez luktar lågutbildat här.

      3. M skriver:

        Svar till Anna:
        Ja, jag vet. Grejen är att Jocke har inte victim blameat någon. Han skrev bara att det FINNS dem som gör det för uppmärksamhet.

      4. M skriver:

        Svar till Nettan:
        Lågutbildad? Går fortfarande i grundskolan så jag är inte lågutbildad, är inte utbildad alls 😉

      5. Åsa skriver:

        Nettan: Blir så less på människor som ser ner på dom som är lågutbildade, uttrycker sig om lågutbildade som om det är något sopigt att vara, man kan faktiskt ha en jävla massa kunskap trots att inte gått exempelvis högskola. Varför hålla på att se ner på människor? Vad säger det egentligen om människosynen?

      6. Nettan skriver:

        Åsa: nja tbh har jag nog en ganska bra människosyn. Men eftersom vi ska göra hönor av fjädrar här så får jag väl utveckla: menar inte lågutbildat som i just avsaknad av högskolepoäng (även om korrelationen mellan utbildning och omvärldsförståele är hög -så även korrelationen mellan utbildning och god människosyn, kan referera studier på detta om du vill) utan menar väl mer utbildning som koncept. Du kan ju utbilda dig själv, genom att läsa hemma tex, eller låta andra utbilda dig i saker. Att vara bildad innebär ju inte per automatik att en får diplom. Men det var visst en öm tå, inte min mening att få det att verka som att människor utan skolgång är sämre än andra med skolgång!

      7. Åsa skriver:

        Nyttan: Då förstår jag bättre hur du menade.

      8. C skriver:

        Nettan, om du nu är så högutbildad så borde du veta att korrelation inte säger någonting om det inte finns en kausalitet.

    3. hej skriver:

      Tycker att vi ska vända fokus och säga att alla våldtäktsmän förstör för dom som inte är det. För falskanmälningar är skitovanligt, våldtäktsmän är tyvärr inte det

      1. vvv skriver:

        Ja asså det lär ju knappast vara någon som blir falskt dömd då jag anmälde min våldtäktsman och bevisen var för små trots att sperma-provet visade att han hade hafft sex med mig. Det kunde dock inte bevisas att han fattade att jag sa nej….

  7. Frida skriver:

    Taget ur sitt sammanhang eller ej, förstår ändå inte hur så många kan ha han som förebild… OCH en serie på TV3? Vidrig snubbe.

  8. VeronicaTerese skriver:

    Ännu en gång bråkar dom offentligt och ännu en gång ska JOCKIBOI spela offret vilket är så himla tröttsamt. Therese frågade bara, inget fel med det och där fanns bevis på allt det han skrev och det var verkligen inte OK. Jocke och Jonna har varit på Therese innan också men sen gått tillbaka till att spela offret och skylla allt på Therese vilket är så himla barnsligt enligt mig.

  9. Linnea skriver:

    Med den mängd trakasserier Therese har fått efter den där killens snapchatvideo skulle man kunna tro att Therese utsatt dem för grova hot eller så. Tyvärr har denna kille hetsar upp en unga och oerfarna följare till något som är så mycket större än ”är det här sant?”. Jag lider med Therese och lägger inget värde i om konversationen är äkta eller ej då Therese själv inte gjort några sådana antaganden. Efter att ha läst de kommentarer Therese fått inser jag hur viktigt det är at föräldrar håller koll på sina barns beteende på internet. De trakasserier som hetsats fram är så grova att dessa barn borde polisanmälas. Helt sjukt.

  10. Jen skriver:

    Hade det inte vart lättare för honom att bara erkänna sitt misstag? Istället går han all in och känns jäkligt desperat. En kille som tycker att dom få procenten kvinnor som har anmält falska våldtäkter förstör kvinnors chanser att bli trodda i rätten verkar inte ha så bra koll på feminism öht, så det är bara att ge upp. Men det är alltid lättare att skylla på tjejer än att se sin egen del i det, skylla på Zara för att hata män, skylla på arga feminister för att förstöra, skylla på tjejer för att dom blir misstrodda, skylla på Therese för att jockiboi skrivit idiotiskt och yada, yada. Hallå? Gemensamma nämnaren är ju faktiskt kvinnohat, kanske ska fokusera på det? Eller, just det, det finns ju inte…

  11. Erika skriver:

    Alltså för helvete.. Han säger att Therese gör fel för hon ställer en fråga och så blir han helt galen för att hon inte tar de med honom direkt !!! Va fan gör han själv då. Han tar ju inte de med Therese själv ens. Go Therese ??

  12. t skriver:

    Tycker det är helt sjukt att han blivit ”populär” igen. En mer motbjudande människa får man ju leta efter… Visst att man växer upp men.. Nej.. Usch.
    Camcam, kan inte du lägga upp hans vidrigaste bilder/uttalanden osv så vi förhoppningsvis kan ta ned några av hans följare på jorden igen. det kryper i hela kroppen när jag tänker på honom täckt i sitt eget bajs, och även den stackars katten. Undrar vad den fått stå ut med…

    1. A skriver:

      Den katten har säkert sett det ena efter det andra??

    2. Iza skriver:

      Snälla gör det!! Glöm inte hans porrfilm på finlandbåten…

      1. Angelica skriver:

        Killen har ju hur många p-rullar som helst på diverse porrsajter så inte bara Finlandsbåten.

  13. Anna skriver:

    Han är så jävla vidrig. Om TV3 hade vett i huvet skulle de sluta sända skiten.

  14. Evelina skriver:

    Gud vad jag är glad att jag inte har en aning om vilka dessa personerna är. Intelligensnivån verkar vara på samma nivå som hos de som var gäster hos Ricky Lake back in the days.

  15. Klara skriver:

    Men cencurera då, snälla?

  16. Nadja skriver:

    Vänta lite, var det inte denna snubben som hade bloggen där han skrev om hur tjejer var i sängen och rekommenderade om tjejen var värd eller inte att knullas?!

  17. Julia skriver:

    Snälla snälla snälla mata inte trollen. Brukar aldrig kommentera, men behöver jag läsa om Jockiboi här igen blir det sista gången jag besöker bloggen. Vägrar stödja NÅGOT som ger sådana avskum publicitet.

    1. Sara skriver:

      Vadå ”mata inte trollen”? Det är precis sånt här som ska belysas! Det är vårat gemensamma ansvar att se till att jocke(och alla andra) som brister i kunskap blir upplysta!

      1. Julia skriver:

        Jocke skulle sälja sin egen mamma eller kleta in sig själv i bajs om det gav honom 5 minuter i rampljuset. Han behöver varken belysas eller upplysas. Tror du han och Therese är vänner? Varför tror du han tog kontakt med henne från första början? Jo för att han gör vad som helst för uppmärksamhet. Därav anser jag att man matar trollet genom att ge honom vad han vill ha.

  18. Nicole skriver:

    Det han konstaterad ver att det finns falskamälningar om våldtäckt (precis som det finns i alla brotskategorier). Hon fick massa skit för att folk säger att han har sagt att alla tjejer gör falska anmälningar VILLKET HAN INTE GJORT. Jesus fucking Christ, tror folk påriktigt att kvinnor en någon speciell helig varelse som aldrig skulle kunna ljuga? Självklart dom kan. pecis som vem somhälst.
    Jag gillar inte jockiboi men detta mot honom nu är bara sjuk

    1. Sara skriver:

      Ja, men att använda det som argument i detta fallet gör det så Otroligt förminskande.

    2. hej skriver:

      DEt är också konstaterat att det är ovanligt, så att ens ta upp det i diskussioner om våldtäkt är rätt talande. Ett är ett litet problem, det andra ett stort problem. Gissa vad män brukar fokusera på.. .zzzz

  19. anne skriver:

    Det var väl någon Cornelia Lundell som satte igång det hela. Och Therese frågade Jocke på Twitter om det var sant.

  20. Sanna skriver:

    Psykos-Jocke? Shit vilken obehaglig människa!

  21. Anonym skriver:

    Om dom kommer få barn nån dag så säger jag bara stackars barn, då den hittar bilder på sin pappa då han äter bajs, röker en död kråka och för höra vad han har gjort på tv. Även att mamma har laddat upp halvnakna bilder på scandalbeauties. Och låt oss inte glömma porrvideon som finns på internet. Jag skulle bli otroligt äcklad i alla fall om jag hittade sånt på internet om mina föräldrar.

  22. Evelyn skriver:

    Blir rädd när jag tänker på hur många BARN som sitter och kollar på deras youtube kanal och har jockiboi som idol. Alltså jag varnar på riktigt alla jag känner vars barn eller små syskon tittar på dom där två. Många föräldrar har ingen aning om vad denna jockiboi hållt på med tidigare, det är ju helt sjukt hur han hållt på tidigare?

    Men sen verkar ju hela deras bröllop vara sönder sponsrat, dom har ju seriöst bjudit in typ hela youtube sverige, sett flera youtubers som sagt att dom är skittaggade på att gå på deras bröllop, så man kan ju undra om alla är födda i en grotta och ”missat” vilket svin han är. Haha allt för lite gratis mat och alkohol eller?

    1. Anna skriver:

      Sellier hur. Och det kallar de ”den bästa tiden i deras liv”. Vilket skitliv har man då.

  23. Blomma skriver:

    Inte förvånad över att ett sådant äckel dessutom är rasist + sexist.

  24. N.b skriver:

    Som någon skrev – SNÄLLA lägg upp bilder/uttalanden från hans ”bajsblogg” tid! Det skulle vara så JÄVLA guld! Fattar inte varför ingen gjort det än.. Världen måste få se det vi fått se! Visst kan alla förändras men saker han höll på med förr..usch får rysningar bara jag tänker på det. ”Dagens runk” o.s.v där han runkade med olika slags prylar varje dag. Fy fan

  25. Hihilut skriver:

    Som det redan skrivits innan, bara för några år sen kletade han in sig i bajs och la upp bilder på knull samt sin kuk i sin blogg, hur fan kan tv 3 stötta detta? Har bojkottar tv 3 fyfan så jävla äckligt att ge han uppmärksamhet. När min lilla syster sa att hon och hennes vänner (9år gammal) kollade på jockiboi blev jag helt galen, vad i helvete??

  26. Sanna skriver:

    Det är fan kaos på Therese youtube kanal. Ungarna slänger ut hennes adress och grejer.

  27. Lynn skriver:

    Så som jag ser det så är inte Terese den personen som ska ”ta skiten” men om hon hade velat ha reda på fakta om konversationen var sann hade hon hört av sig till jockeboi eller Jonna och frågat vad det är som pågår inte frågat fan/personer på twitter. Therese jobbar i youtube miljön och har flertal gånger berättat om mordhot, plötsliga besök med folk som väntar utanför dörren. Jag personligen hade valt att gå en annan väg kanske hört av mig / analyserat situationen efter vad Jockeboi har sagt och mina egna värderingar.
    Det här var mer gjort för drama och känns onödigt då flera Youtubers har sagt att dom upplever att stämningen har blivit sämre och mer fientlig. Hade vuxna människor kunnat sköta det på ett bättre sätt?
    Jag älskar Therese hon är awesome och behövs verkligen i dagens samhälle men jag vet att hon vet att hon hade kunnat tackla det hela på ett annat sätt

    1. Anna skriver:

      *hört av sig till jockiboi* Har alla som håller på med YT en direktkanal till varandra eller?

  28. Vv skriver:

    Jag är team Jocke och Jonna!

  29. B skriver:

    Jag tycker inte att Jocke är den bästa förebilden, nej. Inte över huvudtaget faktiskt. Men när vissa här skriver att han är en vidrig människa för de saker han har gjort så börjar jag undra. Hur länge måste man dömas för sitt förflutna? Jocke har uttalat sig om sitt drogproblem och att han var otroligt dum som gick den vägen men att han har nu vart helt ren ett tag och vill aldrig tillbaka igen. Jag defendar absolut inte det han har gjort men jag menar bara att han får mycket skit för den han en gång va men som han kanske inte längre är. Jag håller inte med om hans åsikter fyllda med fördomar, på något plan alls! Taget ur sammanhang eller ej så är det fortfarande hans ord. Det är inte den första vita, medelåldresmannen som har haft dessa åsikter och inte heller den sista. Både Jocke och Therese är offentliga profiler och jag tror att anledningen till att detta händer på internet är just för uppmärksamheten.

  30. L skriver:

    Jag tror jag förstår vad Jockeboi menar. Han har inte skrivit någon stans här vad jag kan se.. att ”det är tjejers fel att dom blir våldtagna om dom blir det” eller liknande

    Han menar väl att… det finns dom som ljuger. Och det gör det ju

    Jag tror det finns både killar och tjejer som beteer sig dåligt. Killar kan lätt misshandla eller vålda en tjej. Det är inte lika lätt för en tjej att göre det mot en kille. Men tjejer kan bete sig dåligt på andra sätt istället.

    En tjej kan istället tex manipulera, trycka ner killar psykiskt, eller tex ljuga. En tjej kan faktiskt ljuga om våldtäkt. Så man ska inte automatiskt tro på vad en tjej säger. Men det kan även vara killen som ljuger såklart. Så därför krävs det lite än att bara höra på vad någon säger, man måste få lite bevis så man vet lättare vem man ska tro på

  31. SabiSabina skriver:

    Jag älskar bodde jockiboi och Therese lindgren och dig också jonna men det var inte så snällt therese att skicka ut rykten
    Glöm inte att ni var bra kollegor

  32. Suck!! skriver:

    Kan alla sluta och parat om Jocke hur han var innan? :S han har förändrats och han är inte som han var innan, om han var det så skulle inte jonna och jocke vara tsm och det är inte bara jockes fel, det är Thereses oxå, så sluta och släng massa skit på jocke,
    ni vet inte allt mellan dom två…

  33. Vullo skriver:

    Inte den blekaste aning om hur jag hamnade här men efter att ha läst kommentarerna så vill jag klargöra en sak:

    Som en kille har jag vid två tillfällen blivit hotad med anmälan för våldtäkt (Säger nog sig självt men tycker det är bäst att säga det ändå. Nej, jag har INTE våldtagit någon).

    Jag tror att göra en falsk anmälan om våldtäkt är ovanligt men att ”hota” om det är faktiskt inte speciellt ovanligt. Vi killar som blivit hotade på detta sätt blir nog enkelt mer kritiska och funderar mer om det är en falsk eller äkta anmälan. Det betyder INTE att vi stöttar våldtäktsmän eller att det är vanligt att göra falska anmälningar om detta, bara att vi kanske är mer kritiska!

    Sen vill jag också säga något som jag tror många killar som läst kommentarerna kände. Det känns lite konstigt när ni – kvinnor/tjejer skriver om hur många falska anmälningar och hot som görs, jag tror vi män/killar har bättre koll på det. Det känns nog lite för oss som det gör för er när män pratar om att vi inte alls tjänar mer pengar fast vi gör samma arbete.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp