Boka Therese Lindgrens bok NU!

20:53 16 Aug 2016

Therese Lindgren:

Nu kan du förhandsboka Therese Lindgrens bok på Adlibris och detta är en bok jag faktiskt vill läsa – inte bara för er skull utan även för min egen – då jag faktiskt tror att den kommer har betydligt mer substans än andra sk ”bloggböcker”.

tt23

”Att må dåligt psykiskt är inget att skämmas över”, säger Therese Lindgren, Sveriges största kvinnliga youtuber. Hon blev Årets Youtuber både 2016 och 2015 och hennes hyllade videor består av allt från glada skönhetstips till tårfylld ensamhet. I den här boken fördjupar hon sig mer i sin bakgrund och varför hon ibland inte mår så bra. Hur känns panikångest? Vad kan man göra för att peppa sig själv? När ska man söka hjälp och vad finns det för hjälp att få? Hur kan någon som är så framgångsrik också må så dåligt?

På ett ärligt, personligt och ofta humoristiskt och lättsamt sätt tar sig Therese Lindgren an ett svårt ämne från många vinklar. Hon vill berätta om sin egen psykiska ohälsa och få andra att förstå att det här är vanligt och drabbar de flesta människor någon gång i livet. Therese varvar sina egna berättelser och erfarenheter med fakta. Hon delar även med sig av tips som hur du andas dig ur en panikattack, hur du kan prata om ditt tillstånd med vänner och familj eller något så grundläggande som hur du tar dig upp ur sängen på morgonen. Ibland är det såklart viktigt att man söker professionell hjälp och andra gånger kan man faktiskt må bättre av att ”acceptera läget”.

67 kommentarer | “Boka Therese Lindgrens bok NU!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. A skriver:

    Förhandsbeställde den direkt! 🙂

  2. Vivvi the one and only skriver:

    Jag har så svårt för henne. Hon känns som rn förvuxen gymnasieelev

    1. S skriver:

      Jag har följt henne sedan hon hade ett par tusen prem. och det jag fastnade för var att hon levde lite mer lyxigt samt att hon faktiskt var vuxen och pratade svenska. Ju mer tiden gått har hon blivit, precis som du skriver, en förvuxen gymnasieelev. Mycket tråkigt, för mig iallafall.

      1. Vivvi the one and only skriver:

        Jag gillade henne ett tag och nu har det som sagt gått utför.

        Hon kanske är sjukt trevlig men hon känns så fake på något sätt …

    2. C skriver:

      På vilket sätt känns hon som en förvuxen gymnasieelev? 🙂 blir nyfiken, får inte alls samma känsla nämligen! Tycker hon känns väldigt vuxen och klok men hon anpassar förstås sina videos till sina många unga följare. Ibland förklarar hon t ex vissa saker som vi vuxna vet pga sina unga följare.

      1. S skriver:

        Det jag menar med med förvuxen gymnasieelev är, ts kanske menar annat, att hon är 30 men upplevs och beter sig som hon skulle kunna vara allt mellan 17-30.

        Att hon förklarar är ju super men det skapar även problem och en viss förvirring. Jag har blivit diagnostiserad med utmattningssyndrom med depression och ångest etc.

        När T tar upp detta i sina videos har majoriteten av tittarna helt plötsligt ångest och depression. Jag har läst kommentarer där folk skriver att de får som en klump i magen för att de ska göra en redovisning i skolan och kopplar då den känslan till hur T beskriver hur ångest känns som. Största felet här är att barn (!) tror sig ha psykiska problem när nervositet i självaverket är något av det mest ”normala” som finns.

  3. Julia skriver:

    Tycker att Therese är fantastisk. Tror att hon är väldigt snäll, och smart.

  4. e skriver:

    Wow hoppas inte känner för mycket stress med att den går att förhandsboka när hon håller på att skriva klart det sista nu!

  5. Sara skriver:

    CamCam – vad tror du om den här kontra Kissies?

    1. Olivh skriver:

      Bra fråga! ??

  6. Anna skriver:

    Ja, kommer väl bli så illa tvungen. Med tanke på hur många som fangirlar therse så kommer väl alla testa hennes ”tips” för att bli friska från sin ångestproblematik. Så jag lär väl få ännu fler patienter som sitter och hyperventilerar i en påse och säger ”JA MEN THERESE SA ATT DET HÄR SKULLE FUNKA”.

    Nä, skämt å sido. Kommer inte läsa boken.

    1. L skriver:

      Fast att andas sig igenom panikattacker och ångest är ett vedertaget knep. Min psykolog lärde mig många effektiva andningsövningar och hon sa att om fler lärde sig andningstekniker skulle behovet av ångestdämpande medicin minska avsevärt. Det beror givetvis på vilken typ av attack och hur allvarligt det är, men andning är inget att förkasta.

      1. Anna skriver:

        Att använda sig av andningstekniker vid panikattacker är det få som gör, oftast just för att många har svårt att andas / tycker att det är för jobbigt att andas.
        Om man sen klarar sig genom att andas på ett särskilt sätt när man har ”vanlig ångest” då har man oftast väldigt lindrig ångest. Så visst, det är inget att förkasta, men det hjälper inte för den större majoriteten av de som har problem med ångest.

      2. The Real Emelie skriver:

        Anna, jag tror du missar en del av poängen.

        Ja, det är omöjligt att andas vid ångest och panikattacker. Just DÄRFÖR kan andningsprogram hjälpa då en fokuserar på annat än paniken i att inte kunna andas.

      3. Emelie skriver:

        Jag lärde mig att andas igenom den är et sätt att bara hoppa över den och den kommer bli lika hemsk nästa gång. Därför bör man bemöta den istället så man vet hur det är uppbyggd så man kan bemöta den och ”krympa” den på ett helt annat sätt. Sen är alla olika såklart.

      4. Anna skriver:

        Asså kan _ni_ sluta kalla er ”the real…” den enda som ska göra det är the real Hmm.
        Så jävla tröttsamt.

        Jag missar inte en del av poängen. Du är snarare ytterligare en fangirl med lässvårigheter. Du verkar aldrig ha haft en ångestattack, så varför ens uttala dig?

      5. Z skriver:

        @Anna

        Jag ÄLSKAR att du blir så upprörd över folks nick här. Det är så fantastiskt absurt och tramsigt ??

      6. Anna skriver:

        @Z: Ja, jag blir riktigt irriterad när jag är trött och nån dessutom kommer som inte har läst det jag skrivit men ändå, likfan, ska vara en besserwisser. Är inte mer än människa va!

      7. The real Hmm skriver:

        @Anna: Tack för ditt stöd av mitt nick, men jag tyckte att det här blev en riktigt bra lösning. Att lite vem som kallar sig för the real så tog det udden av den som försökte copy cata mig. Sedan CamCams inlägg så har jag inte haft de problemet här längre så allt har löst sig till det bästa. 🙂

      8. L skriver:

        Givetvis är alla ångestattacker olika, eftersom alla människor är olika. Jag försökte vara tydlig med det. Dock är det väl skitbra att testa, oavsett nivåer? Det är ju inte farligt att djupandas, eller försöka andas med magen när man hyperventilerar. Ett billigt och helt säkert alternativ, alltså.

        Jag hade för övrigt väldigt allvarliga attacker och led av svår dödsångest efter mitt cancerbesked. Det kan vara svårt att få till andningen, speciellt under en attack, men när man väl fått kläm på det upplever jag det som väldigt effektivt. Toppen att Therese tipsar om säkra, billiga alternativ tänker jag. Hade varit värre om hon skrev ”ät skitstarka mediciner och bli ångestfri”. Det hade varit problematiskt.

        I övrigt tror jag inte att människor med svår ångestproblematik förväntar sig att bli hjälpt av hennes bok, den kanske riktar sig mer mot unga människor med ”vardagsångest”?

      9. The Real Emelie skriver:

        Anna, lugna ner dig. Jag har vilket nick jag vill, läs inte om det är så irriterande.

        Jag har inga lässvårigheter, bevisen för detta har du absolut ingenting att göra med, men du blir bara pinsam och ser aningen dum ut när allt du kan komma med är ett personangrepp och antaganden om en person du aldrig träffat.

        Pinsamt, Anna! Ta det lugnt och läs en bok så kan du också öva på läsförståelse!

      10. The real Hmm skriver:

        @Z: Ja när man inte känner ett större behov av att identifiera sig än att man väljer en singel bokstav så kan jag förstå att man tycker det känns tramsigt. ???

        Jag tyckte Annas försvar av mitt nick var fint och det värmde mig. Att jag inte känner att det behövs längre då att ”alla” kallar för the real blev en perfekt lösning fråntar inte den fina gesten.

        Att både du och The real Emelie svarar henne så drygt på det tycker jag var tråkigt gjort och utan förmåga att se livet utanför er egen box.

        Ha en fin dag på er där ute Anna, Z, Emelie och alla ni övriga. ??

      11. The real Hmm skriver:

        Glömde. Z, jag råkar veta med säkerhet att hon som driver den här bloggen inte tycker det är tramsigt och oviktigt om vem som kallar sig för vad. ❤️??

        1. Bloggbevakning skriver:

          <3
          =)

      12. Den där Ess skriver:

        @ en hel drös av er
        Wow, rätt många här som verkar behöva en terapitimme eller två för att komma över sin panik över vad folk kallar sig. Är ni helt seriösa?

      13. Den där Ess skriver:

        @ the real hmm
        Det är mig du syftar på förstår jag, ”den som försökte copy cata dig”, men en sak har du fel i. Att lite vem som började kalla sig för the real… tog inte alls udden av mig. Det var typ målet. Det var lite roligt att det blev så. Att du tycker det är skönt att jag Kalmar mig ngt annat än the real ess har inget med någon tappad udd att göra utan helt enkelt att jag tyckte, på samma sätt som innan, att det var roligt att variera mitt namn men ändå understryka att det var the original Ess, utan utrymme för missförstånd.

        Grundproblematiken, för att bara repetera lite, var att folk hade identiska namn som os båda, dvs Hmm fanns med två olika användare och Ess fick också en dublett. Det går inte ju, men att man kallar sig the real x, the real y och the real z, bryr väl ingen sig om, utom du och psykologen ovan som verkar drabbats av en psykos. Vitsen med nick är att skilja skribenterna åt och jag blandar inte ihop dig och Emelie så ingen skada skedd väl?

        Däremot börjar jag tycka det roliga som varit i detta namnstrul bytts ut mot obehag. Jag blir konfunderad och förstår inte om du är allvarlig eller inte. Jag tänker ”hon måste skoja…eller..?” Men du gör visst inte det?

      14. The real Hmm skriver:

        @Den där Ess: Nej det är inte dig jag åsyftar.

        Simma lugnt. 🙂

      15. The real Hmm skriver:

        PS Den där Ess..

        Om du läser ordentligt ovan så tycker jag att det är JÄTTEBRA att du m fl kallar er för The real….. 😉

    2. KisseKatt skriver:

      Anna.. är du alltså en av dessa idiotiska och dåliga läkare / psykologer / under so weiter folk stöter på ibland ?
      Der låter inte som att du borde få lov att ha patienter.

      1. Anna skriver:

        På vilket sätt är jag idiotisk? För att jag är jättetrött på att folk ska komma med massa usla ”gör så här” för att det har fungerat på just DERAS ångest? Newsflash: alla upplever inte ångest på samma sätt. Att ta hjälp av andning fungerar för ytterst få, och de ytterst få har väldigt lindrig ångest.

        Om det gör mig idiotisk då kan jag stå ut med det 🙂

      2. KisseKatt skriver:

        Jag har en lite romantiserad syn på de som väljer att arbeta med människor. ATT de liksom är ödmjuka, respektfulla och vänliga människor som vill alla väl. Fasen vad fantastiskt det vore. Den bilden är ju såklart inte verklighet. För en del av dem är tyvärr motsatsen till allt det där.

        Jag vet att människor inte upplever sin ångest på exakt samma sätt. Om du slutar kalla folk för saker och slutar försöka trycka ner åsikter i halsen på folk så kanske du åtminstone kan verka något vänlig och ödmjuk 😉
        Gör du såhär när du ska bemöta dina patienter som du påstår dig ha också? 😛

      3. Matilda skriver:

        Tror nog de flesta bara reagerade på att du verkar väldigt osympatisk i det du har skrivit här, och där håller jag med. Förhoppningsvis framstår du inte på samma sätt i din yrkesroll.

    3. Malins bilder skriver:

      Jag är vuxen. Har haft flera ångestattacker och får nog sägas ha haft svåra problem. Jag tycker du framstår som förfärligt arrogant! Och det är tråkigt att du säger dig jobba med patienter med just ångestproblematik om du har denna besserwisser-attityd. För någon kanske andning kan göra skillnad, för en annan kan det vara den stora skillnaden medan det för en tredje är mediciner som är den enda utvägen. Men låt mig klargöra en sak du helt tycks missa – andningsövningar kostar inget, syre är en så länge gratis och det ger inte biverkningar på samma vis som mediciner, inte heller är det beroendeframkallande. Du säger dig inte vara mer än människa… hoppas att du då också ser dina patienter som människor, för är det något som gör skillnad så är det att få behålla sin mänsklighet, sin självbestämmanderätt och i möjligaste mån också sin värdighet istället för att bli överkörd och få bedömningar nertryckta i halsen. (och framöver, skriv inte kommentarer när du är trött)

      1. Anna skriver:

        WOT: För det första: Jag skrev mitt första inlägg i en sarkastisk ton, för att jag träffar ofta patienter som kommer in med djup ångest som har testat olika ”hemmagjorda” knep. De kan ibland fungera för stunden, medan andra knep är helt verkningslösa, vissa t.o.m skadliga.
        Jag kan ju ärligt säga att jag blir lite rädd och ganska skeptisk till det som står som information om boken. Därför reagerade jag som jag gjorde.

        Att kommunicera via internet kan jag ibland uppleva är svårt, då jag har en sarkastisk underton. Det är en del av min personlighet! Sen får man se en jävla massa skit inom mitt yrke och man blir lätt lite avtrubbad. Såna som sitter och ibland skriver rent hittepå har jag väldigt svårt för (the real emelie). Att låtsas att man har kunskap inom ämnet och sprida den kunskapen vidare.. Ja, ni vet väl hur det gick för patienterna till Paolo Macchiarini…

        Personligen tycker jag inte att andning är något att fokusera på vid en panikattack. Varför? För att ofta när folk har en panikattack så tror många att de håller på att dö. De får bröstsmärtor, hjärtklappning, andnöd, hyperventilerar ibland, mår illa, blir yra, drabbas av vansinnestankar etc.
        Det de _allra_ flesta gör, är att intala sig ”nej, jag kommer inte att dö, jag har en panikattack”. Det är ett första steg i att bryta panikattacken.
        Och det är just det som är det viktigaste, hos de allra flesta: att försöka bryta den. Och det försöker vi alltid lära ut: ”Du kommer inte dö, du har en panikattack, det kommer gå över”.

        Slutligen:
        Som yrkesutövare har jag världens tålamod. Jag gör allt för mina patienter.
        Som privatperson har jag inte så mycket tålamod. Jag är trött för jag jobbar typ 14 timmar om dagen (3-4 ggr/vecka). För vi har personalbrist, som alla andra jävla sektorer inom vården.
        För vården är inte prioriterad. Det gör mig jättearg. För vi som jobbar sliter ut oss. Och våra patienter? De påverkas av det. De går hem med erfarenheter om ”idiotiska personer som jobbar i vården”. Ofta får vi som inte har gjort något fel, ta mycket skit för att någon har gjort fel. Ibland har ALLT bara blivit helt fel. Och jag är ingen superwoman. Jag är inte glad, positiv och trevlig 24 timmar om dygnet. Jag är det 14 timmar av dygnet. Resten orkar jag inte.
        Som privatperson kan jag därför ibland uppfattas som lite ”hård”. Det är inte med mening. Det är sån jag blir av att jobba med folk som mår jättedåligt. Om jag därför har skrivit något som du/ni uppfattar som kränkade, då ber jag om ursäkt för det. Det var inte min mening. Tack för mig.

    4. Lynn skriver:

      Hahhaha vare bara jag som inte tyckte att du var elak eller osympatisk?
      Jag förstår till 100% att det är tufft inom läkaryrket idag. Att dagligen behöva slåss mot Google och diverse olika sjukdomar/symptom som folk vet att dom har.
      Tror mer Anna refererade till Dessie-patienter som diagnostiserar sig själv och sedan fixar ”självhjälp/medicinering”

      Övrig upplysning till andra, bara för att du har ett yrke eller jobbar någonstans behöver det inte betyda att du på en skvallerblogg ska representera hela din yrkesgrupp.
      Mvh svenska lastbilarnas förbund. ?

      1. Matilda skriver:

        Nä men en kan ju välja att inte framstå som ett rövhål på internet och argumentera för sin sak ändå.

      2. Kissekatt skriver:

        Man kan ju tycka att hon borde veta om hur pass mycket andningsövningar och liknande kan hjälpa vid ångest och panikångest. Inte för alla nej, men många.
        Att hon reagerar sådär över saken när hon påstår sig ha patienter med ångestproblem är ju en aning oroväckande.

        Att läkare idag behöver slåss mot Google beror nog också mycket på att man många gånger inte får svar på vad som är fel och vad man ska göra åt det. Det finns två sidor av det där myntet. Och andningsövningar är 100% ofarlig självhjälp. Faktiskt är det så att de flesta av oss skulle må gott av att öva lite på att djupandas ibland 😛

  7. Katrin skriver:

    Lite OT, men vad för samarbete är det som Calle Schulman ska göra med Jockeboi och Jonna? Fattar inte ens varför han väljer att genomföra ett samarbete med de två. Vill han verkligen att det ska vara förebilder för hans barn eller? Kan inte tänka mig annat. Finns många på instagram som reagerar negativt på det också.

    1. Emelie skriver:

      Calle känner ju Jocke sedan tidigare, Calle var ju producent för Kungarna av Tylösand som Jocke blev känd genom, så helt konstigt är det ju inte att de vill samarbeta. Dessutom har ju Jocke blivit en helt annan person genom åren och många yngre har honom som förebild. Och varför skulle det skada Calles barn om han gör ett samarbete med Jocke och Jonna? Det är ju inte ens säkert att de väljer Jocke och Jonna som förebilder 🙂

  8. Hihilut skriver:

    Är det ngn som läst hon micahs blogg (unga mamman) är så nyfiken på vad som stod i den och om det fanns ngt intressant?

    1. C skriver:

      Den finns väl kvar? 🙂 eller menar du det äldre arkivet?

      1. Hihilut skriver:

        Förlåt jag som glömde skriva att jag menar hennes bok!

    2. C skriver:

      Jag läste den iaf, och ja den var intressant men framförallt hemsk…

    3. A skriver:

      Hon uppdaterar ytterst sällan på http://micahs.se

  9. Bella skriver:

    Alltså can’t wait, första gången jag förbeställt en bok haha

  10. r skriver:

    Odd kommer inte fortsätta med ”polisplanerna” svarar BB i kommentarerna

  11. Malin skriver:

    Haha hon ser helt tappad ut på omslaget!

    1. Daniela skriver:

      Det var väl en onödig kommentar?

    2. Linnea skriver:

      Jag tycker hon var väldigt vacker på omslaget.

      Jag gillar Therese, hennes videos är ärliga och bör hon är glad är hon glad och när hon är ledsen visar hon det och är ärlig och mänsklig vilket gör henne behaglig.
      Kommer dock inte läsa boken men det är för att jag handskas med ångest på mitt egna sätt vilket är timmar i telefon med mina bästa vänner 🙂

    3. Sanna skriver:

      Tappad är väl att ta i men hon ser så mycket äldre ut på omslaget än vad hon gör i sina videos eller bilder på instagram.

  12. Malins bilder skriver:

    Ju fler som tar upp sånt här desto lättare tror jag det kommer bli för andra framöver. Så jag tycker det är bra med såna här böcker! För är det något som ökar på svårigheterna för den med psykisk ohälsa så är det skammen, det sociala stigmat och allt okunnigt bemötande. De allra flesta drabbas någon gång i livet av det, i olika utsträckning förstås. Sen tror jag nog att de allra flesta faktiskt förstår att hon ger sin bild och att den inte nödvändigtvis måste vara densamma för alla. Ju fler yngre människor som slipper gå igenom ångest och annat på egen hand desto bättre. Ensamheten i det kan vara så väldigt stark och få så förödande konsekvenser.

  13. Vivvi the one and only skriver:

    Jag tror inte panikångest blir lättare för att en förvuxen gymnasieelev predikar om det i en bok som någon annan troligtvis skriver åt henne. Det ät så lätt för bloggare och Youtubers att släppa böcker åt höger och vänster medan riktiga talanger som faktiskt skriver bra bara nekas på x antal olika förlag tills deras författardrömmar går till spillo. Nä blev förbannad.

    Ännu en anledning till att ogilla henne för mig och Kissan är tyvärr inte bättre.

    1. Fast, youtubers och bloggare har väl lika stor rätt till att skriva och publicera böcker som alla andra?
      Skillnaden är att de byggde upp sitt varumärke först, vilket jag har svårt att se problemet i.

      Jag tror inte att du förstår hur många drivna och talangfulla människor som finns inom området 🙂
      Jag hejar på alla som har en vision och vill ta sitt företag/varumärke framåt!

    2. The Real Emelie skriver:

      Jag känner samma sak. Varför skulle någon vilja läsa eller köpa sådan ickelitteratur som bloggare och youtubers ger ut? Det lär ju inte finnas djup, nyanser, kontraster osv. Utan snarare vara full av satsradningar… Kanske är jag för skadad av universitetsstudier och annat studerande av svensk litteratur… Men ja, jag är ytterst tveksam till de som blir erbjudna att skriva en bok. Och jag tänker inte läsa dem.

      Men vad vet jag, enligt psykolog-Anna högre upp är jag ju bara en dum fangirl utan läsförståelse!

      1. A skriver:

        Jag har köpt Marzia Bisognings bok ”Dream house” och den var riktigt bra för att vara en youtuber som har skrivit den!

    3. Kissekatt skriver:

      Varför skulle de ställa sig åt sidan så att andra ska få komma fram?
      De ha väl lika mycket rätt att ge ut en bok som vem som helst 😛
      Världen är hård. Och det finns otroligt många talanger som aldrig får synas inom alla områden. Sånt där handlar många gånger om tajming, kontakter och att en stor del av nutida befolkning är intresserad av det man gör. Bloggare och Youtubers har lyckats pricka in alla tre. So sue them.

  14. Daniela skriver:

    Det kanske inte blir lättare för dem med panikångest, men de kanske kan få tips. De får läsa, och känna igen sig att de inte är ensamma om att känna som de gör. Att en ”förvuxen gymnasieelev” kan släppa en bok verkar sticka dig i ögonen lite, kanske du ska ta itu med dina egna problem om en bok gör dig förbannad? Just saying ? För övrigt så är jag ganska så säker på att Therese skriver boken själv, annars skulle hon nog inte sitta och stresskriva på boken som hon gör nu för att hinna få ihop till sin deadline.

    1. Daniela skriver:

      Skulle vara svar till Vivvi?

    2. Vivvi the one and only skriver:

      Hej Therese

      1. Elisa skriver:

        Oj någon fick nog slut på argument eller? ?

      2. Elisa skriver:

        Skulle vara svar till Vivvi!?

      3. Daniela skriver:

        Therese? Alltså haha, mycket har jag blivit kallad, men aldrig Therese. ?

    3. S skriver:

      Jag tror att det kan gå åt två håll. Antingen kommer boken, precis som du skriver, ge tips på hur man kan hantera panikångest eller så kommer majoriteten av dagens 10-13 åringar självdiagostosera sig med diverse psykiskt ohälsorelaterade sjukdomar.

  15. Linnea skriver:

    Skriver inte forni också en bok om samma ämne nu?

  16. anna skriver:

    Anna: jag har haft en riktig panikattack och lyckades mildra den med djupa andetag. I bland är det bra med mediciner och i blandfinkar det med andra saker. Det är väldigt individuellt.

  17. Kattleyas skriver:

    Kommer böckerna säljas i affär eller bara här på hemsidan?

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp