Att veta när man ska säga stopp!

09:30 17 Aug 2016

Dessie:

Precis som många av Dessies läsare skriver så behöver hon lära sig när det är dags att sätta punkt.
Avsluta inlägget. Step away from the keyboard!

Hela det undre stycket är en variant av mängder av tidigare inlägg som på ett illa dolt sätt ska framhäva Dessies utseende på ett eller annat sätt – ungefär som en förskriven signatur i ett mail.

Alla längder är fina men hon är lång och ståtlig?
Kom igen nu – vill du framhäva ditt utseende, gör det då ordentligt för ingen köper den här ”humble brag-taktiken” ändå.

Tror ni Dessie är kapabel till att skriva ett inlägg utan försvarstal, utseendefixering, hur naturlig hon är, hur mycket pengar hon har eller hur trött hon är för att hon jobbar SÅ hårt och behöver ta en paus som sedan ska försvaras i nästa inlägg?

dess dess2 dess3 dess4

22 kommentarer | “Att veta när man ska säga stopp!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. jg skriver:

    Inget med dessie att göra, men är det ingen mer här som skulle vilja läsa om sandra lindahl? Sjukt gullig tjej men verkar inte förstått det här med att märka ut reklam + att hon absolut inte kan ta kritik. Tror det skulle kunna finnas en del att skriva om henne.

    Vet inte hur många som läser hennes blogg men youtubekanalen börjar bli ganska stor i alla fall.

    1. Gissa skriver:

      ”Sannyl”, lagens bästa människa lol

  2. BossWyy skriver:

    Älskar att hon tycker att 175 cm är en ståtlig längd. Möjligtvis i Asien eller längre ner i europa…

    1. Andrea skriver:

      Jo det är en ståtlig längd, på tjejer, då medel i Sverige ligger på ca 167.

      1. BossWyy skriver:

        Om du gick in på Wikipedia skulle du ha sett att 175 inte alls är en konstig längd för kvinnor i Sverige och männen är betydligt längre än på många ställen i världen. Du låter som att du försöker försvara din egen längd så antingen är du medellång och väldigt stolt över det eller kort och osäker. Ståtlig och medellång går inte ihop

    2. julle skriver:

      En 175 cm lång kvinna skulle jag ändå klassa som lång i Sverige. Det är ändå 8 cm över medellängd. På samma sätt skulle jag klassa en 159 cm lång kvinna som kort.
      Varför har du så svårt att köpa det resonemanget? Det betyder ju inte att det är något ovanligt eller konstigt med att vara 175. Och med ståtlig tänker jag mer att det betyder att någon bär upp sin längd väl, vilket jag tycker Dessie gör ändå. Jag har många vänninor över 180 och en del av dem skulle jag ändå inte klassa som ”ståtliga” eftersom de inte bär upp sig själva på det viset.

      1. Erik skriver:

        175 är inte långt, vad är det för fel på er tjejer? Är ni så osäkra på er längd? Bara acceptera att ni är medellånga eller korta (läs: inte långa). Ha inte så dåligt självförtroende och haka inte upp er, det är inte sexigt!

      2. Den gamla vanliga Ess skriver:

        @ Erik
        Nu förutsätter du ju att alla tjejer som skriver VILL vara långa, men vart fasen får du det ifrån??

        Tycker kort och petite är superfint och hade hellre varit det än ett mellanting på 171-172 (uppenbarligen dvärgväxt i vissas ögon) om jag fått välja, men vem går runt och tänker så? Det finns fördelar med alla längder, kort, medel, lång, men det jag helst inte vill vara är 177-178+, få tjejer vill väl det, det är inte mycket där att eftersträva. Kul att vara längre än sin kille haha (något jag får smaka på varje helg när klackarna åker på. Ja jag har en kort kille!).

    3. Den gamla vanliga Ess skriver:

      Ja nu får ni ta och kamma er ni som tjafsar om att det inte är långt. Jag är bara 171,5 och har alltid fått höra att jag är lång, trots att det inte är särskilt utmärkande långt men medellängden är kortare så klart som fan 175 är långt.

      1. BossWyy skriver:

        Roliga ni är. Det finns ganska många svenska tjejer som är över 180 . Är dem jättar då eller? Man är medellång men man är fortfarande lång. En 150 cm tjej kan aldrig vara ståtlig oavsett hur bra hon bär upp sin längd så det handlar inte om hur bra du tycker att dem passar i sin längd. Nu är ståtlig ett adjektiv och därför subjektivt så det är väl dumt att vi bråkar över det. Ingen hade kollat på en modell som är 175 cm och tänkt mmm så ståtlig då det är därifrån man börjar få vara modell. Dem hade rynkat på näsan istället. Jaja detta är en onödig diskussion. Jag stör mig på dessies kroppshets bara och jag är 175 cm. Och frågan var inte är 175 cm långt (vilket det uppenbarligen är) utan är 175 cm ståtligt vilket det inte är i min värld då det finns så många längre än mig när jag går på gatan det känns helt normalt.

      2. Den där Ess skriver:

        @ BossWyy
        Varför är det modellerna som sätter vad som är idealt eller normalt? Medellängden på befolkningen torde vara mycket mer intressant i frågan.

        Och ja, snarare att tjejer på 180 betraktas som jättar än att 175 anses som kort/ej långt/medel. 175 är över medel, varför envisas om något annat?

        Och vem fan var 150?

        Den här diskussionen låter som när jag gnäller på min vuxna (förmodligen äldst av alla här) sambo för att han kör 190 km/h på valfri väg och ber honom inte köra så fort varpå han svarar att ”190 är inte fort, rymdraketer åker fort!”, och menar allvar med det argumentet. Och ja, han är helt störd. (Men rätt gullig, trots sin ålder.)

      3. Johanna skriver:

        Och jag är 164 cm och har också alltid fått höra att jag är lång. Så nog är 175 cm långt allt! 🙂

      4. Den där Ess skriver:

        @BossWyy
        Korrigering: vid noggrannare studentinflytandet av din text fattar jag det nu som att modellerna ställde du integration till begreppet ståtlig, inte till begreppet lång. Jag står ändå fast vid att modeller inte är den enda förebilden till vad som är vackert ELLER idealt. De har inte patent på skönhet. Finns absolut folk av medellängd som är ståtliga och kortare personer som för sig på ett sätt så de uppfattad ståtligt. Kanske inte 150 cm då, det är väl att ta i.

  3. HannaPanna skriver:

    Dessie är så ointressant nu förtiden att inte ens här får hennes inlägg mer än 3-4 kommentarer…. Och enda gången diskussionen tagit fart i hennes kommentarsfält på senare tid var när hon själv inte skrev något på flera dagar.

  4. Bella skriver:

    Hatar när hon skriver ”ju” ..
    ”Jag var ju minst förut” , nej du kan inte använda ju om det inte är tex något du vill påminna om.
    Hon använder ofta ju i meningar där hon berättar saker man aldrig hört förut.

    1. Dennina skriver:

      Dedär är nog hennes minsta problem. Jag stör mig även mycket på hennes anväbdnibg av ”enorm/enormt” hela jävla tiden. Ett inlägg hade enormt upprepandes 11 gånger vill jag minnas. Höll på att slita ut ögonen.

      1. TR skriver:

        Faktiskt används väldigt friskt också! Haha

  5. LA skriver:

    Är så trött på Dessie så det är inte sant och då har jag ändå inte varit inne på hennes blogg på typ ett par år…

    1. Olivh skriver:

      Haha, samma här!

  6. V. skriver:

    Jag kan inte låta bli att fnissa lite åt den här kommentaren under inlägget ”Back to work”. Den är liksom så skönt skriven, som att läsaren genuint undrar. ☺️

    MONA
    1 DAG SEDAN
    SVARA
    Vad jobbar du med dessie?

    1. Emma skriver:

      Hon får gärna klassa sitt bloggande som ett ”jobb” (vilket är pinsamt). Men tycker det låter ganska överdrivet och till och med komiskt när hon skriver: ”Tillbaka till verkligheten med rutiner och jobb”, och ”tillbaka till jobb efter semestern!”.
      Vad är det hon gör när hon ”går tillbaka” till jobbet? Sätter sig med datorn i ett annat rum?

      1. Dennina skriver:

        Hahhaha dör!

        Igår skrev hon ett lovande inlägg faktist ju.
        Det är enormt kul att hon ska till baka till skolan.

        Nä men jag är hlad för hennes skull. Hon tar äntligen åt sig.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp