Fokis hår..

13:11 24 Aug 2016

Foki:

foki

Jag FATTAR inte att Fokis hår inte ramlar av eller helt sonika GÅR av.
Mitt stackars trasselsudd hade förmodligen kastat in handduken för länge sedan om jag utsatt det för samma behandlingar som hon gör och då har jag lite av ett tagelliknande hår som verkar klara av det mesta..
Jag var hos frisören i somras och fixade en ombre som blektes fram och mitt hår är som svinto. Efter varje dusch så behöver jag ha i så mycket oljor, serum och andra produkter för att det inte ska bli alldeles frasigt. Självlockigt är det också så jag ser fan inte klok ut om håret får självtorka så därför har jag det uppsatt 99% av tiden.
Föreställ er Galna Professorn med långt hår men fingrarna i ett eluttag – där har ni mig.

Vad gör man? Om jag klipper det kort så måste jag ju platta och fixa med det varje dag vilket jag har NOLL intresse av. Ett långt hår kan man ju i alla fall sätta upp.
Kanske gå Sinead O’Connor ändå och raka av skiten? Kan Brittan så kan jag! Paraply inkluderat!

Ja, jävlar så tjusigt!
Tjocka Hetsätarkatten och Lilla Snöboll har knappt nån päls att tala om så jag kommer smälta in fiiiiiint i gänget där hemma!
No hair don’t care! Hehe..

WhitBackground

14 kommentarer | “Fokis hår..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Amelie skriver:

    Köp Olaplex och låt det sitta i typ över natten. Räddningen i tell you.

    1. Dennina skriver:

      Har hört mycket gott om Olaplex men vågar näsan inte ge det ett försök för att slippa bli besviken.

      1. A skriver:

        + 1!

        Olaplex är dyrt, men det är värt det!
        Inte hört någon som testat & inte vart nöjd. Mirakelkur för håret! ?

  2. Emelie skriver:

    Mitt hår går precis under rumpan. Har färgat det med extremfärg och annat sen jag var 15 (är 20+ nu). Mitt hår går av ja, men inte i den stora skalan att hela håret går av samtidigt. Då är risken större för mej att mitt hår går av i en större mängd av att ha det uppsatt hela tiden än att färga det hela tiden.

  3. Carolina skriver:

    Balsammetoden!!!

    1. W skriver:

      I second this!
      Dyra oljor och specialshampoo och balsam är mest bara för att tjäna pengar. Läs lite om balsammetoden och testa några månader.
      Mitt tråkiga, torra och slitna hår som blev fettigt efter 2 dagar mår mycket bättre idag efter balsammetoden, känns mycket starkare och friskare.
      Enda nackdelarna jag har haft än så länge var de första veckorna där mitt hår var väldigt fett innan mitt huvud vant sig. Och nu under sommaren har jag fått lite torr hårbotten. Annars är jag fan helt nöjd. : ) Värt att testa helklart!

      1. J skriver:

        Instämmer i balsammetod-kören 😉 Från att behövt platta håret för att inte se ut som ett frissigt troll till att kunna låta håret självtorka för att sedan inte göra något mer med det. Håret har dessutom blivit avsevärt mycket tjockare och starkare. Kört sedan 2013 och kommer aldrig gå tillbaka till schampo. Det jobbigaste har varit att hitta balsam som funkar och att de gånger man är stressad och slarvar i duschen och inte sköljer ordentligt så blir det fett fort. Tycker man att balsam känns jobbigt funkar sls-fritt schampo näst intill lika bra 🙂

  4. Ida skriver:

    Säger bara: Henna. Henna och andra örter vill säga (kombinerar man rätt kan man få typ vilken färg som helst från jordgubbsblond till svart). Det har räddat mitt hår. Istället för att slita på håret så bygger örterna upp det. Det får stadga och kontur, blir mjukt och glänser som en nyputsad kastrull länge efter, plus naturligt färgresultat. Sedan jag började färga med örter behöver jag knappt klippa mig längre för håret blir inte slitet.
    Man ska bara vara noga med att det är rena ekologiska örter och inte en massor kemikalier i. Radico är ett bra märke.

    Nackdelar: Ser ut och luktar som man föreställer sig hästkräk, det är svårare att få ur än kemisk färg (men försvinner dock till stor del av sig själv) och färgresultatet varierar lite utifrån ens egna hårfärg och hårets skick.
    Fördelar: Alla andra.

    Kan vara svårt att få ur om man inte kommit på tricket. Tricket: Tillsätt balsam i färgklegget innan det smetas i och tvätta ur noggrant med 1. balsam, 2. schampo, 3. balsam/inpackning.

    1. Therese skriver:

      Detta var något nytt, har jag aldrig hört talas om!
      Vart kan jag läsa mer om detta, verkar för bra för att vara sant.. 😀
      *Väntar ivrigt på svar*

      1. Dennina skriver:

        Kolla long hair community, de snackas om henna dagligen 🙂 beställ från gröngåva.se, de har även färgkartor.

      2. Ida skriver:

        Det är typ för bra för att vara sant, förutom att det är sant. 😉
        https://grongava.se/guide/henna_fargning
        Det bästa är nog att bara googla runt och kolla på olika forum. Var länge sedan jag läste på om detta så jag har inte riktigt kvar alla mina infosidor tyvärr.

    2. Josse skriver:

      Jag har hört att man aldrig kan använda sig av vanlig hårfärg efter att man änvänt henna, att det skulle bli nån kemisk reaktion, stämmer det? Men man kanske helt enkelt aldrig vill använda någon annan färg än henna igen.

      1. Ida skriver:

        Nja, det är ett rykte att håret kommer förstöras, det gör det inte. Däremot kan henna fästa dåligt på ett hår som är mättat med kemisk hårfärg, eller slitet av den. Kemisk hårfärg har också svårare att fästa på henna.
        När jag gick över till örter hade jag dock mycket kemisk färg i håret och det var inga problem alls. Fick jättebra resultat, så det är nog olika. Standardtipset är ju att testa på en slinga först!

  5. Anna skriver:

    Tipzz från fellow lockhår med frizzlust: klipp det i en frisyr speciellt anpassad för din lockighet och inpacka järnet minst en gång i veckan. För mig har det inneburit att jag lyckas ha blekt och finlockigt på samma gång! (Jag har decimeterkort hår bak och ganska långt där fram eftersom det drar ihop dig mer där)

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp