I was wrong!

18:15 24 Aug 2016

KnivMicke:

 Jag tyckte jag var fyndig i det här inlägget när jag skrev att han alltid kunde raka huvudet för att få loss en massa ledig hud att tatuera på men jag inser nu att jag hade HELT fel – huvudsvålen verkar fan i mig vara full av tatueringar, den med.
Där emot såg jag att det andra örat inte fick nån taggtråd igår så där är det minst 2 kvadratcentimeter tatuerbar hud.

Och alla ni som pratat om ”cultural degrading” (eller nått liknande) här inne tidigare – vad säger ni om den här frillan? Var inte flätor reserverade för enbart mörka människor? Och kom vi någonsin fram till vid hur många flätor det slutar vara en helt okej frisyr för vita människor och börjat vara en frilla exklusivt reserverad för mörka personer?
5? 6? 10? Inbakade? Utbakade?
Man vill ju inte göra fel ju..

 

70 kommentarer | “I was wrong!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. J skriver:

    Alltså växer håret tillbaka om man tatuerar huvudet sådär? Nån som vet?

    1. Binnky skriver:

      Ja, varför skulle håret inte göra det?

    2. Das Boob skriver:

      Allt hår växer ut även om området är tatuerat. Hårsäckarna sitter djupare ner i vår hud än vad färgpigmenten i tatueringen gör 🙂

    3. Sacha skriver:

      Ööh ja? Varför skulle det inte göra det?

      1. E skriver:

        Men herregud, människan frågade bara.? Varför vara så spydig. ”Öööh”

  2. Emelie skriver:

    Något helt annat. BB har pratat inför 200 Swedbankanställda om sparande. Nog för att jag förstått att det är illa ute med den banken men inte SÅÅÅ illa. Borde inte deras personal veta bättre än vad BB kan bidra med?

    1. Trader skriver:

      Swedbank är en av de mest stabila bankerna i Europa och har fått högsta betyg på likviditetslistan, när tidningen Dagens industri skrev om det för några veckor sedan.
      Så där är du helt fel ute.

      1. tro fan det när de drar in kosing på världens mest belånade befolkning och dessutom har rätt att ta från privatpersoner om det skulle skita sig. haha. Banken och hela sveriges ekonomi är ett skämt.

  3. M skriver:

    Jag, som vit, anser mig själv inte ha rätten att uttala mig om det är cultural appropiation eller inte. Vad jag vet är dock att det oftast är vita tonårsfjortisar, eventuellt feminister, som blir högröda i ansiktet när en vit har cornrows etc.

    Så, jag frågar, är det någon svart här inne på bloggbevakning som tar illa upp? Som anser att det är rasistiskt?

    Samma sak är ju med the Kardashians, jag känner att dem flesta hatar att dem har cornrows för att dem hatar just den familjen.

    (En annan grej jag undrar om det är rasistiskt respektlöst att vara en native american på t.ex ett Halloween party? Är det någon – som HAR den kulturen – som tar illa upp?)

    1. Alexa skriver:

      asså folk som blir kränkta å andras vägnar… (Vad kallade vi det, sekundär kränkning). Såna människor borde avgå från mänskligheten.

    2. Hanna skriver:

      En enkel googling (i det här fallet på ”cultural appropriation native americans”) visar på att ja, så är fallet. Finns jättemycket att lär om andras synvinklar, om man är intresserad.

      1. M skriver:

        Svar till Hanna; Har suttit och läst i typ en timme och känner mig dum för att jag inte googlat tidigare. Är även både förbannad & fascinerad över hur vissa människor kan vara så ignoranta & respektlösa.

      2. Hanna skriver:

        Kudos till dig M som faktiskt läser på och tar till dig istället för att pipa om att ”xxx (valfritt ämne som ses som alltför ‘PK’) har gått för lååååångt” och om hur man inte får göra/säga/skämta om något nu för tiden för att någon blir ”sekundärkränkt”…… Jag känner mig dum typ varje dag för att jag inte fattat hur vissa saker kan vara stötande och kränkande för andra, men det har ju med mina egna privilegier och okunskap att göra, inte att vi lever i ett samhälle där ”allt har gått för långt”. Tänker att det är bra att känna sig dum ibland, det visar i mina ögon på att man är medveten om att man inte vet och kan allt, och är villig att ta till sig.

      3. M skriver:

        Svar till Hanna; Ja, precis. Jag har aldrig och kommer aldrig få veta/kännas (om inger radikalt händer i världen) hur det är att vara en utsatt/icke priviligerad/minoritet. Därför tycker jag det är extremt viktigt att inte vifta bort saker viktiga som dessa, och det var även därför jag frågade. Håller också med om att det är bra att känna sig dum ibland, för ingen vill ju känna sig dum vilket leder till att man faktiskt läser på om saken i sig.

    3. The real Hmm skriver:

      Jag förstår vad CA var från början men har blivit rent ut sagt löjligt idag. Och du som vit kan fläta på ditt hår med gott samvete då du t o m kanske var först, vad det nu skulle ha för betydelse då alla folkslag har flätat i tusentals och åter tusentals år….

      ”The Origin and History of Braiding: The oldest known reproduction of hair braiding go back about 30,000 years in Europe.”

      https://www.youtube.com/watch?v=9N_Kozsyyx0

      1. Ti skriver:

        Hmm: vad bra att vi är överens om det! Frågan handlade om att klä ut sig på halloween och det är väl inte särskilt hedrande, halloween är ju snarare ett jippo. Men jag förstår vad du menar och försökte belysa samma sak: skillnad mellan att hedra en kultur eller att bara anamma saker ur en kultur utan att ha någon aning om vad den innebär för att det har blivit en trend.

        M: mitt svar var riktat till hmm som är mer insatt i CA. Det var inte meningen att låta hård, jag förstår att du var genuint intresserad och ville bli mer insatt. Eftersom hmm verkar påläst på ämnet tror jag hen förstod varför jag tog upp exemplet. Det var alltså inte menat att dumförklara dig men jag kan se nu att det framstod så.

      2. Ti skriver:

        Vet inte varför mitt svar hamnade här (så himla förvirrande kommentarsfält) men det skulle hamna längst ner i alla fall 🙂

    4. Joelle skriver:

      Det är för att dessa feminister som du talar om faktiskt har läst om Cultural appropriation till skillnad från dig och andra som kommenterat din kommentar. Och nej, jag tänker inte sitta och slösa min tid på att utbilda er om vad som anses vara CA eller inte, google is your friend.

      1. The real Hmm skriver:

        Det är inte att det är feminister som utmärker dem utan att de är historielösa vänstermännsikor som älskar att dela in folk i fack och fattar noll om vad som får värden att må bra.

        Som sagt, jag fattar vad CA var ursprungligen och håller med, men vänster har tagit begreppet och sprungit iväg med det långt åt helvete.

        Mvh
        Feminist

      2. The real Hmm skriver:

        Och du kunde inte ha mer rätt. Google är INTE din vän när det kommer till CA.

      3. Amanda skriver:

        +1
        Det är så sjukt enkelt att googla och läsa på om vad kulturell appropriering faktiskt är och hur mycket det påverkar icke-vita människor. Och JA det finns många icke-vita som också belyser problemet med att vita approprierar delar av deras kultur. Jag är själv icke-vit och har sedan barnsben sett de självklara problemen med att vita har approprierat delar av min kultur. Kulturell appropriering är därför inget problem som ”vita feminister” hittar på.

      4. The real Hmm skriver:

        Alltså näää det är inte så lätt och CA idag har flutit över till att bestå av kränkta människor.

        Om vi tex tar Bindin och indier i USA som tycker att det är CA medan indier i Indien inte alls håller med etc etc.

        Det enda CA idag hat blivit är ett nytt sätt att skapa motsättningar och ett vi dom tänk, och glömma att vi alla är människor på samma jord oavsett hudfärg där att dela med sig av vad man har och vara nyfiken på den andra har är det enda som kommer att ena oss.

      5. Ti skriver:

        Fast hmm problematiken är väl just att många människor aproprierar andra kulturer utan nyfikenhet och intresse av kulturen i fråga. Istället skapar man trender och helt oreflekterat anammar vissa aspekter ur kulturer utan att ens veta vartifrån konceptet kommer eller vad det betyder inom den kulturen. Det görs helt enkelt utan respekt och sen är det ju hela grejen med att vissa saker inte anses civiliserat och fint förens vita människor gör det till en trend.

        Visst finns det gråzoner och ibland går det kanske till överdrift men jag tror knappast att problemet ligger hos folk som är genuint nyfikna av andra kulturer och därför tar sig an den.

        Och att personen ovan ens frågar om det är okej att klä ut sig till ”indian”, där tycker jag ändå Google kan bjuda på massor av exempel på vad Amerikas ursprungsbefolkning tycker om den saken.

      6. The real Hmm skriver:

        @Ti: Ditt första stycke håller jag helt med om och är hur ursprungsproblematiken såg ut men det är ju inte dithän som CA har nått idag samt att folk claimar saker som de egentligen inte kan claima som sitt.

        Och jo frågan är legitim då många från ursprungsbefolkningen i Amerika faktisk har olika syn på om du klär ut dig eller inte, och synen delas pga avsikten när du gör det. Vissa tycker det är ok och blir t o m hedrade om din avsikt är att hylla och inte göra dig lusigt, medan andra inte vill att du ska göra det alls. Vem har tolkingsföreträde där.

        Annars så är just ursprungsbefolkningen i Amerika dem som drabbats hårdast av CA, så just när det kommer till dem så hade jag personligen tagit det osäkra före det säkra, men skulle inte döma någon som gick en annan väg bara de gör det med repsekt.

      7. The real Hmm skriver:

        *så hade jag personligen tagit det säkra före det osäkra…

      8. M skriver:

        Men hur kan du säga ”google is your friend”? Du vet att vem som helst kan skriva på google, right? Och varför sitta och säga att du inte tänker sitta och slösa din tid på att utbilda mig och andra som kommenterat min kommentar? Jag FRÅGAR ju för att jag inte VET eller FÖRSTÅR. Att du får ett svar som att ”google is your friend” tycker jag är väldigt dumt.

      9. M skriver:

        Men hur kan du säga ”google is your friend”? Du vet att vem som helst kan skriva på google, right? Och varför sitta och säga att du inte tänker sitta och slösa din tid på att utbilda mig och andra som kommenterat min kommentar? Jag FRÅGAR ju för att jag inte VET eller FÖRSTÅR. Att då får ett svar som att ”google is your friend” tycker jag är väldigt dumt.

      10. M skriver:

        Svar till Ti; jag frågar ju för att jag inte vet, eller hur? Nu, när jag suttit ett tag och läst, fattar jag att det absolut inte är okej. Om jag frågar något är det absolut inte för att förlöjliga/förminska/”apporpiata” någons kultur etc, utan för att jag faktiskt vill lära mig för att UNDVIKA att göra någonting som kan leda till att människor från en viss kultur känner sig offended. Och jag litar inte på google, för google är internet och vem som helst kan skriva på internet.

      11. The real Hmm skriver:

        Glömde.

        Och som alltid så är det dem som är missnöjda som säger något och låter högst medan dem som är nöjda inget säger alls, och då blir inte googel din vän utan visar på en sned världsbild.

      12. The real Hmm skriver:

        @M: Kanon att du har satt dig in i va CA är för något. Hoppas du också förstått vad som menades med det från början och var den har hamnat idag.

        När du får en timme över nästa gång så läs lite på dem som inte håller med om CA och hur det ser ut idag enligt mångas definition.

        Läs på om skillnaden mellan C Appropriation och C Appreciation tex.

        Framförallt när det kommer till konst och mode blir det fånigt enligt mig samt ett oerhört konstigt kolonial-tänk som är rasistikst så det förslår och där man antar att vitt är normen över hela världen och att väst sitter på alla makt. Så är det ju så klart inte.

        En lättsam artikel att börja med.

        http://www.theatlantic.com/entertainment/archive/2014/05/cultural-appropriation-in-fashion-stop-talking-about-it/370826/

    5. Bina skriver:

      Jag är svart och helt ärligt bryr jag mig inte om vita har flätor. Stör dock lite på vita medelklass feminist tjejer som försöker tala för oss svarta kvinnor vad vi blir kränkta av och inte. Nej alla svarta har inte flätor, nej alla svarta tycker inte detta är cultural appropiation. Låt alla klä sig och göra som de vill. Kanske är för gammal för sånt här (är 26).

  4. Lee skriver:

    Är det BARA jag som tycker att Micke är snygg as fuck och Sindy likaså?!?

    1. Alex skriver:

      Det är du och några fjortisar på insta. Så du är relativt ensam om detta skulle jag tro.

    2. Matilda skriver:

      Amen förstår vad du menar. Hade ju inte velat ha just honom som pojkvän pga anledningar, men ja, kan tycka han är rätt het och gillar ”looken”. Tycker nog samma om sindy men för mig blir det minus ”skönhetsingreppen”

      1. Lee skriver:

        Ja ja men jag menar som Matilda 😉 och nu känner jag mig som en fjortis men jag är ändå 27 ;(

      2. Matilda skriver:

        Är väldigt långt ifrån fjortis. 30+ osv…

      3. Sandy skriver:

        Asch då, det är skillnad på fjortis (fjårtis) och fjortis.
        Fjortis (uttalas med å) kan man vara for life, så att man är långt över 20 är inget hinder☺️ Fjortis (uttalas med o) är man bara när man är 14. Åtminstone funkar det så där jag kommer ifrån? Kanske är annorlunda i resten av Sverige.

    3. Hanna skriver:

      Micke är snygg. Kanske inte ”as fuck”. Eller jo, det är han.

      Hanna 33 år.

    4. LA skriver:

      Nä, bara det att han har ”kill bitches” på kuken gör honom sjukt oattraktiv i mina ögon.

  5. FK skriver:

    Alltså det var två veckor sedan egoina kom hem från sin semester och hon mjölkar fortfarande inlägg om Kreta! Är det därför bloggare åker på semester så att de ska ha något att skriva om i veckor efteråt? Urgh.

  6. Esapesa skriver:

    Jag tycker Micke är skitsnygg, jag är ingen instagramfjortis för det. Sindy tycker jag också är skitsnygg, men i min smak tycker jag hennes läppar blivit för stora.

  7. H skriver:

    Cultural appropriation (förkortas CA) heter det Camcam, och du framstår bara som ignorant när du driver med fenomenet. Jag har uppfattat dig som en ganska bildad person men så kanske inte är fallet? Läs på lite om fenomenet och försök att inse att det inte handlar om sekundärkränkthet eller dylikt i detta fall, utan högst verklig, ständig och strukturell nedvärdering av människor. Gå in på kontot Makthavarna och bilda dig i ämnet.

    1. Amanda skriver:

      Håller med! Extremt pinsamt

    2. The real Hmm skriver:

      Håller inte alls med. Det drivs alldeles för lite med vad CA kommit att betyda idag.

      Tror på allvar vi snabbare skulle få fred på jorden om det skämtades mer om det.,

      1. Emelie 1 skriver:

        Fast det finns inget att hålla med om här The real hmm? Läs en bok. För fan.

      2. The real Hmm skriver:

        Emilie 1: Men det är just här humorn ligger. Det verkar som att jag har läst betydligt fler böcker än vad många anhängare av hur CA ser ut idag har gjort. 😉 😈

        Puss och kram!

      3. Amanda skriver:

        Men förlåt, vet du hur konsekvenserna av CA påverkar andra människor? För att förklara CA för de som inte verkar förstå begreppet kan man jämföra det med ett scenario där två personer i samma klass ska lämna in en uppgift. Den ene får F medan den andre kopierar sin kompis och får A. När man ständigt får ”A” när man kopierar andras kulturer kan det vara enkelt att skämta om CA. Det gör det inte rätt.

      4. The real Hmm skriver:

        Amanda: Ja jag vet och ja jag vet också att vänstern har tagit begreppet och sprungit iväg med alldeles för långt ifrån vad det från början handlade om.

        Dessa påhitt till CA och dem som skriker CA oftare än Tyra skriker varg behöver skämtas om.

    3. Julia skriver:

      Håller med, det här var sämst.

    4. Mina skriver:

      jo för ”makthavarna” verkar ju vara en helt suverän subjektiv sid att inhämta kunskap ifrån……. tur du länkar till nåt objektivt iallafall så en förstår din poäng 😉

  8. T skriver:

    Snälla Cam CAM kan du inte göra ett inlägg med ”gap-bilder” på Bellsa. Jag har fått tvång på att se dessa bilder samlade under ett och samma inlägg.
    Pretty Please ?

    1. Bloggbevakning skriver:

      Jorå! Kommer i morgon! =)

  9. Emmas skriver:

    Nästippen är ju otatuerad… En liten trevlig röd clownnäsa som piggar upp?

    1. The real Hmm skriver:

      Ha ha, jag är lätt med och skramlar ihop till den tatten. 😀

      1. Korv skriver:

        Jag med! Tror nog att han lasrar bort bara för att kunna tatuera in nytt nu när huden tagit slut. ?

  10. Sofia skriver:

    Förvånad över att jag inte har kunnat läsa något om Lady Dahmers och Somligafetakvinnors instagrambråk med kontot privileged_white_cis_feminists/ här idag!

      1. Vivvi the one and only skriver:

        Jag är nyfiken. Det är en väldigt hetsiga diskusson.

    1. H skriver:

      Gräv i vem kontoinnehavaren privileged_white_cis_feminists är tycker jag! Luska fram 🙂 jag tycker mig kunna se vem det är efter lite analys av texten. Står mellan två ständigt kränkta queerfeminister med de största offerkoftorna man kan ha 🙂 någon som själv har en aning? ?

      1. C skriver:

        Skriv vilka du tror det är? 🙂 alla ba ”jag har en aning” men ingen vill säga. Jag gissar på n*l*nd*rj

    2. Mina skriver:

      men alltså kan inte hitta något mer drygt att läsa om… LD i bråk igen, nähä?!

  11. Ingenting kan vara kränkande för en grupp av en viss typ av människor. Saker kan vara kränkande för olika individer. Aldrig fattat hur folk har mage att sitta och tala för andra och dessutom ta för givet att människor skulle bli kränkta för att de tillhör en viss grupp eller ursprung.

    Also, inget händer om du känner dig en smula offended. Det är bara en känsla, en högst personlig och individuell känsla baserat på hur du själva väljer att tolka och ta åt dig av saker.

    I övrigt gällande den grabben förstår jag inte hur det kan vara så många andras problem att bry sig om, att han har valt att tatuera sig så mycket och med vilka motiv.

    Godmorgon och adjö:)

    1. KisseKatt skriver:

      Yes, jag skriver under här!
      Du verkar så klok Sofié Leifsdotter! 😉

      1. Ah, man gör vad man kan 😉 men tack!

    2. Alexa skriver:

      Tack!!! Håller med gånger tusen.

    3. Sandy skriver:

      +1
      Mycket vettigt Sofié!

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG