En kräftis för Tunis.

16:30 24 Aug 2016

Petra Tungården:

Sara-Biderman1-980x735

I fredags var Tunis på kräftskiva och det var så jäkla mysigt uppstyrt att jag funderar på att önska mig ett lusthus i julklapp att smälla upp i vardagsrummet.
Jag fullkomligt ÄSLKAR att styra upp fester och middagar just för att få gå loss med dekorationer. Vi firade ju hemma hos oss förra året eftersom vi har störst lägenhet – God bless you Skärgården – och jag handlade HUR mycket juldekorationer som helst på AliExpress – Oj förlåt, designade egna menar jag – och gjorde både egen snaps och sill med små lappar på. Helt seriöst kan jag fixa och pynta HUR mycket som helst och en kräftskiva är inget undantag.
Jag har till och med gjort egna kräfthattar med allas namn på ett år.

Jag borde blivit festfixare – varför tänkte jag inte på det när jag var ung?

Anyways..
Jag funderar seriöst på att styra upp en liknande kräftskiva här i september trots att jag inte är speciellt förtjust i kräftor. Eller, förtjust och förtjust – jag käkar klorna och stjärten men att hålla på att suga ut hjärnsubstans, klegg och annat äckelpäckel går helt bort i min värld och jag kan nästan bli lite illamående av allt sugande och sörplande runt bordet.
Hur äter ni kräftor?
Håller ni också på som om varje liten droppe dillvatten kräftsmör (läs geggamojja) var avgörande för er överlevnad?
Fan, det smakar ju bara kallsup ändå..

Ge mig en hummer, en snaps som inte är beska droppar och ett par öronproppar istället och jag är helnöjd.

9 kommentarer | “En kräftis för Tunis.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. The real Hmm skriver:

    Ok, jag nappar. 😉

    Öronproppar?

    1. Ina skriver:

      Antingen sjunger folk för j**la illa, eller så är det sörplandet 😉 Wild guess

  2. A skriver:

    Oj vilket stelt/ansträngt leende ? #hejbotox!

    1. Plumbob skriver:

      Jag undrar, och önskar någon med injektioner kunde svara, ser de själva att det ser konstigt ut? Eller är det den looken de vill ha? Eller är det så att de kanske tycker det är värt det för att få andra fördelar med botoxen?

      Argh..skulle vilja veta.

      1. Johanna skriver:

        Min mamma gjorde botox en gång. Det var i hela pannan. Hon berättade hur det kändes och det är väldigt ovant när botox satte igång. Plötsligt kunde hon inte se förvånad ut, t ex. Man försöker liksom men musklerna låter inte dig. Sedan vande hon sig och då var det mer naturlig. När botox skulle ta av så skedde det långsammare så där var det inte så märkligt. Under tiden blev rynkor i pannan mindre men eftersom de var redan stora så försvann de inte helt. Hon gick i alla fall aldrig tillbaka för återbesök.

      2. Johanna skriver:

        Är själv nyfiken på hur det känns om man har botox i hela ansiktet. Det ändrar ju ansiktsuttryck helt.

      3. V. skriver:

        Men gissning är att folk med liknande resultat som Tunis går till personer som inte har full koll. Det tar upp till två veckor för Botoxen att verka fullt ut, därför är det viktigt att tillämpa hellre för lite än för mycket, så kan man vid behov justera vid återbesöket efter två veckor. Jag skulle INTE vara nöjd med ett resultat som Tunis. Alla är vi olika, men målet när jag får injektioner är att det ska se naturligt ut. Ingen som jag inte har berättat för att jag gör dessa behandlingar har en aning om att jag gjort något.

  3. Johanna skriver:

    Älskar kräftor och kräftskiva. Jag och särbon ordnade vår traditionsenliga kräftskiva i lördas med gott sällskap, goda drycker och egenkokade åländska flodkräftor 🙂 !

  4. LA skriver:

    Gillar inte kräftor men västerbottenpaj dock…. så. jävla. gott.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp