Amen to that!

18:55 19 Dec 2016

Elaine:

elaine
Saxat från Elaines blogg

Ja, jävlar vad jag ska ta till mig det här inlägget av Elaine.

Jag har alltid trott att det varit, och kallat det för att vara lojal men jag har insett mer och mer att det handlar om någonting helt annat – att man helt enkelt tar ansvar för någon annans konflikträdsla och tar fighterna åt dem istället.

Jag kommer aldrig lägga så mycket energi på någon annans konflikt mer men frågan är ju då – vad gör man istället när man blir någons känslomässiga papperskorg?
När en person beklagat sig och gråtit ut hos en för hundrade gången om en och samma sak eller person…vad gör man då? Ber dem hålla käft till slut?

31 kommentarer | “Amen to that!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Lisa skriver:

    Varför ska man göra det? Om man är någons vän är man det med allt vad det innebär. Har vännen problem och vill prata om det tusen gånger så ska vännen kunna göra det utan att man rynkar på näsan eller känner sig besvärad. En sådan vän är i alla fall jag.

    1. Bloggbevakning skriver:

      Jag har ju själv förlorat 3 vänner på grund av min snälldumma lojalitet och fått en galen hästbloggare på halsen så någonting behöver jag nog förändra.

      1. Lisa skriver:

        Även jag har förlorat vänner. En efter 11 år och den andra efter 21 år för att jag som du har varit dumsnäll och jag har litar inte på många. Men när jag väl gör det och finner någon jag känner alltid finns där för mig så vill jag vara den personen som min vän förtjänar och alltid kan vända sig till.

      2. Lana skriver:

        Ta ett steg tillbaka när du känner att du vill göra något för någon. Oftast räcker det med att man lyssnar på en kompis som behöver prata av sig. Kanske ställer kloka frågor. Visar medkänsla och förståelse. Man behöver absolut inte ta på sig för mycket, särskilt inte om man inte blir ombedd. Det kan vara påfrestande för båda parter.

        1. Lisa skriver:

          Vem har sagt att jag säger något eller tränger mig på? Jag finns där och det innebär inte att jag pratar.

          1. Lana skriver:

            Hej Lisa! Min kommentar var till CamCam.

      3. anonym skriver:

        Min kommentar försvann??

        1. Bloggbevakning skriver:

          Nej, du är satt på moderering efter dagens utbrott..

          1. anonym skriver:

            Utbrott. Jag har väll rätt o försvara mej. Nåväl lika bra jag för känslig. Tack för denna tid och önskar dej god jul och gott nytt år. Jag kommer alltid älska THK kram.

    2. anonym skriver:

      Lisa du är toppen man är vänner i vått och torrt. Klart om det blir 100 gånger men då behöver ju vännen professionell hjälp. Vill inte att det blir ett samhälle där man inte hjälper andra. att vara människa är att stltta och hjälpa andra. Annars blir den människan nog mycket ensamt om man inte hjälper vänner i kris. Mer kärlek och värme o jag vet att THK håller med mej.

      1. Lisa skriver:

        Tack ? Och det behöver vi verkligen. Speciellt när människor blir rammade av en lastbil några dagar före jul.

  2. vvv skriver:

    Jag har en vän som tar tillbaka sin ”vän” hela tiden och jag har sagt att jag alltid kommer vara på hans sida men att jag är trött på att höra skiten. Och det funkar bra, får såklart höra något gnäll om deras vänskap ibland men slipper lyssna på det varje dag som det va förut.

  3. Majsan skriver:

    Detta är så mycket lol, Kenza och Victoria Törnegren har tagit nästan identiska bilder på EXAKT SAMMA i ställe i Dubai iförandes baddräkt.

    http://kenzas.se/2016/12/13/beach-6/ Victorias bild ligger dock bara uppe på instagram https://instagram.com/p/BOCH0DdgcME/ än så länge. Men de verkar röra sig om samma sponsorresa. Har de blivit tvingade till att stå och svanka i baddräkt just där eller?

    1. Anonym skriver:

      De där baddräkterna ser så jäkla obekväm ut, typ som att den är gjord för en 10-åring kropp. skulle vara livrädd för att bröstet skulle glida ur eller grenen glida upp lite väl högt….

  4. hej skriver:

    Nää håller inte med. Har varit med om det, att en vän till mig skickade ett sms till ett jävla helvete som behandlade mig illa. Så uppskattat!!

  5. E skriver:

    Nu gnäller Gabjos på bloggen om andra dåliga föräldrar. Som att allt hon gör är så perfekt

    1. Cat skriver:

      Jag anser att hon har helt rätt! Skulle aldrig lämna min bebis ensam i bilen för att gå och handla.

      1. E skriver:

        Ja i detta fall har hon rätt men är det någonting hon måste skriva om på bloggen? Detta är inte första inlägget heller. Ingen förälder är perfekt så varför kritisera?

        1. Cat skriver:

          Absolut, man ska vara försiktig med att kritisera andra. Jag har ingen blogg och ventilerar istället saker som händer med vänner och familj, men jag kan tänka mig att detta är ett typiskt inlägg för en typisk mammabloggare. Om man anser att den andra mamman i fråga gjort fel förstås 🙂

  6. Anonym skriver:

    Undrar om Bella verkligen skänkte 50 papp till Aleppo. Mest troligt gjorde hon det, men tycker inte att bildbeviset riktigt bevisade det (hon kan ju eventuellt ha gått tillbaka och ändrat beloppet).

    1. F skriver:

      Vad ska hon behöva göra? Visa dig sitt kontoutdrag? Ta med dig till revisorn? Räcker det som ”bevis”?

    2. Sanna skriver:

      Vad skönt att hon inte behöver bevisa något för någon då 🙂

      Jag väljer att tro på henne för det gör mig väldigt glad att någon väljer den handling jag själv inte har råd med.

      God Jul till dig.

  7. N. skriver:

    När mina vänner endast klagar på samma sak hela tiden och inte lyssnar på mina råd eller gör något åt problemen säger jag att det är helt meningslöst att upprepa samma sak om och om igen. Det är så oerhört tidskrävande för alla inblandande.

  8. A skriver:

    Emellan måste man också bara acceptera människor för de som de är. Och ifall någon kompis hela tiden ger sig in i dåliga relationer är det säkerligen självkänslan och självuppfattningen som behövs stärkas. Det bästa man kan göra är att stöda och ge bra råd och berätta för sin kompis alla bra egenskaper hen har och försöka bygga upp hens självkänsla och stärka hens självuppfattning och hoppas att hen med tiden då inser sitt eget värde och inte släpper in människor som drar hen ner i sitt liv.

  9. Mia skriver:

    En av mina bästa vänner kommer alltid och vill prata av sig om sin pojkvän, vill ha råd, lyssnar aldrig på dem och så börjar det om igen. Det här har pågått i över 10 år och nu börjar jag känna lite att jag orkar inte. Tycker rätt ofta att hon får skylla sig själv (men inte så att hon förtjänar det!) och har på sistone blivit väldigt oengagerad i hennes problem.

    Älskar henne och det gör ju hela situationen himla jobbig.

  10. Anonym skriver:

    Elaine är inte med i ett fjortisgäng, hon är ett fjortisgäng. Jag kommer ihåg när hon kommenterade politikers retorik, nu är det bara drama för hela slanten.

  11. Thomas skriver:

    Why should you do that? If you are someone’s friend, it’s all that it means. If the friend has a problem and wants to talk about it a thousand times, the friend will be able to do it without shrinking her nose or feeling distressed. In any case, such a friend is me.

    Best regards,
    Nivan Thomas.
    https://vidmateforpcdownloads.com/

  12. download hotstar movies free of cost

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG