Det här är bra märkligt..

16:00 16 Dec 2016

Michaela Forni:

forni forni2

Michaela blev bjuden på middag hemma hos sin vän Lisa – en middag som var sponsrad av Foodora.
Michaela – som enbart är gäst – skriver tydligt ut att middagen var i samarbete med företaget medan värdinnan själv inte nämner det med ett ord.
Hade Forni inte länkat till Lisas blogg hade jag förmodligen inte upptäkt detta eftersom det inte är en blogg jag följer och jag undrar om Mickis inser att Lisa nu kan åka till för brott mot marknadsföringslagen – just för att hon länkade till henne?

Men det är fan illa när gästerna gör mer än lagen kräver genom att skriva ut ett samarbete och värdinnan och den som är ansvarig för det totalt skiter i det!

Tack för tips, Greta!

14 kommentarer | “Det här är bra märkligt..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Anonym skriver:

    Samarbetet var för instagram, hon skriver i ett tidigare inlägg att hon tagit över Foodoras instagram denna vecka. Men när de gäller Foodoras så är hon inte ensam om att göra mycket smygreklam för dem. De gör ju även Forni, Tungården och Joanna Fingal mm. Tror inte de själva står för notan, men sen om det är samarbete eller om de får presentkod att använda utan krav på motprestation vet jag inte.

    1. Anonym skriver:

      Kollade hennes insta och då hade hon inte skrivit samarbete på matbilderna med #foodora hashtagen så hon har gjort fel enligt lagen oavsett.

  2. Sofia skriver:

    Har du sett My’s inlägg om Jockiboi… känns som det bara var att fiska intresse för den där kommande självbiografin 😮

    1. A skriver:

      Jag såg det, alltså snacka om smart tjej.. försöka bli känd, få ny uppmärksamhet, få läsare, kränga böcker o tjäna pengar genom Jockiboi!?
      Var längesen hon fick artikel i Hänt el Expressen också men nu så. Hoppas inte camcam skriver om det så Myggan får ännu mer uppmärksamhet, som hon vill ha. Usch!

    2. X skriver:

      En självbiografi innehållande snyft om trasslig uppväxt, ensamstående förälder,konkurs och inte att förglömma hat och hot. Har svårt att se att hon hittar ett förlag som vill ge ut den boken.

      1. Sofia skriver:

        Ja, man måste väl vara känd för att få ge ut sådana böcker idag… alltså får hon se till att om inte hon är tillräckligt känd så kommer ”vi” få läsa om några andra kända människor?!

        1. X skriver:

          Ja just det, du har då rätt. Såg att hon varit på nåt event hos en av hennes nära vänner (vet ingen som påstår sig ha så många nära vänner. Undrar om dessa anser att myggan är en nära vän eller en ytligt bekant? ) och på samma ställe var marcus schenkenberg (stavning?). Gissar att fröken martens gjorde allt för att ställa sig in hos ytterligare en ”kändis”.

          1. A skriver:

            Ja X hon verkar bli nära vän fort, kallar folk nära o kära som hon träffat ett fåtal ggr. Undra hur länge hon känt Jockiboi el hur många ggr de träffats hehe men smart sätt att bli känd på och sälja böcker på hehe. Gillar Jockiboi dock, hans känns ärligare än My, även om de i sann mygganstil kryddat lite t.ex tiden de försökt skaffa barn, men i övrigt känns han äkta o ärlig till skillnad mot my. Fånigt med alla dessa bloggare som ska släppa böcker, desperat efter pengar o kändiskap.

      2. A skriver:

        X , Det är sånt som säljer.. och många litar ju på vad myggan säger (lär va mkt påhitt o fiktion i boken) ..trassligt, fängelse o snyft säljer mer än tryggt, vanligt o idylliskt. Sen så ska hon ju skriva om sin tid med (var det 2 dagar?) Jockiboi..så hon lyckas säkert få förlag att ge ut den, annars så kan hon ju betala för det själv, hon tjänar nog mycket på sin blogg, insta o annat. Vill egentligen inte skriva om henne här och hjälpa henne att få klick/läsare/pengar, vill inte bidra.

  3. Greta skriver:

    Jag tänkte slå en signal till Foodora och be dem skicka över ett gratis julbord som jag kan lägga upp på Instagram men när jag läste att de inte betalar korrekta löner eller skriver kollektivavtal för sina bud så avstår jag:
    http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/facket-kraver-mote-med-foodora-om-cykelbuden/repplo!wYHhiE705rSeRWbxdON5NA/

  4. Antonia skriver:

    Jag skrev en kommentar på Lisa Abefelts blogg om att inlägget ska reklammarkeras. Att bloggare ännu inte begripit att de ska sluta med barnsligheter som smygreklam. Foodora verkar vara väldigt måna om att framstå som ett företag som alla moderna människor använder flitigt när det i själva verket är Foodora som använder sociala medier för sin marknadsföring. Då ska också Foodora se till att deras bloggare är tydliga med att det är betald reklam.

  5. Jeanette skriver:

    Jag följer Lisa och det var det första jag tänkte på när jag läste inlägget tidigare idag, upplärd som jag är av dig camcam! <3
    Blev verkligen glatt överraskad nu när du tog upp det! 🙂

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg