Nära skjuter ingen hare.

16:00 15 Feb 2017

Pernilla Wahlgren:

pernilla

Den här kvinnan lär sig visst aldrig?
Igår var det alkoholreklam på Instagram och idag det här.

Det hjälper liksom inte att en läsare ska behöva traggla sig igenom en halv avhandling text där hon även gör reklam för sin egna butik för att komma till slutet och mötas av det här.

pernilla2
Så vi tar det igen som en liten repetition.

1. Läsaren ska OMEDELBART förstå att det rör sig om reklam. Inte halvvägs igenom, inte när de kommer till slutet av inlägget utan omedelbart.

2. Inlägget får inte gå att missta för övrigt redaktionella material. Att skriva:

”Jag satt nämligen imorse och kollade på mobilen. Kom då på att min app Urb-it är ett utmärkt sätt att göra nått speciellt för någon just idag!” 

är alltså inte tillåtet eftersom det låter som att du av en slump kom på detta när det egentligen är ett betalt samarbete.

Jag blir på riktigt provocerad av sånt här när man de facto VET att hon blivit kontaktad av både Alkoholgranskningsmannen och Reklamombudsmannen med tanke på alla anmälningar som inkommit.

knappen

4 kommentarer | “Nära skjuter ingen hare.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. LISA skriver:

    Alkoholgranskningsmannen o c h Reklamombudsmannen? Ja, hon behöver ju dejta.

  2. Lisa D skriver:

    Jag tycker att det börjar bli lite tröttsamt med alla dina inlägg om felaktig reklammärkning. Vi har fattat nu att du tycker att detta är viktigt. Vi bryr oss inte ett dugg om bloggare gör rätt eller fel för vi bryr oss inte om deras reklam överhuvudtaget. Lägg allt ditt krut på att bara rapportera från bloggar, det gör du jättebra.

  3. Cecilia skriver:

    Herregud! Hur ställer du dig till inlägg som detta gällande reklam/samarbete? Är såna här inlägg att betrakta som något som ska märkas upp? http://happilyeverafter.se/2017/02/16/tillsammans-ar-vi-starka/ Tycker det är jättebra att du fortsätter pusha ut info om hur fel många agerar gällande reklam i sociala medier, jag vill inte bli lurad som läsare, och allt blir så mkt mer trovärdigt med en märkning av nåt slag. Förstår inte att det ska vara så svårt?!

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg