Det där med smygfotning…

13:00 10 Mar 2017

Isabelle Strömberg:

isa2
Bild saxad från Nyheter24.

isa

Vissa kan tycka att man som offentlig person får acceptera att andra människor smyfotar en men i det här som Isabelle beskriver på sin blogg så låter det inte som att de här smygfotarna vet vem hon är utan fotar henne ändå.

Nyheter24 skriver om det här idag och kommentarerna svämmar över av – män framförallt – som tycker att hon får skylla sig själv eftersom hon bär mycket smink och har silikonbröst.
Jag vill dra till med en kvalificerad gissning att detta är samma typ av män som även anser att kvinnor som blir våldtagna får skylla sig själva om de bär en kort kjol.

Se bara!
En kvinna i en uppsjö av manliga vidrigheter.
Jag tycker det är illa nog när män uttrycker de här åsikter men en kvinna?
Jag är av det starka övertygelsen att man inte ska backa kvinnor bara för att de är kvinnor men i det här fallet – 100% #backaisabelle

Sånt här ska inte hända NÅGON!!!

1 2 3 4

58 kommentarer | “Det där med smygfotning…”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Carro skriver:

    Vilka härliga MYSISAR som tar till orda…..

    Jag skulle önska att det fanns ett typ dygnet-runt-system som bevakar och hemsöker ALLA som skriver nedsättande på nätet. Typ ett 24-7 Trolljägarna.

    1. emblas.se skriver:

      Internet är väl tyvärr till 98% till för att skriva nedsättande om allt och alla?

      Obs! Försvarar absolut inte dessa avdankade gubbslem vars föräldrar är kusiner som kommenterat om Isabelle!

  2. vvv skriver:

    Jag tycker verkligen synd om alla normala män. För i detta samhälle ska man anta att män är djur. Det är ju det dessa kommentarer säger, män kan inte tänka eller betee sig normalt för att sexlusten är för stor…pinsamt ju.

  3. Viva jämställdhet skriver:

    De kommentarer dessa män skriver är oerhört vidriga, så triviala tankebanor och oerhört sexistiska. Tyvärr är dessa män många och vanliga – det är de som är patriarkatet.

    1. Anonym skriver:

      Men varför rättar sig folk efter det här då?
      Vad jag ser är en hög med idioter och jag lyssnar inte på idioter, än mindre bryr mig om deras åsikt. Varför lägger man ens tid på deras totalt iq-befriade existens?
      De här ju dumma i huvudet. Varför lyssnar man och tar åt sig?
      Jag tycker enbart synd om dem för att de är så ofantligt dumma i huvudet, sen fortsätter jag med mitt liv.

      1. Anonym skriver:

        Man lyssnar inte bara och tar åt Sigvardsson vad de säger man blir våldtagen av dem också.

        1. Anonym skriver:

          *tar av sig av

  4. A skriver:

    Jag tror (hoppas) att alla dessa män inte på allvar tycker så här och att de bara vill provocera för att kvinnor ska uppmärksamma detta. De vill bara se en massa arga kvinnor (och män). Det är förstås helt hemskt att många har såna åsikter!

  5. Anna skriver:

    Jag börjar fan hata män. Om det finns bra män kan de väl börja visa sig snart.

    1. Marja skriver:

      Det finns många bra män, synd bara att de så sällan säger ifrån till män som inte är lika bra.

      1. Anonym skriver:

        Är dom så bra då när dom inte står upp mot som dåliga?

        1. Mia skriver:

          Min man är fantastisk men av åsikten att det inte leder till någonting att diskutera med idioter på nätet. Sen skulle han aldrig ens läsa en sådan artikel..

    2. ah skriver:

      Det är ju bara töntigt att skriva så. Hata alla världens män för att några är stolpskott.

      1. M skriver:

        Åååh, där kom den. #inteallamän

        1. Roza skriver:

          Skulle du säga samma om någon sade att alla vita människor var rasister? 🙂 ”Inte alla vita!!!!!”

          1. M skriver:

            Men lugna dig nu Roza. Läs vad personen innan mig skrivit, läs sedan min kommentar. Om du fortfarande inte fattar så föreslår jag att googlar på ”inte alla män”, då kommer du nog förstå vad min kommentar syftar på.

          2. Roza skriver:

            ”Lugna mig”? 😮 Jag har inte blivit upprörd – snarare blir jag så sjukt trött på alla kvinnor som inte förstår varför män säger ”inte alla män”. Som jag skrev i min tidigare kommentar – om mörkhyade människor skrev ”Alla vita är rasister” skulle 97% av alla vita feministkvinnor hoppa fram & säga ”Inte alla vita!”. Exakt samma sak.

          3. M skriver:

            Men Roza, du har ju ändå inte förstått. Som sagt, googla på ”inte alla män”, bland de första sökträffarna får du väldigt bra och pedagogiska förklaringar till vad jag syftar på.

            Tycker du inte att det är märkligt att du (som dessutom är kvinna antar jag) är den enda som protesterar, jämfört med alla som lajkat och därmed förstått min kommentar?

    3. Alexa skriver:

      Det fanns ju ett flertal män/killar som skrev vettiga kommentarer och stod på Isabellas sida där?

  6. Nea skriver:

    Märkligt att argumentera med att det inte är olagligt att ta bilder på andra på offentliga platser. Bara för att det inte är olagligt innebär inte att det är obehagligt och respektlöst. Man är heller inte tvungen att vara artig och hänsynsfull mot andra människor, men det blir så mycket enklare för alla om man är det.

    1. Anonym skriver:

      Vi kan klargöra en sak. Ja, det är ok att fota på offentlig plats. Men det är inte ok att fota någon som klart uttryckt sin motvilja. Inte heller är det okej att gå fram och köra upp en kamera i ansiktet på någon för närbilder. Att fota någons skrev är heller inte ok. Att aktivt fota någon som inte vill är ofredande.

  7. Malin skriver:

    Haha Camcam kolla hassebrontens inlägg på instagram om Anna Book ?

  8. Marja skriver:

    Ja, det är klart att kvinnor får skylla sig själv som vanligt. Om vi inte sminkar och rakar oss och klär oss snyggt för att männen ska finna oss attraktiva så är vi j-a feminazis, om vi gör det så får vi skylla oss själva om äckliga män tar sig friheter… Men vi är ju världens mest jämställda land där patriarkatet inte existerar, eller hur det nu var.

    1. ? skriver:

      Dubbelbestraffning. Vi kan inte vinna, tyvärr

    2. Carro skriver:

      Exakt så. Det känns så jävla lönlöst att ens diskutera. Oavsett vad vi gör så gör vi fel 🙁

  9. Äntligen! skriver:

    Och här trodde jag att man var tvungen att BE någon fota en varje gång man ville ha en bild tagen på sig och sen är det bara att ha silikontuttar (eller funkar det om man ”bara” har stora bröst??) eller sära på benen. Men var har denna info varit hela mitt liv??? Så mycket onödigt snack man kunnat undvika! Well, bättre sent än aldrig ???

  10. ? skriver:

    Om man är en man som är medveten om sin ställning i samhället, behandlar kvinnor som jämlikar, dvs inte är ett svin.. tillhör han fortfarande patriarkatet då? Nyfiken på om man kan avsäga sitt medlemskap i patriarkatet.

    1. toter skriver:

      Alltså haha, gulligt. Men vi är tyvärr alla en del av patriarkatet, kvinnor som män. Det vi kan göra är att krossa det tillsammans från insidan!

      1. ? skriver:

        Ja det verkar som ett abstrakt imperium. Nå Romerska riket föll så småningom så… ?

  11. Anonym skriver:

    Nu exploderar jag snart, det sitter någon på starriders ig och gör inlägg men medvetet låter bli att svara alla som frågat om vilka tider butiken har öppet. Är dom dumma i huvudet på riktigt

  12. Anonym skriver:

    Kul vore om massa ställde samma fråga så hon bara fick kommentarer om det

  13. anonym skriver:

    Jag hade tagit mobilen o kastat iväg den. Vilken typ. O anmält . Sånt där är inte bra o råka ut för. Trevlig helg till dej snöboll o favoritenTHK.

  14. Nina skriver:

    Man borde inte heller ta selfies de dagar man blivit stucken av getingar och läpparna har svällt till groteska nivåer. Inte heller de dagar när vägarbeten gjort att man har fått asfalt i ögonbrynen.

    1. Anonym skriver:

      Vad fan snackar du om?

    2. Juso skriver:

      Kommentera på nyheter24 istället, tack.

    3. Anonym skriver:

      Mådde du lite bra av att spy galla över hennes utseende Nina?

      Isabelle får väl se ut hur hon vill och ta så många selfies hon vill. Du kan ju lägga upp en bild på dig själv Nina så kan andra få kritisera dig likadant.

    4. Bloggbevakning skriver:

      Vilken tur att man inte kan smygfota en människas insida för din hade nog varit allt annat än vacker. Kan du inte dra tillbaka till Nyheter24 där dina kompisar verkar hänga?

  15. Anonym skriver:

    FY vad hemskt och vidrigt att bli smygfotad sådär. Och kommentarerna?! Jag gillar inte ens att folk fotar mig utan att jag vet om det på ex. fester eller släktsammankomster. Och då vet jag ju ändå innan att folk kommer fota. Jag mår dåligt över att människor har bilder på mig som jag själv inte har kontroll över och är nästan aldrig med på bild när nån annan fotar hehe.

  16. Anonym skriver:

    Kan svära på att mer än hälften av er smygfotat någon gång, men bara för att det är en tjej så är det sååå hemskt. Erkänn, visst har ni smygfotat någon gång?

    1. Vic skriver:

      Nej, varför skulle jag?

      1. Anonym skriver:

        Så du har aaaldrig inte ens när du varit ung smygfotat någon?

        1. vvv skriver:

          Men va? Är du seriös, jag skulle aldrig smygfota någon inte ens som liten…däremot fick jag ola salos aoutograf när jag va typ 9, fett stolt över det och skröt för alla jag träffade.

        2. Anonym skriver:

          Vad spelar det för roll? Försöker du göra det okej att en äcklig gubbe smygfotat Isabelle i skrevet? Eller vad menas?

        3. Hedda skriver:

          Varför ska man smygfota någon? Måste det vara en kändis eller räcker det med en vanlig, vilt främmande människa? Vad ska man med det fotot till?

        4. Vic skriver:

          Nej, inte ens när jag var ung.
          Tänk att mina föräldrar lyckats få in vett i skallen på mig redan då!
          Och btw. det fenomen vi diskuterar är män som tar smygkort på kvinnor. Vad ska de skylla på? De är inte 12 och kan skylla på att de inte vet bättre pga av det..

    2. M skriver:

      Jag måste instämma med Vic här ovan. Jag har aldrig smygfotat någon och kan inte se varför jag någonsin skulle göra det heller. Ställer mig undrandes till varför och hur du kan anse det vara en så ”normal” grej att göra så att du t.o.m ställer frågan på ett så förvånande sätt?

      1. Anonym skriver:

        För att man ser varenda dag folk som.smugoftar, sovande människor på tuben, någon som ser rolig ut etc etc – jag har gjort det, när jag var ung, innan man fick ett konsekvenstänk men säger bara att bara för det är en tjej så är det hemskt fast det händer varenda dag, på varenda tunnelbana, tjej som kille, transa som homo, alkis som narkoman – smygfota händer hela tiden.

        Btw – ser Strömberg nästan varje dag, då jag jobbar där hon bor, hon är ingen att smygfota utan smink :’D

        1. wtf skriver:

          Det är fortfarande inte okej för det? Och fy vilken onödig sista mening. Isabelle är jättesöt utan smink, avundsjuk eller har du bara kass självkänsla? Särskilt intelligent är verkar du inte heller vara.

          1. Anonym skriver:

            Absolut inte avundsjuk, bryr mig ej ett minsta om.utseende. Påpeka bara att utan smink hade hon definitivt inte blivit smygfotad, inget annat haha? Vad har min intelligens med det att göra? :’)

        2. Anonym skriver:

          Haha gud vad patetiskt skrivet! Isabelle är jättefin utan smink. Undrar hur du själv ser ut, du kanske kan länka din insta så vi alla får ta en titt och bedöma? 🙂 Skulle nog vara trevligt för Isabelle också så hon kan hälsa på dig nästa gång du jobbar.

          1. Anonym skriver:

            Tyvärr har jag varken fb eller instagram, annars hade jag skrivit ut den, alla tycker vi olika, varför bry sig om att jag tycker hon är ful utan smink? Många som är. Inklusive jag själv, men jag går osminkad hela tiden because I dont give a damn. Kan hälsa på Isabelle själv men varför skulle jag? Sa bara som det var, inget annat 🙂
            Trevlig fredag på er alla ?

          2. Anonym skriver:

            Ingen bryr sig om vad du tycker. Men att kommentera hennes utseende på det sättet är ju bara osmakligt.

  17. Lycka till på Coop skriver:

    Till anonym ovan: Haha oj så du är så pass ful att du inte ens kan visa ditt ansikte på en endaste bild. Det säger ju mycket om varför du skriver som du gör om någon annans utseende. Pinsamt!

    1. Anonym skriver:

      Haha aa precis därför 🙂

  18. Ksmb skriver:

    Jag misslyckas med att ens få fram kommentarerna på Isabelles artikel. Fattar inte hur Nyheter24-sidan funkar. Men å andra sidan borde jag vara rätt mätt på skit-åsikter framförda på nätet så jag klarar mig nog utan.

  19. Anonym skriver:

    Nej, det är inte ok att smygfotografera någon varken tjej eller kille. Tyvärr har jag fotat främlingar själv men det var för att jag gick en kurs som krävde att man gjorde streetfotografering på människor.

  20. vvv skriver:

    Jag vill dela med mig av en händelse där en tjej gjorde helt rätt. Jag gick på götgatan och shoppade och en tjej kom fram och frågade om hon fick fota mitt hår och visa sin frisör för hon ville ha samma nyans, det var ett mycket bättre alternativ än smygfotning och jag blev ju sjukt glad att hon tyckte jag hade fint hår.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp