GabJoss försvarstal..

16:00 15 Mar 2017

GabJoss:

FullSizeRender (24)

Snacka om att försöka rikta fokuset någon annanstans än på sig själva!

Det är ingen – varken här på bloggen eller på hennes instagram – så på något sätt försökt ”shamea” henne och Tovsi genom att påstå att de äter för mycket.
Någon kommenterade på mängden socker i maten men det kan ju inte komma som någon nyhet för den självutnämnde sockermissbrukaren Gabriella?

Det många påpekade var att de tog så ofantligt mycket mat till barnen som de aldrig någonsin skulle klara att äta upp.
Ingen har nämnt med ett ord att GabJoss eller Tovsi skulle äta för mycket mat men det är ett bra försök i att kasta skuld på läsarna bara för att hon blev ifrågasatt på ett sätt där hon inte kan moderera bort kommentarerna innan någon ser dem.

Hon lämnar även en skön kommentar till den följare som är på plats på samma hotell och berättar om vilken krigszon hon och Tovsi lämnar efter sig när de ätit klart.

FullSizeRender (26)

FullSizeRender (25)

Och när vi ändå är inne på ämnet – hur många av alla de barn och föräldrar som hon filmar och lägger ut på sin Instastory tror ni blivit tillfrågade?
Bara för att hon nu har noll integritet när det gäller sitt eget barn och publicering av bilder på honom så betyder det ju inte att andra känner likadant.
Återigen – det där med respekt!

gabj

53 kommentarer | “GabJoss försvarstal..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. M skriver:

    Tuttar, rövar, frukter och plastnaglar som håller matchande drinkar. Måste säga att Gabjossans charterresa är precis lika kliché-ytlig som jag hade väntat mig!

  2. Mia skriver:

    Sjukt respektlöst att lägga upp bilder sådär på andras barn

  3. Jayjay skriver:

    Fast jag har en ettåring och även fast vi försöker plocka upp efter oss så blir det en mindre krigszon efter en måltid. Hemma som borta. Känner nog ingen ettåring som äter lugnt och städat… när jag är själv med honom finns det ingen chans att plocka upp efter heller för det mesta såvidare man inte är en bläckfisk eller bara har en bra dagar där inte ungen svingar i lampan medans man försöker plocka undan.

    Vi brukar plocka/beställa mer än han äter med för man vet aldrig vad han är på humör. Ena dagen funkar pannkaka andra dagen inte. Dagen efter är det bara ägg som gäller men två dagar senare är det, det absolut värsta han vet. Inte så lätt alla gånger.

    1. L skriver:

      Förståeligt att det är tufft med småbarn, men det är ingen rättighet att äta ute. Så kan man inte hålla det någorlunda rent runtom sig så ska man inte gå ut och äta.

      1. Tove N skriver:

        Håller verkligen med dig på den!

      2. ? skriver:

        Amen, mina barn kan inte sitta still än mindre låta bli att riva restaurangen. Av respekt för andra tar vi inte med dom. Restaurang ”gör” vi hemma och äta ute hinner man nog med när de blir äldre. Precis som när jag och maken är ute, vill vi inte ha ungar som härjar runt oss. Restaurang är ingen rättighet.

        1. Anonym skriver:

          Som restaurangarbetare kan jag säga att bland det värsta som finns är småbarnsföräldrar som släpper allt på restaurang och tror att det är personalens stora önskan att snubbla över småbarn och plocka halvtuggad mat från golv/stolar/bord och på ställen man minst skulle ana att mat ens kunde hamna. Helt ärligt så skäms man över vissa vuxna människors beteenden…

          1. Anonym skriver:

            Låt barnen kladda på hemma

          2. Servitris skriver:

            Instämmer till fullo, det är så jävla respektlöst. Och när man ska åla sig förbi två speedade barn med tre tallrikar i händerna är det ingen förälder som säger något. Vem får skulden om jag snubblar eller tappar något på barnen? Vad händer om jag håller en bricka med kaffe och barnet oväntat springer in i mig i trappan? Vem får skulden? Jaaaaaag. Så snälla föräldrar tänk en extra gång

      3. Maja S skriver:

        L håller helt med dig!

      4. Ida från kramphult! skriver:

        Men alltså folk med småbarn måste också gå ut och äta ibland. För mig är det än så länge inget roligt att gå ut och äta med mina barn men ibland måste en lösa matfrågan snabbt och smidigt, vad ska vi göra, stå ute och frysa och tugga på ett äpple? Såklart är jag noga med att plocka upp efter dom (inklusive be om sop för golvet så inget halvdant) men låter gör de ju. Ibland känns det som att det inte går att göra rätt, om de låter är det folk som börjar diskutera/skälla på mig och drar jag fram telefonen för att få dom att sitta still så får jag sura blickar och får överhöra samtal om att föräldrar nu för tiden inte vill umgås med sina barn. Det är jobbigt med små barn och de låter och beter sig ofta fördjävligt men de måste liksom få finnas ute i samhället för det.

        1. Anonym skriver:

          Det är väl inget som tvingar dig attgå ut och äta? Tycker du att det är jobbigtkan man ju alltid beställa hem om man inte vill laga?

          1. Ida från kramphult! skriver:

            Men alltså du måste göra grejer med barn ibland, vad tänker du att om en har barn så behöver en inte göra ärenden på stan? Barnen har någon aktivitet, kläder ska köpas, du har varit på det barnanpassade lekrummet på ett museum, efter badhuset, du måste åka ner på stan och gå på apoteket, någon vill fira sin födelsedag på lokal, du ska åka tåg och behöver äta innan osv. Alltså jag har iaf ärenden borta från hemmet ibland, hur gör ni andra? Det är så fascinerande att folk inte fattar att livet pågår trots barn. Tänker ni liksom att folk sitter hemma och har någon annan som fixar allt åt dom? Att småbarnsföräldrar kan kräva att alla andra ska komma hem till dom för barnen ska inte va någon annanstans?

      5. Anonym skriver:

        Jag har jobbat på ett väldigt turistigt café där det kom in massor med barnfamiljer. Vet inte hur många glasspinnar som jag fått gräva fram på diverse ställen (typ kladdiga tallrikar och i glasflaskor) för barnen varit… barn. Jagat glasspapper som flugit över halva gården och torkat kräks på borden har jag gjort också. Inte gör det väl något? Det är ju barn! Så länge jag märkte att föräldrarna brydde sig minsta lilla, typ gav mig ett ursäktande leende eller dricks eller försökte hjälpa mig plocka ihop allt, gjorde det inget. När föräldrarna dock uppmuntrade barnen till att stöka ner och sen gick därifrån (ibland råkade även familjer ta sönder saker och sen gick de bara..), DÅ blev jag irriterad. Jag vet inte vilken av dessa föräldrar GJ tillhör, men det är ju inte barnens fel.

    2. Anonym skriver:

      Jag har haft turen med ett hyfsat renligt barn som hatar kladd, men jag lider verkligen med föräldrar man ser på restaurang med barn som gillar kladdet och folks dömande blickar… det är ju inte direkt lätt att säga till en ett åring att man inte får kladda lixom!

    3. C skriver:

      Fast bor man på hotell måste ju barnen äta? Tycker dock att man plockar upp efter sig. Alla småbarnsföräldrar har med sig våtservetter och det går utmärkt att plocka upp mat från golvet med dem!

    4. Mickis skriver:

      Jag har en ettåring, det händer att vi fikar ute eller äter på restaurang. Han dräller, kastar mat på golvet och kladdar ner bordet. Vet du vad jag ALLTID gör innan jag lämnar stället?
      1. Tar upp en våtservett och plockar upp alla bitar från golvet
      2. Torkar rent bordet
      3. Ställer undan barnstolen
      Skulle aldrig lämna hans matrester på varken golv eller bord. Hjälper gärna till att ta upp det om jag ändå kan 🙂

      1. Sofia skriver:

        Precis så gör vi också! Svårare behöver det inte vara!

  4. Tove skriver:

    Men köp lunch/mellis till barnen då?! Kul att äta gamla pannkakor och uppskuren vattenmelon 4 timmar senare.. Stör mig sjukt mycket på folk som roffar åt sig som gamar på frukosten för att sen snåla och inte behöva köpa ngn mat förrän på kvällen, dålig stil!!

    1. Bloggbevakning skriver:

      Jag tror hotellet de bor på är All inclusive så de behöver inte ens köpa mat.

      1. sara skriver:

        Har hon inte skrivit på bloggen att de har köpt till frukost? Alltså inte har all inclusive. Men då borde man väl inte få ta med sig från frukostbuffén?

        1. Bloggbevakning skriver:

          Nä, då borde man ju verkligen inte göra det! Uppvuxen med föräldrar som drivit hotell så vet jag hur de anses som de absolut värsta av gäster – de som bunkrar upp vid frukosten.

          1. sara skriver:

            Här står det att dom bara har köpt till frukost https://gabriellajoss.me/2017/03/14/en-frukostdrom/

            Nej, jag skulle skämmas att plocka åt mig så mycket samtidigt och sen ta med sig det därifrån. Jag skulle inte heller vilja ha bordet så fullproppat när jag ska äta med mitt barn, blir ju alldeles rörigt.

          2. Camimami skriver:

            Så är det! Likaså föräldrar som inte ens försöker städa undan lite efter sig, innan de lämnar restaurangen. Hur svårt kan det vara, att med hjälp av lite servetter, dra ihop bröd, majs och liknande som hamnat på golvet… och sen ta upp det.

            Jag kan dra upp en himla massa andra saker som barnfamiljer på restaurang, i respekt för andra, inte borde göra. Men det
            är en annan historia.

    2. Anonym skriver:

      Mat som står på buffé får enligt hälsorisk i sverige inte stå längre än 4 timmar innan det måste slängas eftersom microorganismer och bakterier bildas. Skulle inte mata mina barn med rester från en buffé eftersom matförgiftningsrisken ökar efter varje timme som det varit ifrån ett kylsystem. Det är liksom ingen garanti om man stoppar tillbaka det i kylskåpet efter frukosten. /Någon som arbetat med extrem temperaturtestning vid lunchbufféer i sverige

    3. Maja S skriver:

      Plocka från frukosten eller lunch eller vad det nu är gör man inte.. hotellen förbjuder oftasånt också.

      Haha på ett hotell vi bodde på plockade ett äldre par åt sig av frukosten varje morgon. Allt lades på tallrik, servett över o vips ner i väskan. Och så två – tre tallrikar till med mat på. Och de trodde ingen såg dom heller. Haha

  5. Anonym skriver:

    Fyfan, jobbat på resturang och hatar när barnfamiljer bara lämnar utan att ens lägga iordning lite, de värsta av gäster..Alltså så respektlöst… Visst att vi är servicepersonal osv men snälla show some respect.. Jag skulle ALDRIG lämna, trots att jag är ensam med min dotter, jag städar upp efter oss så gott det går.

    1. Mymlan skriver:

      Word! Jobbade för länge sen på ett café där det hängde horder med lattemammor. Barnskrik, sönderrivna servetter strösslade överallt, kladd och spill, tjockt med barnvagnar så man knappt tog sig fram. Och värst av allt, bajsblöjor i alla soptunnorna. Och detta var liksom ett hippt café i innerstan, inte öppna förskolan eller lokala simhallen! Nä, har noll sympati för dessa föräldrar.

  6. Anna skriver:

    Hoppas att personen som är på samma hotell kan ta en bild och lägga upp på Instagram hur det ser ut när de har gått därifrån!

    1. Anonym skriver:

      +1 på den!

  7. Anonym skriver:

    TACK CamCam!!!!!!! Ingen påpekade hur mycket/lite dom åt utan hon försöker rikta det som att någon påpekat detta.. Snart kommer väl ett snyftinlägg om nätmobbning också..

  8. Anonym skriver:

    Vi har varit väldigt hårda på att man leker inte med maten, just för att alla har inte turen att ha mat, den ska man ”visa respekt” för. Bara för att vi har haft turen att bo där det alltid finns mat betyder det inte att det alltid kommer vara så.
    Vi ger hellre tjejerna flera gånger än en stor portion som dom bara kladdar runt i och äter på allt, går inte att spara..
    Tack och lov har stora tjejen varit lätt med detta och slängde bara mat på golvet ngn månad, får se hur lilltjejen är nu. Så det har varit lätt att städa upp efter restaurangbesök. Är mycket noga med att snugga till efter oss för vill inte att någon annan ska ”lida” för att vi ville ut med små barn och äta:p

  9. T skriver:

    Gabriella känns så otroligt omogen i allt hon gör! Varför inte ta åt sig av kritiken istället för att komma med löjliga svarsinlägg? Såg att folk kommenterat att tjejen som ansåg att det var en krigszon Gab med sällskap lämnade efter sig är AVUNDSJUKA. Detta missbrukade ord!

    Så fort någon har synpunkter på en bloggare/instagrammare så är hen avundsjuk …jäkla trams! Tjejen är enligt sitt instagram själv på semester ( på samma ställe som Gabriella?), varför skulle hon vara avundsjuk?

    1. Anonym skriver:

      Håller med dig! Hon känns otroligt barnslig och omogen.

  10. Anne skriver:

    Är det sant att dom inte har all inclusive? I så fall är det ju helt SJUKT att ta med sig matlåda från buffén?! Det kan inte stämma..

    1. Linn skriver:

      De har inte all inclusive och ja det är sjukt.

  11. Anonym skriver:

    Nej det står jag inte heller ut med! Dessvärre är det ju kaos på varenda kafé här i stan med. Att man inte kan samla ihop all skit på en bricka är såååå konstigt beteende.

  12. Kallis skriver:

    Fjordis: ”Hade ni trevligt? Åt ni nåt spännande?”
    Gabs: ”Ah FRUKT! Jättemycket frukt!”

  13. Anonym skriver:

    Men oj var fick hon luft ifrån? Hehe
    Är det tovsi som är dåligt umgänge?
    /tack söta du

  14. Alexa skriver:

    Men jag tänkte också på att de INTE tog all inklusive. Då kan man ju inte gå och plocka på sig mat från frukosten som ska räcka senare på dagen, det var det fräckaste och snålaste jag hört? Köp till lunch då eller något slags halvpension. Herregud.

  15. Anonym skriver:

    Skitsnack. Läste du inte kommentarerna på ditt förra inlägg i ämnet? Alla shameade henne, försök inte påstå nåt annat.

    Å vilken tur att ingen som kommenterar den här bloggen nånsin har tagit mer mat vid en frukostbuffé än de orkat äta upp. För vem gör nåt så hemskt?

    1. Magda skriver:

      Jag har aldrig tagit mer mat på en frukostbuffé än jag har ätit upp det. Och jag har aldrig stulit med mig mat från frukostbuffén för att slippa köpa lunch eftersom det har stått på hotellet att man inte får ta med sig mat från buffén

    2. A skriver:

      Nu handlar väl kommentarerna här mest om att hon plockar på sig mat att ta med till resten av dagen som att det är någon himla dygnet-runt-buffé att utnyttja?

    3. Anonym skriver:

      Det handlar väl kanske lite om att all denna mat som plockas ihop är mest tänkt för att skapa ett äkta gabbjoss fotomoment. Det är ganska galet slöseri…. sen att dom en dag plockade ihop en matlåda för att det ska se ut som dom äter upp allt dom samlar på sig, är nog mest för att släcka lite bränder

  16. Sara skriver:

    Så jäkla pinsamt att ta med en matlåda hemifrån? och sedan hamstra från frukostbuffén.

  17. Vivvi the one and only skriver:

    Känns inte så trevligt att äta gammal frukt en hel dag fram till middagen. Vi på förskolan slänger frukter som barnen inte äter upp..men usch

  18. kris skriver:

    Nu är jag väldigt dåligt insatt men har dessa två vaccinerat sina barn? El blandar jag ihop med nån annan bloggerska som inte tycker mässling är så himla farligt?

    1. Anonym skriver:

      Jason är i alla fall inte vaccinerad

      1. kris skriver:

        Då kan jag tycka att man håller sig hemma i dessa tider då mässling är vanligare o vanligare i länder kring Medelhavet. Att dra hem mässlingvirus är ingen höjdare. Väljer man bort vaccin väljer man också bort fri rörlighet i världen enl mig.

  19. Anonym skriver:

    Fräscht att äta mat som kanske stått i värmen länge…

  20. wtf? skriver:

    Känns som att många av hennes följare inte har hjärna … eller iallafall egen … att man är tydligen ”AVUNDSJUK” om man säga emot … och den sista bilden med mat … några av hennes följare skrev ”vill hon slänga en massa mat så gör väl hon det bästa hon vill” varför tycker de att det är okej att slänga mat?? det finns folk som skulle kunna äta det hon skulle ”slänga” … blir bara så irriterad av Gabjoss och hennes följare. De är ju antingen blind eller dum. Inte vill acceptera verkligheten.

    1. Therese skriver:

      Hennes följare ligger väl i spannet 13-20 år så…

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG