VM i slöseri med mat.

12:00 15 Mar 2017

GabJoss:

mat

Antingen så äter SuperJason och hans polare lika mycket som Tjocka Hetsätarkatten om han fått gå loss i foderpåsen – eller så har GabJoss och Tovis fyllt deras tallrikar till bredden för att få till en bra bild till sociala medier för att sen behöva slänga det mesta av innehållet på tallrikarna?

För inte fan äter en unge av deras storlek och ålder 4 pannkakor, 2 croissanter, frukt, nutella, yougurt och russin till frukost?

För att låta riktigt mycket som den tant jag är så avskyr jag den här typen av okynnesplockande av mat! OKYNNES!
Rent och skärt slöseri – även om det nu råkar vara all inclusive!

37 kommentarer | “VM i slöseri med mat.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. A skriver:

    Vad har hänt My??

  2. Johanna Grahn skriver:

    På de tidigare frukostbilderna skrev hon att de länsade faten, sitter man tillräckligt länge kanske man lyckas trycka i sig allt haha ?

    http://www.johannagrahn.se

    1. Anonym skriver:

      Klart hon skriver så

  3. Den som är den skriver:

    Antagligen delar alla 4 på all mat. Inte så svårt att räkna ut.

    1. Anonym skriver:

      Om man är programmerad för att leta fel i allt så blir det nog svårt.

    2. Anonym skriver:

      Men det är väldigt mycket mat för att vara två vuxna och två små barn. Jag hade inte ens orkat äta upp en av de tallrikarna.

    3. Johanna skriver:

      Antagligen, men fortfarande väldigt mycke mat för två vuxna och två 1-åringar

      1. Anonym skriver:

        Sen när äter 1-åringar croissanter och nutella till frukost? Min 1-åringen hade iof varit överlycklig ?

    4. M skriver:

      Fast de är två bebisar och två vuxna. Mängden mat på bordet enligt bilden skulle knappt jag och 3 vuxna vänner äta upp tillsammans till frukost.

      1. Den som är den skriver:

        Frukt kan man ju spara och ta med sig som mellanmål och är dessutom inte särskilt mättande. Med beaktande i hur lite ”mättande mat” de har på tallrikarna är det inte orimligt, och inte heller när Gabriella skrivit att de brukar äta en rejäl frukost. Vissa kanske tycker om det, alla är inte lika.

        1. M skriver:

          Absolut! Äter de upp det så fine. Jag bryr mig inte om mängden så länge de inte plockar på sig och sedan lämnar (=kastar).

          Jag själv fullkomligt älskar hotellfrukost, till den grad att jag brukar betala och äta det trots att jag inte haft en hotellnatt. Men jag vet av egen erfarenhet att det är lätt att dras med i dessa ”magiska” frukostbufféer och därför plocka på sig mer än man orkar. Och har därför lärt mig att ist ta mindre och isf hämta mat i flera omgångar.

          Jag är väldigt mycket emot det enorma matsvinn vi faktsikt har i dagens samhälle. Men äts maten upp så lägger jag ingen värdering i det förutom att jag tycker att det är bra att det inte kastas.

      2. Anonym skriver:

        Så bara för att du inte hade kunnat så kan inte andra heller?
        Så kan man ju inte tänka :/

        Jag älskar att äta frukost och kan äta i princip hur mycket som helst, speciellt om mycket av det är frukt.

  4. Olive skriver:

    Blablabla. Jag hade lätt ätit upp allt det där själv.

    1. Sofia skriver:

      Eller hur! Orka med alla shamande kommentarer som ”jag och tre andra vuxna hade inte orkar det där” jag och min sambo hade lätt kunnat klämma i oss det på bilden! Alla orkar äta olika mycket, palla shama oss som orkar äta det där!

      Sen håller jag med camcam, sjukt onödigt att ta mer mat än man orkar äta.

      1. M skriver:

        Sofia, jag tror du missuppfattade min kommentar här ovanför. Eller så var det jag som var otydlig.

        Min reaktion på mängden mat är, precis som du också skrivit, att jag har svårt att se att de kommer att orka äta upp allt de tagit åt sig och isf anser jag, precis som du, att det är väldigt synd om det kastas iväg en hel del mat.

        Jag lägger ingen som helst värdering i om mängden mat är mycket så länge de äter upp det dom plockat åt sig. Det är alltså ev matsvinnet som jag reagerade på. Jag utgick från mig själv och mina matglada vänner när jag såg mängden mat på bilden. Men orkar Gabriella och co äta upp det så fine!

  5. Kickan skriver:

    Jag hoppas de inte är så korkade att de tar mer mat än de äter upp ?

  6. ML skriver:

    Vilken superförbränning hon måste ha också som kan äta allt hon gör utan att det verkar påverka hennes vikt. Vet att alla är olika men det för mig misstänksam.
    Alla sociala-medier profiler verkar kunna fika, äta lyxmat, dricka alkohol och knappt ha tid att träna utan att det märks på deras kroppar. Eller så har ALLA offentliga personer ”superförbränning” alternativt helammar tvillingar hela bunten.

    Mystiskt!

  7. Roza skriver:

    Jag skulle lätt kunna trycka i mig allt själv! ???

  8. Madde skriver:

    Får rysningar av allt socker dom ger till barnen. Måste få värsta sockerkicken för att sen dala..

  9. Cicci skriver:

    Om man kollar på tallrikarna så finns det bara två st med pannkakor och croissanter. De andra tallrikarna är bara frukt så antagligen så delar Gabriella och Tove med barnen på maten.

  10. Matilda skriver:

    De borde ju få svår diarré om inte annat av all den frukten på en gång…

  11. Anonym skriver:

    Antar att kidsen into dricker kaffet som står framför dem heller. Men jag undrar vem som ska dricka de sex smoothies som står på bordet? Äckligt mycket mat.

  12. The unreal Madde skriver:

    Ja vad vet man? Enligt GabJoss växer Jsons tänder extramycket när han är utomlands då kanske det krävs extramycket mat ha-ha.

    1. e skriver:

      Haha. Har hon skrivit det?

  13. Anonym skriver:

    Det här känns lite som i filmen ”min fru är en utomjording” :/

  14. Bell skriver:

    Det där är ju bara för fotot, rimligare vore att ta lite åt gången och hämta mer om man behöver. Man vet ju inte om all mat blir uppäten. Jag avskyr att slänga mat så mina barn får lära sig att ta lite åt gången och hämta mer om de känner att de behöver mer. Gäller även på hotellbuffeer, även om det ser lockade ut så tar man lite år gången och hämtar mer om man orkar.

  15. Anna skriver:

    ”Åååååååh vi älskar er!!!!!”
    Hennes snapchat är för första gången rätt rolig?
    Hoppas tovsi frågat alla föräldrar på barngruppen om de (&deras barn) vill vara med på film.

  16. Lex skriver:

    Läs kommentarerna, där skriver en som är på plats om de berg av mat och krigszon som de lämnar efter sig..

    1. Therese skriver:

      Såg det jag med och är inte ett dugg förvånad dock tycks det inte göra nåt för Queen Gabs och hennes blonda klon är ju sååå goals ?

      Matsvinn och griseri från två vuxna kvinnor, att de inte skäms ??

  17. Anonym skriver:

    Varför kan man inte gå två gånger och hämta mer om man fortfarande är hungrig eller sugen? Blir faktiskt provocerad av den här bilden, fast jag vet det är löjligt. Orsaken att jag blir provocerad är för att det så uppenbart bara är för bilden, tror inte ett dugg på att de äter upp allt, hallå, småbarn gillar inte att sitta stilla så länge och börjar nog kladda om det är för mycket på tallriken.

    1. vivi the one and only skriver:

      Min tanke också. Kidsen på förskolan (är förskollärare) äter typ en tugga där och en tugga där och sen är de nöjda och vill leka.

  18. Erika skriver:

    Nu har hon lagt upp på sin instagram stories att de tar med mat för att ha under dagen. Alltså inte slänga!

    1. Bloggbevakning skriver:

      Jag såg det också.. jag har tidsinställt ett inlägg till 16 om det. =)

    2. Therese skriver:

      Men fortfarande hon som är på samma hotell som de är skriver att hon blir förbannad av all mat och skräp som de lämnar efter sig…

      Har kommenterat Gabjoss o Tovsi förut och jag tycker att allt kring dem är handlar om att konsumera och i de flesta fall att överkonsumera och vräka sig i mat och gotta, kläder o mössor, naglar o hår, skönhetsprodukter mm mm och så gör väl egentligen överlag de flesta stora bloggare.
      Lite tuttar och fruktfat och vips så har vi en målbild och förebild för 1000 tals unga tjejer där de enda som räknas är yta och att spendera pengar som om ingen morgondag finns. Du är vad du kan visa upp!!! Inget annat räknas.
      Det är en sjuk värld vi lever i

  19. Anonym skriver:

    Allt för den perfekta bilden, jag gör exakt likadant. Men det betyder inte att det slängs massor, vem säger att allt inte äts upp eller att man kan ta med sig och äta under dagen.

    1. Anonym skriver:

      Nä det kan man inte, man kan inte ta med sig mat från en frukostbuffé på ett hotell när det endast är frukosten som ingår. När hotell räknar ut tilläggspriset för ett rum där frukost ingår räknar det med kostnaden per skalle, om man då tar med sig en massa mat efter frukosten stjäl man ju?!

      De har inte all inclusive, och även på all inclusive hotell är det beräknat hur mycket mat var person får i sig under den tid maten står framme, man kan alltså inte hamstra på rummet.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp