Jag har gjort grovjobbet åt er!

08:30 14 Mar 2017

Skärmavbild 2017-03-13 kl. 21.02.28

Eller…det var snarare Yoga Girl som gjorde grovjobbet genom att klämma ut en bebis 41+4 in i graviditeten men vi är många som undrat över vad man gör med allt vatten och guck and stuff som är kvar i poolen efter att man fött barnet hemma.
Nu blev det ju tyvärr ingen hemmaförlossning utan bebisen kom till världen på sjukhuset men OM hon fött hemma hade man gjort så här. (Tack för uppdatering i kommentarerna! ?)

Jag har letat runt på nätet och har nu svaren åt oss!
Jag har hittat en intervju med en mamma som fött fyra av sina fem barn hemma så nu kommer all vår nyfikenhet att stillas.

Vad händer med förlossningspoolen efter en hemförlossning?
Poolen är uppblåsbar och antingen någonting som barnmorskan tar med sig eller som i Yoga Girls fall – en som hon köpte själv.
De är utrustade med en speciell pump som man kopplar till en golvbrunn eller handfat. Bara att tömma och veckla ihop när man är klar.

Um, vad händer med alla ”bitar” som kan flyta omkring i vattnet?
Barnmorskan eller deras hjälp/doula tar hand om städningen och använder sig av en liten håv för att fiska upp alla bitar som flyter omkring i poolen.

Vad händer med moderkakan?
Innan din hemförlossning så får du en lista av barnmorskan över saker som kan tänkas behövas – bland annat en långpanna. Ja, en sån där vanlig långpanna du kan köpa på ICA. I den fångas moderkakan upp och paketeras upp av barnmorskan som tar med sig den. (Om man nu inte vill behålla den och bjuda på storkok eller nått…)

Så där har vi det! 
En liten håv, en långpanna och en slang och du är kittad till tänderna och redo för en hemmaförlossning!

 

15 kommentarer | “Jag har gjort grovjobbet åt er!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Erika skriver:

    Det blev dock en förlossning på sjukhuset för yoga girl ändå!

  2. EM skriver:

    e flesta bajsar ju på sig under sin förlossning, skulle kunna betala mkt för att se en doula jaga bajskorvar med en håv :O

    1. Alexa skriver:

      Det gör ju barnmorskan vid vattenförlossningar så inget konstigt 🙂 (källa: Angelica Lagergren som födde sin son i badkar på BB Sophia)

    2. M skriver:

      Skulle väl inte säga att de flesta gör det. Ofta tömmer kroppen sig några dagar innan det drar igång. Jag bajsade som en galning i flera dagar innan (men inget under förlossningen) och sen kräktes jag under FL också. Det var kul.

  3. Sofia skriver:

    Elaine har skrivit ett inlägg om att hon har valt bort
    massa vänner under dom senaste två åren och varför. Ganska uppenbart att BB är en av dom då tycker jag.

  4. Helena skriver:

    Men nu blev det ju ingen poolförlossning 🙂

  5. Natalie skriver:

    Tycker du kan skriva ett inlägg om hur otroligt upprörande det är med att Sindy och Gabriella inte väljer att vaccinera sina barn samt öppet gå ut med det så att fler blir inspirerade till detta otroligt själviska val. Aftonbladet har en jätte stor artikel idag ang att pga dessa som väljer att inte vaccinera sina barn utsätter de så långa människor för riktig livsfara samt sina egna barns liv!

    1. Johanna skriver:

      Håller verkligen med! Helt jävla otroligt att utsätta sitt och andras barn (och vuxna) för fara. Mässling kan ge svåra hjärnskador och just nu har flera barn och vuxna smittats i Stockholm! 2015 dog 130 000 människor i mässling i världen, även i Europa, och i dessa dagar när vi reser mer och människor kommer till Sverige är det viktigare än någonsin att vaccinera. Så när folk som kan påverka andra genom sina bloggar propagerar för anti-vaccin blir jag mörkrädd.

      Jag har en bebis hemma och blir orolig för smitta eftersom just mässlingvaccinet inte ges förens 18 månader ?

      1. C skriver:

        Har du anledning att vara orolig kan du vaccinera tidigare. Vår dotter fick mässlingvaccin vid 8 månader eftersom vi åkte till Grekland. Man måste dock vaccinera om barnet för att ge ett bestående skydd (därför man normalt väntar till 18 månader) så inget att rekommendera om det inte finns en anledning till det.

  6. ah skriver:

    Jag blir alltid lika förundrad att det finns kvinnor som vill föda:

    – Utan smärtbehandling
    – I en pool
    – Utan att skrika
    etc

    Själv vill man ju ha alla tänkbara VIP droger som finns. Och en skygglapp så man slipper se sig själv bajsa. Kanske en munkavel också så man slipper höra sig själv skrika alla fula ord i världshistorien. Eller förfan, söv mig ba och plocka ut ungen under snitt. Gö’ de ba!

    1. Ellen skriver:

      Det många inte vet är att epidural kan rubba dina värkar. Du får då värkstimulerande dropp för att sätta igång det hela igen. Så först får du läkemedel som tar bort värkarna, sen får du läkemedel som provocerar fram dom igen. Här blir det ofta kaos för många. Somliga får okontrollerbara värkar som aldrig upphör, vissa öppnar sig inte ändå, vissa (som jag själv) känner inte krystvärkar så barnet kommer inte ut!
      Då kommer sugklocka, yttre press och snitt in i bilden. Och underlivsskador. Massa underlivsskador

      Men visst, det finns de som epidural funkar bra för. Men många, många slutar som ovan.

      Ser man till statistiken för de som fått allvarligare bristningar eller akutsnitt så har de allra flesta fått Eda.

  7. E skriver:

    Varför födde hon inte hemma till sist? Nån som vet?

    1. Annelie skriver:

      Från hennes Instagram:

      ”After laboring at home for 18 hours we ended up going to the hospital – her head was wedged stuck in my pelvis and she couldn’t descend and I never dilated more than 4cm (even with mega intense contractions 2.5 minutes long and only seconds apart). After working harder than I ever have in my life we ended up delivering at the hospital, thankfully still a natural birth without pain medication and in as much peace as I was longing for at home. ”

  8. JoTjenaMors skriver:

    Tycker det är jättekonstigt att det finns folk som tillagar moderskakan. Visst, det skall tydligen vara supernyttigt men i mitt tycke blir det som typ kannibalism. bläää

  9. Anonym skriver:

    Vem är yogagirl? 🙂

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg