Antar att det inte blir nån stickling..

18:33 6 Apr 2017

Lady Dahmer:

Ja, jag antar att det är lättare att göra så här när man blir ifrågasatt än att bemöta det.
Jag tyckte det var lite märkligt att köpa en blomma för pengarna istället för att köpa en riktigt bra dator vilket jag tycker hin förtjänar, därav mitt bidrag.
Att hon köper svindyra växter i samband med detta verkade bara lite.. märkligt.
Tydligen har hon skänkt en massa pengar till välgörenhet också och tycker väl då att hon kan köpa en växt för 1200kr.
Ja, gör gärna det.
Jag tror mest att man inte vill känna sig förd bakom ljuset – lite som läsarna som hjälte Tyra köpa Fleur menade när Tyra inte vill berätta var hon är.
Spela med öppna kort liksom..

Ärlighet vara längst men attack är också bästa försvar och det i min mening vad Lady Dahmer sysslar med här.
Det enklare att skicka tillbaka mina pengar än att ta diskussionen.
Men det gör hon ju bara för att jag har en stor plattform att skriva på.
Eller ska hon sätta sig och swisha tillbaka pengar till alla som kritiserar hennes växtinköp?

Jag unnar dig som sagt en ny dator alla dagar i veckan men man kan sköta saker snyggt.. och mindre snyggt.
Du gör ju – så klart – precis som du vill men om du vill undvika shitstorms i framtiden så kanske du ska se din del i det här. Eller så låter du bli. Ditt val. Men att gå till attack bara för att du blir ifrågasatt känns rätt fånigt.
Jag antar att jag hade förväntat mig något annat från dig helt enkelt.

 

224 kommentarer | “Antar att det inte blir nån stickling..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Anonym skriver:

    ”Det enklare att skicka tillbaka mina pengar än att ta diskussionen.”

    Vilket jävla skämt du är Camilla! Hon har varit aktiv i ditt kommentarsfält i flera timmar och bemött ditt fösta inlägg. Men du, DU har tamejfan lyst med din frånvaro i det kommentarsfältet och vägrat att bemöta det LD har skrivit till dig. Fy fan vad patetisk du är!

    1. Bloggbevakning skriver:

      Jo, men det finns ju olika sätta att bemöta kritik. Att slänga käft i ett kommentarsfält känns väl som det minst konstruktiva, eller?

      1. Anonym skriver:

        Var skulle hon bemöta det då för att det skulle passa dig? Är ditt sätt att skiva om detta på din stora blogg från första början ett bra sätt menar du då?

        Jag blir fan mörkrädd på riktigt Camilla.

        1. Bloggbevakning skriver:

          Ja, sakligt på sin blogg är en tanke…

          1. The real Hmm skriver:

            Jag känner väl mest att vissa läsare än en gång lyckades hetsa dig till att skriva något negativt om en bloggare som du anklagades för att ha som favorit.

            ”Ni är väl för roliga! Om jag inte behandlar LD som en av mina ”favoriter” så hänger jag ut henne.”

            Vem strå på tur?

      2. Anonym skriver:

        Om DU hade problem med vad hon gjort med pengar som bla du skänkt till henne så borde väl DU ta det på ett mer konstuktivt sätt från första början?

      3. Susawoo skriver:

        Men du är ju helt emot försvarsinlägg, förklaringsinlägg, snyftinlägg osv. Så HUR kan en människa göra rätt i dina ögon? Det är fullständigt omöjligt.

        Vad ska du göra för extraslanten?

        1. Em skriver:

          👍🏼👍🏼👍🏼 Håller med!

      4. Cissi Wallin skriver:

        Frågor: hur konstruktiv tycker du genrellt du själv är? Hue konstruktiv är den här bloggen? Hur kan du inte förutspå att många av dina inlägg enbart kommer mata hatare och troll? Som uppenbart bara vill trycka till, sänka enskilda de inte gillar. Vart finns det konstruktiva i det?

        Du bygger många halmgubbar CamCam, klipper och klistrar för att skapa innehåll. Och visst. Det funkar. Men kan du se dig själv i spegeln när du får människor att må dåligt? När ens psykiska ohälsa, familjeekonomi eller privata relationer dissekeras raljeras kring helt o-modererat här. Säg mig – är du på rätt plats att prata om vikten av konstruktivitet? När man svart på vitt ser vad den här bloggen blivit.

        Minns du när Alex Schulman insåg att hans megablogg hade blivit ”ett monster”? Med tanke på att dina kommentarsfält här är rena Flashback så borde den känslan kanske slå dig? Detta är ingen lite skämtsam ”tough love:ig” skvallerblogg längre. Det är mobbning, uppviglande, totalt empatilösa spekulationer om allt från folks äktenskap till hur vissa sköter sin ekonomi och har hand om sina barn.

        Jag har verkligen gillat dig. Trodde jag. Sen insåg jag vad som egentligen känts – identifikation i en jävligt destruktiv sida.

        1. Anonym skriver:

          Och här kom det, svägerskan till undsättning!

          1. M skriver:

            Så ni får vara ett helt gäng som skriver skit men om LD’s svägerska kommer med ifrågsättande hånar du det?

            Snygg.

          2. Susawoo skriver:

            Tacka fan för människor med någon form av moral och alltid står upp för människor de älskar.

            Fy fan vad jag kräks på er!

  2. Anonym skriver:

    Bullshit att hon har skänkt till välgörenhet, det säger hon nu i ren efterkonstruktion! Hade hon gjort det så hade hon lagt upp/skrivit om det när hon gjorde det.

    Fruktansvärt fult beteende av Lady Dahmer!

    1. Anonym skriver:

      Jag är med i samma FB-grupp som henne och VET att hon skänkt pengar.

      1. Nej tack skriver:

        ”Jag är med i samma FB-grupp som henne och VET att hon skänkt pengar”

        Jaha, redovisar hon sina kontoutdrag där eller?

    2. L skriver:

      Vem vill skriva om allt man ger till välgörande ändamål? Ska man göra det för att visa vilken ”god människa” man är?

    3. Lady Dahmer skriver:

      Jag har inte för vana att tuta i trumpeten när jag skänker pengar. Jag skänker för att hjälpa, inte för att få pluspoäng av omgivningen.

      1. 🤥 skriver:

        Nä men du tutade på rätt bra när du ville ha in pengar

        1. Lady Dahmer skriver:

          Gjorde jag? Är ganska säker på att jag inte sa ett ord om att jag brukar skänka pengar då.

          1. Pr skriver:

            Alltså, du måste skaffa ngn som sköter PR åt dig, detta går helt fel. Så självklart att du inte kan visa upp blomma för 1500 på ig. Så självklart att du måste tala om hur mkt du fick in på tiggeriet. Hade det varit crowdfunding hade det synts, varför valde du inte det? Allt var så ogenomtänkt från början. Swish, jösses the con mans begging. Och ja, du måste skatta för det du fick in. Och nej, en feminst kan inte leva på sin man, det vet du i ditt inre. Även om du har fans som tror det – så nej, det är inte att vara förebild, vilket du vill vara enl vad du säger

          2. Anonym skriver:

            Jag bryr mig inte ett skvatt och vad du väljer att skänka DINA pengar till för olika välgörenheten. Men kom inte och tigg pengar från människor för att ”du inte har råd” att köpa en dator för att sedan använda överflödiga pengar till att köpa en krukväxt för över 1500 kr och sedan skänka resterande pengar till välgörenhet!

            Swisha tillbaka överflödiga pengar till dom som swishade i första hand! Dom swishade för datorn, inget annat! Så det är ett äckligt beteende att gå och köpa dyra krukväxter och skänka pengar till välgörenhet med pengar som inte är dina, pengar som vissa av dessa människor kanske hade behövt lägga på att klara av att köpa mat för hela månaden. Om dom hade velat lägga dom pengarna på välgörenhet/krukväxter så är det upp till dom, men det är fan inte upp till dig!

          3. M skriver:

            PR. ingen av de som skänkte har begärt redovisningar.

          4. M skriver:

            Anonym:

            Blir ett heltidsjobb för LD att swisha tillbaka allt överskott, folk swishar nämligen fortf pengar dagligen.

  3. Anonym skriver:

    Men alltså vad vill du? Att hon ska bry sig om din smutskastning?? Din stora plattform verkar bestå av ett gäng antifeminister med svårighet att hålla flera tankar i huvudet samtidigt. Pinsamt.

    1. Anonym skriver:

      LD har suttit och kommenterat i flera timmar här, så ja, hon bryr sig jävligt mycket

    2. Mira skriver:

      Är man antifeminist för att man inte håller med om allt LD gör/säger? här trodde jag att jag var radikalfeminist men så är jag tydligen anti. bra att veta!

      1. Anonym skriver:

        Jaa det var väl gott för dig att få veta det. Varsågod!

  4. L skriver:

    Äh, vad spelar det för roll egentligen? Jag har läst trådar på Flashback om personer som varit hemlösa i några veckor och behövde pengar till mat. Då swishade jag över några hundringar och sa att de kunde gå och köpa sig nåt gott, lite godis eller nåt. För vem orkar göra ”det rätta” hela tiden? 🙂

  5. Anonym skriver:

    1000+ på detta!
    (Och till kommentaren ovan, LD har visserligen skrivit ganska mycket i kommentarsfältet, men inte har hon bemött kritisk särskilt moget, mest kastat lite skit här och där till folk som har andra åsikter än vad hon har).

  6. Lady Dahmer skriver:

    Vad är det för diskussion jag ska ta? Att du känner dig lurad eller förd bakom ljuset får stå för dig, det har inget att göra med mig då jag varit helt ärlig med min ekonomi och varför jag ville ha hjälp med pengar. Jag skrev heller inget om att jag skulle ge tillbaka nåt överskott eller skänka det vidare.

    Du har skapat en plattform för mobbare och hatare och skriver ett inlägg som du vet kommer resultera i ett hatdrev fullt av personangrepp. Och så förväntar du mig att vadå? ”Ta diskussionen”? Skojar du med mig?

    1. Lol skriver:

      Varför är det mobbning så fort någon ifrågasätter dig? Du pissar ju på socialismen och feminismen? Fattiga studenter satt och swischade dig sina sista pengar och du går och köper en svindyr krukväxt och ställer i ditt fina dyra hus. Finns inget som är socialistiskt med ditt tiggeri.

      1. Lady Dahmer skriver:

        Att kalla nån för äcklig vidrig sjuk dum i huvudet etc etc etc är mobbing. Inget annat.

        1. Anonym skriver:

          Du gick ju själv till personangrepp förra kommentarsfältet här. What goes around osv.

        2. Anonym skriver:

          Lady Dahmer, jag tror folk reagerar för att du köpte något extremt onödigt för andras pengar. Visst, du fick mer pengar än vad du egentligen bad om. Men då hade du kunnat köpa något annat relevant som har med din blogg att göra, exempelvis en datormus (dåligt exempel men du förstår). Folk gav dig pengar för att stötta ditt bloggande, inte ditt växtliv.

          1. Lady Dahmer skriver:

            Vadå andras pengar? Det är mina pengar. Jag fick dem. Att stötta mitt bloggande innebär knappast att jag bara får köpa saker som är relevanta till bloggandet, vad fan är det för krav?

          2. CAK skriver:

            LD: HAHA ”det är mina pengar”????
            Hur en människa som lever under dina förutsättningar kan sjunka så lågt att hen tigger om pengar (eller bidrag/betalning what ever) på IG är helt otroligt?

            Jag vet människor som verkligen lever på gränsen varje månad men som hellre skulle leva på noll och inget än att tigga pengar såsom du gjorde….

          3. Henrietta skriver:

            LD ba: ”Det är mina pengar!!! Mina!!!!”

            *knyter ihop pengasäcken och spriger iväg snabbare än någonsin, kanske till och med för första gången i sitt liv*

            ”Skaaaattefriiiiiiiiittt!!!!”

        3. Anonym 12 skriver:

          Men övervägande del säger inte alls dessa ord utan ifrågasätter din handling. Så du gör det jävligt lätt för dig när du hävdar det. Roligt att se hur du undviker att svara på de vassa inläggen/opponeringarna. Du är busted!

        4. Emelie skriver:

          Alltså LÄGG NER LD 😂 Du både följer och kommenterar Bloggbevakning på ig. Först nu är det mobbing? Hahah alltså herregud ge dig

        5. anonym skriver:

          Ja så får man inte kalla någon. Det är o gå för långt. Jag unnar lady d blomman varför inte.

      2. Madde skriver:

        Jag är också så oändligt trött på det här argumenten som används varenda gång man ifrågasätter LD.
        Man är hatisk, antifeministisk, drevar och en rövhatt.

        1. Lol skriver:

          Jag är feminist och jag kan verkligen inte se vad LD gör som är så fantastiskt. Känns som det är någon konstig trend att stycka allt hon säger. Finns många andra kloka och nyanserade feminister i min mening. Så Jo, man kan vara feminist och tycka illa om LD som person. Skillnad på sak och person du vet?

          1. Madde skriver:

            Vet inte om svaret var menat till mig, jag håller helt med dig.

          2. Anonym skriver:

            Så jävla trött på detta manshat som hela tiden ska skrikas om jag med.

      3. Malins skriver:

        Säger inte att LD har gjort rätt, men ärligt nu, ”fattiga studenter skickade sina sista pengar”? Vem fan är så dum i huvudet att swisha sina sista pengar till någon pga en dator? Då får man fan skylla sig själv. Har svårt att tro att hon tvingade någon att swisha

    2. Bloggbevakning skriver:

      Om det hade varit jag – utgår alltså från mig själv här – så hade jag nog bara satt mig ner, skrivit ett inlägg och förklarat att:
      Så här mycket pengar fick jag in, detta la jag på en dator, så här mycket blev över och så här mycket sparar jag till min bröstförminskning. Av det som blev kvar gav jag bort så här mycket till välgörenhet och för en liten slant köpte jag det här.

      Jag tor ingen hade haft någon synpunkt på det. Anledningen till att jag reagerade var att hela välgörenhetsgrejen slängdes fram som någon typ av efterkonstruktion i brist på annat när stämningen redan var hätsk.

      Jag tror att du är mer arg på att du blivit ifrågasatt och att folk tycker att du hanterat situationen fel än någonting annat men det får stå för mig.
      Jag tror att det du gör nu förmodligen tar både kraft och energi istället för att bara bemöta det sakligt och gå vidare.
      Mitt kommentarsfält kan absolut vara hårt ibland men i det här fallet är ju rätt bra på att piska upp stämningen själv.

      1. G skriver:

        Fast om man ger pengar till någon frivilligt har man ingen rätt att kräva att veta vad det går till. LD tvingade ingen att skicka över pengar till henne, och om man kan tänkande logiskt så kan man förstå att hon skulle få in mer än datorn kostade. Hon frågade sina läsare om pengar och dom skickade som uppskattning på hennes arbete. Deras val att skicka, hennes val att använda pengarna till vad hon vill efter att datorn var köpt (eftersom det var poängen med insamlingen).

        1. Anonym skriver:

          Fast om jag skänker pengar till tex Rädda barnen eller Röda korset vill jag att de används till det som är menat inte till tex bonusar eller flådiga fester för de i toppen…

      2. Nettan skriver:

        Håller med camcam.

        LD är kickass och jag älskar penntricket. Det är dock konstigt att köpa en växt och sedan skrika ”mina pengar” när välvilliga läsare swishat för just dator. Berätta bara från början att du köpt dator och blomma så är det lugnt sen. Jag är dunderfeminist (och tycker att det är rimligt att swisha LD för hennes arbete) men det innebär ju inte att jag inte kan tycka att det är lite kefft att bli sne på folk som ifrågasätter varför en svindyr krukväxt köptes istället för att pay it forward eller investera i mer blogg-relaterade saker. Klart det är LDs pengar nu men lite respekt för folk som vill henne väl kan en ju förvänta sig. Tycker jag.

        1. Lady Dahmer skriver:

          Men vadå respekt?? Jag har ju för fan aldrig sagt att jag ska ge bort pengarna? Jag har inte lirats eller varit oärlig. Och INGEN på min Instagram har uttryckt nåt annat än att det är självklart att jag ska göra vad jag vill.

          1. Kattis skriver:

            Fast du bad inte om pengar generellt, då hade du antagligen inte fått särskilt mycket. Du bad om pengar till en specifik sak (dator) och för ett specifikt syfte (att kunna blogga). Och lät påskina att det inte fanns något utrymme i din/familjens ekonomi att lägga några tusenlappar ur egen ficka på det. Så många hjälpte dig. Några av dem tycker inte att dyrt är en stor grej att du använder pengarna du fick till annat än det de från början skulle gå till. En del verkar känna sig lite lurade. Punkt.

          2. Kattis skriver:

            Och det kanske inte är så konstigt att ingen på instagram reagerar negativt, då blir de väl blockade.

          3. A skriver:

            LD, vi vänder på det… hur många tror du hade skickat över pengar om du hade sagt att det var till en växt? Ganska mycket Gollumvarning på dig…

          4. M skriver:

            LD sa aldrig att dom inte hade råd med en dator.

            Gollumvarning eller ej. Folk swishar just nu pga ”köp för fan fler blommor!”

    3. Kolabjörnar skriver:

      Får an fråga hur ut mycket du fick in? Ja fråga får man vill du svar?

  7. J skriver:

    Vet inte om det har kommit upp, men i sin senaste podd så säger Blondinbella att hon har köpt en ny bil igen, som kommer snart. Börjar undra hur många bilar dom ska ha på två vuxna 😅

    1. Nadia skriver:

      Kan vi inte också prata om att Blondibella (antagligen) tappat bor sin förlovning och vigselring igen. Dessa kostade nog runt 100.000 kr. Vet inte vad de hon tidigare tappat bort kostade, men jag blir lite lätt provocerad över att man är så oförsiktig med något så dyrt.

  8. Anna skriver:

    Det som provocerar mig är egentligen att det är en människa som levt stora delar av sitt liv på bidrag men sedan vägrar betala tillbaka detta genom att skatta på sina inkomster. För detta är helt klart ersättning för arbete och det ska skattas på, oavsett hur mycket man vill se det som en gåva.

    1. Anonym skriver:

      GILLA!!! (saknar knappen…)

      1. 🌵 skriver:

        Gillar och saknar knappen jag med

    2. Lady Dahmer skriver:

      Jag skattar på precis alla mina inkomster. Pengarna jag fått här är inte ersättning alls för arbete då jag bloggar och skriver oavsett om jag får pengar för det eller inte. Det är gåvor.

      1. Anna skriver:

        Det spelar ingen roll om du skulle gjort arbetet ändå. Det är pengar som du får för att du utför ett arbete, dessa ska skattas för. Du skriver dessutom på din instagram att du vill ha mer pengar för att kunna hålla din blogg och instagram reklamfria, solklar ersättning för arbete med andra ord. Du säger även i meningarna efter att du ser det som en direkt ersättning för det arbete du gör.

        1. Lady Dahmer skriver:

          Fortfarande en gåva. För att det ska räknas som lön eller betalning så ska man erbjuda en motprestation. Jag kommer hålla mina plattformar fria från spons och jag kommer skriva i samma utsträckning oavsett om folk ger eller ej. Detta förändras inte. Folk ger för att visa uppskattning, för att stötta, för att de vill ge tillbaka för allt jag gör. Osv. Det räknas som en gåva. Men nice try.

          1. Karin skriver:

            Så om man går på vad du säger så är tex det spotify får in enbart gåvor? Musiken finns ju liksom där oavsett om man betalar eller inte men betalar man så försvinner reklamen

          2. The most real of the real skriver:

            Så då är det ok att anmäla det till exempelvis Skatteverket? Eftersom att du är så säker tar du såklart inte illa upp?

          3. CAK skriver:

            Så om jag jobbar på mitt jobb och ba ”Men jag skulle komma hit vaaaarje dag oavsett om jag får lön eller inte” – slipper jag skatta då?!

          4. Minna skriver:

            Vad är det du gör egentligen då? Som uppskattas så mycket.. Kikat in hos dig ibland men följer dig inte därav undran

        2. M skriver:

          Håller med dig Anna. Och, det var visst nå’n ursocialist som sa ”Det är häftigt att betala skatt”, Mona hette hon väl?!

          1. Lady Dahmer skriver:

            Betalar du skatt när du får gåvor? Inte? Nä håll käften då.

          2. Anna skriver:

            Nej, gåvor är skattefria i Sverige. Men jag betalar skatt på mina inkomster kopplade till en motprestation, precis som alla svenska medborgare är skyldiga till. Fullkomligt onödigt att säga åt mig att hålla käften.

          3. Sara skriver:

            Varför så hård ton? Håll käften?
            Känns som att den som piskar upp stämningen här är du LD.

      2. Jurist... skriver:

        Att detta skulle vara gåvor i SKVs ögon kan du fet glömma LD. Problemet är sättet du formulerat förfrågan. Dvs dator för att blogga.. Då ses det som ersättning för tjänst.

        Så lätt kan man inte komma undan skatteplikten. Och om du lever på olika sorters bidrag ska detta redovisas som sidoinkomst. Annars kan du bli åtalad för bidragsfusk.

        Om jag var dej skulle jag rapporterat till SKV, fsk, soc.. whatever.. för då så många är sura så här de säkerligen anmält dig redan och då är det bättre att säga till själv så du inte riskerar få straffavgifter el bli av med bidrag.

  9. Majs Krok skriver:

    Vad är en gåva? Innan man ger bort något kanske man ska fundera på detta. Om jag ger bort pengar till någon, har jag då rätt att kräva att pengarna endast används till vissa ändamål? Tips! Ge inte bort något ni inte vill ge bort eller som ni inte har råd att ge. När gåvan är given, är det lite out of your hands people.

    1. anonym skriver:

      Det kallas o ge med halva handen om man beklagar att man ångrar att man gett någon pengar. O det håller jag med om. Vilken följetong det blev av detta. Trodde jag aldrig.

    2. Anna skriver:

      Ja om förutsättning för gåvan var att den gick till ett särskilt ändamål. Jag vill t ex inte att mina pengar till Röda Korset går till en Hitlerklubb.

  10. Anonym skriver:

    Som sagt. Det vedertagna förloppet för varje crowdfunding är att man i realtid får följa insamlingen och blir informerad om när målet uppnås, samt att det på förhand redovisas vad överskottet går till om det inte returneras. Antar att det var för att undkomma dessa två grundläggande kriterier och undvika transparens om ld inte använde sig av den uppsjö av crowdfundingtjänster som funnits i många år. Samt så ser hon nogsamt till att formulera sitt tiggeri som icke-lön för att slippa få masen efter sig. Gratis är gott!

    1. Anonym skriver:

      Precis! Och så sa hon ju att bloggandet skulle bli bättre när hon fick in pengar/ny dator. Om inte det är lön för jobb så vet jag inte vad det är.

      1. Lady Dahmer skriver:

        Nej det sa jag inte.

        1. Anonym skriver:

          ”Jag vill bara påminna om att jag faktiskt bloggar mer nu! Jag försöker erbjuda annat material och texter där än jag gör här. Och mer kommer det bli, det kommer bli lite förändringar där och jag kommer byta plattform osv och då kommer jag också skriva mer seriöst och ofta. Hoppas ni gillar? .”
          Skrevs som en kommentar av dig till din egen skärmdump från bloggen när du tackar för alla pengar, kort efter du bad om pengar. Det är kanske en tolkningsfråga, men jag kan inte vara ensam om att göra den kopplingen mellan ny dator och bloggandet… Det var ju också en förutsättning, ”ett verktyg” för att kunna utföra ditt arbetet bättre.

          1. Anonym skriver:

            Det är väl därför hon nu uppepar som en trasig LP-skiva på alla plattformar att det inte är lön.. hon hoppas nog att om hon upprepar det nog med gånger så tror både läsarna och skattmasen på det 🙂

    2. Elle skriver:

      Exakt! Kör man en ”tigginsamling” till en dator, ska det ske med öppna kort och man ska vara väldigt varsam med pengarna. Särskilt som man är officiell på sociala medier. Hur mycket pengar blev det egentligen?

      Människor skänkte pengar så hon skulle kunna köpa en ny dator. Tydligen blev det mer pengar och enl. LD lades överskottet i kontot ”Böstförminskning”.

      Men plötsligt gick överskottet till något annat. Bl.a. en svindyr växt.

      Jag skänkte inte en krona, för om man anser att det är under ens värdighet att ha reklam på bloggen, ja då stöttar inte jag. Då kan hon syssla med det hon gör, för betalning ”Uppmärksamhet”.

      1. Lady Dahmer skriver:

        Det är inte under min värdighet. Det är för mina läsares skull. Jag uppskattar inte sponsade bloggar och mina läsare är nog ganska glada att kunna läsa mina texter utan att överösas av reklam och produktplacering i var och varannat inlägg.

        1. Anonym skriver:

          Hur vet du detta? Har du kollat det på något sätt? Eftersom du påstår det så ofta. Själv har jag inget emot annonser, och såg även någon annan som skrev samma sak på din insta. (Skrev detta som svar på fel kommentar nyss…)

          1. The real Hmm skriver:

            Ja hon har frågat oss.

  11. Anonym skriver:

    Ja det är inte lätt att vara Lady Dahmer. Vara feminist men hemmafru, rik men behöva tigga, socialist men inte vilja arbeta och betala skatt, bli näthatad och spendera timmar på att ge igen med samma mynt. Synd om henne ju.

    1. Mio skriver:

      Helt rätt på samtliga punkter 👍

    2. Sofie skriver:

      Huvudet på spiken ! Hear hear

    3. M. skriver:

      Gilla, gilla, gilla!!

    4. Henrietta skriver:

      Haha! Ja, och det allra allra jobbigaste: hata män men vara gift med en och ha två söner.
      Det är inte lätt att vara Lady Dahmer.

      1. Anonym skriver:

        Det där med sönerna känns väl lite onödigt att hacka på iofs… Vad borde hon göra med dem annars, liksom? Vänligen notera att frågan är ställd i retoriskt syfte.

        1. Sofi skriver:

          De kommer ju växa upp till män som kvinnor bör hata för att vara ordentliga feminister

    5. Mia skriver:

      +100. Sån skenhelig hycklare. Allvarligt, världen har aldrig sett värre ut och en svensk kvinna som inte vill jobba och bor i villa med make med bra lön ber folk om pengar till ny dator?! Jag menar ALLVARLIGT?

    6. Anonym skriver:

      Åh, glöm inte att hon inte hade tid att blogga idag pga: barn som ej skola försummas. Sitter ändå här och upprepar sig i timmar.

    7. Anonym skriver:

      Bra skrivet

    8. The most real of the real skriver:

      +100

  12. Plumbob skriver:

    Aja, den här frågan är väl utspelad nu när LD ska gå till bloggplattform och få lön. Då borde det väl gå runt med tanke på hennes man och hans jobb.

    1. Lady Dahmer skriver:

      Jag kommer inte få mer per cpm än jag får nu. Förhoppningsvis får jag fler läsare och då får jag mer från annonserna också. Så nej. Nån ”lön” får jag inte.

      1. Plumbob skriver:

        Okej, då hade jag fel men varför flytta till plattform utan att få någon sorts lön? Tänker att de kommer tjäna pengar på dig utan att du får något i såna fall.

        Annonser? Kanske missförstår men skulle bloggen inte vara reklamfri?

        1. Lady Dahmer skriver:

          Det redaktionella innehållet kommer alltid vara reklamfritt. Annonser kommer jag ha i samma utsträckning som jag har nu. Jag får betalt för annonserna. Idag får jag 2000 ungefär. Jag byter plattform för att jag trivs ej på egen hand o för att de kommer hjälpa mig att synas och förhoppningsvis öka min läsarkrets.

          1. Anonym skriver:

            Hur vet du detta? Har du kollat det på något sätt? Eftersom du påstår det så ofta. Själv har jag inget emot annonser, och såg även någon annan som skrev samma sak på din insta.

          2. Anonym skriver:

            Efter det här utspelet hade jag nog inte räknat med ökad läsarkrets. Nästan så att man är beredd att stryka även CW för att ni associeras med varandra.

  13. Sara skriver:

    CamCam, jag backar dig! Tack, för att du tog upp detta. Vi alla vet att LD hänger här inne nu och försöker besvara kritiken hon får så spydigt som möjligt, FÖR ATT HON INSER ATT HON HAR TRAMPAT I KLAVERET.

    1) Hon lägger ut en gråtbild där hon skriver att hennes dator gått sönder och hon ber sin läsare donera pengar… En ”gråtbild” alltså. Lol.

    2) Hennes kille tjänar riktigt bra med pengar och de lever i överflöd. (Dyra märkeskläder till barnen, villa, alltid ”dyr” mat/restaurangbesök osv).

    3) När hon sedan får in bra med stålar för att folk är givmilda och vill att hon ska fortsätta skriva texter så väljer hon ej att redovisa HUR MYCKET hon egentligen fått in.

    4) Hon säger att överskottet ska gå till hennes bröstförminskning – det är här det blir kaos för mig. Okej, hon säger att det ska gå till hennes bröstförminskning, jag hade hellre sett att hon letade upp någon väl vald kvinnorättsorganisation och skänkte överskottet – men hon väljer att skriva att hon ska använda pengarna till en bröstförminskning. Men sen kommer bilden på 1200 kr blomman ut. 1200 kr. Vem köper ens en sån dyr blomma? Alla blommor i mitt hem kostar inte ens 1200 kr TILLSAMMANS.

    Jag känner mig lurad. Och väldigt många andra här inne också. LD förstår det innerst inne och hon väljer att skriva att vi ”hatar” på henne osv, när vi kommer med kritik mot hennes beteende.

    Stå på dig Camcam.

    1. Lady Dahmer skriver:

      Gav du pengar? Hur mkt?

      1. Lady Dahmer skriver:

        För det är inte en käft på min Instagram som känner sig lurad. Antagligen för att jag var tydlig.

        1. Sara skriver:

          Varför anser du att det är viktigt att veta hur mycket pengar jag gav? Och vad har du varit tydlig med? Att överskottet bland annat skulle gå till en blomma för 1200 kr? Nope.

          1. Lady Dahmer skriver:

            Vad trodde du att överskottet skulle gå till? När du läste mitt inlägg o bestämde dig för att ge en slant, vad tänkte du skulle ske med pengarna som blev över? Du måste ju ha haft några slags fantasier med tanke på hur besviken du är nu?

          2. Sara skriver:

            Jag hade hoppats på att överskottet skulle gå till någon väl vald kvinnorättsorganisation. Men sen skrev du att det skulle gå till en bröstförminskning så det var ju det jag trodde – tills du köpte blomman för 1200 kr.

          3. Anonym skriver:

            Du har förmodligen gett ca 0kr, människor som är snikna brukar nämligen inte skänka pengar alls.

          4. Lady Dahmer skriver:

            Ja men jag kan inte ta ansvar för dina förhoppningar? Vad du trott får väl du hantera. Det är ju inte mitt fel att det inte blev som du hoppats?

            Att det ska gå till brösten är ju nåt jag skrev i efterhand, EFTER att folk (du?) skänkt. Då har jag varken lurats eller varit oärlig.

        2. A skriver:

          Eller kan det vara så att de har huvet så långt upp i ditt arsle att de aldrig skulle ifrågasätta något du tar dig för? ”Nej, dachmer gör precis vad hon vill hon som är så duktig på att gnälla på patriarkatet!”

      2. My skriver:

        Skulle tro att många sv de som skänkte känner sig förda bakom ljuset av dig. Inte jag för jag tycker ej om dig pg av den bild jag fått av dig genom insta senaste året.

        1. M skriver:

          Ingen på Instagram verkar besviken so far… Där majoriteten av de som skänkte kommer från. Det spekuleras mer här om besvikelser.

  14. S skriver:

    Alltså, det är en sak jag inte fattar. Majoriteten av människorna här inne är garanterat vuxna, borde inte ert beteende och det ni skriver till och om varandra ha någon form av eftertänksamhet? Kanske tänka på om det en vill skriva trycker ner eller skuldbelägga en person. De som bidragit med pengar till LD har ju gjort det FRIVILLIGT och sekunden pengarna kom in på hens konto, har hen rätt att använda pengarna till vad hen vill utan att någon har egentlig rätt till (oavsett om man skänkt eller inte) att kommentera och diskutera vad hen gör eller har gjort med pengarna. Även om hen inte hade köpt en dator hade ni inte haft en enda anledning att hålla på såhär som ni gör. Det är bedrövligt hur folk kan skriva vad som helst över nätet, när de förmodligen inte skulle säga ett knyst om det i verkliga livet.

    1. Susawoo skriver:

      Det är verkligen inte förvånande att barn kan vara elaka och hemska mot både barn och vuxna när vuxna människor inte kan bete sig.

      1. En annan S skriver:

        Gilla och plus +1 pa bade S och Susawoos kommentarer.

  15. Erika skriver:

    My god.. jag skänkte inga pengar pga har inga men hade absolut gjort om jag kunde. Älskar LD och tycker hon förtjänar både dator OCH svindyr växt! <3

  16. Anonym skriver:

    Kan man inte kontakta Skatteverket får de bedöma om ”gåvorna” är skattefria?

    1. Susawoo skriver:

      Men en GÅVA är skattefri. Alltid. Om det inte är en gåva är de däremot inte alltid skattefria. Så, frågar du om en gåva är skattefri kommer de att säga ja. Men du kanske vill ha en utredning och låta myndigheten bedöma om det är gåvor eller inkomst?

      Tycker du att alla ska skatta på alla pengar de får? Ska jag skatta på de 500 pund svärmor skickade lagom till födelsedagen?

      1. Anonym skriver:

        Men frågan är ju om det verkligen är gåvor det handlar om (oavsett hur mycket LD än försöker slingra sig). https://www.svd.se/nar-gavan-inte-ar-en-gava

        1. Susawoo skriver:

          Ja, just därför akrev jag om utredning från berörd myndighet som får avgör. Inte en artikel.

          Detta är inte riktat mot dig, men lär inte skolan ut läsförståelse och tolkningsförmåga längre? Ganska många som skriver någonting, där någonting omnämns antingen direkt eller indirekt, och hen får genast kommentarer om det hen redan skrivit. Jag undrar alltså på riktigt.

      2. Anonym skriver:

        En utvärdering är onekeligen på plats eftersom LD planerar att sätta detta i system. Att ta emot pengar alltså. Då får alla veta om det är gåvor eller ej, och sidan som har fel får äta sin hatt och sedan hålla käft.

    2. Emma skriver:

      https://www.skatteverket.se/omoss/kontaktaoss/mejla/tipsaomskattefusk.4.7afdf8a313d3421e9a9561.html

      ”Pengar eller annan ersättning som ges mellan privatpersoner utan någon form av motprestation anses som skattefria gåvor. Om mottagaren av ersättningen däremot utför någon form av prestation eller arbete är ersättningen normalt skattepliktig.”
      https://www.skatteverket.se/privat/skatter/arbeteochinkomst/formaner/gavor.4.7459477810df5bccdd4800014379.html

  17. Anonym skriver:

    Jag skulle ALDRIG med gott samvete ta emot pengar för ett speciellt ändamål och för överskottet köpa saker som bara gagnar mig själv, speciellt när jag sagt att överskottet skall gå till en speciell sak… SÅ jävla glad att jag inte skänkte dig pengar. Du får alla att skämmas åt dig. Har du inget samvete människor? Be din jävla man om 1200 för en växt? Är du feminist? Socialist?.. pffff…

    1. Lady Dahmer skriver:

      Nähä? Själv tycker jag att jag är värd varenda krona och köper gladeligen saker till mig själv för varenda öre.

      1. Mia skriver:

        Och du kallar dig socialist? Att du inte SKÄMS!

        1. A skriver:

          Hon är bara en gnällspik, inget annat !

  18. Amanda skriver:

    NI ALLA ÄR SÄMST. Ge inte bort era pengar om ni är rädda att mottagaren ska spendera dem? Fattar inte problemet? Varför skickade ni överhuvudtaget pengar, allvarlig talat? Ni får det att låta som en enorm skandal, som att LD varit inne på era konton, stulit pengarna och sedan spenderat dem på prostituerade. Ni är patetiska.

      1. Madde skriver:

        Det skulle till anonym längre upp.

      2. Lady Dahmer skriver:

        Varför vill ni slösa med skattemedel? Eller ja jag förstår ju varför. Ni vill göra illa mig. Men tänker att Skatteverket förmodligen har viktigare saker att lägga våra skattepengar på än att undersöka en enskild persons gåvor.

        1. Madde skriver:

          Hon frågade och jag svarade att det är jättelätt och om det nu är en no-brainer så kommer skatteverket kolla på eventuella tips sucka och lägga de ifrån sig.

        2. Anna skriver:

          ”Vill dig illa” känns väl som lite att ta i. Jag jobbar, jag betalar skatt och jag vill att mina medmänniskor ska göra samma sak i den mån de kan. Det är vad hela vårt samhälle bygger på. Du vill inte bidra och inte är du direkt diskret med det heller, det står över hela din instagram.
          Skatteverket har som uppdrag att se till att alla betalar sin skatt. Det kommer alltså inte vara resursslöseri att se till att du betalar din, det kommer vara bra resursutnyttjande. Är det att anse som en gåva som du säger kommer det inte ta speciellt mycket tid att avfärda ärendet och våra skattepengar kommer inte slösats bort.

          1. Lady Dahmer skriver:

            Vilket jävla skitsnack. Du vet lika bra som jag att pengarna jag fått är en gåva och inte en lön eller liknande. Det handlar bara om att sätta dit (eller ja det kommer ju misslyckas men ändå) mig eller skapa obehag för mig. Riktigt vidrigt.

          2. Henrietta skriver:

            Men snälla Lady D, det är så socialismen fungerar! Myndigheter på myndigheter som övervakar individer och deras liv, och bankkonton.
            Det är klart att du ställer upp.

          3. Jurist... skriver:

            LD det är inte alls självklart att De är gåva med tanke på hur du formulerat dej och pratat om pengarna du fått. Jag är ganska övertygad om att SKV kommer se de som inkomst av tjänst.

            Och ja, jag har läst 30p skatterätt. Dock ej jobbat med de.

        3. Anna skriver:

          Det här är inget tyckande från min sida, det är svensk lag som jag råkar vara ganska väl bevandrad i. Kalla det skitsnack bäst du vill. Det är ju i så fall inget du behöver bry dig om eller känna obehag över då du säger dig veta att du inte behöver skatta på det.

        4. Therese skriver:

          Fan vad fånigt att köra med att folk vill göra dig illa. SKITSNACK, folk ifrågasätter med all rätt och du har inte kommit med någon vettig förklaring.

    1. Amanda skriver:

      PS. Kommentarer som ”jag trodde pengarna skulle gå till kvinnorättsorganisationer”…. Skänk dina pengar dit med en gång då? Hur kan ni ens skicka pengar för att någon ska kunna köpa en dator när kvinnorättsorganisationer ligger er så varmt om hjärtat? Nästa gång tänker jag vara med och skänka pengar till LD så att hon kan köpa en ännu dyrare växt + en riktigt dyr designkruka till den. Heja LD.

      1. anonym skriver:

        Heja Amanda håller med. Får nästan lägga in mej på vilohem efter o läst hur många som är arga. Vi ska unna varandra o må bra o ger man pengar så fine hon köpte datorn o ville lyxa med en växt. O det är ok tycker jag. Helt ok. Lady d hjälper ju andra o då ska väll hon också få må bra. Varför inte liksom fattar inte detta?

  19. Johanna skriver:

    Förstår att du blir förbannad när pengarna gick till annat än du trodde. Det är ju som om man skulle skänka pengar till mat till nån som inte har mat och sen får man reda på att personen festat upp pengarna istället.

    1. Lady Dahmer skriver:

      Jaha du är en sån? En sån som blir arg om personen du skänker till köper nåt annat än det DU bedömt som viktigt.

      1. Anonym skriver:

        Att välgörenhet är viktigare och mer moraliskt rätt än din tiggeribaserade lyxkonsumtion är inte Johannas subjektiva bedömning utan ett obestridligt faktum.

      2. Sofi skriver:

        Ja om personen jag skänkt pengar till köper något annat än vad den personen angav som skäl till varför den behövde dessa.

        1. Lady Dahmer skriver:

          Ja fast nu har jag köpt precis det jag sa att jag skulle köpa.

          1. Anonym skriver:

            Du svamlar. Du ville ha pengar till en dator men struntade i att redovisa när målet var uppnått.

          2. A skriver:

            Jahaaa? Så nu var det en växt du hade skrivit från början att du skulle köpa för ihoptiggda pengarna? Okej, då är det ju lugnt 🤥

          3. Lady Dahmer skriver:

            Jag sa att jag skulle köpa en dator. Jag köpte en dator. Jag sa ingenting om överskottet.

          4. Anonym skriver:

            Bra där ld! Hundratals kommentarer senare börjar du förstå var du gjorde fel.
            Inte för att det kommer förändra något. Du har ju mage att leva på andra i årtionden, en mörkad och oärligt genomförd tiggeriaktion är ju en piss i mississippi i jämförelse.

      3. Anonym skriver:

        Fast det är väl klart? Jag har skickat pengar till flera människor som behövt pengar till vård/operation av djur. Självklart hade jag blivit upprörd om de tagit pengarna och dragit till ex Mallorca istället.

      4. Johanna skriver:

        Fast det är ju inte vad jag bedömer är viktigt utan det är ju vad den personen sagt att hon/han behöver pengarna till.

      5. Gåsen skriver:

        Men nu orkar jag inte läsa mer upprepningar det är väl inte så jäkla konstigt att folk reagerar?! Förlåt men vad är det som är så svårt? Det triggar samma mekanismer som när människor donerar pengar till ”vanlig” välgörenhet och man sen får höra att si och så många procent gick till organisationens administration eller stiftelsens kick-off.

        Skänker man pengar för ett ändamål hoppas man att pengarna i så stor utsträckning som möjligt oavkortat ska gå till det ändamålet! Skänker jag pengar till ett katthem vill jag att det ska gå till katterna, skänker jag till till Ung Cancer vill jag att de ska nå fram till cancerdrabbade, skänker jag för att en bloggerska som påstår sig inte ha råd ska kunna köpa sig en ny dator så sticker det i ögonen att se att hon sen lyxkonsumerar inredningsdetaljer (växt) och sen dessutom raljerar arg som ett bi för sin sak i ett kommentarsfält. LD, ser du på fullaste allvar inte hur det här beteendet och bemötandet upprör? Hajar du inte vad det är folk blir så förbannade över?

        1. Ellen skriver:

          Tusen likes på den! Färdig med det!

        2. Therese skriver:

          Precis. HUR kan du inte förstå detta LD??

        3. S skriver:

          Men det är ju mest folk som INTE swishat pengar som är upprörda…

  20. Christina skriver:

    Alltså vad är det här för jäkla blogg som hänger ut människor och låter folk skriva det ena påhoppet efter det andra??

    Du skriver att LD har blivit ”ifrågasatt”? Och att hon inte har bemött detta ”sakligt”? Hela detta kommentarsfältet (och även under andra inlägg som handlar om LD) är ju rena pajkastningen!!

    Vi som skickade pengar till LD (och som skiter fullständigt i vad hon gör med dem) gjorde det för att vi anser att hon är en bra feministisk talare som lär ut väldigt mkt. Jag personligen skulle aldrig haft nån aning om feminism, genusmedvetet föräldrarskap etc om det inte var för henne. Detta gör hon gratis och genom att skänka henne pengar så ger vi lite tillbaka.

    Och vad människor gör med sina är väl upp till

    1. Anonym skriver:

      Det är en blogg där LD inte har makten men där hon ändå har valt att dyka upp och själv delta i ”pajkastningen”. Om du/hon endast vill ha medhåll och inte höra vad de flesta tycker och tänker om hennes förehavanden ska ni nog hålla er till hennes blogg eller fb-grupp där de som inte håller med slängs ut och blockas. Här får ni nämligen mothugg som ni uppenbarligen har märkt men inte tycks kunna bemöta.

      1. Christina skriver:

        GIVETVIS kan man inte tycka lika om allt. Jag håller inte med om exakt allt som LD skriver/säger. Men MÅNGA av kommentarerna här inne är inga ”mothugg” utan bara personangrepp och sånt tycker jag inte att man ska tillåta i sina kommentarsfält! Jag har läst kommentarer i stil med att LD är ”sjuk/dum i huvudet, fet och lat, värdelös feminist, äcklig människa” osv osv.
        Hur skulle du själv bemöta sådana kommentarer?

    2. Jessica skriver:

      LD väljer ju dock själv vilka kommentarer hon ska svara på i kommentarsfältet. I vanlig ordning väljer hon bort de som kommer med vettiga argument och fokuserar på hatarna, alt misstolkar människor eller kör martyrkortet ist för att bemöta sakligt. LD har också själv visst eget ansvar då hon är så dålig på att hantera saklig kritik på sina egna plattformar. Det gör nog att det ”spiller över” med kritik på öppnare plattformar som denna blogg. Tråkigt för LD men som man bäddar får man ligga…

  21. sofie skriver:

    Men kan ni släppa det här nu? Varför måste det vara så att det varje dag på den här bloggen är en ny kvinna som ska lynchas? Märker ni inte vad ni håller på med? Märker inte du, ”Camcam”, vad din blogg har blivit? Granska-kvinnor-bloggen där alla småfel kvinnor gör ska lyftas och ältas och vändas och vridas på in i det längsta. Snälla, sluta med det här nu.

    1. Anonym skriver:

      Kvinnor är inte helgon som inte tål granskning.

      1. sofie skriver:

        Det är ju inte det jag säger, men det måste ju finnas proportioner. Tonen är förfärlig här och varje dag hånas och hatas det i kommentarerna på ett sätt som man nästan inte ser någon annanstans förutom kanske på flashback. Och nästan alltid är det just kvinnor som ska ”granskas”. Det är äckligt och så himla ledsamt.

        1. Anonym skriver:

          Fast det är knappast någon kvinnofientlig agenda. Det är för det mesta kvinnor som ägnar sig åt den typen av bloggande som är den här metabloggens intresseområde.

          1. sofie skriver:

            Okej, men då kanske det inte är lämpligt att ha en sådan här blogg, om det innebär att man blir tvungen att dreva mot en mängd olika kvinnor?

          2. Anonym skriver:

            Sofie, jag står mållös inför både denna blogg och samtliga av de granskade bloggarna. Jag tittar på dem trainwreck style och konstaterar ”det är därför kvinnor tjänar mindre än män… för att de ägnar så oändligt med miljoner mantimmar åt meningslöst strunt”.
            Om män bloggar är det om hantverk, mat, politik eller annat innehålls- och informationsrikt som kräver kunskap och skills. När kvinnor bloggar är det för att skriva ointressanta dagböcker, gnälla på något eller snacka skit om andra.
            (Disclaimer, jag vet att det finns undantag och att det oförklarade lönegapet är några futtiga procent.)

          3. 😂😂😂 skriver:

            Men snälla anonym, män bloggar om strunt precis lika mycket som kvinnor, driver forum som Flashback och andra sumphål på nätet, skapar porrsidor, delar hämnporr, drevar mot kvinnliga politiker och kända feminister, ger sig in i debatter om våldtäkt med frasen ”inte alla män! 😢”, sitter på youtube och gör all världens skitvideos med ”pranks” och du påstår att män enbart gör ”intelligenta” saker på nätet? Alltså, snälla, låt mig skratta ända fram till morgonkaffet. Vilken värld lever du i?

        2. Anonym skriver:

          Polisanmäl hot och trakasserier. Självklart.
          Men att gnälla om ”tonen” som om Bloggbevakning är första stället på internet där stämningen INTE är rosaskimrande? Jag älskar internet så sjukt mycket och uppenbarligen fyllde Bloggbevakning ett forum som saknades – att diskutera sociala medier-profiler. Har man gett sig in i leken får man leken tåla, sa Sandra Beijer om denna blogg…
          Älskar att hänga här, däremot är ju saker som bryter mot svensk lag oacceptabelt men knappast något Camilla kan observera överallt (tror jag). Jag gillar detta levande kommentarsfält, snabba puckar, roliga och skarpa kommentarer där alla faktiskt är jävligt oense jävligt ofta. Här vrider och vänder man på ALLT. Jag gillar det, har älskar såna plattformar sen Alex schulmans bloggdagar. Leve internet tackochhej

          1. sofie skriver:

            Första stället har jag väl inte sagt att det är. Däremot är det helt klart den svenska bloggen jag känner till som är absolut värst mot kvinnor och då tar jag ändå med ett antal rent antifeminista bloggar i min jämförelse. Sedan vad som är lagligt eller olagligt är väl helt ointressant när man pratar om vad som är lämpligt ur ett moralperspektiv. Gett sig in i vilken lek? Att ha en blogg? Hur långt tycker du att man ska dra det då? Ska jag stå ut med att bli trakasserad på gatan också eftersom jag har valt att gå utanför mitt hem?

            Jag undrar verkligen hur ni som håller på med detta drevande är irl. Om ni beter er lika elakt där. Och så kan man ju inte låta bli att undra om ni själva är helt felfria och vad ni hade tyckt om ett stort gäng människor satt och pratade om er på det här sättet varje gång ni råkat göra ett misstag.

    2. Christina skriver:

      Håller med!!

    3. A skriver:

      Men LD är ju expert på att gnälla (på ungefär alla män som yttrar ett endaste litet knyst, eller på någon som inte tycker som hon) Nu får hon smaka på sin egen medicin och får lite tillbaka.

      1. sofie skriver:

        Okej, så då bara måste man ge tillbaka?

        1. The most real of the real skriver:

          Ska man bara tyst se på?

          1. sofie skriver:

            Vad menar du? Tyst se på vad? När hon ”gnäller” på män? Nej, det kan du ju bemöta, men det är ju inte det som försiggår på den här bloggen. Sedan är väl inte de enda alternativen att antingen se på eller att ge tillbaka med samma mynt om man tycker att någon beter sig illa?

            Och nu råkar ju just det här inlägget handla om LD men det är ju någon ny nästan varje dag. Klart man kan sitta och försöka rationalisera mobbning/drev om man verkligen vill mobba/dreva, men varför vill ni göra det?

    4. Ulrika skriver:

      Hear Hear Sofie! Det börjar lukta bittert och beskt. Trist!

  22. ah skriver:

    Jag hade inte haft några problem att skänka pengar till en feminist som var hemmafru men som försökte få in pengar själv genom annonsering/samarbeten. Men där det uppenbarligen inte räckte. Däremot att ge pengar till en person som inte vill ha en inkomst – samtidigt som den förespråkar kvinnors lika rätt och värden… njae.. jag vet inte, men det klingar lite falskt.

  23. Carro skriver:

    Ld har ju totalt flippat. Tigger pengar till en dator trots att hon har råd med det själv, köper en svindyr blomma som hon tydligen hade råd med helt plötsligt och ska tigga pengar för en bröstförminskning för att hon är för lat för att gå ner i vikt och således få den gratis av staten. Feminist och socialist? Knappast.

    1. A skriver:

      Hon har nog flippat för längesen är jag rädd, stackarn.

  24. K skriver:

    Under sitt instainlägg där hon ber om pengar finns 510 komentarer, vi låtsas att 400 av dessa lyder ”jag har skickat en peng! Låt oss säga att dessa 400 personer skänkte 50kr 400•50=20000kr

    Tror dock hon fått in mer. MYCKET mer med tanke på att hon inte vågar skriva någon stans hur mycket hon fått in

    1. lina skriver:

      shit alltså, jag tror du har rätt. får man ta emot hur mkt som helst som gåva?!

      1. Anna skriver:

        Gåvor har ingen beloppsbegränsning. Däremot får ingen motprestation förekomma, då är det liksom inte en gåva längre. Det blir då istället en skattepliktigt inkomst.

  25. Johanna skriver:

    Kan man gå ut och köpa något så onödigt som en krukväxt för 1200 kr då måste man ha jävligt mycket med pengar. Och i en familj dessutom där det alltid finns tusen olika hål att stoppa dom pengarna i. Så tycker man att man kan slänga 1200 spänn på en krukväxt då sitter man inte direkt på en Svensson-lön.

    1. Malins bilder skriver:

      Varför i helsike ska det vara onödigt att lägga pengar på en krukväxt?!? Många som har växter – ger livskvalitet och är dessutom både bra för hälsan och miljön.

    2. Sims skriver:

      Eh jo! Är du så efterbliven och tror att alla prioriterar som du? Jag åker utomlands 3ggr om året och har en svenssonlön

  26. Bellen skriver:

    Av någon anledning kommer jag att tänka på detta, när jag läser om LD:s insamling. Undrar varför?

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article11883289.ab

    1. Marja skriver:

      Really. på riktigt? Du ser ingen skillnad på miljonBEDRÄGERI och detta?

  27. Emma skriver:

    Det jag reagerar på är hur LD formulerade sig i sitt tiggeri-inlägg.

    Ett ledset ansikte spelar på läsarnas känslor och det gör även; ”Och jag kan inte med gott samvete stoppa handen i den gemensamma familjekassan för en så pass stor utgift (OBS kommer köpa Dells billigaste laptop).

    Då får man intrycket att ca 3000 är en jättestor summa för LD. Sedan tar hon ur den gemensamma kassan för en blomma för 1500kr. Det finns det då samvete till.

    1. Malins bilder skriver:

      Hela hennes familj kommer ha glädje av växten.

    2. Sara skriver:

      Precis vad jag tycker!

  28. Ulrika skriver:

    Men för i helvete….Hon kan visst aldrig göra rätt?

  29. Malins bilder skriver:

    Att folk inte ens kan unna henne en blomma?!? Något som uppenbarligen gjort henne glad. Det är sjukt småsint. Och som sagt – det är hennes pengar. Det står ingenstans att pengar från insamligen gått till växten, den kan lika gärna ha betalats med det som hon får in på annonser. nej, bloggaren här är inte intresserad av växter och många av kommentatorerna heller – men för andra kanske det är nåt som gör guldkant åt tillvaron?!? Varför är det ingen som skäller och gormar när Att vara någons fru, HOFP, Volang, Enarmade banditen och många många andra köper en fredagsbukett för flera hundra kronor?!

    1. Lisa skriver:

      Jag läser bara ”Att vara någons fru” av dessa bloggar du nämner och vad jag vet jobbar denna bloggare även som fotograf. Det innebär ju att hon också betalar skatt. Plus har råd att köpa fredagsbuketter.
      Det är ett hån för mig att läsa att ”det är en glädje för hela familjen” med en krukväxt för 1200 kr. För mig är det en glädje för hela familjen att ha råd att åka till typ Tivoli i Köpenhamn och kunna smälla den summan till inträdet, åkbiljetter och mat. Så jävla aningslöst sätt att se på pengar. Nä, det är inte Lady Dahmers fel att vi är fattiga. Och jag behöver inte följa hennes ig. Men nog fan köper man inte en krukväxt för 1200 kr om man är fattig.

      1. Sims skriver:

        Man pririterar olika!

        1. Jurist... skriver:

          Jag har levt på existensminimum i stora delar av mitt liv och att prioritera en växt för 1200kr under sådana förhållanden är … vansinne. De är ett hån till de som verkligen har de tufft.

          1200 hade gett mig mat för en hel månad när jag hade soc bidrag.

  30. Linn skriver:

    Typiskt socialister att allt ska delas lika, ingen ska va rik, inga klassskillnader, fint i teorin men i praktiken? I praktiken kommer LD sluta vara socialist tills hon har egna pengar, och dvs kan köpa sin egna data och blomjävel. Och nu pissar väl alla ner sig men LDs fanclub, vart är det feministisk eller jämställt att leva hemma på sin man, typ VÄLDIGT länge istället för att dra sitt strå till stacken? Kanske faktiskt lägga upp och välja ut annonsörer så att hon får in pengar till tex familj? Blommor? Dator? Nya bröst? Jag är en kvinna på 24 år som fan aldrig skulle vilja kalla mig feminist med tanke på att det är just detta det innebär. Att vilja sitta på sin röv och inte alls bry sig om att hennes man får göra ALLT.

    1. M skriver:

      Att tror att lämna hemmet för att förvärvsarbeta är att göra ”allt” i ett hushåll med tre barn gör att jag ler, stort.

      Med vänlig hälsning, också hushåll med tre barn ☺

      1. Linn skriver:

        Jag förstår att det är ett heltidsjobb att vara hemma med barn, och ännu mer med mer än ett barn. Men väldigt många med detta heltidsjobb klarar oftast att skaffa sig ett jobb sedan, och dra in en inkomst. Jag vart otydlig och när jag skrev ”gör allt” syfta jag på att hennes man drar in stålarna. Om hon behöver samla in pengar till en ny data, blommor eller what so ever så kanske det är dags att fundera på att själv skaffa en inkomst så man kan köpa det man vill. Då kanske man får överväga att välja ut samarbete på bloggen så man har råd med diverse saker att unna sig. Oavsett rik eller fattig förstår jag att man VILL och SKA få unna sig något som känns bra vad det än må vara, men i mina ögon ser det inte bra ut att hon står för jämställdhet men inte alls drar sitt strå till stacken i hemmet utan ber om bidrag, för att sen motsätta sig att skatta på detta men påstår att hon är socialist.

  31. Hulken skriver:

    Jag tror det är få som retar upp sig på själva lyx-blomman än det faktum att någon tigger pengar när dom uppenbart kan betala lyxiga saker själv. Åtminstone jag fick intryck av inlägget var att LD hade inte hade den bästa ekonomin och ville unna sig en ny dator som skulle hjälpa henne blogga. Med 🙁 . Att folk kunde hjälpa henne då hon var i behov av en dator. För att sen stolt visa upp sin lyx-blomma som kostar nästan lika mycket som en ny dator skulle.

    Det känns som om LD håller stenhårt på vad som är lagligt utan att vilja se hur detta uppfattas i andras ögon. Lagligt så är det gåvor och hon kan spendera pengarna hur hon vill. Då behöver man inget dåligt samvete? Men det känns unket att köra på folks godtrogenhet för att få en ny dator gratis så hon kan gå och köpa något lyxigt.

    LD säger att hon är nöjd och tycker hon har gjort rätt för sig, så jag förstår inte varför hon kommer in hit och bestrider kommentarer. Det saknas ansvar och attackeras hit och dit ”Du skulle också göra X.” ”Ni är mobbare, elaka och vill mig illa.” ”Du ditt och du datt…”
    Låter som lite dåligt samvete som dämpas av att lägga skulden på andra?

    1. M skriver:

      Själv uppfattade jag det som att hon absolut hade råd men ändå bad om bidrag.

    2. Sims skriver:

      Lycka till att hitta en bra dator fel 1500kr 😄

      1. Jurist... skriver:

        Som räcker för att blogga på? Inga större problem!

  32. Tina skriver:

    åh nej. Blev du ledsen i ögat. Patetiska människa som driver denna blogg.

  33. anonym skriver:

    Men kan vi människor o medsystrar o bröder unna lady d o köpa sej en blomma. Det man gett här man gett. Det handlar ju inte om miljontals kronor. Bloggare köper ju tex väskor för dyra summor. O nu bad hon om hjälp med pengar. kan man tänka så här bra att det räckte till mer änn en dator.

  34. 😂😂😂 skriver:

    Hur många av er som säger att människor känner sig lurade har skänkt pengar? Kan någon som faktiskt har skänkt pengar uttala sig i så fall om varför man donerar pengar till en människa man i nästa stund vänder sig emot? Svara enbart om du har skänkt pengar och hur mycket. Jag tror nämligen är ingen av er som klagar har gett en enda krona.

    1. S skriver:

      Då har du visst inte läst inlägget du kommenterar där det tydligt framgår att blogginnehavaren gett 500 kronor..?

      1. 😂😂😂 skriver:

        Ja, det är också den enda. Inne på ld:s instagram skänker människor mer pengar istället så det är lustigt hur många arga människor som hänger här istället för att vara där och få pengarna tillbaka, som hon faktisk erbjuder. Det finns inget mer här än sekundärkränkta människor som vill kasta skit.

  35. vivi the one and only skriver:

    Så himla glad över att jag aldrig skänkte ett öre. En jävla krukväxt. Hade inte tänkt ge mig in i diskussionen alls. Men Jesus x… en krukväxt? Du kunde köpt vad som helst för de där pengarna du snyltade åt dig och du köper en växt!

    *poppar popcorn*

  36. M skriver:

    Fattar inte vad problemet är? Hon fick pengar över,so what? NI valde att ge henne pengar och det blir hennes så fort ni har fört över dom = hon får göra vad hon vill eftersom det nu är hennes.
    + Man kanske skulle ha tänkt till lite innan man förde över så mycket pengar.

    Sen det här med vad hon gör med det som blir över,jag ser inget problem med det alls faktiskt. Som sagt det är hennes pengar och hon får göra vad hon vill för det.
    Och innan folk hoppar på mig nu så vill jag bara informera er om att jag skänkte en slant och skiter i vad hon gjorde för resten ut av pengarna.
    Your welcome LD..hoppas växten trivs hemma hos dig.

  37. Anonym skriver:

    Jag förde över pengar till LD. Såg det som att betala pengar när man går på bio eller kollar Netflix. Betalar för att få ta del av något någon annan gjort. Sen att hon köpte en monstera variegata?? Eh det är ju fan DET BÄSTA man kan köpa för pengar!!!

    1. Sofi skriver:

      Ja, du betalade LD för texter du läst och hoppas få läsa. Alltså ett jobb och LD ska då skatta för dessa pengar

      1. M skriver:

        Oh. Blir jobbigt för Skatteverket att fråga varje enskild individ VARFÖR dom swishade.

  38. Nay skriver:

    Tycker inte det är fel att en person använder donations pengar till sitt privatliv. Men eftersom folk nu donerade till en dator och får i efterhand veta att personen köpte bland annat en växt för över 1000kr, så kan man undrar hur personen tänker. 1000kr är en stor summa för att lägga ner på en växt som varken bidrar till bloggen eller personlig välmående (i min synpunkt). Att personen nu vill använda resten av pengarna till bröstförminskning tycker jag är helt okej.

    Vill man gärna använda donationspengarna fritt, så tycker jag att man INTE ska ha ”ett goal”. Folk donerar som de vill, utan några förväntningar. Vill man då uppnå något specifikt, så ska alla donationspengarna gå åt det, pengar som blir över tycker jag man ska använda för någon nytta för just den sysselsättningen man har. Så personerna som donerade tycker att deras donationer var värda.

    1. llll skriver:

      mer eller mindre så, ja

  39. :) skriver:

    ALLTSÅ GOTT FOLK!!!!! Världen är i vår tids största kris. Kemiskt krigsföring har rapporterars i Syrien, om Trump fortsätter kommer mänskliga rättigheter försvinna i USA och därmed en stor del för västvärlden. Ryssland fortsätter med deras maffia politik och här möjligtvis tamprat med USA valet. Mellanöstern förfaller. Sverigedemokraterna KOMMER växa vid nästa val.

    Jag förstår att ni är upprörda. Ni har rätt. Lady Dahmer. Du har rätt.

    Ibland blir det missförstånd. Här blev det fel från allas håll. Be om ursäkt till varandra och glöm inte: vi är kvinnor. Vi är på samma sida. Våga förlåta och move on…

    1. Bee skriver:

      Kvinnor ska inte få immunitet mot kritik på grund av att de är kvinnor.

      Annars håller jag med dig, sett ur ett annat perspektiv var den här stormen rätt patetisk.

  40. Charlotte skriver:

    Summan av kardemumman är väl att ni som skänkte pengar till en tiggande kvinna som själv valt att inte jobba får helt enkelt skylla er själva! Haha!

    1. M skriver:

      So far har ingen, utom CamCam som återfått sina pengar, uttalat nåt negativt. Snarare swishar folk mer och fler nu…

  41. Nicole skriver:

    Cam cam – vill bara säga att din blogg är BEHÖVD och har gjort så mycket bra för bloggvärlden. Trots att jag inte håller med dig om allt så har du öppnat ögonen på folk. Btw jag är kvinna och känner inte alls igen mig i mycket av vad LD står för men respekterar henne ändock. MEN – torts allt som hon skrivit och taggat @ nöjesguiden – SLUTA EJ med det du gör för du behövs!

    1. The real Anonym skriver:

      Exakt så ❤️

  42. Ylva skriver:

    Grisig blogg!! Så jävla destruktivt att ägna hela bloggen åt att granska andra för att möjligen hitta nått att skita ner. Finns ju mängder med riktig skit att granska och protestera mot. En sån liten pöl ni plaskar i!

    1. Sims skriver:

      Många beckar små…

  43. Marja skriver:

    Gillar verkligen LD och har ingen synpunkt på om folk väljer att swisha pengar eller ej. Tycker dock att bemötandet av kritiken och hoten om anmälningar till Skatteverket inte har skötts särskilt bra. Om du, LD, är helt säker på att du inte har något att frukta från Skatteverket så är det väl bara att skratta och säga att anmäl på ni. Du drog dessutom till med att Bloggbevakning ser till att folk anmäler andra bloggare till Reklamombudsmannen för småsummor samtidigt som bankerna fifflar bort miljoner. A) Om stora företag fifflar så är det OK för små att göra det också? Helt irrelevant argument.
    B) Camilla tar framför allt upp bloggar där bloggaren i fråga lever på sin blogg och därmed bör veta vilka regler som gäller. Det finns en anledning till att konsumenter ska veta om det de läser är reklam eller ej. Extra viktigt när det är en bloggare vars åsikter man kanske värdesätter, bra att veta om det är hens ärliga åsikt eller om någon betalat för den? Och småsummor tror jag inte det rör sig om i de flesta fall. Tror du blev tagen på sängen med denna kritikstorm och viftar vilt omkring dig för att värja dig.

  44. K skriver:

    GÅVOR ÄR FUCKING SKATTEFRIA SÅ KAN ALLA LUGNA SINA KÖNSORGAN ÖVER EN FUCKING BLOMMA.. herregud.

  45. Äcklad skriver:

    Det här är tamejfan den vidrigaste bloggen i mannaminne.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp