Da fuck!?!?

15:00 6 Apr 2017

Lady Dahmer:

Alltså, jag skänkte 500 spänn för att Lady Dahmer skulle kunna köpa sig en bra dator – inte en jävla blomma som ni menar kostar 2000 spänn..

Visst, hon gör väl vad hon vill med överskottet men en planta?

 

248 kommentarer | “Da fuck!?!?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Madde skriver:

    Om det nu är så att den kostar 2000 och hon använt pengarna hon tiggde till sig så blir jag fan så jävla less på mänskligheten.

    1. AE skriver:

      Tappade all respekt för LD när hon tiggde pengar från sina läsare. De pengarna kunde gått till någon som verkligen behöver det, vad jag vet är familjen rik. Och ja, jag skänker pengar (till kontrollerade organisationer).

    2. Olivia skriver:

      Det är ju det här som blir dilemmat när man ber om pengar, allt man köper efter det sticker u folks ögon.

  2. M skriver:

    Vad är det som säger att det är pengarna som hon fått i gåva som hon använt för att köpa växten?

    Och vad hade du som givare hellre sett att hon hade gjort med överskottet av pengarna? Hade du hellre velat att hon betalade tillbaka allt överskott när hon uppnått summan för vad datorn kostade?

    Känner du som givare att hon nu har en redovisningsplikt gentemot dig att visa upp exakt vad dessa gåvopengar går till? Var det då du hade uppfattat upplägget när du gav henne pengar?

    1. K2 skriver:

      Hon ville ju inte ta ur hushållskassan för att köpa en billig Dell dator, så tror väl inte heller hon tar ur den kassan för att köpa en svindyr växt (andra har kommenterat att den kostar runt 2000). Tiggandet i detta fallet var väl just till en dator och sen skulle överskottet sparas till bröstförminskning.
      Får man ta emot hur mycket pengar som helst på detta sätt utan att redovisa/skatta?

    2. Madde skriver:

      Om man känner att man inte kan ta ur hushållskassan för att köpa en dator som kan hjälpa en att utföra sitt arbete så ser jag inte hur man skulle kunna ta pengar ur hushållskassan för att köpa en blomma!

      1. M skriver:

        Gav du henne pengar?

        Mina frågor var ställd till bla CamCam i egenskap av givare.

        För jag anser det väldigt märkligt att personer som inte har skänkt en enda krona ens har åsikter om vad LD gör med dessa pengar. Dessa personers åsikter bryr jag mig inte ett dugg om.

        1. Madde skriver:

          Nej det gjorde jag inte, jag höjde mitt månadsgivande hos både IM och Barncancerfonden istället!
          Jag skulle aldrig skänka pengar till en arbetsför människa som självmant väljer bort alla källor till inkomst och som dessutom har en man med bra inkomst.

          Sen tycker jag inte att det är märkligt att människor reagerar, som någon annan skrev här uppe kunde hon ju gjort något vettigt med överskottet som kunde hjälpt andra kvinnor.
          Pay it forward eller nått!

  3. J skriver:

    Enligt henne själv så skulle väl överskottet gå till en bröstförminskning…

  4. M skriver:

    Kan informera dig om att sist jag var inne i den butiken LD köpt denna växt så kostade den 1200kr. Rätt ska vara rätt.

    1. Johanna skriver:

      Dom varierar väldigt i pris så den kan mycket väl kostat 2000.

      1. M skriver:

        I just DENNA butik som LD köpt denna ifrån stod ett exemplar av denna växt för ca 1,5 vecka sedan till försäljning för 1200kr. Jag vet att denna växt kan kosta mer än så på andra ställen och i andra storlekar, men tack för infon 😉

        1. Anonym skriver:

          Varför är den så dyr? Någon som vet? Kan inget om växter själv, men herregud, kan den trolla eller vad är grejen med den? Priset är ju sanslöst!

          1. Emmelie skriver:

            Kan tänka mig att hyran av lokal spelar in. Är det en liten privat butik mitt i stan blir priserna på blommorna dyrare än på blomsterlandet som är en kedja och ligger lite mer i utkanten oftast. Sen skulle jag säga att ju större en blomma är, desto längre tid har den stått och växt till sig vilket har tagit plats hos odlaren och då blir växten dyrare. Precis som att en utbildad häst är dyrare än ett föl. Ungefär så tror jag kan bestämma priset 😅 vet ju att det är dyrare att plantera häck som är högre eftersom de just har växt längre än små pluttiga plantor på 30 cm som man får vänta snällt på att de ska växa sig höga. Tid är pengar 😉 man får betala för att de tagit hand om växten och fått den växa sig stor!

          2. M skriver:

            Läs förklaring längre ner.

          3. anonym skriver:

            Ja den är nog magisk. Det kanske är ett pengaträd som trollar fram pengar.

  5. MN skriver:

    Oavsett hur det l

    1. MN skriver:

      WTF, det slant iväg från mig. Oavsett hur det ligger till så får ingen ifrågasätta eller kritisera antar jag. LD är oantastlig, vad hon än gör. Men hoppas folk kommer ihåg detta nästa gång hon ber om pengar.

  6. Jahopp skriver:

    500 spänn! WTF, vill du ha mitt swishnr också? 😉 Jisses, det är för mig en hel veckohandling

  7. M skriver:

    I första hand borde hon aldrig tiggt pengar, förstår inte hur hon har mage till det eller varför folk tyckte det var ok och gav henne pengar. I andra hand, eventuellt överskott borde gått till en välgörenhet, ett skyddat boende för kvinnor eller liknande. Eller , omnu var så jäkla viktigt att hon hade en dator för att sprida kunskap om feminism så kunde hon väl låtit resten av pengarna gå till någon annan som gör just det?

    1. Anonym skriver:

      +100 på den!

      att Natashja Blomberg aka Lady Damer har mage att lura hennes läsare på pengar för ”att hon inte har råd att köpa en dator” men köper en växt för över 1500 kr för det som blir över, det är ju helt befängt!

      Swisha tillbaka pengarna som blir över efter att du fått in så du kan köpa en dator! Fy vad fräckt beteende!

  8. Betalar mina egna saker skriver:

    Men till denna växt kanske det var värt att nalla ur hushållskassan, hela familjen får ju njuta av att se sen växa, typ…
    Överskottet från tiggeriet ska ju gå till bröstoperation.

    1. M skriver:

      Ja, rent krasst så kan man faktiskt säga att just denna växt kan nästan ses som en investering med väldigt bra avkastning. Skott från denna sorts växt säljs för mellan 500-1000kr skottet på tex Tradera. Och du får ut ganska många skott från en så där stor växt…

      1. Jennie skriver:

        För en random blomjävel? Jag har valt fel bransch..

        1. M skriver:

          Nej det är ju uppenbarligen inte en ”random blomjävel” om den kostar så mycket.

        2. Hanna skriver:

          Hahaha åh Jennie, vad jag ville gilla din kommentar! 😂

        3. N. skriver:

          HAHAHAH *trycker på den osynliga gilla knappen*

      2. Magda. skriver:

        Jag köpte en sådan växt fast lite mindre, för 65 kr på handelsträdgård. Två år senare var den större än LDs ny köpta växt , så jag slängde den när jag då flyttade, jag tyckte att den var för stor.
        Jag skulle alltså sålt den för 2000 kr !!!

  9. ah skriver:

    Hur mycket kostade datorn?

    För det är ju ett konstigt resonemang om hon inte kunde ta ur hushållskassan för en dator – men däremot en växt för +1000 kronor. Alternativt la intäkterna från folk som gav henne pengar på en växt. Senast jag kollade så växte inte pengar på träd om hon hade tänkt återbetala någon bloggläsare..

    1. paraväxten skriver:

      Jo men asså just med den blomman växer faktiskt pengarna på trädet

  10. 🤥 skriver:

    Ja där kan ni som skänkte stå med lång näsa, så lättlurade

    1. M skriver:

      Jag känner mig inte ett dugg lurad. Hon får göra exakt vad hon vill för sina överskottspengar för min del. Kunde inte bry mig mindre faktsikt. Och jag anser det väldigt märkligt att CamCam som givare ens har en åsikt om detta. Vad hade hon ansett vara mer rätt, enligt henne, att LD skulle ha gjort med överskottet? Skulle hon ha haft en omröstning på sin blogg för att alla givare skulle bli nöjda? Eller skulle hon swishat tillbaka alla pengar som översteg beloppet för datorn?

      Fast kanske är det ett smart och bra ämne för CamCam att skriva om för hon vet att det kommer att generera sidvisningar och klick på bloggen…

      1. Anonym skriver:

        Fast har man gått ut med vad man ska göra med pengarna (och överskottet) får man faktiskt hålla sog till det.

        1. M skriver:

          Jag gav henne pengar och bryr mig inte om vad hon gör med överskottet. Hon har köpt en dator, vad hon gör med resten av sina pengar är upp till henne.

          1. Snicksnack skriver:

            Den nya datorn verkar inte användas. Ingen uppdatering sen slutet av mars.

          2. Lady Dahmer skriver:

            Den nya datorn kom i dag. Jag har haft fullt upp med tre barn som är hemma. Ber såååååååå mycket om ursäkt ska genast försumma dem. 😢

    2. Kattis skriver:

      Haha lurad? När jag, helt frivilligt, ger pengar till någon så är det ju upp till denne att välja vad pengarna ska gå till. Hade det inte blivit någon dator alls så ja, då hade man kanske kunnat säga att hon lurats. Men det blev en dator. Och överskottet gör hon vad hon vill med. Även om jag personligen hade köpt en så dyr blomma!

      1. Kattis skriver:

        Även om jag personligen INTE hade köpt en så dyr blomma. Skulle det stå. Vad andra gör för sina pengar lägger jag mig inte i..

      2. K-Town skriver:

        Jag förstår inte riktigt den logiken, tänker ni så när ni skänker till organisationer också? Jag hade inte direkt blivit glad om det visade sig att överskottet som var tänkt att gå till något jag ändå tyckt lät bra, visade sig gå till något helt annat. Nu i efterhand verkar det ju som att pengarna togs ur egen ficka, men är nyfiken på själva logiken. Varför är det OK för en privatperson att utlova något med en insamling och sedan inte hålla det, medan folk gick bananas över att Rädda Barnens VD hade lite väl hög lön? Olika summor SÅ KLART, dock precis samma handling.

  11. Mira skriver:

    Det här är varför jag fick lite skum feeling när hon bad om pengar. Om den här växten betalas med överskottet är det ju bara dålig stil, hon hade lika gärna kunnat donera det vidare. Om den betalas med hennes egna pengar kan man ju undra varför hon behövde be om pengar till att börja med…

    (sidenote: om någon har lust, är min grammatik jättedålig? svenska är mitt tredje språk och ibland känns det som att jag skriver som en kratta)

    1. JenPen skriver:

      Du skriver bättre än vissa med svenska som förstaspråk. Heja dig!!!

    2. Andrea skriver:

      Tycker du skriver bättre än många svenskar! 👍

    3. ah skriver:

      Du skriver inte som en kratta. Svenska är mitt modersmål men det ser ju ut som skit ändå. Så som Jenpen skriver, heja dig 🙂

    4. The real Hmm skriver:

      Gillar väl inte dina åsikter om pengarna, men puss och kram och hejarop till dig. 🏆

      Det viktiga i en kommentar på en blogg är inte korrekt språk utan att man förstår budskapet.

      Jag blir mest irriterad på dem som kommenterar språk och därmed skrämmer bort vissa från att våga skriva vad de tänker.

      1. ida skriver:

        TRH – 😘😘😘 bra skrivet! Man behöver inte vara akademiker för att få kommentera

      2. anonym skriver:

        Puss o kram till dej med!

  12. Andrea skriver:

    Är man så dum rent ut sagt så man skänker 500 spänn till en rabiat superfeminist som inte är annat än uppmärksamhetsk*t, får man inte skylla sig själv lite då?! Och jo, hon hade verkligen kunnat lägga det som blev över på något vettigt. Så som terapi t.ex.

    1. My skriver:

      Tack, håller helt med Andrea i detta fallet

  13. Anonym skriver:

    Vem köper växter för tusen spänn? I vår budget skulle det aldrig rymmas. Har ett ganska stort konto på Insta, ska också be folk swisha.

    1. Sims skriver:

      Du begriper väl att folk prioriterar olika? Jag är inte miljonär men lägger minst 1000kr på produkter till mitt hår varje månad!

      1. Johanna skriver:

        1000 kr på hårprodukter varje månad?! Säger inte att det är nåt fel med det men det måste bli enorma mängder produkter. Jag köper hårprodukter 2 gånger per år. Schampo osv varar ju ett halvår minst. Hårinpackning osv ännu längre. Blev väldigt nyfiken bara.

        1. Anonym skriver:

          Du måste ha betydligt tunnare och kortare hår än jag

  14. lena skriver:

    Haha era dumma jävlar som ger en kvinna pengar bara så där! Hon har nog så hon klarar sig och nu har hon mer.. hon skrev själv att hon skrattade hela vägen till banken 😂

    1. Anonym skriver:

      Hon är ju riktigt jävla äcklig isåfall. Fyfan
      Snälla människor som ger henne och sedan skriver.hon sådär? Feminist ja visst……….

    2. Anonym skriver:

      Var har hon skrivit att hon skrattade hela vägen till banken? Länka gärna om det stämmer.

      1. lena skriver:

        Tror faktiskt det var en kommentar av henne här på bloggbevakning ang just tiggande. Ska leta upp det när jag har mer tid. Är 100 på det nämligen!

        1. Egenremiss skriver:

          Denna kommentar:

          Lady Dahmer skriver:
          24 Mar 2017 kl. 09:04

          Ja det får du tycka. Själv skrattar jag hela vägen till banken.

          Länk till Bloggbevakning och det är ca 19:e kommentaren uppifrån:

          http://blogg.ng.se/bloggbevakning/2017/03/jag-hade-blivit-vansinnig-2

      2. Anonym skriver:

        http://blogg.ng.se/bloggbevakning/2017/03/jag-hade-blivit-vansinnig-2

        I kommentarerna. Jag tycker däremot att hon gör vad fan hon vill med de pengar hon får. Hon har ingen redpvianingsskyldighet. Därtill lär det inte ha undgått särskilt många av hennes följare att familjen har det gott ställt, inte direkt något hon hymlar om. Jag tycker hon förtjänar alla slantar hon får, så otroligt mycket som hon gjort för feminismen och samhällsdebatten.

      3. Egenremiss skriver:

        @Anonym, 15:49

        Denna kommentar:

        Lady Dahmer skriver:
        24 Mar 2017 kl. 09:04

        Ja det får du tycka. Själv skrattar jag hela vägen till banken.

        Länk till Bloggbevakning och det är ca
        19:e kommentaren uppifrån:

        http://blogg.ng.se/bloggbevakning/2017/03/jag-hade-blivit-vansinnig-2

  15. Anonym skriver:

    Varför folk reagerar att hon köper en växt av överskottet är för att hon sagt själv att överskottet skall gå till hennes bröstförminskning… Så jag förstår att givarna ruttnade, jag gav inget så jag har ingen åsikt men kan verkligen förstå de som gett och de går till en växtjävel för det priset

    LD påstår att hon lever på 2000 kr i månaden, då har man väl fan inte råd att köpa en växt för 1500? Näe, folk ser na som ett helgon men alltid tyckt att hon är lite… Phony

    1. Lady Dahmer skriver:

      Jag har aldrig påstått att jag lever på 2000 i månaden. Min man tjänar mer än så och jag bor inte i ett tält ute i trädgården.

      1. Anonym skriver:

        Jo du skrev att du hade 2000 kr i månaden.

        1. Kattis skriver:

          Hon skrev att hon får in 2000, inte att hon lever på 2000.

        2. Lady Dahmer skriver:

          Du kanske ska lära dig läsa?

          1. Anonym skriver:

            Varför skriva att du får in 2000 tusen då om det är helt orelevant?

          2. M skriver:

            För att folk frågade.

          3. Ellibelly skriver:

            Men snälla kvinna varför undviker du att säga hur mycket pengar fick du in av all jävla swishandet liksom du får bara folk att kommentera o hata ännu mera ?? Och varför har du fortfarande swish insamling PÅ ??? Vill du ha mera pengar för dina blommor eller vad jaaaaaa jaaaa du tvinga ingen att swisha dig pengar men vafan det finns kvinnor som skrev att det swishat dig sista kronor på kontot o du har ingen lust o lämna tillbaka överskott av pengarna du fått

  16. Gåsen skriver:

    Kan NÅGON snälla förklara för mig varför i hela fridens namn denna växt kostar så fruktansvärt mycket pengar och varför hälften av alla kommentarer utgörs av hyllningar om hur det är det snyggaste folk sett?! :O Den ser ju ut som en… Förlåt men en väntrums-växt från vårdcentralen! :O Jag menar inte att vara dryg eller ironisk nu, jag förstår bara inte varför den är så dyr! Vad är grejen?

    När jag gick in på hennes insta igår för att se vad det var för växt som enligt uppgift skulle kosta 2000 kr hade jag väntat mig nån typ av blommig färgexplosion eller typ en buske formklippt som ett lamadjur i naturlig storlek eller nåt. Men detta?? Vaaarfööör?

    1. lena skriver:

      Haha håller med. Men skriver man något annatt blir man blockad så folk hyllar och håller med. Och håller med..och håller med och så hyllar dom lite till…tom över en sjukt ful och dyr planta😂

      1. Gåsen skriver:

        Haha ja alltså jag måste verkligen ha legat under någon typ av sten och sovit hela mitt liv eller helt tappat fattningen vad gäller stil och smak för jag förstår vekligen inte hypen 😂 Men men, var å en blir salig på sitt sätt och man får tycka om vilka dötråkiga eller fula växter man vill. Jag hade aldrig gissat att den där typen av växt var så dyr och uppskattad. Man lär sig nåt nytt varje dag #växtgate

    2. Johanna skriver:

      Exakt. Den är ju inte ens snygg. Ser ut som en plastblomma.

    3. Anonym skriver:

      TACK för att dy lyckades formulera min tanke (fast hundra gånger bättre)!

      Jag förstår inte hur den kan kosta så mycket för en bladväxt!?? Verkar inte heller vara exotisk eller dyr att odla fram. Vilka sjuka vinster blomsterförsäljarna måste göra.

      Gjorde en snabb googling och här i London kan man lätt få tag på en för 200kr. Visserligen lite mindre, men det är ju bara att låta den växa till sig.

      1. M skriver:

        Var det en ‘variegata’?

        Sen är det ju faktiskt så att utbud och efterfrågan trissar upp priset. I Sverige är denna väldigt svår att få tag på och det är, tro det eller ej, ganska många som vill ha en sådan här. Bla därför blir den dyrare. Sök på Tradera så får du se vad ett skott från just denna växt brukar gå för där, och jämför med skott från en annan ”random växtjävel” så får du se vad jag menar.

    4. anonym skriver:

      Gåsen haha bästa namnet härinne ever. Akta så inte THK äter upp dej.

  17. Johanna skriver:

    500 spänn!! Det är ju en hel förmögenhet. Inte konstigt hon hade råd med en blomma för 2000 kr också. Hon måste ju fått in mycket. Men varför köpa en blomma som ändå kommer dö för så mycket? Det finns ju på Ica för 39.90.

    1. Anonym skriver:

      En blomma som kommer att dö? Det är inte en bukett med snittblommor hon har köpt. Denna växt kan bli långt över 30/40 år gammal, om inte äldre. Mao något hon kommer att kunna ha livet ut om hon vill.

      1. Johanna skriver:

        Om man sköter om den och vattnar den ja. Men annars kommer den självklart att dö som alla andra växter gör. Det räcker man åker på semester och sen är det kört.

        1. Susawoo skriver:

          Ber en inte någon att vattna ens blommor längre?

          1. Anonym skriver:

            Jag fraktade hela växtarsenalen till mina föräldrar när vi åkte på semester 1 månad. Skulle aldrig låta dem dö!

      2. Gåsen skriver:

        Jag ser verkligen fram emot dagen, år 2057, när LD vid den aktningsamma åldern av 80 bast fortfarande sitter och instagrammar sin vråldyra krukväxt. Då med en text om hur ”det absolut var värt det” och hur mycket 2000:- var i dåtidens pengavärde. Obs ironi. Helt okej krukväxt, helt sinnessjukt mycket pengar. Men det är inte min huvudvärk, jag kan bara inte fatta att den är så dyr.

        1. M skriver:

          Jag tror vi båda två kan hålla med om att vi alla har olika intressen och därför väljer vad vi anser är värt/skäligt att lägga ut pengar på. Ingen skulle höja på ögonbrynen åt att någon gick och köpte en väska för 1500kr. En väska som på sin höjd kanske är modern i 4 år. Eller ett par skor, eller en jacka, eller en Klong-vas för 1500kr. LD har nog resonerat sig fram till att just detta inköp var vad hon ville lägga ca 1500kr på utifrån vad hon personligen är intresserad utav. Att smaken är som baken och vi alla är olika individer med olika smak är väl ingen nyhet för någon?

  18. Sara skriver:

    Får se om LD kommer svara på denna kritik… Mest troligt inte. Fegis.

    Btw, Camcam. Vart är gillaknappen?!☹️

    1. Lady Dahmer skriver:

      Nä jag är ju känd för att vara feg o aldrig våga bemöta skit som skriva om mig

      1. Jennie skriver:

        Haha! Heja! Vi tycker inte lika om mkt, men jag var iaf villig att ge dig en tia för att du lyckats provocera mig! 👌🏻

        1. Jennie skriver:

          …sånt måste premieras!

      2. Josse skriver:

        Ja, det är du faktiskt känd för. Du svarar ju aldrig på kommentaren, utan går på med svar som ”du kanske ska lära dig att läsa?”. Eller som nu, jag har läst kommentarerna och dina svar (hit ner) och du skriver om allt annat än att bemöta varför du inte sparade pengarna till en bröstförminskning.
        Du hade inte råd med en dator för några tusen men en planta för 1200-2000kr (vet ej exakt pris) går att köpa utan problem.

  19. Anonym skriver:

    Lady Dahmer är en person som får mig att inte på något vis vilja kalla mig för feminist. Jag har följt henne i många år och kan inte på något vis förstå att den ”kamp” hon leder skall leda till något gott. Tyvärr.
    Hon har inte råd att köpa en dator, men har samtidigt råd att köpa svindyra kläder till sina barn som jag med fast inkomst inte ens har råd med begagnat. Det är så jävla provocerande att se och ändå lyser osäkerheten rakt igenom. Jag är tjock och kan fanimig förstå tjockföraktet i samhället. ”Eat fat die yum” skojar hon? Ingen av mig eller mina tjocka kompisar kan komma på en enda grej som är bra med att vara fet förutom att det dämpar när man trillar. Kommer förmodligen få halva kommentarsfältet på mig. En blomma för över tusen spänn, ae lägg av.

    1. Anonym skriver:

      Man kallar sig feminist för att man står för feminsimens grunder och att det behövs, vill man inte för att man blir grinig över enskilda personer som kallar sig feminister, ja då e det fel på dig och dina värderingar, inte feminismen

    2. Alexa skriver:

      Jag vill inte bara gilla utan älska din kommentar!

    3. anonym skriver:

      Snacka om svenska avundsjukan här visar den sin värsta sida you go lady d.

  20. Joanna skriver:

    Så glad jag blev att jag inte gav någonting!

    Kände på mig att pengarna skulle gå till något ”obehövligt” också.
    Jag tyckte det var hemskt redan från början när hon tiggde pengar till en dator – av sina läsare.
    Sedan gör människor vad dem vill med sina pengar, självklart. Men nej, aldrig i hela mitt liv att jag skulle swisha henne ett skvatt. Och att överskottet skulle gå till organisationer eller andra viktiga saker, for real? Trodde folk på det? Jag, personligen, hade gärna velat att det hade gjort det! Men kände på mig att det inte skulle ske.

    Ser att vissa skriver att överskottet skulle gå till någon bröstförminskning, men gick tydligen till en jävla planta istället, för över 1000kr… Det är fan över mitt förstånd.

  21. Kalle skriver:

    Cam cam. Catten gick ut med att hon samarbetade med ansiktsmaskbutiken.se för 2 h sedan, dvs cirka 13.30. Nu meddelar butiken att samarbetet är avslutat. Ett av hennes längre samarbeten då hon inte berättar allt för sina partners. Men är det inte rekordkort i bloggvärlden???
    Obs. Allt korrekt utmärkt.

  22. Lady Dahmer skriver:

    Vad får jag köpa för mina pengar för att det ska vaa ok med er? Skriv gärna en lista!

    (Blomman kostade 1200)

    1. Susawoo skriver:

      Hade jag helt random fått pengar av givande personer hade jag köpt en fin flaska vin!

      Jag gav dig pengar, det gör dem till dina, du gör vad du vill med dem. Oavsett hur du fick dem.

    2. lena skriver:

      Det var just det.. det är dina pengar nu😂 klart du får köpa vad du vill!

      1. M skriver:

        Men ‘lena’, du har högre upp in detta kommentarsfält spottat och fräst om LDs beslut av vad hon gjort med sina pengar.

        Hur ska du ha det? Får hon göra vad hon vill med sina egna pengar eller får hon inte?

        1. lena skriver:

          Jag har aldrig skrivit om att hon köpte en blomma, sliter fullständigt i VAD hon köpte för pengarna. Mer att folk är dumma i huvudet som skänker pengar till någon som redan HAR pengar men inte vill lägga dom på just en dator? Tycker det finns gott om andra som behöver hjälp mer.. eller har jag missat någon av mina egna kommentarer?

    3. Anonym skriver:

      Köp va fan du vill men sluta för Guds skull att tigga pengar. För du kan väl inte tycka nu att detta blev riktigt bra? Kritiken har inte varit speciellt positiv. Det verkar äckla många när rika människor tigger.
      Ska bli intressant att se om du gör om det.

      1. Lady Dahmer skriver:

        Nä tänkte inte sluta ”tigga”. Jag blev faktiskt sporrad att fortsätta. På inrådan av mina följare till och med. Ska påminna en gång i månaden om att man kan sponsra mig om man tycker om det jag gör. 😘

        1. M skriver:

          👏🏻👏🏻👏🏻😘

        2. Anonym skriver:

          Nyfiken på hur du redovisar dina insamlingar el tiggeriet som vissa kallar det? Det är skatteplikt på insamlingar.

          1. M skriver:

            Kan du snälla länka till var det står om skatteregler för gåvor mellan privatpersoner.

          2. Madde skriver:

            https://www.svd.se/nar-gavan-inte-ar-en-gava

            Varsågod!
            Gåvor är skattefritt om det är just en gåva och inte ersättning för arbete.
            I detta fallet vill LD ha ersättning för arbete!

          3. Lady Dahmer skriver:

            Jag vill inte ha ersättning för arbete. Jag skrev till och med klart och tydligt att jag inte skulle sluta blogga eller att mitt skrivande skulle påverkas om jag fick pengar eller inte. Pengarna är en gåva. Helt lagligt och skattefritt. 😘 SYND VA?

          4. Madde skriver:

            Du har skrivit att pengarna ska gå till att hålla din plattformar reklam och sponsfria.
            Och många av dina läsare skriver att de ger det som en kompensation för allt jobb du gjort utan att få betalt, alltså får du pengar av läsare pga det du skriver på dina plattformar.

            Din härskarteknik är så tröttsam att jag vill kräkas, ha en ordentlig diskussion istället för att försöka trycka till alla som inte tycker som du!

        3. Elin skriver:

          Men tycker du inte att det är skillnad att be om sponsring för att du gör ett bra jobb och att ”tigga” pengar för ett specifikt ändamål som du egentligen inte behöver pengar till? Med ledset ansikte och kommentarer om hur du skäms. För det var ju så ditt ursprungliga inlägg såg ut. Och då tycker jag inte att det är okej att sen lägga pengarna på en krukväxt. Om det däremot är en frivillig donation för väl utfört jobb så skulle nog ingen ha några problem med vad du gjorde för pengarna, men det var ju inte så ditt inlägg såg ut.

        4. Ellibelly skriver:

          Dina följare ???? Du e så dålig människa så dålig att jag e spyfärdig

    4. Anonym skriver:

      Sparat pengarna till operationen, för det var ju det du sa du skulle göra av pengarna som blev över. Men egentligen så bryr jag mig inte om att du köpt en blomma, det är naturligt mänskligt beteende att tänka på sig själv och köpa det man vill ha istället för att ge pengarna till välgörenhet. Om du har några pengar över kan du ju köpa en blomma till CamCam, hon har bara en stackars död amaryllis hemma och hon skänkte ju en femhundring. Räknar med ilsket svar tillbaka, i sann feministisk anda.

      1. Lady Dahmer skriver:

        Lugn. Jag har sparat pengar till operation. Men det spelar ingen roll för jag har ingen redovisningsskyldighet. Att lägga undan till operation var nåt jag skrev EFTER att jag fått pengarna för datorn, inget jag lovade innan.

        1. lena skriver:

          Du pissar ju på folk som faktiskt trodde att du var i behov av pengar med dina kommentarer här. Pinsamt!

          1. Lady Dahmer skriver:

            Jag har aldrig påstått att jag är fattig. Jag var helt ärlig med situationen. Om du känner dig lurad så beror det antagligen på att du inbillat dig en massa skit som aldrig sagts eller gjorts.

    5. Anonym skriver:

      Men snälla LD, du tigger pengar till en dator och överskottet ska gå till en förståelig bröstförminskning pga hälsoskäl. Vad köper du? En blomma. En jävla blomma.

      1. anonym skriver:

        Det är inget fel på blommor. Heja lady d som bejakar dina drömmar. Grönt är skönt. Fan vad jag gillar du köpte blomman.

    6. Linn skriver:

      Välgörenhet. Jag antar att de som swisha dig pengar gjorde det som ett tack för allt bra du skrivit och gjort för kvinnor. Resterande pengar hade absolut kunnat ges vidare till organisationer som främjar kvinnor. Men det är bara en spontan tanke.

      1. Lady Dahmer skriver:

        Varför det? Om folk swishar mig för att de tycker att jag gör ett bra jobb så vill de förmodligen att jag ska behålla pengarna jag får? Det tycker jag är rimligt.

        Men du, camcam sms’a mig ditt nummer! Du ska få tillbaka din femhunka!

        1. Linn skriver:

          Missade att att du skrev ”ok för oss”. Tolkade det som vad som skulle vara ok rent generellt pk, typ.
          Håller med dig LD.

          Appropå att ge tillbaka, läste jag att du hjälpte en mamma. Mycket fint.

        2. Si skriver:

          Fast du skrev ju som svar på en komentar på insta att om du gick regelbunden spons skulle du skänka minst tusen spänn i månaden till välgörenhet…?

          1. Lady Dahmer skriver:

            Ja det skrev jag. Denna månad skänkte jag 1500 till en ensamstående mamma som bad om hjälp i streetgäris. Jag skänkte även 500 spänn till en annan sjukskriven tjej som åkt på böter på tunnelbanan. Hur så? Var det nåt speciellt du tänkte på?

          2. Si skriver:

            Skitbra att du sänker pengar tänkte bara på din komentar ovan ”Varför det? Om folk swishar mig för att de tycker att jag gör ett bra jobb så vill de förmodligen att jag ska behålla pengarna jag får? Det tycker jag är rimligt”

        3. M skriver:

          Exakt vad kag tänkte skriva! Swisha tillbaka den där jävla femhunkan till CamCam! Vidrigt beteende av henne att klappa medhårs och tom skänka pengar för att sedan stoppa en kniv i ryggen med ett sånt här inlägg! För hon är full medveten om vad ett sånt här inlägg kommer att ge för drev. Och att då dessutom inte vara närvarande i kommentarsfältet när det börjar storma är ytterligare ett bevis för hur lågt denna människa kan gå. Fy fan!

          Precis som du skrivit här ovanför så har du inte skrivit ett ord om vad överskottet skulle gå till innan du bad om pengar. Bröstförminskning är något du skrivit i efterhand att du kan tänka dig att lägga undan pengar till. Gör vad fan du vill för pengarna, det är du värd och inget vi andra har något att göra med.

        4. M skriver:

          Förresten, sök bland mottagna poster i Swish-appen efter Camilla Gervide. Det borde rimligtvis stå på hennes namn där.

          1. Lady Dahmer skriver:

            Svårt att gå igenom hela flödet. Enklare om hon sms’ar.

          2. Si skriver:

            Snälla LD kan du inte göra det? Nyfiken på omCamcam faktiskt har skänkt 500kr 😆

            1. Bloggbevakning skriver:

              Det har hon. Så nu vill jag antingen ha små sticklingar från den där plantan (Ka-ching) eller beställa ett blogginlägg. Det är väl inte mer än rätt? 😉

          3. Anonym skriver:

            CamCam, är det här det enda du bemödar dig att skriva? Besvara LDs frågor eller vad är ditt problem? Bemöter du allt i ditt liv med sarkasm så förstår jag att du inte kommit längre i ditt liv.

        5. Petra skriver:

          Så folk swishar för att du gör ett bra jobb men inte för jobbet, varför det ska vara skattefritt? Socialistisk?

        6. Andrea skriver:

          Bra att du skriver iaf å erbjuder dig betala tillbaka till CC iaf, även om det inte är där skon klämmer

        7. AE skriver:

          CamCam gav dig 500???!!!

        8. Ellibelly skriver:

          Folk swishar dig för du skämmer ut dig själv för du e så patetiskt människa att du kan inte ens säga hur mycket du fick totalt o du fick så mycket det vet alla skäms natasja skäms vafan du e ingen feminist du e bara en tiggare med en vila o barnen i mini rodini kläder fyyyy skäms

    7. Siska skriver:

      Jag skickade pengar och du får använda dem till vad fasen du vill! Tack för att du kämpar för oss.

    8. Andrea skriver:

      Men snälla du, du borde väl inte köpa något alls
      Utöver det som du tiggt ihop till?! Varför inte, när
      Du fått in så det räckte till datorn, skrivit ut att du nu fått in så det räcker och bett folk att ist skänka de pengarna de från början tänkt ge
      Dig till något som gör nytta? T.ex. Barncancerfonden eller svältande barn. Eller du kanske tycker att dina läsare ska ombesörja din ”lyxkonsumtion” ist för att de ska göra verklig nytta?!

    9. Emma skriver:

      Här kommer listan:
      1. En av HP:S billigaste datorer
      2. Det som blir över går till en bröstförminskning

      Det var väl så du skrev?

      Surfade runt och hittade detta på din blogg skrivet tidigare om tiggeri;

      ”Man tigger för att man behöver det. Vare sig man knarkar eller svälter, vare sig man kommit hit från ett annat land. Man tigger för att man behöver det. Ingen normal människa skulle förnedra sig själv eller sina barn om de inte var tvungna”.

      Men när du har råd att köpa en blomma för 1200kr- behöver du verkligen tigga då? De pengarna går att ta ur ”hushållskassan- men inte pengar till en billig dator som du ville köpa? Förstår inte.

    10. Sååsi skriver:

      Dator och bröstreduktion. Du bad ju pengar till en dator och sa att överskottet skulle till framtida bröstreduktion. Jag har svårt att se hur en blomma passar in där.

  23. Susawoo skriver:

    Jag gav henne pengar. Jag gav visserligen 20kr, men principen är densamma. Jag gav frivilligt bort mina egna pengar till någon annan. Det är sedan upp till mottagaren vad hen gör med pengarna, i detta fall har LD valt att göra vissa saker med pengarna hon fick. Vilket är hennes fria val då pengarna faktiskt har blivit hennes.

    Hur många här har inte köpt skit för födelsedagspengar? Eller har ni alltid köpt vettiga saker för varenda krona ni fått på något sätt?

    1. Mira skriver:

      Är vuxen så jag får inte födelsedags pengar.

      1. M skriver:

        Aha, så man är inte vuxen om man får födelsedagspengar? Hmm det ska jag informera min 40-åriga sambo om som fick massor av pengar när han nyligen fyllde år. Han är tydligen ett barn i dina ögon då 😂

        1. Mira skriver:

          Ser ingen som helst anledning att en vuxen människa som tjänar sina egna pengar ska få pengar från vänner och familj för skoj skull, men jag tycker i och för sig inte att presenter utan personlig mening är nödvändigt heller så är väl jag som har fel här. Vi är väl från olika kulturer helt enkelt, ingen stor grej.

      2. anonym skriver:

        Jag är vuxen men får både julklappar o påskägg o födelsedagspresenter hurra.tack snälla pappa!!

    2. Petra skriver:

      Fast det är väl ändå skillnad att ge när man ger till ett visst ändamål, dvs dator i detta fall, mot att ge någon pengar utan ändamål, tex födelsedagspengar. Skänker jag pengar till läkare utan gränser exempelvis anser jag att de pengarna ska användas till deras arbete.

      Hade LD gått ut med att hon vill ha lite extra para att leka runt med och uppmanade folk att skänka hade jag inte sagt ett pip, då hade reglerna varit givna.

      1. Kattis skriver:

        Hon har ju köpt en dator? Vad hon har inte lurat någon. Vad hon gör med resten av sina pengar bör väl vara upp till henne…

      2. Petra skriver:

        Jag tycker man får göra vad man vill för sina pengar, men har man sagt att ska göra en viss sak med dem tycker jag man ska göra det också, bara det jag ville få fram. Köper hon 50 blommor för övriga pengar får hon göra det tycker jag. Samma sak om hon har ett överskott efter dator + bröstförminskning.

  24. Karin skriver:

    Den här växten är väldigt eftertraktad bland folk som är intresserade av växter, den är väldigt svår att få tag på och säljs inte i mindre storlekar, därav priset.
    Och om man nu tar hand om sina växter kan en sådan här växa sig i princip hur stor som helst och leva i flera decennier, då är 1200:- ganska lite pengar sett till hur mycket glädje man får av den.

    Men alla har inte samma intressen, jag tex skulle aldrig få för mig att lägga tusen spänn på en nagelförlängning utan köper hellre en växt 😉

    Bara för att folk har skänkt pengar till LD har hon ingen redovisningsplikt inför er för alla framtida köp.

  25. Kalle skriver:

    Inget köp av dator då? WTF!

    1. Anonym skriver:

      Jo, hon fick ju pengar så det blev över.

    2. Asterixia.se skriver:

      Hon har köpt en dator. Om du går till hennes IG så får du se. Det går fortfarande att sponsra hennes ”fuck-you-capital”enligt IG profilen.
      Men visst.. Lite märkligt är det att tigga pengar just till en dator. Hennes bror är ägare till ett spelutvecklingsföretag med datorer bade I Stockholm och I New York. Och hennes man jobbar på samma företag. Så just datorer lär det inte vara brist på.

      1. Nadia skriver:

        Det är inte LDs bror som är ägare utan LDs mans bror. Och bara för att de har ett spelutvecklingsföretag så har de ju inte massa datorer att ge bort. Dock tjänar hennes man massa pengar så de borde ha råd att köpa en dator till Ld utan att hon ska behöva be läsarna om pengar.

  26. sofie skriver:

    Vad är det ni säger, egentligen? Att LD från och med nu aldrig ska få ta pengar ur hushållskassan för något annat än det nödvändigaste, för att hon kunde ha lagt dessa pengar på en dator istället? Ni har liksom inte köpt LD, bara så att ni förstår det. Hon har ingen skyldighet att redovisa eller försvara alla framtida inköp hon gör med pengar från hushållskassan. Ni bidrog med pengar till en dator, hon har köpt en dator, ingen har lurats på någonting.

    1. Suck skriver:

      Nej Sofie, det är det väl ingen som säger att LD från och med nu och för alltid har redovisningsplikt gentemot allmänheten. Men det var ett douchigt drag av henne att spela på folks känslor och få dem att skänka henne pengar som hon uppenbarligen inte behövde.

  27. Henrietta skriver:

    Oooh! Jag minns att vi hade en enorm monstera hemma när jag var liten, med luftrötter som hängde på golvet, och då var växten placerad på en hög piedestal. Mamma har berättat hur jag låg under växten och jollrade och ”pratade” till den när jag var bebis.

    1. anonym skriver:

      O jag gillar dej henrietta här behövs fler mjukisar stanna kvar hoppas.

      1. Henrietta skriver:

        Eeehheehh…Jag är inte en mjukis, tvärtom. Men jag stannar kvar.

        Minns bara monsteran från barndomen, den var så fin. Luftrötterna var lianer som legogubbarna kunde svinga sig runt med när dom var på en expedition i monsteradjungeln.

  28. Anonym skriver:

    Det är intressant att hon även lovade att hon skulle börja blogga mer när pengarna kom in. Vilket hon också gjorde, uppdaterade ganska friskt under ett litet tag där, precis efter pengarna kommit in (vilket verkade gå utmärkt utan en ny dator, dessutom…). Men nu har hon inte uppdaterat bloggen på en vecka.

    1. lena skriver:

      *gillar* har tänkt på det med😂

    2. J skriver:

      Var är den där jäkla gillaknappen när man behöver den?!?!? So himla mycket plus på den här kommentaren! Gick tydligen att blogga på med gamla datorn och nu ekar det tomt. Tror inte för en sekund att det kommer bli ”bättring” som hon lovat. Hon kommer åka tunnelbana och käka gifflar, köpa dyra barnkläder till minstingen och gapa på om sin fetma.

      Jag har sett fram emot hennes tankar och resonemang kring feminism som hon var för typ fem år sen. Nu är det bara en massa provokationer (tänk tidig Kissie) för att få uppmärksamhet 🙁

      1. anonym skriver:

        Precis som du m a o som också vill ha uppmärksamhet. Fast under andra former.

  29. Alma skriver:

    Varför är det så konstigt? Vi får läsa hennes blogg med bra och viktiga inlägg när vi vill och då kan man se swischbidragen som hennes lön, för då får hon pengar för det hon gör. Kan tänka mig att det hade kostat något sådant om man betalade för LDs inlägg på bloggen som för tidningar osv. Varför skulle hon då inte få köpa en växt för sin lön?

    1. Madde skriver:

      Om det ska var LDs lön i framtiden så är det ju fint om hon skattar på det också.

  30. Openvarbaraförnamnet skriver:

    Du é ju hur go som helst du CamCam.

    Själv BEHÖVER jag verkligen en ny rosa Hermès Birkin inför den stundande semestern på Rivieran. Som du säkert förstår kan jag inte ta av hushållskassan till det – Hur skulle det se ut?

    Kan även passa på att hälsa till alla dina läsare att deras bidrag är så klart också välkomna. Som motprestation kan jag skicka bilder/film på när jag öppnar väskpaketet och kanske några glimtar från Rivieran om ni är riktigt snälla.

    1. Asterixia.se skriver:

      För mig räcker det med en ny dator. Lånar mitt barns skoldator när han är hemma.
      Fast den nya datorn får gärna ligga I en fancy väska, typ Chanel.

  31. Anna skriver:

    Det är helt sjukt atthon tiggde pengar,,,,’ och nu detta?

  32. Petra skriver:

    Jag är väldigt kluven till detta. Jag har svårt att förstå varför man ber läsare om pengar när man har det så pass gott ställt helt enkelt. Jag tycker att folk får göra vad de vill med sina pengar, skänka/inte skänka, men det är något som stör mig med själva tiggandet, hade hellre sett att man typ betalade ett läsabonnemang eller nåt om man vill stöda hennes jobb (jag tex!), men att tigga om pengar för att man inte känner för att lägga egna pengar på det man tigger om har jag svårt för.

    1. Lady Dahmer skriver:

      Du tänker att bara de som har på ska fp läsa det jag skriver? Intressant. Själv är jag socialist o tänker att de som vill och kan betalar efter förmåga och de som inte kan får läsa ändå!

      1. Kalle skriver:

        Typisk socialist. Alla skall ge saker till dig och det är rättvist trots att du och din familj har röven full med pengar. Omvänd Robin Hood=dagens socialism.

        1. anonym skriver:

          Leve socialismen o det tycker THK med. Mer kattmat åt alla katter.

          1. Anonym skriver:

            Alltså 😅 är det bara jag som blandar ihop THK och TRH ibland?

            1. Bloggbevakning skriver:

              JAG! Hela tiden! =)

          2. The real Hmm skriver:

            Ha ha ha, JAG också. 😂 😂 😂

          3. The real Hmm skriver:

            Har sett några som skriver TrH.

            Vi kanske ska lobba för det. 😀

      2. Petra skriver:

        Det var bara ett exempel, du kan även tex vettiga annonser, men för all del, haka upp dig på ett exempel jag drog ur röven på en sekund (som har uppenbarliga problem som du mycket riktigt påtalar).

        1. Lady Dahmer skriver:

          Jag har annonser. Det ger mig cirka 1000 – 2000 kronor i månaden.

          1. Petra skriver:

            Du sa att du vill hålla annonserna nere på ett minimum vill jag minnas, ser inte riktigt varför sålänge du får bestämma vilka. Bloggare med färre läsare än du drar ju in tiofalt den summan månadsvis.

          2. Lady Dahmer skriver:

            Nej bloggare med mindre läsare drar inte in mer än så. Då ljuger de. De använder samma annonsörer som jag. Spelar dock ingen roll. Jag vill inte ha mer annonser och det vill inte mina läsare heller.

  33. Anonym skriver:

    Känns som att alla kan lära något av den här farsen!

    1. Tigg inte pengar om du inte är beredd att redovisa vad du använder pengarna till. Annars får du leva med att folk snokar i din privatekonomi och anser att du står i tacksamhetsskull till dem inom överskådlig framtid.

    2. Skänk inte pengar till random privatperson om du inte är ok med att denne använder pengarna till vad hen känner för oavsett vad som sagts eller inte sagts från början.

    3. Värdighet går inte att köpa för pengar

    1. anonym skriver:

      O den största lärdomen av alla svenskar är avundsjuka så avis så dom nästan sliter av sitt hår!

      1. Anonym skriver:

        Avis på vadå?
        Tror majoriteten av läsarna skulle ha råd att kunna köpa plantan och faktiskt inte vill ha pengar från främlingar om de kan försörja sig själva.

      2. En annan anonym skriver:

        Är så urbota trött på avis-argumentet! Det handlar om att de har en annan livssyn/moral. Jag skulle aldrig tigga om pengar bara för att jag tycker att en utgift är sur, så är jag uppfostrad.

  34. Carro skriver:

    Blir så trött på den människan. Hon har lagt upp skärmdumpar här ifrån på sin insta. Hon har hyllat dig innan men så fort du inte stryker henne medhårs blir hon sur. Finns det någon som är sämre på att ta kritik än henne? Aldrig att hon kan ta en diskussion själv utan så fort det blir jobbigt så springer hon till sina anhängare/rövslickare/vapendragare.

    1. Anonym skriver:

      Eh, och så svarar hon såhär på en kommentar: ”ladydahmers alltså hade jag varit en fin människa hade jag skänkt allt överskott till behövande men jag gillar mina pengar för mkt. 😳”

      1. Lady Dahmer skriver:

        Lol. Förfasa dig inte så mkt. Du skulle inte skänka bort en spänn om du varit jag så låtsas inte som om nåt annat. Det skulle ingen här göra. Men det känns gött o magen att kunna låtsas att man skulle det och att jag är en dålig människa som inte gör det.

        1. Anonym skriver:

          Ok, du känner inte mig så påstå inget du inte vet något om. Sen var det ju du själv som sa att du var en dålig människa, inte jag, jag citerade bara vad du skrev.

          1. Lady Dahmer skriver:

            Lol. Mmmm vi säger väl så. 😉

          2. Anonym skriver:

            Du verkar ju dum i huvudet, på riktigt, LD.

          3. A skriver:

            ”Lol mmm vi säger så”? Är du verkligen över 40? Du uttrycker dig som en fjortonåring.

        2. Anonym skriver:

          Och jag förstår att det känns bra i din mage att tro att alla andra skulle göra som du. Stillar säkert samvetet, eller nåt.

        3. Mira skriver:

          ”det skulle ingen här göra” tala för dig själv.

        4. Anonym skriver:

          Kliv ner från dina höga hästar ett tag Lady D, vaddå ”det skulle ingen här göra”? Prata för dig själv….

        5. Madde skriver:

          Fin människosyn du har om du tror att alla är materialistiska och inte skulle skänka vidare eller dela med sig.
          Jag har mött massor med fina människor (oftast är det de som inget har) som delar med sig av det de har.
          Men mycket vill ofta ha mer!

          Kolla på the minimalist på Netflix så kanske du kan få förståelse för att alla faktiskt inte anser att pengar och saker är det viktigaste här i livet.

        6. Henrietta skriver:

          Näeh, du är bara en jävligt dålig socialist.
          Jag är helt öppen med att jag frivilligt inte skänker pengar till någon eller några ”välgörande” ändamål. Jag gör det via skatt ändå.
          Som sann socialist tycker jag också att du ska skatta dom pengarna du får, frivilligt såklart.

        7. Anneli skriver:

          I och med den kommentaren gör du verkligen bort dig.
          Det går att besvara negativ kritik på ett bra sätt. Tror att många väljer bort att följa dig i och med att du faktiskt visar upp en rätt otrevlig sida och attityd.

          1. Lady Dahmer skriver:

            Tycker du att jag från kritik i detta kommentarsfält? Då definierar vi kritik olika. Jag ser bara en massa aggressivt hat och det bemöter jag precis så dåligt som jag tycker det förtjänar.

          2. Anneli skriver:

            Det ifrågasätts och undras över varför du gör som du gör och att prioriteringarna inte är de smartaste/smidigaste. Aggressivt hat är något helt annat.
            Att beskylla människor med andra åsikter för att vara aggressiva och sprida hat känns för mig väldigt konstigt.

        8. Anonym skriver:

          Det finns massor av människor i Sverige som skänker pengar till välgörenhet, jag gjorde det även när jag var student med csnlån.

          1. Lady Dahmer skriver:

            Jag pratar inte om välgörenhet. Jag skänker också till välgörenhet. Denna månad cirka 2500 kr. Däremot tror jag inte nån här hade skänkt överskottet de fått. Inte en chans.

          2. Mira skriver:

            Nu har jag aldrig bett om pengar så det är inte riktigt samma sak men jag fick pengar donerade till mig när jag behövde en operation och jag donerade vidare överskottet till en annan kvinna som behövde samma operation, så igen, tala för dig själv.

          3. Anonym skriver:

            Om någon behövde pengar till ett specifikt ändamål och sedan fick mer än det, så tror jag faktiskt att många skulle välja att skänka vidare det man inte behövde. På riktigt tror jag det, till och med VET det av erfarenhet. Tråkigt för dig om du är så cynisk att du inte tror att andra skulle göra så, bara för att du inte gör det själv.

          4. Anonym skriver:

            @LD FYI, i en crowdfunding värd namnet redovisar man alltid när målet är uppnått och vad man gör med eventuellt överskott. Antar att det var just för att komma undan dessa två basic kriterier som du inte använde dig av en av alla de crowdfundingtjänsterna som finns

          5. Anonym skriver:

            Det här är fullständigt skrattretande, läsare här som är så arga för att ld har köpt en växt för överskottet (för bortskänkta pengar) skulle alltså själva ha skänkt bort överskottet? Till vem då? Om det tar emot att skänka pengar i första taget så kan man inte sitta och skriva att man hade gjort det igen. Ingen logik alls.

        9. Magda. skriver:

          LD, jag ger 200kr till Forska utan djurförsök, det har jag gjort sedan gymnasiet dvs 25år. Jag har en inkomst på 11000kr.

        10. Nej tack skriver:

          ”Du skulle inte skänka bort en spänn om du varit jag så låtsas inte som om nåt annat. Det skulle ingen här göra.”

          Projicera inte ditt förhållningssätt på andra.

    2. Jessica skriver:

      Håller helt med. LD undviker oftast att svara på relevanta kommentarer. Påpekas det svarar hon med någon martyr-kommentar i stil med ”vill du att jag ska strunta i mina barn”, fast hon svarat på massa irrelevanta kommentarer där hon kan ta ut sin ilska istället.

  35. Emma skriver:

    Okej nu var det sista gången jag gick in här. Det är fan inte roligt längre. Lägg av

  36. Anonym skriver:

    LD är en tragisk figur.

  37. Anna skriver:

    Men alltså, hon var ju helt öppen hela tiden med att det inte var en nödsituation utan ett sätt att få betalt för det jobb hon gör. Jag håller inte alltid med henne i allt hon säger och gör men hon har ta mig fan gjort ett hästjobb med att öppna ögonen för orättvisor och vad jämställdhet faktiskt innebär för en hel generation bloggläsare. Min hundring får hon gärna göra vad hon vill med, det är ett billigt pris för tio års intressanta texter!

    1. Matilda skriver:

      Just så! Den vettigaste kommentaren jag läst i ärendet.

  38. En annan Marie skriver:

    Hela grejen från tiggeriet till köp av blomma och efterföljande storm i kommentarerna både här inne och (antar jag) på Insta känns mer och mer som ett konstprojekt.

    Eller vad är tanken med det hela LD?

  39. Ellen skriver:

    Jag tyckte det var fel av henne att tigga pengar till en dator från börjar när hon och hennes familj har det gott ställt. Mer än gott ställt.
    Hon är lat helt enkelt. Vill inte jobba för sig. Lättare att be om pengar som alla hipsterfeminister kastar på henne. Hon skulle kunna annonsera, sälja tavlor eller göra massa annat så hon slipper leva på sin man (vilket hon själv säger att hon skäms över. Men gör något åt det då? Nej, det är lättare att bara be om cash.
    Allt i livet handlar om prioriteringar. Kan hon lägga så mycket cash på en blomma så behöver sannerligen inte hennes läsare casha en dator till henne heller.

  40. Samantha skriver:

    I inlagget over detta skrev du precis att du aldrig skulle skriva nagot baserat pa nagot du bara hort?

    Och nu skriver du om denna planta som du hort kostar 2000kr.

    Dessutom tycker jag detta inlagget kanns som det bara ar skrivet for att egga upp dina lasare. Kom igen CamCam, battre kan du! <3

    1. Bloggbevakning skriver:

      Ni är väl för roliga! Om jag inte behandlar LD som en av mina ”favoriter” så hänger jag ut henne.

      1. A skriver:

        Jag tycker detta var ett bra inlägg av dig!

    2. K2 skriver:

      Fast detta tycker jag var ett inlägg som passar perfekt under bevakning/skvaller. Tigger ena veckan för att nästa vecka lyxkonsumera. Växten ligger ute på LDs instagram, osäker på om priset gör det med. Men det är ju bekräftat här inne.
      Sen spårar kommentarerna tyvärr ur en del.

  41. Malins bilder skriver:

    Jag swishade inte för en dator. Men jag hade definitivt kunnat tänka mig att göra det för en växt. 😉

    Monstera såldes för övrigt i min mataffär för 69 kr. Lucky me 😉

    1. Anonym skriver:

      En monstera variegata för 69 spänn?? Aldrig hört talas om. 😳

      1. Anonym skriver:

        Möjligtvis en vanlig monstera (monstera deliciosa) 😉

      2. Malins bilder skriver:

        Det verkade som om de placerat en fel på plattan med de vanliga. Inte så stor som men ändå, kändes som en vinst på lotteri 😄

  42. jj skriver:

    fast skickar man pengar till en människa man inte känner får man ” skylla sig själv” de är ju nu deras pengar..

    har inget till över för LD men du skulle kanske tänkt en extra gång innan du skickar pengar till en random

  43. ABCD skriver:

    Om det här med att köpa en snordyr blomma:Jag tänker väl att man lägger pengar på det man vill lägga pengar på. Min ögoncremé kostade som LDs planta, mina månatliga frisörbesök likaså. Mina sessioner med min PT även dem i den prisklassen. Däremot lägger jag så lite pengar som möjligt på det jag tycker är tråkigt. Kenzas väskor??

    (Bortser från det att hon tiggde till sig pengarna)

    1. ABCD skriver:

      Skriver från telefonen, förlåt om det verkade rörigt

    2. Anonym 12 skriver:

      Helt ointressant var du lägger dina pengar på. Så länge du inte går på bidrag.

      1. Erika skriver:

        ÖÖöööjhhhh vadå ”så länge du inte går på bidrag”??? Jag går på bidrag och förra året åkte jag utomlands, jag köper dyra krämer och smink, lägger rätt mycket pengar på krogen och ibland åker jag taxi. Är mitt beteende bara okej om jag har arbete då eller vad menar du..?

        1. Anonym 12 skriver:

          Ja. Jag vill inte betala för dina krogbesök.

        2. Ellinor skriver:

          EXAKT det menar vi. Är det inte dina egna pengar du spenderar ska du vara varsam med vad du lägger dem på. Det är mina skattepengar som betalar, och om du hade råd med utlandsresor fick du garanterat alldeles för mycket. Provocerande för dem som det knappt går runt för som jobbar och sliter för sin lön och inte har råd med lyx och sedan inser att de betalar för att du ska ha det najs.

          1. Erika skriver:

            Men det ÄR ju mina egna pengar! Jag har fått dom som aktivitetsersättning från försäkringskassan. Vad ska jag göra annars då, när jag köpt allt jag ”behöver”? Ringa försäkringskassan och säga ”oj jag har 700 över denna månaden, vill ni ha tillbaka dom?” Hmmm…

  44. Anonym 12 skriver:

    Intressant att se LD:s arroganta stil, är det lön hon ska ha av sina läsare så ska hon skatta för det. Men varför skulle hon göra det. Hon har ju aldrig bidragit innan Oskar så var det ju socialbidrag i 10 år. Jaja jag tror inte hon kommer bli långlivad i etern , en som numera bara nappar på andras inlägg och bara provocerar orkar ingen med så länge. Dessutom för många issues för att kunna blomma fullt ut och få en lång karriär inom området. Finns många med mycket mer finess som kör om och når fram.

  45. Irriterad skriver:

    Alltså vilket trams! Är ni seriösa?! Hon gör väl vafan hon vill för sina pengar efter att hon köpt en dator, hon har ju FÅTT dem! Här ska tydligen alla vara en viktigpetter och lägga sig i i andras ekonomier. Kan vi inte snälla bara redovisa våra bankkonton, här i kommentarerna? Så att vi kan bedöma varandras tänkte jag? Ni verkar ju tycka det är viktigt!

  46. Carina Gustafson skriver:

    Hon kunde åtminstone, haft den goda smaken och gett fan i att lägga ut blomman på bild.

      1. Carina Gustafson skriver:

        Det kan du fundera över en stund

  47. anonym skriver:

    Jag trodde först det där bruna inne på växten var en apa. Men jag förkyld o har feber men ändå!

    1. Anonym skriver:

      Haha! Klart bästa kommentaren här :’D

  48. Lol skriver:

    LD får tydligen kasta hur mycket skit som helst på folk, men blir hon ifårgsatt så är hon näthatade. Kvinnan med Sveriges största jävla offerkofta

    1. Henrietta skriver:

      Ju större människan är desto större kofta behöver man, så det är rätt logiskt.

  49. Anonym skriver:

    De lyckas givetvis få in lite käckt manshat samt 2016 års feministbuzzword ”skamma” i detta också, typ ”undrar om rika snubbar som har patreon blir skammade såhär”, hysteriskt roligt 😃

  50. Sara skriver:

    Att LD kallar det socialistiskt att tigga till sig en dator när hon har det så gott ställt hemma är ju löjligt.
    Som sagt, hon använder ju sin mans pengar att köpa märkeskläder till sina barn och allt annat som livet innehåller.
    Varför inte en dator?

    Förstår att det sticker i ögonen på folk stt hon går och köpet en krukväxt för 1200 pix, ren lyxkonsumtion egentligen för pengar hon tiggt ihop.

    Det enda rätta hade varit att köpa en dator och skänka bort rubbet sen. Tänk vad 1200 kr hade gjort gör en person som VERKLIGEN behövt det.

    1. Anonym skriver:

      Klart hon inte har problem att likställa tiggeri till lyxkonsumtion med socialism. Hon lyckas ju kalla sig feminist medan hon lever på sin man och struntar i att jobba.

  51. Kolabjörnar skriver:

    Undra hur mycket hon fick in. Gissar på att det var jävligt mycket eftersom hon inte vågar redovisa…

  52. Malin F skriver:

    Jag skiter egentligen i VAD hon köpt för pengar hon fått in, så sett – det är just hur hon uttryckte sig när hon bad om pengarna som stör mig.

    Hade det bara varit ”Hörni, jag gör ju faktiskt ett jävla bra jobb helt gratis, så ni som vill & kan får gärna swisha mig en slant så jag kan dra in lite pengar!” hade det känts annorlunda.
    Så som inlägget på Instagram skrevs så kändes det väldigt buhu:igt – ”Jag får bara in 2000 i månaden och har inte råd med dator. Vill inte ta av hushållskassan så att det drabbar hela familjen.” Känslan i inlägget fick iallafall mig att känna att det helt enkelt inte fanns utrymme för en dator (hade ingen aning om att mannen tjänade bra).

    Hade som sagt fått en goare känsla om hon bara bett om pengar (för jag tycker absolut att hon förtjänar ”lön” för det hon gör) och inte fått det att låta som att ett dator-inköp var otänktbart pga ekonomin.

    1. Anonym skriver:

      Fast om hon hade bett om lön för sitt arbete så ska det redovisas och skattas. Detta försöker hon smita undan, så det gick ju inte… I övrigt håller jag helt med dig!

      1. Hycklare skriver:

        Jäkla märkligt när en socialist vill komma undan skatt 🤔

  53. Sofia skriver:

    Osmakligt eller ej, ingen skadas av att LD ”tigger” pengar av sina läsare. Jag skickade inga pengar då jag hellre skänker till någon som behöver ”på riktigt” t.ex. till mat eller tak över huvudet, inte någon som vill ha en dator. Trots det fattar jag inte vad ni gnäller om. Det var NI som skickade pengar, det var helt och hållet ert eget val. Snälla, sluta var så elaka.

  54. Anna skriver:

    Men faaan, jag som gillat LD men nu framstår hon som en pantad översittare. Det var tråkigt :/

  55. Anna skriver:

    Det som kanske slår mig mest i det hela är hur jäkla patetiskt hon hanterar detta. Tror lika mycket på påskharen att hon skänker bort pengar till välgörenhet och samtidigt marknadsför sitt behov för en ny dator. Folk är klantiga som skänker henne pengar men det får stå för de alla har rätt att välja. Det som däremot är rent ut sagt fördjävligt är hennes bortförklaringar och förmätna jag får väl göra som jag vill. Blomman är bara pricken över i. Hon borde ha lånat pengarna och betalat tillbaka varenda jäkla öre men kvinnan vet inte vad självrespekt är utan ställer sig och gapar när hon blir tillrättavisad. Att hon lever på maken och kallar sig feminist är larvigt men det som suger mest här är attityden och total brist på insikt.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg