Vovven blev terroristens femte offer.

13:30 10 Apr 2017

Edit – familjen vill inte att bilder på deras vovve sprids så därför tog jag ned bilden och behåller bara budskapet som visar på kärlek.


Tack för bild, Jenny!

Den här fina vovven blev terroristens femte offer och förtjänar också en hyllning.
Han var en omplaceringshund från Irland som 2012 kom till Sverige via organisationen ”Dogs Aid”, som nu hedrar hans minne med ett inlägg på Facebook!

Fina, fina vovven! <3

23 kommentarer | “Vovven blev terroristens femte offer.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Alexandra skriver:

    Vila i frid fina Iggy <3

  2. ah skriver:

    Kan inte ens läsa det här utan att börja grina. Fan ta terrorismen och den här påträngande rädslan som lyckats få fäste.

    Ta vara på era närmsta och passa på att visa att ni älskar dem. Och pussa era vovvar/katter mer än annars! R.i.p Iggy <3

    1. FitterBittan skriver:

      Samma här ❤ Lilla vovven. Och familjen som sörjer honom.

      Jag vet inte ens hur jag skall formulera mig för att ställa frågan som snurrar i huvudet på mig. Men, hade det varit jag och någon av mina hundar hade drabbats så hade jag gått sönder. Det hade, för mig personligen, varit en lika stor sorg som om det hade hänt en älskad människa. I det här fallet har det knappt yppats ett ord om lilla vaffen, däremot har man i detalj pratat om precis allt annat rörande terrorattacken. Om en människa hade brutit en nagel på Drottninggatan hade han/hon blivit intervjuad tusen gånger.

      Det jag försöker säga är att det gör mig så jävla beklämd och sorgsen över att djur alltid förminskas, men här blir det ju extra tydligt. Och så gör det mig så rörd att någon faktiskt gjorde något för vovven igår. Så HIMLA fint. Men egentligen borde det vara så himla självklart. Det är ju en familjemedlem.

      Sverige fnyser åt andra länders djurhållning generellt, men tidelag var inte ens olagligt förrän ett par år sedan.

      Åhh, jag vet inte vad jag vill säga mer än att jag är uppgiven. Och så ledsen för Iggys familj, men glad att höra att han fått lite upprättelse tack vare extra fina människor.

  3. anonym skriver:

    Nej vad sorgligt. Vad fin han är. R i p söta vovve.

  4. Erika skriver:

    <3 <3 <3 Fina vovven.

  5. anna skriver:

    Fy vad sorgligt detta är! Fina lilla vovven <3 <3 <3

  6. Anonym skriver:

    Det gör mig så jävla glad, rörd och STOLT att se hur alla vi svenskar slutit upp och slutit samman efter det fruktansvärda som har drabbat oss.
    Att se hur vi hedrar alla de liv vi har mist, och så effektivt och med mänskligt tar hand om alla oss som är kvar, får mitt hjärta att svälla av kärlek och mod. Vi har alla drabbats, men ingen har behövt stå utan hjälp och stöd.
    Polisbilar beströda med blommor och tungt beväpnad polis som eskorterar äldre damer över gatan, bort från faran, det är det som är SVERIGE. Det är det som är VI. Och vi är ett förbaskat bra folk, allihopa! Det gör mig enormt stolt och tacksam att höra detta folk till, i tider som dessa.

  7. Josefin skriver:

    Lilla vännen ❤❤❤

  8. Anonym skriver:

    När jag läste att en hund omkommit så kramade jag mina hundar extra mycket, och har sedan den dagen visat ääännu mer kärlek (om det ens är möjligt) – på nått sätt inser man i sådan här situationer hur mycket man älskar sin familj och hur man skulle dö inombords om något hände dem. Jag tycker det är så fint att se vårt annars slutna Sverige visa att vi visst har öppna hjärtan för varandra. Så jävla fint. Blev riktigt stolt över Sverige!

    Kanske kan vi ta efter i detta kommentarfältet också 😉

  9. Fluffis skriver:

    Ägarna till hunden har gått ut med att de inte vill att bilder på deras familjemedlem sprids, de vill ha sin sorg ifred. Camcam, jag tycker att du ska ta bort det här också!

    1. Bloggbevakning skriver:

      Har de? Åh, då ska jag ta ner den på en gång.

    2. Anonym skriver:

      Gick in här för att skriva detsamma. Håller med dig! Respektera familjens önskan att inte sprida bilder.

    3. Anonym skriver:

      Syftade de inte på bilder från olycksplatsen dock? Annars känns det väldigt konstigt av både räddningverksamheten i Irland och här i Sverige att lägga upp bilder på Iggy? Har de då gjort det utan tillåtelse? Vill väldigt gärna veta det då jag har sett den här statusen med bilderna delade av flera av mina vänner och jag tycker sjävklart det skall respekteras om det är så. Var har ägarna skrivit detta?

    4. Anna skriver:

      Vilket i så fall betyder att t ex Expressen ger fullkomligt f-n i den önskningen från familjen?? Tror faktiskt inte det – tror också att de menade makabra bilder från Drottninggatan. Har ju dessutom kommit flera bilder nu från Irland och berättelsen om Iggy.

  10. G skriver:

    ❤️❤️❤️❤️ Vila i frid kära Iggy ❤️❤️❤️❤️

  11. Therese skriver:

    Stackars lilla vovve, vila i frid. ❤️😢

  12. Sofie skriver:

    Om inte familjen vill att hunden ska visas så varför spinna vidare på detta? Mest ganska osmakligt. Vill man få extra klick för att publicera bilder? Jimmie Åkesson kommer fiska in röster på att bilder på de omkomna visas också.

  13. Malins bilder skriver:

    Jag hoppas att William Hahne på facebook och tidningen VG skäms ögonen ur sig nu när de så uppenbarligen publicerat mot familjens vilja. När jag kontaktade VG fick jag typ svaret att det sker i Syrien också… Fina vovven vila i frid!

  14. Anonym skriver:

    Sjuka jäkle som trycker dislike här😡

  15. ABCD skriver:

    Vem här trycker på dislike på några av kommentarerna här? På fina kommentarer till en hund som dött?

    1. Anonym skriver:

      Vill jag också veta. IS?

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp