Att äta eller inte äta?

14:00 10 Apr 2017

Cissi Wallin:

På den översta bilden här under fick Cissi en kommentar om hur illa det är att hon äter på sin profilbild.
Kommentaren är upplagd i bild nummer två här under och i bild nummer tre så uppmuntrar hon till mer ätning på sociala medier.
Eller, inte mer ätning utan mer njutning.

En sak som slår mig här är den absolut motsatta responsen som den som Lady Dahmer fick när hon åt gifflar på ett tåg.
Jävlar vad det höggs från alla håll!
Alla ville ha in en giffelbit-stor åsikt om hennes offentliga ätande.
Är det bara för att hon är större är Cissi? Då är det hemskt? För helt ärligt – en påse gifflar är väl en påse gifflar oavsett vem som äter den?
Så varför är reaktionen så olika? Eller är det så att det finns ingenting mer provocerande än en större person som njuter?
Kanske är de så? För att en stor person har nog njutit liiiiiite för mycket medan en smalis som Cissi bara njuter lagom!?
För det är ju det viktigaste i vårt land. Att vara lagom!
Gränslöshet är förkastligt. Usch och få och tvi!
Ta en giffel, kanske två (de är ju ändå små) men sen får det räcka. Fika lagom! Ät lagom! Njut lagom! Var lagom!

LAAAAAAAAGOM!!!!!! 
(Jag blir nästan så illamående av ordet lagom att jag riskerar att kräkas upp de Bragokex jag åt till frukost. Varför? De passade svinbra till den Cola Zero som jag svepte ner dem med.)

Frosseri är inte heller bra ska väl tilläggas som en liten braskis men att äta på bild – är det frosseri?

Imorn är det vardag igen. Och jag längtar fan.

A post shared by Cissi Wallin (@cissiwallin) on

Nyss. Skämtar hen inte (jättedåligt skämt) så TROR jag inte hen är galen…

A post shared by Cissi Wallin (@cissiwallin) on

90 kommentarer | “Att äta eller inte äta?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Mira skriver:

    Jag åt också kakor och cola zero till frukost… what are we?

  2. Te skriver:

    Att någon kan ”dö i förtid” är ett så dåligt argument för att någon ska sluta göra något eftersom allt du gör leder till att du kanske dör i förtid. Med betoning på ordet ”kanske”. Om personen verkligen vill vara konsekvent kan hen ge sig ut på Instagram och kommentera det på alla bilder med socker i eftersom hen ändå bara verkar sitta hemma, äta sparris och hålla ut.

    1. Susawoo skriver:

      Frågan är ju om den sockerrädda (och alla andra sockerhetsare) är rädda för ALLT socker? Gill och med det socker kroppen själv skapar? Eller det socker som hjärnan behöver? Eller är det bara det vita?

      Jag hade en dam på jobbet som gastade om socker när jag åt fruktpure (ja, sådan från Semper på burk), jag frågade då varför hon åt en kiwi, det är ju socker i kiwi. Efter många om och men insåg denna kvinna att det är ju samma slags socker i en fruktpuré som i frukt.

    2. J skriver:

      ”Att någon kan ”dö i förtid” är ett så dåligt argument för att någon ska sluta göra något eftersom allt du gör leder till att du kanske dör i förtid”

      Så du tycker samma sak gällande tobak?

      1. Te skriver:

        Jag tycker faktiskt samma om det mesta så länge det inte aktivt skadar en annan människa. Om människor vill röka när de är ute på stan får de göra det, om de kedjeröker inomhus tillsammans med sina barn förtjänar de att få framtänderna inslagna med ett strykjärn.

  3. Matilda skriver:

    För det första är det givetvis så att ”folk” gör skillnad på tjocka som äter kontra smala precis det LD driver och kämpar emot. För det andra är det här obviously ett troll som inte borde få uppmärksamheten. Trollet använder precis samma retorik som Cissi själv gör mot folk som ”hetsar med hälsa”. Där håller jag till viss mån med om ”kritiken”, alltså som trollet framför men tycker ändå det bör tigas ihjäl pga sättet det framförs på. Någon som bara är ute efter att provocera.

  4. Henrietta skriver:

    Januari: Nyårsmaten, rester från jul och nyår, semmelfrosseriet börjar

    Februari: Alla hjärtans dag, mera semlor, självaste fettisdagen

    Mars: Nu fastar vi fram tills påsk va? Fast våffeldagen då!?!

    April: Påskgodis, choklad, matfrosseri igen, nån som faktiskt fastade fram tills nu?, valborg

    Maj: Mors dag

    Juni: Nationaldagen, midsommar

    Juli: Glass glass glass och semester, då kan man väl unna sig.

    Augusti: Kräftskivor, minst 3

    September: Höstmyyyys, med choklad.

    Oktober: Kanelbullens dag, och minst 3 Halloweenfester. Godis kan man väl ändå äta hela månaden ut, jag börjar med bättre vanor efter nyår ju.

    November: Lussebullar, fars dag, mer lussebullar, och glögg

    December: Konstant matorgie hela månaden ut

    Plus alla födelsedagar och fredagsmys, för fredagsfys hur kul är det liksom?

    Undra varför folk är sjuka och överviktiga…

    1. polly skriver:

      Ja, det är ju lag på att man ska äta hela tiden och inte röra på sig emellanåt.

      1. Henrietta skriver:

        Ja, en skogspromenad på söndag gör säkert susen efter man firat kollegan på jobbet med tårta på onsdag, käkat halvfabrikat halva veckan med ungarna, ätit en bulle till fikat mån-fre på jobbet, kört fredagsmys för hela slanten och haft eftermiddagsfika med svärisarna på lördag. För vem har tid att träna sig svettig under veckan?

        Det är såhär det ser ut för många i Sverige. Placerar man dessa vanor in i en valfri månad ovan så inser man att vi äter alldeles för mycket av det goda, alldeles för ofta. Socker är liksom billigt. Det har inte alltid varit så.

        1. Christa skriver:

          Hej Henrietta!
          En uppriktig undran. Det låter som att du tycker det är ett problem ifall folk väljer att leva så. Varför då?

          1. Henrietta skriver:

            Jag tycker att sjukvården funkar dåligt i Sverige idag, och det blir inte bättre ser det ut som.
            Man kan äta sig sjuk men klaga då inte över att resurser inte finns för att ta hand om dig. För så ser det ut idag.
            I alla håll och kanter saknas det pengar, så vi behöver inte längre vårdköer direkt.

            Min egen mamma har trasiga knän pga övervikten, och hon går till läkare för att söka hjälp. Dom kan inget göra förutom ge en kortisonspruta och rekommendera viktminskning.
            Är det resurser well spent tycker du? Ja, hon äter som om hon fortfarande var 30 och i bra form.

          2. Anna skriver:

            Det är i mina ögon självklart ett problem att folk väljer att leva så. Man blir olyckligare, sjukare och kostar samhället pengar i extra resurser på grund av detta.

            På samma sätt som när människor överdriver konsumtionen av tobak eller alkohol. Eller för den delen tränar så mycket/ äter så lite att man blir sjuk på grund av det.

          3. Christa skriver:

            Henrietta – för det första så gnäller jag inte (fast du kanske menade människor i allmänhet?) Jag är bara tacksam att vi bor i ett land där vi valt samhällsmodellen att ta hand om varandra. Men så behöver det så klart inte alltid vara. Tycker man att privat sjukvård där man själv betalar är ett mer rimligt sätt att finansiera det hela så är det ju bara att sätta igång och försöka förändra.

            Där med inte sagt att vårt system inte kan förbättras och visst hade mer pengar varit bra, där håller jag helt med.

            Jag tar dock inte ställning till om pengarna är väl spenderade på människor som rökt sig till lungcancer, eller på de som solat sig till hudcancer, eller dem som supit sig till en dålig lever och måste ha en ny, eller människor som bryter ben för att de har fri klättring som passion, eller diabetiker som ätit för dålig kost och behöver insulin, eller människor som krockar när de kör bil påverkade och så vidare och så vidare i all oändlighet.

            Var ska gränsen dras för vad som är väl spenderade resurser? Att hjälpa människor som är tjocka förstår jag att du tycker är bortkastade pengar, men är det några andra också? Berätta gärna för jag vill verkligen veta.

          4. Henrietta skriver:

            Ja, jag är liberal och självklart röstar jag därefter. Partiet som är mest för individens frihet, äganderätt och minskad skatt får min röst i varje val.
            Privata sjukvårdsförsäkringar är det jag hoppas på i framtiden. Och det tror jag händer förr eller senare i detta kapitalistiska samhälle. En icke-fungerande sjukvård idag hjälper att nå det målet, då tillslut är inte folk så peppa på att betala skatt när man inte får nånting för det. Jag skulle gärna ha en privat sjukvårdsförsäkring redan idag, och betala det privat om jag samtidigt slapp betala så mycket skatt.
            Jag hoppas innerligen att en alkoholist inte får en ny lever om hen först pajar sin. Min moster söp ihjäl sig, trots varningar från sjukvården då hennes lever var slut i princip. Hon var alkoholist så länge jag kan minnas.
            Liksom vad är vitsen? Att dom får en ny lever för miljoner som dom sedan kan förstöra igen eller? Sker detta i Sverige idag?
            En rökare som har så dåliga lungor så hen behöver ha en syrgastub hemma för att kunna andas ska få den tuben som finns över, om det finns några över. (finns aldrig) Särskilt om hen inte ens slutat röka utan fortsätter som vanligt.

          5. Christa skriver:

            Okej. Blev märkligt nog både klokare och inte så klok på ditt svar. Med det blev i alla fall kristallklart vad du tycker och hur du resonerar. Tror det är lika bra att vi inte tar detta vidare, men tack och bock för meningsutbytet! Alltid upplyftande att höra andra människors tankar.

          6. lena skriver:

            Att en alkoholist får en ny njure? Eller en rökare får nya lungor? Högst osannolikt!
            Själv tycker jag det är vidrigt med folk som kladdar med mat,tuggar med öppen mun eller äter stinkande mat på tåget exempelvis.

        2. Sims skriver:

          Maken till bitterfitta. Skoj liv du måste ha! Sköt sig själv och skit i andra lyckliga matfriska människor!

      2. Anonym skriver:

        Polly: Nä precis det är ju inte lag på det, och det är inte heller lag på att gå ner i vikt för man ser folk på sociala medier som skriver om sin viktnedgång. Samma sak

        Men se att det finns båda. Om det är dåligt med viktnedgång som hyllas så är det även illa att allt det här ovan finns

        Sen finns det folk med ätstörningar åt båda håll. Finns dom med anorexia & finns dom som är ätberoende som hetsäter

    2. M skriver:

      Hallå! Du missade kladdkakans dag och säkert en massa andra göttiga dagar som jag inte håller koll på just nu. 😮 +gofikan på jobbet.

      Kom ihåg att ät allt med motta kids!

    3. J skriver:

      Håller med Henrietta! Allt ska kretsa kring socker och skitmat. Visst att unna sig, men förut unnade man sig typ en gång i månaden. Idag unnar man sig hela tiden och är rädd för att ens känna lite normal hunger.

      1. Henrietta skriver:

        Jap, unna sig måste man och råkar man ibland bli lite hungrig så dör man innan man får i sig ordentlig mat, så bäst att ta nånting lite snabbt på vägen…typ en bulle.
        Du har fettreserver i din kropp av en anledning. Inte meningen att man ska bygga på dessa reserver år in och år ut.

        Och sen en sak till: En 30 åring kan inte äta som en 20 åring, 40 åring kan inte äta som en 30 åring. Kroppen blir äldre och ämnesomsättningen saktar ner, och minskar man inte matintaget därefter så börjar man samla på sig vikt.
        Jag är normsmal men inte kan jag äta som jag gjorde för 10 år sen utan att märka det på kroppen.

        1. Sims skriver:

          Sök hjälp!!

          1. J skriver:

            För vad ska Henrietta söka hjälp? Tycker hennes vanor och tänkesätt låter sunt. För några tiotals år sen var det inte lika normaliserat att vräka i sig massor av mat och onyttigheter hela tiden. Fetma var inte ett lika stort problem och folk åt mer intuitivt.

        2. anonym skriver:

          Joho man kan unna sej o äta som för om man motionerar. O massa rör på sej du ser allt i vitt eller svart Henriette du får ändra på det.

    4. Susawoo skriver:

      Ja, självklart är det förbjudet att röra på sig, speciellt om en äter allt sådant. Och nej, en får absolut inte äta annat under tiden. Och helst ska frosseri ses som litet i jämförelse.

    5. Anonym skriver:

      Haha så bitter

      1. J skriver:

        Man är ”bitter” för att man inte tycker att den här unna sig-hetsen är konstig?! If you say so…

    6. Ior skriver:

      Låter som ett trevligt år 😊😋

    7. Anonym skriver:

      Jag har inget emot bullar, men lever folk verkligen som ovan? I min bekantskap är det mer tvärt om. Det är ”fredagsfys” på gymmet, jogga en mil innan frukost och unna sig en fruktsallad.

      1. Anonym skriver:

        Åh herregud!

      2. L skriver:

        Det finns väl både och. Men det som har funnits längst är väl ”unna sig-hetsen” (eller vad den ska kallas?). Personligen känner jag mig mest drabbad av den senare för det känns som den finns väldigt mycket runt mig i min bekantskap & hela min uppväxt + att jag har problem med sockerberoende och därför känns det jobbigt med allt sånt

        1. L skriver:

          Ok vad var det som var fel med min kommentar eg? Att jag sa att jag är sockerberoende (/brukar hetsäta godis) & därför måde mer dåligt över godishetsen än det andra, var det dumt sagt ?
          Nä jag gillar inte dislike knappen, hade hellre velat höra dislikearen säga vad som var fel med kommentaren

          1. The real Hmm skriver:

            Jag håller med dig L. .
            Det blir liksom omöjligt att gissa varför någon inte gillar det någon sagt. (Utom i mitt fal då då det till 95% beror bara på att de ser mitt nick inte vad jag skrivit. 😉 😀 )

            En annan grej som jag noterat är att om någon berättar något som är korrekt fakta men att den kommentaren ändå får en tumme ner, så kan det misstolkas som att fakta inte är korrekt trotts att den är det, det är bara mottagarna som inte gillar att det är så eller att det är fel person som skriver det.

            Summa sumarum så blir det bara förvirring bland kommentarerna och fullt med missförstånd.

          2. Anonym skriver:

            Jag håller occkså med.

    8. anna skriver:

      Det är väl varje människas eget ansvar om man vill äta allt det där och hur mycket. Vilka följder det får för ens egen kropp är ju individuellt och det får man ju lära sig. Vuxna människor tar ju ansvar för sig själva. Jag kunde inte bry mig mindre om vad andra äter och hur mycket och när, men själv vill jag gärna må bra och känna mig pigg och frisk, och behandlar min kropp på därefter, vilket innebär att äta det mesta men med måtta och träna efter min kropps förmåga.

      1. Anna skriver:

        Fast är det verkligen så om det går ut över andra? Min syster är gravt överviktig och behöver besöka sjukvården ofta på grund av detta, hon tar alltså upp vårdplatser och pengar från de som faktiskt behöver dem. Då tycker, iaf jag, att det inte bara är att titta bort.

        Sen självklart ska ingen som man inte känner/har den typen av relation med lägga sig i vad en enskild person äter men jag tror att det är viktigt att man försöker göra det så enkelt och tillgängligt som möjligt att göra positiva val för sitt välmående. Inte som idag när det snarare är tvärt om (tänk hyllorna med godis precis vid utgången i mataffären när man är som mest hungrig och mest benägen att köpa)

        1. anna skriver:

          Ja, det är ju jättebra när det underlättas för människor att göra hälsosamma val, i butiker, på arbetsplatser osv.

          Grav övervikt kan ju bero på massor av olika saker (t.ex. medicinska), men om det beror på ett beteende som inkluderar överätande, så är det ju ingen som kan tvinga den personen att ändra sig, utan det måste ju personen i fråga ta tag i själv, hur hårt det än låter. Men visst kan man ju då vara med att stötta och självklart ska de isf få hjälp av vården.

        2. Anonym skriver:

          Vad är din åsikt om ishockey? Ska det förbjudas eftersom de som utövar sporten drar på sig en massa skador som belastar sjukvården. Varför är det just övervikt som får människor att skrika om att man ska tänka på att det belastar vården. Brukar du säga till människor som kommer hem bruna från sin solsemester att de ska sluta resa på sina solresor för hudcancer belastar vården?

          1. J skriver:

            Ishockey ger ju iaf någonting – underhållning! Fetma ger… diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar och alzheimers(?).

          2. Susawoo skriver:

            J: och hockey kan leda till brutna ben, utslagna tänder, hjärnskador och i värsta fall döden. Är ishockey fortfarande superbra?

            Jag har haft av korsbandet i båda knän, kan inte motionera normalt p.g.a. detta, superbra med idrotter!

          3. Anna skriver:

            Till exempel då jag får sitta på en halv plats i bussen för att någon behöver 1.5 platser, även om jag tänker att det alldeles säkert är betydligt jobbigare för den personen.

          4. Anna skriver:

            Jag brukar inte säga något till någon, jag tycker att alla har rätt att leva precis som de vill 🙂 Jag tycker att om man spelar ishockey, eller någon annan sport så ska man arbeta så skadeförebyggande som det går. T.ex. genom träning eller som när man i amerikansk fotboll har förbjudit tacklingar där man går in med huvudet före.

    9. anonym skriver:

      Henrietta långt ifrån alla är sjuka o överviktiga. Om inte du vill äta det du nämnde gör det inte. Men du har inte med o göra vad andra äter. Eller lever du i någon perfekt värld själv?

  5. Mallan skriver:

    Jag undrar mest varför hon har kladdkakesmet på hela händerna?

    1. Anonym skriver:

      För att hon är en klenig gris

    2. Flämtgård-motorsåg skriver:

      Varför inte?! 😀

  6. L skriver:

    Jag dör hellre i förtid genom att äta godsaker än att leva tills jag blir 100 och bara äta tråkig, nyttig mat.

  7. Christa skriver:

    som om meningen med livet är att bli så gammal som möjligt? förstår inte den fixeringen. för mig är att uppnå en viss ålder ungefär så långt bort man kan komma från meningen med livet (om det nu finns någon mening överhuvudtaget vill säga).

  8. PGA skriver:

    Är det det bara jag som HATAR när dom fekanvänder ”pga” så jävla mkt? Ser det mest hos lady dahmer och hennes följare samt cissi..

    ”pga himmelskt”
    ”pga vill”
    ”pga osv”
    ”PÅ GRUND AV ATT DET ÄR HIMMELSKT”, för bövelen… 😂😂😂😂😂😂

    1. Anonym skriver:

      Skrev du just fekanvänder!! ? 🤣😂

      1. PGA skriver:

        Haha blev till och med så upprörd att jag slant på tangenterna😂😂😝

    2. Hurtigbullen skriver:

      Blir också tokirriterad. Lady Dahmer skriver också så hela tiden men ännu värre.Typ ”Nej jag kan inte pga trött”. Inte ens en riktig mening.

      Lady Dahmers topp 3 favoritord:

      Förtryck
      Fettförakt
      Pga

    3. Julia skriver:

      Sandra Beijer var väl typ den som satte detta i system. Efterapades av nämnda kvinnor + Egoina. Så less på det språket, lika less som på Blondinbellas ”himla fint” osv osv.

    4. Emma skriver:

      Nej, det är inte​ bara du. Blir helt förtvivlad av denna ”trend”. 😥

  9. Anonym skriver:

    ”När du har solglasögon på din bild uppmanar du till överdrivet solande. För många kan detta leda till att de dör i förtid. Vänligen byt”

    (obs. Jag har hudcancer så jag får skoja om det. Faktiskt 😛 )

    1. Anonym skriver:

      Jag likeade din kommentar, för din jämförelse, inte för att du har hudcancer obviously. Min syrra har det, fast typ ”ofarlig” – hur är det med dig? Kram 🌷

      1. Anonym skriver:

        Haha, jag förstår att du inte ”gillar” cancer, det hade ju varit helt sjukt.
        Gullig du är som frågar! Jag hade min tionde operation förra veckan. Min är ganska aggressiv tyvärr, men förhoppningsvis kan dom hålla det under kontroll. Dom har lovat att jag hinner fylla 30 i alla fall (är 28) så det är najs 🙂

        Hoppas din syster mår bra även i framtiden! <3

        1. Anonym skriver:

          Men oj, vad ledsen jag blev av att läsa ditt svar. Uppriktigt alltså. Jävla cancer alltså jävla skitsjukdom men fyfan vad stark du är. Jag har tänkt många gånger, om jag skulle få ett sådant besked skulle jag bara gråta och ha sån ångest men du verkar så positiv och full av glädje och det är riktigt inspirerande. Blir berörd ❤ hoppas du har fullt av stöd och kärlek och att ett mirakel inträffar för du förtjänar att vars frisk och leva ett långt liv. Som kristen ska jag be för dig.
          Önska det fanns något annat jag kunde göra. Stor kram och en massa, massa kärlek till dig ❤

          1. Anonym skriver:

            Tack, vad fin du är!

          2. Anonym skriver:

            ”Som kristen ska jag be för dig”. Snälla, bara snälla…

  10. Anonym skriver:

    Varför bry sig om vad alla andra gör?om du vill knapra på sparris och broccoli på din fredags kväll så bryr väl inte jag mig om det? Men bry dig då inte om att jag proppar i mig chips, ostbågar OCH choklad på en och samma gång 🙂 🙂 🙂 🙂
    Livet är ändå kort så varför ska jag sitta och äta saker jag inte tycker om?? Handlar om balans. Och att inte bry sig så jävla mycket om vad alla andra gör 🙂

    1. Anna skriver:

      Fast när vadå andra gör går ut över mig och andra i samhället, då är det ändå viktigt att man agerar för att bryta de mönstren. Absolut inte genom att gå på enskilda individer såklart, varje människa gör sina egna val men man bör underlätta för att göra de bra valen.

      Hur många fler skulle inte träna till exempel om de fick möjlighet till att ta en extra timmes lunch mitt på dagen från jobbet till att träna?

      1. Anonym skriver:

        Okej Anna. Nämn hur det direkt påverkat dig på något sätt att någon annan är överviktig? Hur har det drabbat dig DIREKT?

      2. M skriver:

        Är du lika sur på folk som klättrar i berg, rider, dyker, kör bil, kör MC, hoppar fallskärm, åker skidor, åker flygplan, går ut när det är halt och förvärvsarbetar inom riskyrken? För att inte tala om folk som röker, dricker alkohol och skaffar barn.
        Alla dessa tar risker och belastar till och från sjukvården och det går ju i så fall också ut över dig personligen?

        1. Henrietta skriver:

          Hoppar du fallskärm och det går snett så dör du. Snabbt och lätt, ingen belastning för sjukvården. Många extremsporter funkar faktiskt så, antingen går det bra eller så dör du.

          Vidare så tar man alla försiktighetsåtgärder när man rider, jobbar inom riskyrken osv. Man får en utbildning, har säkerhetsutrustning…man undviker olyckor så gott det går för man är rädd att göra sig illa, få ont, rädd för sitt liv. Och gör man sig illa så ser man till att inte göra om sitt misstag, man lär sig.
          Vilka säkerhetsåtgärder har en person, som trycker i sig sin tredje semla på en och samma dag, tagit? Hur rädd för sitt liv tror du att den personen är? Om man gör sig illa med dålig kost, varför fortsätter man då?

          Att en gång bryta en arm och att få livslång fetma med följdsjukdomar är inte jämförbara.

          1. Susawoo skriver:

            Hur kan du påstå dig vara liberal om du inte accepterar den fria individens val? Jag får inte riktigt ihop matematiken med det du säger och ditt påstående om liberalism.

          2. Henrietta skriver:

            Det kan låta märkligt, ja. Men jag är lika tvingad till att betala för den allmänna sjukvården som någon annan, vill jag det eller inte, hur liberal jag är eller inte.
            Det enda som skulle återstå att göra är att jobba ännu mindre och betala ännu mindre skatt, samt jobba svart vid sidan om. Kanske då det skulle gå fortare att utarma välfärdssystemet.

          3. Ior skriver:

            Du verkar tro att alla förutom människor som ”överäter” är rädda och respekterar sina liv. Jag ser människor som cyklar som dårar i stan, kör för fort, super sig fulla, röker, tränar för hårt, stressar för mycket, sover för lite, äter kött, dricker mjölk, har oskyddat sex, åker på resor till ”farliga” länder, låter bli att vaccinera sina barn och låter bli att gå till tandläkaren. Det finns 100 tals saker som vi människor gör som inte är bra för hälsan och det är vår fulla rätt. Du som tycker att evolution ska ha sin gång och ta död på dom svaga borde verkligen inte lägga dig i vad folk äter.

        2. Anna skriver:

          @M: Jag är inte sur på någon, som jag skrev så har alla rätt att leva sitt liv precis som de vill utan att någon ska lägga sig i direkt. Det jag dock tycker är att man ska styra folk i rätt riktning. Kör du t.ex. MC så ska man självklart ha hjälm och skyddskläder, är det halt ute så bör det sandas och med fördel broddas. Rökning och alkohol borde såklart försöka minimeras det också, men inte genom direkt inblandning i människors liv utan snarare genom att försöka ändra grundinställningen. Det ska t.ex. inte vara ”coolt” att röka eller dricka när man är 14 då det är visat att en tidigare debut innebär en ökad risk för missbruk.

  11. Stina skriver:

    Skillnad i att äta något på bild och grisa in sig i något och ta en bild

  12. ML skriver:

    ÄT för all del, men rör på er. Är rätt less på matdebatten, och skulle vilja främja motion istället. Istället för att mixtra med mat och konstiga kurer som man ändå inte kan äta livet ut – lägg till motion.
    Istället för att dra bort mat, lägg till motion.

  13. Emma skriver:

    Är det någon trend att använda p.g.a. fel eller vad är det frågan om?
    Blir helt förtvivlad! 😥

    1. Ior skriver:

      Eller hur! Det blir bara helt fel.

    2. Linda skriver:

      Ja, det är tyvärr en trend. Tror det beror på hur många använder because på engelska, är väl coolt typ.

  14. anonym skriver:

    Ja visst hoppade en del på lady d för hon har former o åt gifflar. Det tycker jag är respekt o säga att vi är olika o en del har lite mer former. Då passar elakingar på o skriva nedsättande. Verkar finnas många omogna människor. Insidan är viktigast o alla har rätt o njuta. Döm inte andra du vet inte vad andra gått igenom. O man har rätt o leva sitt leva och äta precis vad man vill.

  15. ABCD skriver:

    Det sägs ju att offentliga personer har ett visst ansvar, som att inte hylla rökning, ätstörningar osv. Borde inte förhållandevis nyttigt ätande ingå där också? Varför är det okej att visa upp hur stillasittande man är och hur mkt skit man stoppar i sig? De två faktorerna skördar minst lika många offer än rökning och ätstörningar.

    Jag förespråkar inte ätstörningar men det är inte en ätstörning att röra på sig någon timme om dagen, samt äta hälsosamt i veckan och unna sig något mer onyttigt på säg söndagen, istället för att äta socker hela veckan.
    Jag tränar 6 ggr/vecka och äter väldigt nyttigt, inget socker förutom det som kommer från frukt. Detta skulle nog vara för strikt för många men det jag skrev ovan är inte för mycket eller för strikt.

    Jag hoppas verkligen att sockerskatt införs i framtiden.

    1. ABCD skriver:

      Minst lika många offer SOM ska det vara.

  16. Hulken skriver:

    Överviktsdebatt med ett troll. Problemet löst: Mata inte trollen!

  17. Anonym skriver:

    Kan vi inte bara låta alla äta som de vill? De som blir tjocka blir tjocka, de som blir smala blir smala. Då kan jag som smal känna mig snygg iallafall 😉

    1. Anonym skriver:

      För tjocka kan inte vara snygga menar du? Sjysst.

      1. Henrietta skriver:

        Hon känner sig inte snygg som tjock, förmodligen. Eller så tycker hon inte att tjocka är snygga. Det kan man väl tycka, personlig preferens och så.

      2. Anonym skriver:

        Exakt, jag tycker inte att det är snyggt att vara tjock. Vad är så oschysst med det, det är ju en preferens som man bör ha om man vill? Jag tycker inte heller det är snyggt med överdimensionerade muskler eller en sent-stadie-anorexi-kropp, och skulle inte känna mig snygg med det heller.

  18. Elli skriver:

    Det finns inget som helst försvar för att vara fet. Det finns ingen som helst anledning (med förbehåll för eventuella medicinska) att vara fet. Om man är fet har man tusen anledningar att kämpa med vikten. Fetma dödar, det finns absolut inget bra med fetma. Att hävda att det är diskriminerande att ogilla fetma är obegripligt. Folk dör av svält, ‘medan feta i västvärlden äter ihjäl sig. Det är förfärligt. Att lady Dahmer försöker provocera och svulla offentligt tyder på ett ytterst bristande omdöme och är förkastligt. Feta män och kvinnor bör skärpa sig.

    1. Ksmb skriver:

      Jag hade tänkt lägga tid på ett svar men jag orkar inte längre ödsla energi på fascister som du Elli och även Henrietta här ovan. Sånt förakt för vad som uppfattas som mänsklig svaghet, jag blir så jävla uppgiven.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp